Şimdi Ara

Youtube shorts ile para kazanma maceram başlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
40
Cevap
3
Favori
7.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet bu macerayı an be an sizlerle de paylaşayım dedim. Özetle; bir arkadaşım kanal açmış içerikler yüklüyordu, ben çok ciddiye almamıştım. Ama bir tane videosu 70 bin izlendi yorumlar vs de geldi para kazanması da açılıyor şimdi. Ben de başlayayım ne kaybederim dedim.

Gün 1:

Youtube'dan youtube kanal açma, video gelirleri, shorts gelirleri yerli yabancı kanal gelirleri vs. epey bir video izledim. Normal videolar shorts videolarına göre 30-50 kat daha çok para kazandırıyor. Ancak normal video yapmakla uğraşamayacağıma karar verdim. Shorts videoları olacak, ingilizce içerik olacak, kanal konsepti bende kalsın.

Metinleri chatgpt'ye yazdırıyorum. Metinlerin sesini Elevenlabs ile oluşturuyorum. Şimdilik stock videolar kullanıyorum.

Capcut senelik üyelik + Canva aylık üyelik satın aldım. Youtube kanalını oluşturdum. İlk videomu yayınladım. 2 saatimi aldı videoyu oluşturmak.

Gün 2:

2. videoyu oluşturdum. Bu sefer 50 dk sürdü (daha hızlı yaptım). Youtube kanal adımı değiştirdim, AI ile güzel bir profil resmi yaptım. Tiktok ve Instagram sayfaları da oluşturdum videoları oradan da paylaşacağım.

Şu an YT'da 2. video yayınlı, Tiktok ve Insta'da 1. video yayınlı. YT'da yayınladığım videoları bir gün sonra Tiktok ve Insta'ya yükleyeceğim.

Hedef: Aylık 1500 usd gelir

Güncel İstatistikler:

Aboneler - Youtube: 2 - Tiktok 0 - Instagram 1

İzlenmeler

-001. video - Youtube 137 - Tiktok 45 - Instagram 123

-002. video - Youtube 10

• Youtube'dan youtube kanal açma, video gelirleri, shorts gelirleri yerli yabancı kanal gelirleri vs. epey bir video izledim. diye özellikle belirtmişsin ama youtube'un ai ile oluşturulan videoları tespit ederek sildiğine dair videoları izlememene şaşırdım...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Başbilen kullanıcısına yanıt
    Sams

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Benim başlama kararım da 17 yaşındaki bir veledin 4-5 shorts kanalı ile aylık 100K + para kazandığını öğrenmem üzerine oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dsaewq -- 15 Haziran 2025; 17:31:36 >

• Tek Yol Erken Seçim kullanıcısına yanıt

Bu konuda hiçbir şey bilmediğin o kadar belli ki. Bilmiyorsun bari yorum yapma

Öyleyse hepimiz işi gücü bırakıp Youtuber olalım. Niye olmuyoruz sence? Yaş kaçtı bu arada?

:) İnsanlar senin gibi önyargılı çünkü "herkes yapıyor biz para kazanamayız". Bu düşünce hiç araştırma gereği bile duymamalarına sebep oluyor. Oysa kanal araştırması yaparken 2-3 ayda para kazanmasını açan bir sürü kanala denk geldim. Örnek aldığım kanal şu anda aylık 80K kazanıyor mesela

Sen bu kafayla çok dolandırılırsın.

Puhahah peki. Bir yerlerinden sallayarak konuştuğun anlaşılınca diyecek bir şey bulamadın tabi

• asıl para getiren faktörün takipçi sayısından çok, videonun izlenme sayısı olduğu ifade ediliyor... bazı kanalların takipçileri gani olduğu halde izlenme sayılar azken, bunun tam tersi de olabiliyor...

Öyle zaten. 1000 abone olmadan para kazanmanı açmıyor, onun dışında ne kadar abone olduğunun bir önemi yok. 1 milyon shorts görüntülenmesine yaklaşık 1.000 TL veriyor

1 milyon shorts olmayan videoların görüntülenmesine yaklaşık kaç TL veriyor?

@dsaewq dün bir tane attım bugün sabah bir tane atmıştım şimdi ikinciyi attım. ilerideki hedefim günde 3 tane düzenli atmak.

@Tek Yol Erken Seçim düşündüğünden çok daha fazlasını kazanıyor millet. hesaplarıma göre aylık 1.5k usd için aylık 7.5m ingilizce short izleme yapmam gerek. türkçe olsa daha düşük oluyor ücretler. tabi uzun videolar shortlara göre çok daha değerli ama hazırlaması da bir o kadar güç.

@dekareme az ya da çok izlenmeye göre değişmiyor sanırım. her videonun ayrı bir izlenme değeri var. ortalama bir şeyler çıkartıp varsayımlarla ilerleyebiliyoruz.

• pozza kullanıcısına yanıt

1 milyon shorts görüntülenmesine yaklaşık 1.000 TL oldukça az bi para...

Bu Türkçe için İngilizce yapıyorsa daha iyi olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dsaewq -- 15 Haziran 2025; 19:15:10 >

Hocam ben yeni kanalların günde birden fazla içerik attığında algoritmanın bot olarak algılayabileceğini duymuştum. Günde 1 öneriliyordu o yüzden

Kazanmıyorlar, çoluk çocuğu kekliyorlar. Ben bu kanala kefilim. Al izle kaç para kazanılıyor öğren.

Yolcuların Dikkatineyoutube
    2024 yılı bitmeden, youtube'den ne kadar kazandık tüm dateylarıyla sizinle paylaştık. 1 video ortalama ne kadar kazandırıyor, youtube kesinti yapıyor mu? elimize aylık ne kadar geçiyor? buna değer mi? hepsini anlatıyoruz. Videonun sonunda şok olabilirsiniz :) Herkesin merak ettiği bir konu olduğu için bölüm bölüm her detayıyla anlatıyoruz .Kazancımızdan bahsederken, yıl bitmeden bu senemiz nasıl geçmiş ona da göz atmış olduk. Karşılıklı sohbet ettiimiz bir ortammış gibiydi bizim için. Umarız siz de öyle hissedersiniz. Yorumlarda görüşürüz, hoşçakalıııınn ✦Bize destek olmak için ➔ Abone olup videomuzu Beğenebilirsiniz ❤️ ✦Reklam ve işbirliği için ➔ yolcularindikkatine@gmail.com ✦Instagram'dan takip etmek için ➔ https://www.instagram.com/yolcularindikkatine/ ✦Diğer videolarımız ➔ karavan sohbetlerimiz: https://bit.ly/2IJ8oSv karavan aktivitelerimiz: https://bit.ly/2UJxacl karavan gezilerimiz: https://bit.ly/2GpZgQ9 karavan maliyet-fiyat: https://bit.ly/2Dlyyr7 karavan hayatı vanlife: https://bit.ly/2IsDO06 Yolculuğumuzu takip ettiğiniz için teşekkür ederiz! https://www.youtube.com/channel/UCpx7HRgjHoKSv72R4gMWqIQ/?sub_confirmation=1
    https://www.youtube.com/watch?v=4xM6YqAVvKE
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.