Şimdi Ara

katılım bankasından araba kredisi almak hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
11.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bununla ilgili okulda konusulurken din kulturu ogretmeni olan arkadasimiz dedi ki: "bir kadinla birlikte olursa zina olur. Ama aranizda nikah varsa ayni sey caiz olur. "

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kanoute

normal bankalardakinden farklı bir sistem uygulanıyor bildiğim kadarıyla. fsizsiz olması için

arabayı kendileri alıp bize satıyor olabilirler. öyle bir durum.

bu konuda bilgisi olan var mı? 30 bin tl ye 38 bin tl ödüyorsunuz mesela 36 ayda albaraka da. hesaplattım. uygun mu sizce?

illaki sıfır km mi alınmak zorunda?

cavaplayabilen olursa çok işime yarayacak

teşekkürler

kapitalist duzende faizsiz parayi anca baba ogluna verir. bu sozde faizsiz bankalar saf vatandaslari sisteme sokmak icin bulunan icatlar. inanmayin. gercekten faizsiz ise 30 000 lira verip en fazla 1000 tl dosya masrafi 31000 lira geri alsinda gorelim. kendinizi kandirmayin. hayirli gunler
    .

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • katılım bankaları ticari bankalar değildir para piyasasına giremez faiz işletemez. bu demek değildir ki faiz veren bankadan daha uyguna gelsin faiz değişkendir artarda azalırda pahalıyada gelebilir ucuza da. katılım bankasındaki fark araç kiralama şirketleri gibidir o aracı alır size kiraya verir siz kira bedeli ödersiniz paranın yarısını ödediğinizi varsayalım o halde onlara ait olan diğer yarısının kirasını ödersiniz ödedikçe onlara ait olan yüzde azalacak kira bedelida azalacaktır fakat doğal olarak enflasyon farkını yansıtırlar. karşı çıkanların dayanağı nedir anlayamadım siz aracınızı bedavamı kiraya verirsiniz? o halde sizin kazancınız faiz mi oluyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Piastre -- 29 Ekim 2014; 18:39:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Piastre

katılım bankaları ticari bankalar değildir para piyasasına giremez faiz işletemez. bu demek değildir ki faiz veren bankadan daha uyguna gelsin faiz değişkendir artarda azalırda pahalıyada gelebilir ucuza da. katılım bankasındaki fark araç kiralama şirketleri gibidir o aracı alır size kiraya verir siz kira bedeli ödersiniz paranın yarısını ödediğinizi varsayalım o halde onlara ait olan diğer yarısının kirasını ödersiniz ödedikçe onlara ait olan yüzde azalacak kira bedelida azalacaktır fakat doğal olarak enflasyon farkını yansıtırlar. karşı çıkanların dayanağı nedir anlayamadım siz aracınızı bedavamı kiraya verirsiniz? o halde sizin kazancınız faiz mi oluyor?

Mal faiz nasıl kardeş ise, mülkiyetçilik ve kira da kardeştir. Hani herşey Allah a aitti? Bir arkadaşta zina nikah örneğini vermiş. O din hocası arkadaşı adına üzüldüm. Faiz alan da veren de aynıdır, şu dine hülle yapanlar neden din adamları oluyor ya da ben dindarım diyenler oluyor ki. Neyse Allah en doğrusunu bilir, ne faizde param var ne de kredi ödemem kredi kartım, param varsa alırım yoksa almam, herkese gönül huzuru ve iyi akşamlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben çekmiştim katılım bankasından araba almak için.Koşullar bankalarla aynıydı.Dosya masrafı aldılar+erken ödediğim için ceza aldılar.Kredi çekerken elimde bir miktar para vardı.Şöyle düşündüm:
    1-Bankaya alacağım aracı faturasıyla göstereceğim.
    2-Sonra banka benim adıma aracı alacak.
    3-Ben bendeki parayı ön ödeme olarak bankaya verip fiyattan düşüreceğim.
    4-Banka arabayı bana satacak.

