Şimdi Ara

katılım bankasından araba kredisi almak hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
0
Favori
11.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • normal bankalardakinden farklı bir sistem uygulanıyor bildiğim kadarıyla. fsizsiz olması için

arabayı kendileri alıp bize satıyor olabilirler. öyle bir durum.

bu konuda bilgisi olan var mı? 30 bin tl ye 38 bin tl ödüyorsunuz mesela 36 ayda albaraka da. hesaplattım. uygun mu sizce?

illaki sıfır km mi alınmak zorunda?

cavaplayabilen olursa çok işime yarayacak

teşekkürler

• Arabanı buluyorsun. Ruhsat fotokopisi gelir belgesi falan bunlarla bankaya gidiyorsun.Onaylanırsa arabanın devrini alıyorsun.Sigorta kaskoyu yaptırıp bankaya gidiyorsun.Rehin için belge imzalanıyor. Ve para satıcıya ödeniyor.
    Para karşı tarafa ödendiği için biz ondan alıp sana satmış olduk dolayısıyla ticaret yapmış olduk diyorlar.Ama dinen tam ticaret olmuyor çünkü birincisi :ticarette risk de her zaman vardır ama banka kendi adına hiçbir risk bırakmıyor. Kasko yaptırıyor, rehin koyuyor v.s
    İkincisi: Banka aracı üzerine alsa isterse 10 liraya alıp 100 liraya satsın hiçbir sıkıntı yok ama banka üzerine almadan direk satıcıdan alıcıya geçiyor araç.
    Velhasıl velkelam ben görev alanım itibarıyla da bunu çok araştırdım.Beyaza faiz değil siyaha da faiz diyecek olsak bu gri gibi birsey oluyor.
    Yalnız burada şöyle de bir durum var.Siz bu sisteme girerseniz faize girmeme hassasiyetiyle girmiş olursunuz.Ameller de niyetlere göredir.

Bazen arkadaşlar bu konu hakkında hiçbir bilgiye sahip olmadan sallıyor olabilir.Onlara da sözüm; Herhangi bir eşyayı( dolap,televizyon,ç.makinası,araba)taksitli olarak peşin fiyatının üzerine bir miktar fark koyarak satmak caiz(dinen uygun),parayı taksitli olarak fark koyarak satmak,vermek(kredi)faizdir.
    Faiz ile caiz arasındaki fark,f ile c harfleri arasındaki kadar ince bir çizgidir.
    Selam ve dua ile...
    2:275 - Riba (faiz) yiyen kimseler, şeytan çarpan kimse nasıl kalkarsa ancak öyle kalkarlar. Bu ceza onlara, "alışveriş de faiz gibidir" demeleri yüzündendir. Oysa Allah, alışverişi helal, faizi de haram kılmıştır. Bundan böyle her kim, Rabbinden kendisine gelen bir öğüt üzerine faizciliğe son verirse, geçmişte olanlar kendisine ve hakkındaki hüküm de Allah'a kalmıştır. Her kim de yeniden faize dönerse işte onlar cehennem ehlidirler ve orada süresiz kalacaklardır.
    Bakara suresi 275. Ayet
  • Sistem diğer bankalarla birebir aynı kardeşim, tüm o söylenenler, faiz hassasiyeti ile bankalara yanaşmak istemeyenleri çekebilmek için...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • katılım bankası "faiz zinhar haramdır bizde faiz yok, kar payı var." diyerek faiz alan banka mıydı ?
  • Tabi aradaki fark faiz değil, kredi alırken size ikram ettikleri çayla şekerin parası

• faiz in adı kar payı. üyelik ücreti. komisyon oldumu
    helalmı aloyor

• Aynen dediğin gibi araba yada evi alıyor sonra sana satıyor adi kâr payı
    arabayı sıfır almak zorunda değilsin 5 yaşına kadar alabiliyorsun

Bende az önce baktim bir alfa 156 vardi niyetlendim almaya ama 5 yaş zorunluluğu varmış

• quote:

Orijinalden alıntı: r0x

katılım bankası "faiz zinhar haramdır bizde faiz yok, kar payı var." diyerek faiz alan banka mıydı ?

bunu yiyen varmıdır acep??
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Vakti zamanında ben de düşünmüştüm , icime sinmemisti. Eğer dini hassasiyetiniz varsa uzak durun.

Cunku"supheli seylerden uzak durmak" lazim ..

• Banka demek para satmak demek. Parayı da üzerine kar koyarak satarsın herhangi bir ticarette olduğu gibi.

