Şimdi Ara

Kaza Sonrası Servis Farklı Lastik Takmış

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Ocak ayında bir kaza geçirmiştik. Karşı taraf %100 suçlu çıktı. Ben aracımı servise bırakıp kaskodan dosyayı açtırdım. Tamirat bitti, şimdi eksperin onayı için eksperin keyfini bekliyoruz. Araç yapıldı bitti ama eksper bu hafta içi herhangi bi gün onay verecekmiş, gün söyleyemiyormuş bana. Ona ayrı sinir oldum zaten. Araç tamir edildi bitti, bu süreci hızlandırmak için bir şey yapamaz mıyım? Boşa bekliyorum resmen şu an.

Bir de servis bana faturayı attı. Faturada gördüm ki aracıma 2 adet farklı lastik takmışlar. Benim aracımda 2 yıllık dunlop lastikler vardı. Şimdi ise MP47 Hectorra 3 Matador adında bir lastik takmışlar. Araç sol taraftan hasarlıydı. Yani muhtemelen sol ön ve arkaya bu lastikleri takmışlar ama sağ iki taraf hala eski dunlop lastiklerim. Bu durumda araç dengesizlik yaratmaz mı, güvenlik açısından riskli değil mi?
    Kaza zaten yeterince can sıkıcıyken bir de bu tarz saçma sapan işlerle uğraşıyoruz. Yolda giderken durduk yere şerefsizin teki gelip size çarpıyor ve 1 ay arabasız kalıyorsunuz, başınız ağrıyor. İnanılmaz can sıkıcı bi durum gerçekten.

Bir de anlamadığım bir şey soracağım. Aracın sol ön kapısı değişti, faturada birim fiyatı 2.620,7700 TL görünüyor ve servis bunun üzerinden %65 iskonta yaparak 1.703,50 TL'ye getirmiş. Böyle bir iskonto oranı mı var? Bu işte farklı bi şey mi var nedir bu?
    Bir de ben kapı fiyatını 7000 tl civarında duymuştum. İskontosuz hali 2620 tl, bu bile bir kapı için az değil mi?

Son olarak değer kaybı davası için nasıl bir yol izlemeliyim?

Ben hep sizin şarkınızı söyledim.
    Saygı ve özlemle anıyoruz...

• kapının mutlaka çıkma mı orijinal sıfır mı olduğunu teyit edin bazen çıkma takılabiliyor diye duymuştum.
    lastik konusunda ise sol ve sağ aynı tip lastik takılmasındansa önlere ve arkalara aynı lastik takmak daha mantıklı olur. kalitesi hakkında kıyaslama yapamıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnderGelişenOsasunaAtağı -- 10 Şubat 2020; 13:52:2 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EnderGelişenOsasunaAtağı

kapının mutlaka çıkma mı orijinal sıfır mı olduğunu teyit edin bazen çıkma takılabiliyor diye duymuştum.
    lastik konusunda ise sol ve sağ aynı tip lastik takılmasındansa önlere ve arkalara aynı lastik takmak daha mantıklı olur. kalitesi hakkında kıyaslama yapamıyorum
    Hocam aracı yetkile servise bırakıp kaskodan dosyayı açtırdık. Servis görevlisi ilk verdiğimizde aracı iyi ki yetkili servise bıraktığımızı çünkü yetkili servis olmayan yerlerde sigorta şirketlerinin muadil parça taktırabileceklerini ama yetkili servislerde orjinal parça takıldığını söyledi.

Yani ben de yetkili serviste orijinal harici bir parça takılacağını düşünmüyorum. Yine de daha bilgili arkadaşlar bizi aydınlatırsa iyi olur.

• Eski lastiklerinin yıpranma payına bağlı olarak yeni 2 lastiğin birazını sana kitleyecekler.

Kasko en ucuz lastik neyse onu takıyor. O yüzden kasko eksperi ile konuşup çözmeye çalışın baktınız olmuyor lastikleri elletmeyin kendiniz yaptırın...

Benzer bir durumda benim de sol ön değişecekti yanaktaki yırtıktan ötürü. Baktım kaskonun takacağı belli değil üstüne yarısını eski lastik zaten yıpranmıştı ondan sen öde muhabbeti dönüyor kendim çözdüm.

Orijinalden alıntı: Sadece Sürücü

Eski lastiklerinin yıpranma payına bağlı olarak yeni 2 lastiğin birazını sana kitleyecekler.

Kasko en ucuz lastik neyse onu takıyor. O yüzden kasko eksperi ile konuşup çözmeye çalışın baktınız olmuyor lastikleri elletmeyin kendiniz yaptırın...

Benzer bir durumda benim de sol ön değişecekti yanaktaki yırtıktan ötürü. Baktım kaskonun takacağı belli değil üstüne yarısını eski lastik zaten yıpranmıştı ondan sen öde muhabbeti dönüyor kendim çözdüm.
    Hocam maalesef lastik çoktan takıldı, araç tamir edildi tamamen. Aracın Servisten çıkması için Eksper paşamızın keyfinin gelmesini bekliyorum şu an. :/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• servise gittiğinizde yeni dandik lastikleri arkaya taktırın. önlere de dunlopları aldırım. aynı aks üzerinde 2 farklı desenli lastik olmaz.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.