Böyle olmadı.Ben gittim ihtiyacım olan parayı bana sordular.Ben de faturayı verdim.Elimdeki parayı aracı satana bayiye ödememi söylediler.Geri kalanı da kredi olarak adıma çıkardılar.Yani banka bana arabayı alıp satmadı....
    Bence şüpheli bir sistem.Uzak durmak lazım....
  • Ticaret yapanlarda o zaman haram yiyor bazılarının mantığıyla, 3 e alıp 5 e satıyor.Banka senin alacağın evi yada arabayı alıp kendi kârını ekleyip sana taksitlerle satıyor.

• bazen zahirde aynı görünen şeyler arasında çok fark vardır. İktisatlı olmak ile clmrilik aynı görünür mesela ama aralarında dağlar kadar fark vardır. Bu katılım bankalarının uygulamaları da böyle. İhlaslı yapan, faiz karıştırmayan varsa helaldir. Bu hassasiyet bildğm kadarıyla k.türk ve alb.türk'te tam anlamıyla var. Mesela k.kartının tamamını ödemek zorundasın. Ödemezsen direk icra yoluna gidiyorlar faiz maiz yok. Bazı işlemlerde zorunlu olarak aldıkları cezai ücretleri de kesnlkle sistemlerine sokmuyorlar, başka şekilde eritiyorlar. Bu kuruluşlar size asla para vermiyor. Mesela arabayı satan kişi adına hesap açıp parayı o vatandaşa aktarıp malın sahibi oluyorlar ve size taksitle satıyorlar. Bu işlemdeki oranların faiz oranlarına yakın olması piyasada iş görebilme ile alakalı. Mesela haksız kazanç olduğunu düşündkleri için kesnlkle hesap kesm ücreti almıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: one man one engine

Ben çekmiştim katılım bankasından araba almak için.Koşullar bankalarla aynıydı.Dosya masrafı aldılar+erken ödediğim için ceza aldılar.Kredi çekerken elimde bir miktar para vardı.Şöyle düşündüm:
    1-Bankaya alacağım aracı faturasıyla göstereceğim.
    2-Sonra banka benim adıma aracı alacak.
    3-Ben bendeki parayı ön ödeme olarak bankaya verip fiyattan düşüreceğim.
    4-Banka arabayı bana satacak.

Böyle olmadı.Ben gittim ihtiyacım olan parayı bana sordular.Ben de faturayı verdim.Elimdeki parayı aracı satana bayiye ödememi söylediler.Geri kalanı da kredi olarak adıma çıkardılar.Yani banka bana arabayı alıp satmadı....
    Bence şüpheli bir sistem.Uzak durmak lazım....

aracı size sattıkları anda sizden alacakları aylık ödemeler direkt para piyasasına tabidir. getirisi faizdir oysa katılım bankaları faiz işletemez hatta bddk ya bile tabi değillerdir aracın tam ödemesini yapana kadar onlarındır alacakları kira bedeli sahip oldukları % oranına göre değişir hoş ticari bankalarda aracı sembolik olarak sizin üzerinize verir ama borcu bitene kadar da satılamaz rehinlidir bankanın malıdır bi anlamda.

• quote:

Orijinalden alıntı: 0z0z

quote:

katılım bankaları ticari bankalar değildir para piyasasına giremez faiz işletemez. bu demek değildir ki faiz veren bankadan daha uyguna gelsin faiz değişkendir artarda azalırda pahalıyada gelebilir ucuza da. katılım bankasındaki fark araç kiralama şirketleri gibidir o aracı alır size kiraya verir siz kira bedeli ödersiniz paranın yarısını ödediğinizi varsayalım o halde onlara ait olan diğer yarısının kirasını ödersiniz ödedikçe onlara ait olan yüzde azalacak kira bedelida azalacaktır fakat doğal olarak enflasyon farkını yansıtırlar. karşı çıkanların dayanağı nedir anlayamadım siz aracınızı bedavamı kiraya verirsiniz? o halde sizin kazancınız faiz mi oluyor?

