Şimdi Ara

Kekemelik Sorun Olurmu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
11.788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ağustosda 335.dönem olarak askere gidicem...

Yalnız kekemelik sorunuım var...Kendımı tanıtırken falan zorlanıyorum...

Özellıkle nasıl tekmıl verıcem dıye kara kara dusunmeye başladım şimdiden...Sizce çok sorun yaşarmıyım bununla ilgili?

nopasaran
    321 KDY
    40.P.Er Eğt. Alayı- ISPARTA-
  • Benim takımımda 1 tane kekeme arkadasım vardı. cocuk uzun donem ve 89 lu . Ne kızan oldu ne zorlayan sadece denetımlerde albay yarbay flan gelınce buna soru sorunca motor takıldı komutanım dıyordu uzman çavuş o kadar :)

Acemilikte bir arkadaşım vardı. İnanılmaz bir şekilde kekeme idi. Normal konuşurken dahil, kekeliyordu. Acemilikte biz anlayışlı olduğumuzdan bir problem olmadı. Usta birliğinde ne oldu bilmiyorum.

Usta birliğinde ise durumlar öle değildi. Uzun dönem bir çocuk vardı. Herkesin dalga geçmesi bir yana, komutanlarda bunlara eşlik ediyordu. Mesela uzun tekmil sırasında çok teklediği oluyordu. İçtima sırasında herkes dalga geçerken, komutanlarda bunlara katılabiliyordu.

Askerlik böyle işte. Herşeyi sindirmen, sabırlı olman lazım. Sakın sinirlenme. Ve herşeyi olduğu gibi kabul et. Tabii ki bu komutanlarına karşı.

Arkadaşlarınla bunların olmaması yönünde anlaşmallar sağlayabilirsin. Biraz ağabeyce davran. Onlar zaten sonra sana anlayışlı davranırlar.

İyi günler.
    böyle arkadaşlara durumu anlayınca çok fazla tekmil verdirtmedim,çok zorlamadım.zorlayan herhangi bir rütbeli de kesinlikle görmedim.askerde o kadarbüyük sıkıntıları olanlar var ki,seninkisi onların yanında hiçbirşey.
    kaldı ki tekmili bağırarak vermek senin için bir avantaj.şimdiden kendini alıştır tekmile bağırarak ve tekmilden önce ciğerlerini 3/4 oranında hava ile doldurdun mu tamamdır

hiç kimse 4x4 lük mükemmel insan değil,böyle durumlara gülenler ilk önce aynaya bakıp kendi maymunluklarına gülsünler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webislander -- 7 Haziran 2010; 17:33:27 >
    Ne yapalım ? Burası Türkiye abicim !

> > < <
  • Tekmil olayını kafaya takma. Zaten en fazla subaylara tekmil vereceğin için onlarda belli seviyede halden anlayan insanlar olur.
    10 yıl önce açıldı
    Kilo problem olur mu?
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çok teşekkürler arkadaşlar...

Sanırım tekmıl denen zımbırtı yuksek sesle verıldıgı ıcın sorun yıne yaşarım illakı bağırarak falan konusurken takılmıyorum gibi bir şey...

İşallah benım acımdan bır problem teşkıl etmez bu.
    kendinle ilgili sadece bu konuda değil
    herhangi bir konuda sıkıntı yaşamak istemiyorsan,
    rütbeliler de keza aynı şey için emri altındaki askerlerden
    dolayı yaşamak istemezler. herkes kendi birlik yada
    bölüğünün en iyisi olmasını ister. senin bu durumunu
    bilen rütbeliler bu yüzden üstüne gelmezler. belki bu
    yüzden sana sabit hizmet bile verilir
  • merhaba arkadaşlar bende 2011 şubat ayında büyük ihtimalle askere gideceğim. ama kekeme olduğum için askere gitmeye korkuyorum.çünkü kekeme olarak askerlik yapmak oldukça zor insanlar dalga geçerler.arkadaş çevrem olmayacak diye korkuyorum.ne olur bana yardım edin bana bir yol gösterin.kekeme olduğum için askere gitmek istemiyorum ama ailem bana gitmemi söylüyor.yorumlarınızı bekliyorum.

