Şimdi Ara

Lastik arabayı bu kadar mı değiştiri?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
2.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2014 model mercedes cla 180 dizel arabamı alalı neredeyse bir sene oldu. Aldığımda üzerinde 0 denebilecek Milestone lastikler vardı. Kasım ayına kadar kullandım, sert ve gürültülü bir lastikti ve hiç memnun değildim. Sol ön lastik yanaktan yarılınca bahane oldu ve bir takım bridgestone drive guard winter kış lastiği aldım. Meğer eski lastiklerimin ne kadar kötü olduğunu o zaman anladım. Hem kış lastiği, hem rft, ama arabam tamamen değişmişti...

Eskilere kıyasla lastik sesi hissedilir derecede azalmış, yol tutuş aynı oranda artmıştı. Lakin yaz lastiği zamanı yaklaşmaktaydı, ben de uzun araştırmalar sonucu goodyear eagle f1 asy 2 de karar kıldım ve dün taktırdım...

Lastikçideyken oğlumun gazına gelip 4 tane de spacer taktırdım...

Arabam şimdi mercedes oldu, düzgün asfaltta yol sesi sıfır, pütürlü asfaltta bir nebzede olsa var ama olsun okadar. 2,5 cm lik spacerlar sayesinde iz genişliği 5 cm artan arabam hem daha iyi yol tutuyor, hem daha yumuşak oldu.

Bu gün yaklaşık 700 km yol yaptım, resmen bayıldım yeni lastiklerime ve spacerlarıma.

Birde lastiklerim rft olmayıp 17 “ ve 50 yada 55 yanak olsaydı ne olurdu acaba...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Her zaman derim spora giderken kösele ayakkabi ile gitmek neyse kotu lastik de arabada budur.

• quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Her zaman derim spora giderken kösele ayakkabi ile gitmek neyse kotu lastik de arabada budur.
    Sadece kösele-spor farkı da değil, ayakkabının olduğu gibi lastiğin de iyisi var, kötüsü var...

Edit:

Pardon zaten aynısını söylemişsiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leigh_hunt -- 18 Mart 2019; 13:40:55 >
  • spaceri arastirdinizmi ? kim uretmis nasil uretmis malzeme ne kullanilmis bijonlari uzerindemiydi vs ? lastikciden aldik deyince aklima bu sorular geldi birden 2.5 az degil cunku

• Lastiği değiştirmişsin iyi olmuşta çakma çin malı spacer ile olayı mahvetmişsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sadece Sürücü

Bu mesaj silindi.
    Kormaron o kadar kötü Bi lastik değil lassa dan iyi kışlıkları birdaha alacak olsam kışlık kormaron alırım ama 2 sezon kullanır atarım

• Polestar191 P kullanıcısına yanıt
    En iyisi %50 daha fazla verip kaliteli lastik almak. 4 sezonu rahat rahat çıkarır. İşin sonunda hem cebimden daha az para çıkar hem de iyi lastik kullanmış olurum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Her zaman derim spora giderken kösele ayakkabi ile gitmek neyse kotu lastik de arabada budur.
    Ben de benzer örneği veririm gözü yaşlı; Kara Harp Okulu nda ayağıma göre spor ayakkabı yoktu habire botlarla koş......

• esmerce kullanıcısına yanıt
    1.5 ay sonra askere gidecekken bu mesaj hüzünlendirdi abi
    Bu arada konu sahibine gelecek olursam çok iyi olmuş. Lastik cidden ses olsun, yol tutuş olsun çok değiştiriyor. Yazlık Good&Year Eagle F1 Asym3 kışlık olarak yine Good&Year Ultra Grip Performance kullanıyorum hiç pişman etmediler. Fazladan 1 ya da 2 az bi taksit sıkıntısı çekip güvendiğim lastikeri kullanma taraftarıyım

• quote:

Orijinalden alıntı: Sadece Sürücü

Bu mesaj silindi.
    Renosu olan fakir, 4 lastik alacak parası yoksa mercedese binmesin falan hangi dünyada yaşıyorsun sen hocam? Bu kafayı sanayide mi yapıyorlar merak ettim. Burası Türkiye öyle sandığın gibi standartları yok buranın. Adamın durumu iyidir mercedese biner sonra işleri ters gider boşanır nafaka bağlanır, en büyük borçlusu fetöden tutuklanır vs. işler gelir başına muayeneden geçsin diye gider en ucuz lastiği takar geçer. Belki galerici arabanın şekli biraz toplansın diye takmıştır km'yi sıfırladıktan sonra.

