Şimdi Ara

Kaza olduğunda boşuna polis çağırmayın. Gelmiyorlar.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dün ben iş yerinde iken apartmanın önünde duran aracıma motorsiklet çarpmış. Komşular eşim falan telefon ettiler. Vuran motorlunun ehliyeti yok.

    Polis çağırın zabıt tutturun dedim. Malum karşı tarafın ehliyeti yok bende olay yerinde değilim.

    Benim işyerinden eve gelmem 1.5 saat sürüyor.

    Tabi ben gelene kadar polis falan gelmedi. Aracın yanına geldiğim için tutanak tuttuk tabi ehliyetli birini bul dedim o şekilde hallettik.

    Diyeceğim o ki ülke DİNGONUN AHIRI OLMUŞ.

    geçen günde arkadaşın park halindeki araca tır çarptı. Polis gelmediği gibi karakolda tutanak ta tutmadılar.

    Ben merak ediyorum trafik polisinin işi ne ?

    Varsa aramızda çıksın izah etsin.

    Kaza olduğunda boşuna polis çağırmayın. Gelmiyorlar.







  • Tamam her şeye polis gelmesin de ne yapıyor bu polisler?
    Benim gördüklerimin hepsi ya tepe lambaları yanarak tın tın geziyor ya da abuk subuk yerde pusu kurup hız denetimi yapıyor. Dönel kavşaklar belli saatlerde kilitleniyor bir tane polis yok trafiği yönetecek. Elektrik kesiliyor trafik kambaları çalışmıyor beyefendiler kayıp. Resmen orman kanunu işliyor. Kaza olunca Çağırınca da çok meşguller. Sisleri-çakma xenonları açık, eksozları bağıran apaçileri gören yok. Yersen!
    Konu sahibi arkadaş şikayetinde haklı.Aranızda halledin diyorlar da ya karşıdaki hanzonun mağara adamının biriyse ne olacak.Karşıdaki adam %100 kusurlu olmasına rağmen hala haklıyım diyorsa mecburen polis ya da jandarmayı çağırmak gerek.Benim yaptığım kazada da çevredekiler ölümlü yaralamalı kaza olmadığı için jandarma gelmez dediler ama ben ısrarla aradım geldiler.Bana çemkiren adam jandarmaya gıkını çıkaramadı.Polisi bilmem de jandarma geliyor genelde
  • insanlar işini daha kolay ve hızlı bir şekilde halletsin diye yaralanmasız ve belli şartların oluşmadığı kazalarda kendi arasında tutanak tutsun diye düzenleme yapılmış, hala bu fotoğraftaki örnekteki gibi kazalarda polis bekleniyor. Arkadaşlar gelmiyor. O kadar çok kaza olay oluyor ki yetişmiyor. Bi şekilde usulune uydurun tutanağı kendiniz halletmeye çalışın. Yazarkende öncelik hakkı benim olmasına rağmen geldi bana vurdu. İşarete uymadı olay yerini terk etti gibi kesin ifadeler kullanın. Çarpıştık vuruştuk gibi muğlak ifadeler kullanmayın.

  • Yıllardır gelmiyorlar zaten, yaralanma ölü var mı ? diye soruyorlar yok dersen, başının çaresine bak diyorlar

  • Geçmiş olsun, benim de başıma pazartesi kaza geldi, polis gelmiyormuş maddi kazalara ama telefondan "yaralı, ölü vs var mı" diye sordu yok dedim "sıkıntı ne anlaşamıyor musunuz" diye sordu falan filan hiç bir sıkıntı yoksa tutanaktan tutun dedi o kadar. Kısacası vuran kişinin ehliyeti olmadığını bildirmediyseniz gelmemeleri çok normal fakat bildirip de gelmediyseler o değişik olmuş.

  • Yıllardır gelmiyor zaten ?
  • Araçlarda bir dönem tutanak taşıyorlardı. Uzun süredir maddi hasarlı kazalara polis zaten gelmiyor. Ha şehirden şehire farkeder tabi, yoğun olmayan bir bölgede gelebiliyorlar.

