Şimdi Ara

Yedek astsubay ve yedek subay yaş sınırlaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
23.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar;

    1993 ekim doğumluyum önlisans diplomam mevcut yedek astsubaylık için başvuruda bulunabilirmiyim ? yaş sınırı varmıdır? muvazzaf yaş sınırı benim içinde geçerlimidir ? Şimdiden sağolun :)



  • Yükümlü askerlikte yedek subay/astsubay için yaş sınırlaması yok, mezuniyet şartını sağlamanız yeterli. Geçen sene 86lı yedek subay devrem vardı.
  • Hocam merhaba. Ben 5 şubat 1992 doğumluyum, lisans mezunuyum. Yedek subaylığa başvurabiliyor muyum yani ?
  • 2 arkadaş içinde ydk başvurabilirsiniz. Ancak muvazzaf olarak yaş sınırını geçmişsiniz. Yani kalıcı olarak kalamasınız. Askerliğiniz bitince teskerenizi alırsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zafer3123 -- 13 Temmuz 2020; 6:48:43 >
  • 93 ağustos lisans mezunuyum. Muvazzaf subaylığa girebilir miyim?
  • Mehmtnedm M kullanıcısına yanıt
    Lisans mezuniyetini ile bu yılın sonuna kadar açılacak dış kaynak muvazzaf subay ilanlarına(kpss varsa) başvurabilirsiniz. 2021'de yaş sınırına takılıyorsunuz, önümüzdeki yıl ve sonrası için anca yüksek lisans ile kurtarabilirsiniz.
  • Ama sitede 27 yaşını doldurmak diyor. Ben 2021 yılında 27 yaşın içinde oluyorum. Çünkü ben 1993 ağustos doğumluyum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmtnedm -- 20 Temmuz 2020; 14:0:3 >
  • quote:

    01 Ocak 2020 tarihi itibarıyla düzeltilmemiş nüfus kaydına göre;
    (a) 27 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1993 ve sonra doğanlar
    başvurabileceklerdir.),

    (b) Lisansüstü öğrenimini tamamlamış olanlar için 32 yaşını
    bitirmemiş olmak (01 Ocak 1988 ve sonra doğanlar başvurabileceklerdir. Lisansüstü
    öğrenimine devam eden adayların 27 yaşını bitirmemiş olması gerekmektedir. 32 yaş kriteri
    sadece Lisansüstü öğrenimini tamamlayan adaylar için geçerlidir.),


    https://www.jandarma.gov.tr/kurumlar/jandarma.gov.tr/Duyurular/prs/2020_SUBAY_BASVURU_KILAVUZU.pdf

    Jandarma 2020 subay alım kılavuzunda 5. Sayfadaki yaş şartı maddesi. Kara hava deniz kuvvetleri henüz 2020 ilanı açmadığı için bunu bulabildim. Onlarda da aynı olacaktır.

    1 ocak 1993 sonrası doğumlu olmak koşulunu 2020 itibarı ile sağlıyorsunuz. 2021de bu sınır 1 ocak 1994 ve sonrası olacak. Dolayısıyla sizin için lisans mezuniyeti ile başvuruda bu sene son.

    2019 dış kaynak muvazzaf subay alımı kılavuzunu da vereyim, orada da 1 ocak 1992 sonrası idi.
    https://pertemin.msb.gov.tr/Formlar/sbKlavuz23092019.pdf




  • Ben birkaç aya askere gideceğim. Yedek subay çıkarsa subaylığa geçişte yine yaş şartı olacak mı? Şu an sağlıyorum yaş şartını ya.
  • Mehmtnedm M kullanıcısına yanıt
    Evet iç alımda da aynı yaş şartı geçerli. Ama iç alım emirleri askerliğin son 3-4 ayı gibi geliyor, ağustos veya Kasım celbi de olsanız son 3-4 ay 2021 yılına denk gelecek. Yine yaşa takılıyorsunuz.
  • İnşallah ben askerdeyken bir değişiklik olur. Kısmet bakalım artık.
  • O yaş sınırı hep vardı, ve olacak. Kalmayı düşünüyorsan, mutlaka yüksek lisans yap. Tezsiz de iş görüyor. 1.5 senede bitirirsin. Zaten 1 senesi ders, onları hallettiğin zaman, son dönem proje yapıyorsun.
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    hocam benimde bir sorum olucak bende 94 doğumluyum tecili bozarsam 2021 şubat ayında askere gidicem ve 2021 de tam 27 yaşında olucam 2022 olmadan yani 10 ay içerisinde kalmak için ilan gelir mi ?

  • arslnnn94 A kullanıcısına yanıt

    2021 yılında çıkacak dış kaynak muvazzaf subay alımlarına başvurabilirsiniz. Son 3 yıldır Ekim-Kasım ayları gibi ilana çıkılıyor. Bu ve gelecek yıl pandemi nedeniyle sarkar mı bilmiyorum.