Gelelim fakir reno meselesine; 2009 model LagunaIII sahibiyim ilk sahibinden aldım, araç yetkili servis bakımlı. 2.0 dci, 150 hp, tam otomatik şanzıman, cam tavanlı, bej renkli ısıtmalı deri koltukları, anahtarsız giriş-çalıştırma özelliği, bi-xenon farları var. Senin zenginlik dediğin C180se ben böyle fakir olarak kalırım.

Senin gibi ortadoğu kafalılar bu memlekette hüküm sürüyor uzun zamandır bak patatesi ithal ediyoruz. 10 sene daha devam ederseniz tüm devlet mülk ve kurumlarının dahil edildiği "TÜRKİYE VARLIK FONU" yabancı yatırımcılar tarafından haczedilecek ve herkes rahatlayacak.

• Bende aracımdaki dunlop'lardan primacy 3 lere geçtiğimde benzer hissiyatı yaşamıştım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lagun@

Renosu olan fakir, 4 lastik alacak parası yoksa mercedese binmesin falan hangi dünyada yaşıyorsun sen hocam? Bu kafayı sanayide mi yapıyorlar merak ettim. Burası Türkiye öyle sandığın gibi standartları yok buranın. Adamın durumu iyidir mercedese biner sonra işleri ters gider boşanır nafaka bağlanır, en büyük borçlusu fetöden tutuklanır vs. işler gelir başına muayeneden geçsin diye gider en ucuz lastiği takar geçer. Belki galerici arabanın şekli biraz toplansın diye takmıştır km'yi sıfırladıktan sonra.

Gelelim fakir reno meselesine; 2009 model LagunaIII sahibiyim ilk sahibinden aldım, araç yetkili servis bakımlı. 2.0 dci, 150 hp, tam otomatik şanzıman, cam tavanlı, bej renkli ısıtmalı deri koltukları, anahtarsız giriş-çalıştırma özelliği, bi-xenon farları var. Senin zenginlik dediğin C180se ben böyle fakir olarak kalırım.

Senin gibi ortadoğu kafalılar bu memlekette hüküm sürüyor uzun zamandır bak patatesi ithal ediyoruz. 10 sene daha devam ederseniz tüm devlet mülk ve kurumlarının dahil edildiği "TÜRKİYE VARLIK FONU" yabancı yatırımcılar tarafından haczedilecek ve herkes rahatlayacak.

Alıntıları Göster
    Arkadaş bir nevi haklı. Tamam insanın başına herşey gelebilir ama sırf "Mercedes'e biniyo desinler" diye Mercedes'e binen, cebinde 5 lirası olmayıp da operatöre 36 ay taksit yaptırıp 6, 7 bin liralık telefon kullananlar var. Arkadaş onu demek istemiş, haklı. Sende haklısın.

• humerus06 kullanıcısına yanıt
    Hadi hayırlısı olsun :)

• quote:

Orijinalden alıntı: nacker

En iyisi %50 daha fazla verip kaliteli lastik almak. 4 sezonu rahat rahat çıkarır. İşin sonunda hem cebimden daha az para çıkar hem de iyi lastik kullanmış olurum.
    Kaliteli lastik 2. Sezondan sonra yeni alacağınız herhangi bir 2. Sınıf lastik ten daha kötü performans verecektir fakat 2 side 0 alınıp 2sezon kullanılacak tabiki kaliteli lastik iyidir ben çok viraj kastığım için lastikleri çabuk bitiyor haliyle maddi külfet fakat kaliteli lastiği 4 sezon kullanıcağıma 2. Sınıf lastiği 2 sezon kullanmak daha mantıklı 17 janta geçince seneye continental yerine yine yumuşak hamurlu yokahama veya kormaron alacağım

• Formula 1'de boşuna 3 kere lastik değiştirmiyorlar.
  • Spacer öyle dandik bir şey değil, aracın bijonlarıyla poryaya takıldı önce, ayrı bijonlarlada lastik takıldı, öyle uzun bijonlar hem spacer hemde lastiği tutmuyor. Hem lastikçi arkadaşım, sıkıntılı bir durum olsa takmazdı. Görüntü çok güzel oldu, psikolojikmi bilmem ama sürüş hissi de çok değişti...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.