Kar payı, faiz hepsi aynı. Bu çağda bu tarz şeylere takılmak bana saçma geliyor. Sonuçta ayakkabı satsan da para satsan da babanın hayrına yapmıyosun bu işi.
  • Benim bildigim bir fark.daha var..katılım bankalari size net faiz(kar payı) vaat etmezler yatirdiniz paralar kazanabilir veya tam tersi bir durum olusabilir
    Kesin kazanç hesaplamasi yapilamaz...

• normal bankalarla aynı sistem faiz ya da kar payı oranları güncel piyasayla aynı. teknik olarak farkı yok. araca rehin koyuyorlar borç bitince sistemden siliniyor. bazı galericiler sizin dediğiniz katılım sistemini yapıyor.
  • Arabanı buluyorsun. Ruhsat fotokopisi gelir belgesi falan bunlarla bankaya gidiyorsun.Onaylanırsa arabanın devrini alıyorsun.Sigorta kaskoyu yaptırıp bankaya gidiyorsun.Rehin için belge imzalanıyor. Ve para satıcıya ödeniyor.
    Para karşı tarafa ödendiği için biz ondan alıp sana satmış olduk dolayısıyla ticaret yapmış olduk diyorlar.Ama dinen tam ticaret olmuyor çünkü birincisi :ticarette risk de her zaman vardır ama banka kendi adına hiçbir risk bırakmıyor. Kasko yaptırıyor, rehin koyuyor v.s
    İkincisi: Banka aracı üzerine alsa isterse 10 liraya alıp 100 liraya satsın hiçbir sıkıntı yok ama banka üzerine almadan direk satıcıdan alıcıya geçiyor araç.
    Velhasıl velkelam ben görev alanım itibarıyla da bunu çok araştırdım.Beyaza faiz değil siyaha da faiz diyecek olsak bu gri gibi birsey oluyor.
    Yalnız burada şöyle de bir durum var.Siz bu sisteme girerseniz faize girmeme hassasiyetiyle girmiş olursunuz.Ameller de niyetlere göredir.

Bazen arkadaşlar bu konu hakkında hiçbir bilgiye sahip olmadan sallıyor olabilir.Onlara da sözüm; Herhangi bir eşyayı( dolap,televizyon,ç.makinası,araba)taksitli olarak peşin fiyatının üzerine bir miktar fark koyarak satmak caiz(dinen uygun),parayı taksitli olarak fark koyarak satmak,vermek(kredi)faizdir.
    Faiz ile caiz arasındaki fark,f ile c harfleri arasındaki kadar ince bir çizgidir.
    Selam ve dua ile...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Emrullah bey güzel ifade etmiş meseleyi, diğer bilip bilmeden yorum yapanlara da şunu söylemek isterim dini hassasiyetiniz var ise bu çeşit fetva konularından uzak durun forumda herkez her konuya parmak atmayı seviyor fakat işin kötüsü burda yazdığınızla bitmez yanlış fetva , alaya alma farkında olmadan şirke bile götürebilir. Bilmiyorsanız yorum yapmayı verin birşey kaybetmezsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Disconnectus_Erectus

Vakti zamanında ben de düşünmüştüm , icime sinmemisti. Eğer dini hassasiyetiniz varsa uzak durun.

ya burada bence din hatalı yorumlanıyor zaten.

enflasyon diye bir şey var kardeşim 1500 yıl öncesinde yaşamıyoruzki. faiz tefeci faizi ise günahtır enflasyon dolayısı yapılan ayarlamalar günah olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: amadeus99

quote:

Vakti zamanında ben de düşünmüştüm , icime sinmemisti. Eğer dini hassasiyetiniz varsa uzak durun.

enflasyon diye bir şey var kardeşim 1500 yıl öncesinde yaşamıyoruzki. faiz tefeci faizi ise günahtır enflasyon dolayısı yapılan ayarlamalar günah olmaz.