  • Tamam her şeye polis gelmesin de ne yapıyor bu polisler?
    Benim gördüklerimin hepsi ya tepe lambaları yanarak tın tın geziyor ya da abuk subuk yerde pusu kurup hız denetimi yapıyor. Dönel kavşaklar belli saatlerde kilitleniyor bir tane polis yok trafiği yönetecek. Elektrik kesiliyor trafik kambaları çalışmıyor beyefendiler kayıp. Resmen orman kanunu işliyor. Kaza olunca Çağırınca da çok meşguller. Sisleri-çakma xenonları açık, eksozları bağıran apaçileri gören yok. Yersen!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CapriceClassic -- 3 Aralık 2021; 16:42:24 >
  • Konu sahibi arkadaş şikayetinde haklı.Aranızda halledin diyorlar da ya karşıdaki hanzonun mağara adamının biriyse ne olacak.Karşıdaki adam %100 kusurlu olmasına rağmen hala haklıyım diyorsa mecburen polis ya da jandarmayı çağırmak gerek.Benim yaptığım kazada da çevredekiler ölümlü yaralamalı kaza olmadığı için jandarma gelmez dediler ama ben ısrarla aradım geldiler.Bana çemkiren adam jandarmaya gıkını çıkaramadı.Polisi bilmem de jandarma geliyor genelde
  • mdindas kullanıcısına yanıt

    Neyi uyduracağım usulüne DİNGONUN AHIRIMI BURASI kanun yokmu?

    Adamın ehliyeti yok ehliyeti niye çağırmayacağım

    Yarın öbür gün çocuğun varsa sokakta bu cesaretle motor süren biri öldürünce ne dediğimi anlarsın. O zaman polis gelir ama iş işten geçmiş olur

  • 4 yıl önce kavşakta arkadan 100 km hızla başka araç çarptı. Çarpmanın etkisiyle spin attım diğer araç pert oldu.
    Olay yerinden tesadüfen geçen trafik ekip aracındaki memur "Yaralı mısın?" diye sordu, hayır cevabı alınca çekip gitti.
  • Trafik kazalarında ölüm ve yaralanma olduğunda veya kamu malına zarar verilmişse veya sürücüler arasında anlaşmazlık var ise veya kazaya karışan sürücüler alkollü ya da ehliyetsiz ise o zaman trafik çağrılır.

    Bunların dışında çağrılmaz.


    Kurallara uygun park halindeki araçlara çarpma asli kusurdur.



    Kaza olduğunda boşuna polis çağırmayın. Gelmiyorlar.




  • çağırmayın zaten gelip üstüne bir de ceza kesiyorlar

  • Tek taraflı kazalarda da geliyorlar, ben duvara çıkmıştım, karşı taraf yoktu tabi, o zaman gelip tutanağı bizzat kendileri tutuyorlar. Ama sizin durumda mesela motorcu vurup kaçsaydı o zaman ne olurdu bilmiyorum.

  • Balık baştan kokmuş bir kere...

  • En iyisi polis ya da jandarmayı çağırırken yaralı mısın diye sorduklarında evet demek.Gelip de hani yaralı yok derlerse kafamı direğe çarptım başım dönüyor dersiniz.Karşıdaki dengesizse kendinizi riske atmayın.

  • Olur böyle şeyler. Çok da şeapmayın

    3 sene önce evime hırsız girdiği zaman. Polis “karakolda 2 kişi var. Kimse yok. Herkesin görevi bir kişiyi korumak” demişti.
  • kaza mağduru yaralı olup olmadigini bilemez o anın şokuyla, belki iç kanama geçiriyor belki kırığı var ne bilsin..

  • Tek tarafli kazalarda mecbur geliyorlar.
  • Sadece kaza anında değil her hangi bir sebeple ihtiyacınız olduğunda malesef gerekli ilgi alakayı göremiyoruz artık polisimizden.


    Konuya geri dönersek.


    Ehliyetsiz sürücü yerine başkasının ehliyetini kullanarak sigortayı dolandırmış oluyorsunuz.


    Bunun da sizden bir şekilde çıkacağını kenara not edin derim.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.