    İç alıma başvuracaksanız,

    1- yedek subay olmanız

    2- karacı olmanız

    Lazım. Hava kuvvetlerinde iç alım yok, gidenlerin yorumlarından okuduklarıma göre Deniz kuvvetlerinde de iç alım yok. Jandarma zaten İç İşleri Bakanlığı'na bağlı.


    İç alımda şansınız olması lazım (yukarıdaki 2 maddede de şans faktörü var). Karacı yedek subay olursanız da yaştan yırtarsınız gibi duruyor. İç alım emirleri askerliğin son 3-4 ayı gibi geliyor (Ekim-Kasım gibi gelir). Şansınız yaver gitmezse geçerli KPSS veya ALES puanı ile dış alım kovalayınız derim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 15 Ekim 2020; 19:36:5 >
  • Bu yıl iç kaynaktan alım başvuru şartlarında. Önlisans mezunları için 1995 doğumlu ve sonrası Lisans için 1993 doğumlu ve sonrası olanlar başvuru yapabiliyorlardı. Ayrıca Astsubaylar için alım sadece komando branşında yapıldı. Subaylar için komando,topçu vb. bir kaç ayrı branştan alım yapıldı. Konuyla alakalı nisan ayında emir geldi şartları sağlayanlar başvurularını yaptılar. Eğer yedek astsubay veya subaysan başvuru aşamasında bölük komutanı, tabur komutanı, alay komutanı, tuğay komutanı bulunduğun yere birliğe göre değişir tabi bunlar. Hepsi senin hakkında bir görüş belirtiyor. Onlar onay verirse başvurun onaylanıyor. Ayrıca alay komutanı ve tuğay komutanı ön bir mülakat yapabiliyorlar. Bütün bu aşamaları tamamlandıktan sonra yine isminin yayınlandığı ve sınav tarihlerinin olduğu bir emir geliyor. Mesela bu hafta içinde muvazzaf astsubay olmak isteyenler yazılı sınava girecekler. Daha sonra fiziki yeterlilik testi sözlü mülakat ve son olarak sağlık raporu bunların hepsinden başarılı olman gerekiyor. Son olarak yedek astsubay ve yedek subay alımlarında bir yaş sınırlaması yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Blackmaster -- 16 Ekim 2020; 11:44:41 >




  • Arkadaşlar merhaba, Sadece askerlik görevini yani zorunlu askerlik görevini yapmak isteyen birisi için yaş sınırı var mıdır ? Ben 92 doğumluyum diyelim 2021 de Yedek Subaylığa başvursam çıkar mı ? Bir de Subaylık için istenilen şartlar nedir hadi yaşı geçtik diyelim o oldu bunun haricinde başka ne şartlar var ? Mezuniyet ortalaması mı önemli yoksa Teknik bir bölümden mezun olmak mı veyahut şans mı gerek

  • BuyukAltay14 kullanıcısına yanıt
    Yedek subaylık için ortada şart yok. Askerlik yapmak için yaşı uygun olan (son 35 galiba) herkes yedek subay olabiliyor. En azından, hiç yaş şartı duymadım. Ben 89 doğumluyum ve 2016’da yedek subay gittim. Ama benden büyüğü de vardı (2-3 yaş olabilir, sanki 86lıydı biri). Tabi 35 yaşında yedek subay yapmayabilirler o kadar ilerisi var mı bilgim yok.

    Şart, lisans mezunu olmalısın. Ortalama çok da önemsenmiyor. Ancak mezun olunan bölüm, gideceğin görevi etkiler. Yani, iktisat mezunu ile bilgisayar mühendisi eğitime birlikte gitseler de, görev tanımları farklı olacaktır. Biri tedarik şubesine, diğeri obi’ye (üssün ağ sistem merkezi) falan gider.

    Ha, eğitimde ortalama yapmak gerek. Yani, yazılı ve sözlü sınavdan başka fiziki sınav da var. Koşu falan yaptırıyorlar. Yapamazsan erbaş olursun diyor resmiyette. Ama daha kalanı duymadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tmp341 -- 14 Aralık 2020; 18:47:59 >
  • Tmp341 kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler usta soruma güzel yanıt verdin aydınlattın beni. Emeğine sağlık kalemine sağlık, Sağlıklı günler diliyorum sana

  • Tmp341 kullanıcısına yanıt

    Bir şey sorabilir miyim peki Belli bir derece ileri seviye değil, Renk körlüğü Yedek subağlığa engel teşkil edebilir mi ? bunu biliyor musun usta

  • BuyukAltay14 kullanıcısına yanıt
    Körlük etki ediyor, ama renk körlüğünün etkilediği bir olay hatırlamıyorum. Eğitime sağlık kontrolünde “yedek subay olur” olarak gittiysen, gözlüğün de olsa geçersin. Basit seviyelerde, renk körlüğü anlaşılana kadar askerliğin bitebilir bile. Usta birliğinde “ben renk körüyüm” desen bile, amirin “bu adam gelmiş, gidene kadar bir şeyler yapar” diyor. Bu adamı gönderelim demiyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.