Orijinalden alıntı: benben63@mynet.com

merhaba arkadaşlar bende 2011 şubat ayında büyük ihtimalle askere gideceğim. ama kekeme olduğum için askere gitmeye korkuyorum.çünkü kekeme olarak askerlik yapmak oldukça zor insanlar dalga geçerler.arkadaş çevrem olmayacak diye korkuyorum.ne olur bana yardım edin bana bir yol gösterin.kekeme olduğum için askere gitmek istemiyorum ama ailem bana gitmemi söylüyor.yorumlarınızı bekliyorum.

zaten o tarz insanlarla arkadaşlık etmemen senin yararına olur, bence çok fazla kafana takma, illa ki düzgün insanlarla karşılaşacaksındır

• kardeşim benim benden tavsiye ve senin gibi düşüncesi olanlara söylüyorumm eğer benim söylediğimi yaparsanız ömür boyu mutlu olursunuz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    hiç birşeyden korkma eğer ben konuşamam telefona bakamam slm veremem diye düşünmeyeceksin bundan sonra tam tersini yapacaksın herkesle konuşacaksın günlük konuşmanı 3 kata çıkaracaksın ben sana maddeler olarak yazağım bunları düzenli bir şekilde uygulayacaksın her gün ara vermek yok 15 gün içinde % 40 düzelme olacak ben bunun eğitimini gördüm 2 yıl boyunca psikolojik destek aldım yanı psikoloğa gittim ben adımı bile söyleyemezdim hiç konuşamazdım kendimi çok geliştirdim çevremdeki insanlar bile inamadı bana şimdide astsubay yada subay olmayı düşünüyorum şuan konuşmamda sorun kalmadı % 98 tamamdır sıra sende :))

1) konuşmaya başlamadan önce burnundan nefes alıyorsun ağızından DEĞİL sadece burnundan nefes alıyorsun ağızın kapalı olacak burnundan nefes alıp YAVAŞŞŞŞŞCA kelimeni söylüyorsun kesinlikle ve kesinlikle ACELE ETME... karşındaki seni beklesin önemli değil. bunu zaman zaman unutacaksın aklına gelmeyecek unutmamak için en sevdiğin arkadaşlarınla paylaşabilirsin bunu onlara sana hatırladır burnundan nefes al diye hatırlatırlar onlarında sana çok yardımcı olur en önemli nokta bu zaten nefes kontrolu çok önemli onu ayarlamanı isterim anladınız bunu dimi
    2) eğer o zamanda kelime çıkmayacağını anlayınca diğer formulu kullanacaksın söyleyeceğin kelimeyi ÇOK SESSİZ bir şekilde söyleyeceksin mesela ali diyeceksin çok sessiz bir şekilde ali diyeceksin ikinci defa yine ali diyeceksin biraz daha yüksek sesle karşıdaki seni duymakta zorluk çekiyorsa üçüncü defada alii diyeceksin normal bir şekilde. burada bir sorun yoktur anlaşıldı. inş.
    3) eğer 2 madde işe yaramadı son formul konuşmaya başlamadan önce ses çıkaracaksın mesela ali nbr diyeceksin bunu şöyle söyleyeceksin ( eeee alii eee nbr) diye yani burada eeeee harfı kullanacaksın bu harf çok kolay söylersin
    4) her gün düzenli bir şekilde en az 1,5 saat ÇOOK sesli kitap okuyacaksın bağra bağra ne kadar çok kitap okursan o kadar çok faydası olur bide 15 dk sessiz kitap okuyacaksınız sadece senin duyabileceğin şeklinde okuyacaksın. bu kitap okumasını AYNANIN karşısında okunacak kesinlikle ayna olması lazım kendini göreceksin
    5)boş olduğun zamanlarda yol markete giderken otobüste tramvayda nerede olursan ol yine boş durmayacaksın kendi kendine şunu söyleyeceksin içinden tabi sesli değil yoksa yanlış anlarlar:)
    (( BEN YAVAŞ VE DÜZGÜN KONUŞACAĞIM) söyleyebildiğin kadar söyle binleri bulsun beyinine yerleşsin bu yoksa konuşma formullerini unutursun ve çıkaramağın harfleri mesela A diyelim bunu kendi kendine söyle A,A,A, diye bu kadar
    not: düzgenli birşekilde yaparsanız hayatınız değişir çok disiplinli bir şeklinde yapın hafife almayın yemek gibi önem verin yoksa hiç faydası olmaz.konuşma tarzını değiştiğinde banada DUA etmeyi unutmayın ben sadece dua etmenizi istiyorum eğitim için ve psikoloğa gittiniz zaman bunları söyleyecek ve en az bir kaç milyarınız alacaktı:)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.