Şimdi Ara

Dövizciler bozuk dövizi alır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
54.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimde 5,10,20,50 EuroCent'lerden ve 1 ve 2 Eurolardan oluşan bozuk paralar var. Yaklaşık 50 ile 60 Euro arasında toplam değere sahip. Bunu TL'ye çevirirler mi? Daha önce 1 ve 2 Euro ları verip bozdurduğum olmuştu ama hiç EuroCent'ler ile gitmemiştim. Ayrıca bozuk para diye değerinden kesintiye uğratıyorlar mı?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Dövizciler Bozuk Dövizi Alır mı?

Döviz büroları ve dövizciler, genellikle bozuk dövizi kabul etmemektedir. Bozuk bir para birimi, resmi olarak tedavülden kaldırılmış veya hasar görmüş bir paradır ve bu nedenle yasal ödeme aracı olarak kullanılamaz.

Neden Bozuk Para Kabul Edilmez?

• Teknik Hususlar: Bozuk paralar, elektronik para sayma makinelerinde sıkışabilir veya hasara yol açabilir.
    • Dolandırıcılık Riski: Bozuk paralar, sahte veya tahrif edilmiş para birimleriyle karıştırılabilir.
    • Yasal Sorumluluk: Döviz büroları ve dövizciler, bozuk paraları kabul ederek yasal sorunlarla karşılaşabilir.

Bozuk Paranızı Değiştirmek İçin Alternatifler

• Bankalar: Bazı bankalar, bozuk paraları para birimine göre toplama ve değiştirilebilir bozuk paralarla değiştirme hizmeti sunabilir.
    • Para Koleksiyoncuları: Nadir veya tarihi bozuk paralar, para koleksiyoncuları tarafından değerli bulunabilir.
    • Hayır Kurumları: Bozuk paralarınızı hayır kurumlarına bağışlayabilirsiniz.

İstisnalar

Bazı döviz büroları, sınırlı sayıda bozuk para kabul edebilir. Ancak bu genellikle yalnızca yüksek değerli veya nadir bozuk paralarla sınırlıdır. Bozuk para kabul edip etmediklerini öğrenmek için önceden döviz bürosuyla iletişime geçilmesi önerilir.

Yabancı Bozuk Paralar

Yabancı bozuk paralar için de benzer kurallar geçerlidir. Ancak bazı döviz büroları, döviz kurlarına göre yabancı bozuk paraları da değiştirebilir. Yine de önceden iletişime geçmek ve bozuk para değişim politikalarını öğrenmek önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • yarı fiyatına alıyorlar.
  • bende de 20 pound var bozuk sekilde
  • Bildiğim kadarıyla Türkiye' de dövizciler yabancı madeni para almıyorlar. Büyük ihtimal elinde kalacaktır. Yine de araştırmanı öneririm.
  • quote:

Orjinalden alıntı: berat23

yarı fiyatına alıyorlar.

Bundan emin misin? Düşürebileceklerini biliyodum ama bu kadara kadar olabileceğini tahmin etmiyordum. Bu kadar düşürülüyorsa hiç şereflice bir davranış değil.

quote:

Orjinalden alıntı: .::DH::.

Bildiğim kadarıyla Türkiye' de dövizciler yabancı madeni para almıyorlar. Büyük ihtimal elinde kalacaktır. Yine de araştırmanı öneririm.

Dediğim gibi daha önce 2 Euro bozuk para verdiğim oldu ve aldılar ama tek parçaydı. Böyle EuroCent'ler le hiç denemedim.

• Bizim bir arkadaşta 2€ vadı bozdurduğunda 3YTL vermişlerdi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ßa®an

Bizim bir arkadaşta 2€ vadı bozdurduğunda 3YTL vermişlerdi.

Bugünkü kur ile hesaplarsak 2 Euro 4.62 TL ediyor. Sağlam kesinti yapmışlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • almıyolar. bende bozuk 1 euro lar vardı. 1 liraya alırım diyolar
  • quote:

Orjinalden alıntı: Death Time

almıyolar. bende bozuk 1 euro lar vardı. 1 liraya alırım diyolar

Oha. Ulan şerefsiz 1 liraya ben senden alayım deyeydin.
  • Ben yurt dısından gelecegim de söylemislerdi alınmayacagını veya cok düsük fiyata alınacagını.
    Hele şu centlerin hic alınmayacagını.

Bende DutyFree de çilolataydı puroydu degerlendirmistim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dallassimo

Ben yurt dısından gelecegim de söylemislerdi alınmayacagını veya cok düsük fiyata alınacagını.

Orayada geçemem ki. Bir bilete sahip olmam gerek galiba. Abim bikaç güne Almanya'ya dönüyormuş galiba. O tarafa geçtikten sonra tekrar bu tarafe geçebilir mi acaba. Çikolata falan alsa
  • euro centleri istanbulda hic bi dovuzici almaz ama 1 euroluklari alabilirler havaalaninda ben bozdurmstm..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Haplo

quote:

Ben yurt dısından gelecegim de söylemislerdi alınmayacagını veya cok düsük fiyata alınacagını.

Orayada geçemem ki. Bir bilete sahip olmam gerek galiba. Abim bikaç güne Almanya'ya dönüyormuş galiba. O tarafa geçtikten sonra tekrar bu tarafe geçebilir mi acaba. Çikolata falan alsa

Temmuzda yurtdısına cıkacagım.
    sat bana

• quote:

Temmuzda yurtdısına cıkacagım.
    sat bana

İyi de para da kargoyla yollanmaz ki

Acaba Euro hesabı açsam banka bunu kuruşu kuruşuna alır mı? Oradan da TL'ye çeviririm.
  • Merkez bankasi degisim yaparmi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar yakin zamanda yurtdisina tatile cikacagim, elinizde kalan eurolari degerlendirebilirim

• Almazlar alanlarda yok pahasına alır.Satacağın kişiye kar payı bırakırsan elden çıkarma şansın var...

• Evet arkadaşlar yok mu elinizde kalan madeni euro, uygun noktadan alabilirim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.