Yanlış, yarın veya ilerde bir malın fiyatının şu ya da bu olacağı tahminine göre hareket etmek ve bunu zamanından önce talep etmek, faizin tanımı budur, enflasyon faizin kardeşidir zaten. Şöyle düşünün, bir kitap alıyorsunuz 100 sayfa o seneye 110 sayfa oluyor mu? Ticaret ise farklı alır kâr ya da zararla satarsınız, ya da tarlaya seneye patatesten para kazanacağınızı düşünerek eker kazanır ya da kazanamazsınız, o bambaşka ancak baştan adı konan her kazanç ya da ödeme ister adı kâr payı olsun ister sizden kâr ettik densin bu baştan dine hülle yapmaktır ki bu gibi adamlarla asla ticaret yapılmaz, bu islamiyetin yahudileştirilmesinden başka birşey değil, he ne yapalım düzen böyle diğer herkes faizli kredi almak zorundayım derseniz bence gelecekten yenilen alınan herşey haramdır bu mana da faizdir, aslolan biriktirip almaktır ya da almamaktır. Zaten ekonomi hep bu gelecekten yemenin ve bu önceden birilerine ödenen fark faizin yüzünden bu halde.

• quote:

Orijinalden alıntı: 0z0z

quote:

quote:

Yanlış, yarın veya ilerde bir malın fiyatının şu ya da bu olacağı tahminine göre hareket etmek ve bunu zamanından önce talep etmek, faizin tanımı budur, enflasyon faizin kardeşidir zaten. Şöyle düşünün, bir kitap alıyorsunuz 100 sayfa o seneye 110 sayfa oluyor mu? Ticaret ise farklı alır kâr ya da zararla satarsınız, ya da tarlaya seneye patatesten para kazanacağınızı düşünerek eker kazanır ya da kazanamazsınız, o bambaşka ancak baştan adı konan her kazanç ya da ödeme ister adı kâr payı olsun ister sizden kâr ettik densin bu baştan dine hülle yapmaktır ki bu gibi adamlarla asla ticaret yapılmaz, bu islamiyetin yahudileştirilmesinden başka birşey değil, he ne yapalım düzen böyle diğer herkes faizli kredi almak zorundayım derseniz bence gelecekten yenilen alınan herşey haramdır bu mana da faizdir, aslolan biriktirip almaktır ya da almamaktır. Zaten ekonomi hep bu gelecekten yemenin ve bu önceden birilerine ödenen fark faizin yüzünden bu halde.

iyide bu dediğiniz günümüz dünyasında imkansız. artı faiz tanımınız bence hatalı. faiz al sana 10 altın sonra bana 15 altın öde demek. burada durum bu değil.

kaldı ki adamlar risk alıyor sonuçta. belli bir orandan çekiyorsunuz krediyi, piyasayı bilemezsin. o oran aldığın banka için sonrasında kötü de olabilir. yani ortada risk var her iki taraf içinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 29 Ekim 2014; 18:19:28 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 0z0z

quote:

quote:

iyide bu dediğiniz günümüz dünyasında imkansız. artı faiz tanımınız bence hatalı. faiz al sana 10 altın sonra bana 15 altın öde demek. burada durum bu değil.

kaldı ki adamlar risk alıyor sonuçta. belli bir orandan çekiyorsunuz krediyi, piyasayı bilemezsin. o oran aldığın banka için sonrasında kötü de olabilir. yani ortada risk var her iki taraf içinde.

Adamlar risk vs almıyor, rehin koyuyor koymasa risk almışlar deriz, risk ticari bir tanımdır, riskin de hesabı olmaz yukarıda patates örneğini verdim, risk olarak da baştan hesaplaniyorsa bu da faizdir.

• 2:275 - Riba (faiz) yiyen kimseler, şeytan çarpan kimse nasıl kalkarsa ancak öyle kalkarlar. Bu ceza onlara, "alışveriş de faiz gibidir" demeleri yüzündendir. Oysa Allah, alışverişi helal, faizi de haram kılmıştır. Bundan böyle her kim, Rabbinden kendisine gelen bir öğüt üzerine faizciliğe son verirse, geçmişte olanlar kendisine ve hakkındaki hüküm de Allah'a kalmıştır. Her kim de yeniden faize dönerse işte onlar cehennem ehlidirler ve orada süresiz kalacaklardır.
    Bakara suresi 275. Ayet

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu bildiğin muta nikahı
  • quote:

quote:

Hocam teknik detaylara çok girmeye gerek yok da , bu katılım Bankası isi şüpheli en basit ifadeyle ,dolayısıyla uzak durmak lazım.

Enflasyon farkı olsa sonradan hesaplanır ,öğrenim kredisi tarzi ama pesin pesin alinacak para belirleniyor o yüzden enflasyon demek doğru değil.

Kapitalist sistem zaten faizi en merkeze alir ve islama tamamen ters ama bu sistemde yaşıyoruz.

Bu yüzden de bu tür sikintilar çok oluyor en guzeli imkan oldukca uzak durmak ...

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.