Mal faiz nasıl kardeş ise, mülkiyetçilik ve kira da kardeştir. Hani herşey Allah a aitti? Bir arkadaşta zina nikah örneğini vermiş. O din hocası arkadaşı adına üzüldüm. Faiz alan da veren de aynıdır, şu dine hülle yapanlar neden din adamları oluyor ya da ben dindarım diyenler oluyor ki. Neyse Allah en doğrusunu bilir, ne faizde param var ne de kredi ödemem kredi kartım, param varsa alırım yoksa almam, herkese gönül huzuru ve iyi akşamlar.

iktisat mezunuyum ve iktisadi anlamda bakarım faiz midir asla çünkü para piyasalarına girmezler
    dini açıdan "faiz" çerçevesi çizilirse bu sistem sakıncalımıdır değilmidir daha net anlaşılır
    o halde tüm sistem incelenip "caiz" olup olmadığına karar verilmesi gerekir

• quote:

Orijinalden alıntı: szymek61

Ticaret yapanlarda o zaman haram yiyor bazılarının mantığıyla, 3 e alıp 5 e satıyor.Banka senin alacağın evi yada arabayı alıp kendi kârını ekleyip sana taksitlerle satıyor.

Sapla samanı karıştırmayın, oto galerici bankacılık mı yapıyor o ticaret yapıyor. Banka galericilik mi yapıyor tabi ki hayır o elindeki paranın ticaretini yapıyor bu direk faizdir. Galerici de vade farkı alıyorsa o da faizdir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: szymek61

Ticaret yapanlarda o zaman haram yiyor bazılarının mantığıyla, 3 e alıp 5 e satıyor.Banka senin alacağın evi yada arabayı alıp kendi kârını ekleyip sana taksitlerle satıyor.

Vade farkı ile faiz aynı şey değildir. Açın google a sorun. Iki taraf anlaşarak uzlasarak malı vade ile verebilir ancak vade almadan taksitlendirme yapması daha aladir ve teşvik edilir.

Faizin haram olması birilerinin çalışmadan para ile para kazanmasidir. Islamda ticaret çok önemlidir. Ticaretin teşviği için faiz haram kılınmıştır. Bu yüzden alım satım ve üretim artması için vadeli satışa izin verilmistir ancak birilerinin hiçbir mal ve hizmet sunmadan tefeci gibi para kazanmasına izin verilmemiştir.

• quote:

quote:

quote:

iktisat mezunuyum ve iktisadi anlamda bakarım faiz midir asla çünkü para piyasalarına girmezler
    dini açıdan "faiz" çerçevesi çizilirse bu sistem sakıncalımıdır değilmidir daha net anlaşılır

Madem iktisatçısınız size bir soru sorayım örnek; bir mala fark ya da faiz ödediğinizde bir yıl sonrasının enflasyonunu belirlemiş olunmuyor mu? Bu da ilerde aynı maldan alacak diğer kişilerin alım gücünü azaltmıyor mu? Şimdi gelelim asıl soruma, enflasyon da caiz mi oluyor? Yani bu öyle bir durumda ben faizden uzak durdukça enflasyon nedeniyle daha da fakirleşiyorum sonuç bu. Şeytan insanları yokluk ve fakirlikle korkuturmuş, herkes bu korkusu nedeniyle mala mülke düşkünleşti, namaz kılmayla hacca gitmeyle müslüman olunmuyor, benim her hareketim diğer insanları nasıl etkiliyor konusunu iyi düşünmek lazım, işte o nedenle faiz haramdır.

• quote:

Körfez ülkelerine dubai ye gidip takla atan paralar hariç, dubai de yüksek faizli 3.dünya ülkelerinin tahvillerinin alınıp satılması serbest.

