Şimdi Ara

Dikkat! Kaza yapanlar dolandırılmayın. Herkesin başına gelebilir..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
4
Favori
4.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
65 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aracıma arkadan bir araç vurdu. Tampon düzeltilecek, boyanacak. Kaportacı, araç yatış ve değer kaybı da al dedi.

Derken, 1 hafta sonra arandım. Expertiz şirketinden aradıklarını, iban numarası vermemi istedi. Buraya kadar normal. Daha sonra aracınızın değer kaybını ve yatış parasını da alalım dediler. Noterden kendilerine vekâlet verilmesini söylediler. Ben ilk başta normal sandım.

Bu işlere bakan avukat arkadaşım var ona sordum. Sakın verme, expertiz firması değil onlar dolandırıcı dedi.

Şöyle ki, sizden vekâlet aldıktan sonra gerçekten de davaya bakıyorlar. Davadan gelen para 10 bin diyelim. 10 bini ceplerine indirip, size de 20 bin avukatlık ücreti çıkarıyorlar. Hele vekâlet örneğine dikkat etmezseniz, aracınızın satış yetkisini bile vermiş olabilirsiniz.

Ben kendisine, kendi avukat arkadaşım var dedim. Onlar komisyon alıyor bir almıyoruz expertiz firması olduğumuz için dedi. Bak bak, babasının hayrına yapıyor yani 😆

İlk başta da iban isteyip güven veriyor size sözde. Aracın parasını yatıracağız diye. Belki bir çok kişi bilmiyor bunu. Yarın bir gün bu yöntem haber kanallarına bile çıkabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• diğer bölüme de açsaymış güzel olurmuş dediğin gibi. ama bu bölümde isabet olmuş, gördüm ve bilgi edindim. diğer cümle ise konuya mesaj, seninle alakası yok. ülkede adalet mi kaldı demek istedim. teksas'ın bile adaleti vardı dedim.

Anlamışsındır UMARIM? çok fazla film izleme, imsak vaktine az kaldı. git bir abdest al da motorun soğusun.  

• bunu keşke otomobil bölümüne açsaydın hocam..

• murtazagil kullanıcısına yanıt

bunu keşke otomobil bölümüne de açsaydın hocam.. burası çok aktif bir bölüm, bence gideri var.

teksas'ın geçmişteki vahşi batı imajı akla geliyor ama oranın adaleti daha iyiydi de denebilir. şüpheli de olsa hızlı çözüm. adalet dediğin şey, anında hesaplaşma..  

• haykoatmaca kullanıcısına yanıt

ne diyorsun gece gece? kafan mı güzel?

diğer bölüme de açsaymış güzel olurmuş dediğin gibi. ama bu bölümde isabet olmuş, gördüm ve bilgi edindim. diğer cümle ise konuya mesaj, seninle alakası yok. ülkede adalet mi kaldı demek istedim. teksas'ın bile adaleti vardı dedim.

Anlamışsındır UMARIM? çok fazla film izleme, imsak vaktine az kaldı. git bir abdest al da motorun soğusun.  

• sana mı soracağım ne yapacağımı. senin motoruna başlarım şimdi. terbiyesiz mahlukat..

Hocam olay yeni yeni türemiş. Benim gibi temkinli biri bile yiyecekti emin ol. Oraya da aynalama yaparız. Okuyup bilgisi olsun herkesin mümkün mertebe.

Araç değer kaybı alıyorum, arabanın yatar parasını alıyorum diye beklerken borçlu çıkar millet.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu kaza da kim haklı?
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Stones kullanıcısına yanıt
    Yeni mi bilmiyorum ama benim hatırladığım özellikle kazadan sonraki değer kaybı için sırf bunu gelir kaynağına çevirmiş avukatlık büroları var. Sadece bu işi takip ediyorlar gibi. Geçmiş olsun dolandırıcılarsada iyi yırtmışsınız.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Değer kaybından ziyade dosya ücreti oluyormuş avukatlar genelde onun peşinde. Arkadaş kaza yaptı kaç yerden aradılar dosya kapandı hala arayan var ilgilenelim diye.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ben bu olayı 2019da yaşadım. Kaza yaptıktan 2 gün sonra aradılar biz ilgilenelim değer kaybını alalım falan dediler. Yok dedim ben kendim alırım. Siz alırsanız az alırsınız biz 3 katını alırız diyo. Bende gerek yok birdaha aramayın beni dedim. Kendim sigorta şirketine mail atarak aldım Ibana yattı 1 hafta sonra.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Territory -- 8 Mayıs 2025; 10:37:15 >
  • Gecen gun kaza yapinca sigorta hasar kaybi muhabbetine firmalar sira sira beni aradi. Deger kaybi istemiyorum diyince şok oldular ve beni buna zorladilar. Hayir, istemiyorum. Aracimin değeri kaybolsun dedim sonunda zorla kapatttim. Ne buyuk tesaduf uzerine bunun haberini konuda goruyorum. Çok sasirmadim.

• forumda bir konuda görmüştüm biri değer kaybı için dava etmiş az bir para vermişler avukatla tekrar itiraz etmiş miktar yükselmiş ama avukat resmen iliğine kadar sömürmüş paranın çok büyük kısmını kendi almış

• yani olayda vekalet ücreti çıkaracaklarına göre dolandırıcılık yapan bir avukat da var... ilginç

• he_man kullanıcısına yanıt

Dava için vekâlet veriliyor o ayrı mesele.

• fabrizo kullanıcısına yanıt

Normalde avukat %20-25 alır. Bunlar hepsini alıp üstüne seni borçlu çıkarıyormuş.

• yıllardır var bu olay. şahsi avukat hariç kimseyi bulaştırmamak lazım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avukatlarımız bile üçkağıtçı biz kime güvenelim

• Bu dolandırıcılara bulaşmaya gerek yok.

Kaza sonrası haklı iseniz karşı tarafın sigorta şirketine mail atıyorsunuz onlar değer kaybı ödemesini direkt size yapıyorlar.

• temmuzda karıştığım kaza için benıde kasım aralıkta gibi aradı biri sonra geçen ay da 2 3 firma daha aradı.

İlk arayan bana 30 bin lira değer kaybı gözüküyor dedi. zaten orada kıllandım. Plastik tampona sürttü 8 bin lira tuttu. Platik tamponunda değer kaybı sayılmadıgını bılıyorum oradan zaten işkillendim.
    Zaten sonra noterden vekalet vereceksınız falan dedı. beni öpseler vermem vekalet falan.

en korktugum işlerdir öyle kapattım.

• Aynı tezgahı 3 farklı oluşum tarafından bana da uygulamaya çalıştılar. 2010 model aracımın sadece tamponu boyanmış olmasına rağmen değer kaybı ve yatış parası alınabileceğini iddia ettiler, hatta noter parasını bile kendilerinin ödeyeceklerini söylediler.

Süreç sonunda araç yaş hasar vs sebepli değer kaybı vs çıkmayacağını ve avukatlık ücreti isteyip bana haciz atacaklarını söylediğimde papağan gibi yok değer kaybı çıkar diye ısrar edip zorladılar. Avukat olmamama rağmen avukat olduğumu söyleyip kendileri hakkında gün birkaç gün içinde suç duyurusunda bulunacağımı ve bunun içinde hiçbir ücret talep etmeyeceğimi söyleyince telefonu yüzüme kapattılar :)

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.