Şimdi Ara

kedi tırmalaması bir şey yaparmı ?:S

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
47
Cevap
1
Favori
92.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • braz önce kardeşim kedi getirdi sokaktan tırmaladı kanadı şimdi bişi olur mu :S oyun oynarken

Kedi Tırmalaması: Tehlikeleri ve Önlemleri

Kedi tırmalamaları, evcil hayvanlarla temas halindeyken sıkça karşılaşılan bir durumdur. Genellikle ciddi değildir, ancak bazı durumlarda enfeksiyona veya diğer sağlık sorunlarına yol açabilir.

Kedi Tırmalaması Sonrası Yapılması Gerekenler

Kedi tırmaladığında aşağıdaki adımları uygulamak önemlidir:

• Yarayı Temizle: Yarayı derhal sabun ve suyla nazikçe temizle.
    • Bandajla: Yaraya steril bir bandaj uygula, ancak çok sıkı bağlama.
    • Gözlemle: Yarayı düzenli olarak enfeksiyon belirtileri açısından kontrol et (kızarıklık, şişme, irin).

Kedi Tırmalaması Kolonya Sürülür Mü?

Hayır, kedi tırmalamasına kolonya sürülmesi önerilmez. Alkol içeren kolonya, yarayı tahriş edebilir ve enfeksiyon riskini artırabilir.

Sokak Kedisi Tırmalarsa Ne Olur?

Sokak kedileri, evcil kedilere göre daha fazla hastalık riski taşır. Sokak kedisi tırmaladığında, tırmık temizlenmeli ve olası enfeksiyon belirtileri açısından izlenmelidir. Şiddetli ağrı, kızarıklık veya şişme gibi belirtiler varsa, bir doktora başvurulmalıdır.

Kedi Tırmalaması Tetanoz

Kedi tırmalamaları, nadiren de olsa tetanoz bakterisine neden olabilir. Tetanoz aşısı olmayan kişiler, tırmalandıktan sonra en kısa sürede aşı olmalıdır.

Kedi Tırmalaması Doktora Gidilmeli Mi?

Çoğu kedi tırmalaması evde tedavi edilebilir. Ancak aşağıdaki durumlarda doktora başvurulmalıdır:

• Yara derin veya uzundur.
    • Kızarıklık, şişme veya irin gibi enfeksiyon belirtileri vardır.
    • Şiddetli ağrı hissedilir.
    • Tırmalayan kedi sokak kedisidir.
    • Tetanoz aşısı olmayan kişiler.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • git sağlık ocağına aşı ol hemen

Yara yerini bir antiseptik ile temizlersen ciddi bir zararı olmaz sanıyorum. Tendürdiyot varsa biraz seyreltip yara bölgesine sürebilirsin. Yarayı da sonra hafifçe kapamayı unutma.
  • 1 tane tetanoz minim 3 tane kuduz aşısı vurul.Benide kedi ısırmıstı tam 4 tane aşı olmustum.

1 tetanoz
    1 kuduz oldum

kediyi atmasaydık keşke dityorum 10 gün beklemek laazımmış

ulan kedi tırmaladı diye de... yani olmaz bu kadar birşey demiyorum ben artık...
    Eru vardı, Tek Olan; Ilúvatar derlerdi adına Arda'da. Ve o önce Ainur'u yaptı, Kutsal Olanları, bunlar zihninin evlatları idiler, ve sair hiçbir şey yaratılmadan evvel onunla birlikteydiler. Ve konuştu onlarla, ezgiler sundu; ve onlar önünde şarkılar söylediler, ve o memnun oldu. Lakin uzunca bir müddet her biri bir başına söyledi şarkısını, ya da birkaçı birlikte belki, kulak verip dinlerken diğerleri; her biri sadece Ilúvatar'ın zihninin geldikleri parçasına vakıf oldular, ve kardeşlerini anlarken olgunlaştılar, lakin yavaşça. Her halükarda, dinledikçe derinleşti kavilleri ve yükseldiler uyum ve ahenkte.
  • oohooo gidicisin sen. öldün bittin hayatın karardı tırmaladıysa

Orjinalden alıntı: ozzyouz

şimdi hastaneye gittim arkadaslar

1 tetanoz
    1 kuduz oldum

daha 4 tane daha vurulacaksın.

Kediyi saklasaydınız 3 tane vurulacaktın toplam
  • quote:

Orjinalden alıntı: niko_jr

quote:

Orjinalden alıntı: ozzyouz

şimdi hastaneye gittim arkadaslar

1 tetanoz
    1 kuduz aşısı oldum

daha 4 tane daha vurulacaksın.