• Katılım bankaları ile ticari bankaların yaptıkları faizli her işteki yüzdelikleri hemen hemen aynı ilginçtir.. Kimse buna dikkat etmiyor nedense!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Madem iktisatçısınız size bir soru sorayım örnek; bir mala fark ya da faiz ödediğinizde bir yıl sonrasının enflasyonunu belirlemiş olunmuyor mu? Bu da ilerde aynı maldan alacak diğer kişilerin alım gücünü azaltmıyor mu? Şimdi gelelim asıl soruma, enflasyon da caiz mi oluyor? Yani bu öyle bir durumda ben faizden uzak durdukça enflasyon nedeniyle daha da fakirleşiyorum sonuç bu. Şeytan insanları yokluk ve fakirlikle korkuturmuş, herkes bu korkusu nedeniyle mala mülke düşkünleşti, namaz kılmayla hacca gitmeyle müslüman olunmuyor, benim her hareketim diğer insanları nasıl etkiliyor konusunu iyi düşünmek lazım, işte o nedenle faiz haramdır.

kısace "ekonomi"de herşey birbiriyle bağlantılıdır direkt olmasa da dolaylı yollardan birbirlerinden etkilenirler "enflasyon farkı"nı yukarıda ilave olarak bu yüzden yazdım. faiz oranlarının enflasyona etkisi olur bu etki para piyasalarında dönen "faiz" yüzündendir katılım bankaları da bu para piyasalarına girmez demiştik o halde sıkıntıyı bu para piyasalarına girenler yüzünden çekiyorlar desek yanlış olmaz. hatta hepimizin vebali parasını faize yatırıp kar sağlayanların üzerinedir onlar yüzünde bu kambur. fakat sizin söylemeye çalıştığınız mantıkla din görevlisinin bankadan aldığı aylıkta enflasyon düzenlemesine gidilmesi faizdir anlamı çıkar ya da asgari ücrete yapılan iyileştirme farkları faiz olur. gerçekte böylemidir hayır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Piastre -- 29 Ekim 2014; 20:10:49 >

• quote:

quote:

Körfez ülkelerine dubai ye gidip takla atan paralar hariç, dubai de yüksek faizli 3.dünya ülkelerinin tahvillerinin alınıp satılması serbest.

biz ona karışamayız helal parayla haram olan şeyler de satın alınabilir. bu durum paranın zatını haram kılmaz.

• kanoute K kullanıcısına yanıt
    faiz almıyoruz ifadesi yalan, faizle işlem yapmıyoruz diyorlar ama kredi olsun kar payı olsun oranlar faiz rakamlarına yakın çıkıyor.
  • Din simsarlığından başka birşey değil. Kredi kartı veriyor kar ortaklığı payı alıyormuş. Neyin karı? Kredi alan ne kar etti de sen ortak oluyorsun? İşletme açsa anlarım. Adam kişisel kullanıma araba alıyor. Kar nerede de, ortağı oldun? Devlet devlet olsa bunlara müsade etmez. Merak eden açıp okusun kredi kartları hakkındaki yasayı. Herşey aynı ama katılım bankalarında faizin adına kar payı denir diyor. Ne bu? Dürüstlük mü? Kutsal duyguları sömürmek mi?

• losttime35 kullanıcısına yanıt
    ben öyle bankaya para yatıracağım vadesi geldiğinde paramı çekmeye gideceğim adamlar da bana diyecek ki ya arkadaş senin yatırdığın para ile başka birisinin araç alımına aracılık ettik adam da gitti kaza yaptı araç pert oldu kusura bakma biz kar edemedik zarar ettik senin para da gitti diyecek mesela. böyle bir şeyi kabul edecek enayi var mıdır. adı ne olursa olsun aldıkları da verdikleri de bal gibi faiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: degobar

ben öyle bankaya para yatıracağım vadesi geldiğinde paramı çekmeye gideceğim adamlar da bana diyecek ki ya arkadaş senin yatırdığın para ile başka birisinin araç alımına aracılık ettik adam da gitti kaza yaptı araç pert oldu kusura bakma biz kar edemedik zarar ettik senin para da gitti diyecek mesela. böyle bir şeyi kabul edecek enayi var mıdır. adı ne olursa olsun aldıkları da verdikleri de bal gibi faiz

kasko zorunlu ve araç pert olursa kasko tarafından ödenir ayrıca vadeli mevduat hesabı açamazsınız sistemi incelemediğiniz çok belli...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.