Kediyi saklasaydınız 3 tane vurulacaktın toplam

evet annem saolsın atın sunu dedi bilip bilmeden

ulen bugun basıma gelmeyen kalmadı ne biçim bi gün vugun .. aslında gerk yok diyenler oldu ama ne olur ne olmaz

• Tetenoz niye oldun kiKedinin tırnağı paslı olabilir diye mi

bilemiyorum bu korku meselesi yani... kimi enfeksiyondan & kuduzdan korkar, kimi korkmaz
    Geçmiş günü beyhude yere yad etme, Bir gelmemiş an için feryat etme, Geçmiş gelecek masal bunlar hep Eğlenmene bak ömrünü berbat etme. Niceleri geldi, neler istediler, Sonunda dünyayı bırakıp gittiler. Sen hiç gitmeyecek gibisin değil mi? O gidenler de hep senin gibiydiler. Dünyada ne var kendine dert eyleyecek, Bir gün gelecek ki can bedenden gidecek. Zümrüt çayır üstünde, sefa sür iki gün ... Zira seninde üstün de otlar bitecek ...

efexor xr - prozac - valdoxan - xanax - abilify - norodol
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tai-chi

bana 10 senedir bişey olduğu yok..
    hergün sokak kedilerini beslerim. gözlerine damla sıkarım,
    tırmalanmadık günüm olmaz.

bilemiyorum bu korku meselesi yani... kimi enfeksiyondan & kuduzdan korkar, kimi korkmaz

Genelde de korkana birşey olur. Misal acayip aileler sıcak günlerde bile küçük çocuklarını kat kat giyindirirler. Ve o çocuk kesinlikle hastalanır. Kurtuluşu yok. Fakat biraz daha serbest olan ailelerin çocukları o kadar hastalanmaz. Ayrıca katkat giyindirmeleri çocuğun bağışıklık sistemi açısından da sakat. Hastalık görmemiş vücut ilerde en basit gribi kapsa hastanelik olur. Çingene çocuklarına bakın kış günü çıplak dolanır. Burnundan sümük eksik olmaz ama çakı gibidir. Korktuğum başıma geldi derler hani. İşte böyle..
    Eru vardı, Tek Olan; Ilúvatar derlerdi adına Arda'da. Ve o önce Ainur'u yaptı, Kutsal Olanları, bunlar zihninin evlatları idiler, ve sair hiçbir şey yaratılmadan evvel onunla birlikteydiler. Ve konuştu onlarla, ezgiler sundu; ve onlar önünde şarkılar söylediler, ve o memnun oldu. Lakin uzunca bir müddet her biri bir başına söyledi şarkısını, ya da birkaçı birlikte belki, kulak verip dinlerken diğerleri; her biri sadece Ilúvatar'ın zihninin geldikleri parçasına vakıf oldular, ve kardeşlerini anlarken olgunlaştılar, lakin yavaşça. Her halükarda, dinledikçe derinleşti kavilleri ve yükseldiler uyum ve ahenkte.

• quote:

Orjinalden alıntı: Haplo

quote:

Orjinalden alıntı: Tai-chi

bana 10 senedir bişey olduğu yok..
    hergün sokak kedilerini beslerim. gözlerine damla sıkarım,
    tırmalanmadık günüm olmaz.

Genelde de korkana birşey olur. Misal acayip aileler sıcak günlerde bile küçük çocuklarını kat kat giyindirirler. Ve o çocuk kesinlikle hastalanır. Kurtuluşu yok. Fakat biraz daha serbest olan ailelerin çocukları o kadar hastalanmaz. Ayrıca katkat giyindirmeleri çocuğun bağışıklık sistemi açısından da sakat. Hastalık görmemiş vücut ilerde en basit gribi kapsa hastanelik olur. Çingene çocuklarına bakın kış günü çıplak dolanır. Burnundan sümük eksik olmaz ama çakı gibidir. Korktuğum başıma geldi derler hani. İşte böyle..

Allah korusun kardeş agzından yel alsın..
    tetanoz olması gerekiyormuş dediler aldık basımıza belyaı

• beni cok defa kedi tırmaladı ama birsey olmadı.kolonya ile falan silsen yeterdi.sokaktaki her kedinin kuduz olma ihtimali yok sonucta.ama sen gene de dogru olanı yapmıssın.fazla takma bence kafana
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.