Şimdi Ara

KASKO USAGI EKSPER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
1
Favori
4.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 5 ay once 42000 tl ye aldigim 2007 nissan navara LE otomatik 4x4 dusuk km aracimla 1 hafta once ana caddede ilerlerken aniden sokaktan cikan bir volvoya carptim. tutanak tramerde degerlendirmede gorunuyor. kaskom allianz.
    Aracimin rayic bedeli sigortam websitesinde 39700 gorunuyor. Aracim kazadan sonra Nissan yetkili servisine cekildi. servis 30.000 tl hasar listesi cikardi. araci incelemeye gelen eksper ise servise tamir icin 13600 tl teklif etmis. serviste kabul etmemis. ben servisle gorustugumde bana soylenen aracimin hasar supheli parcalari oldugu ve bu durumda aracin pert olmasi gerektigi. eksperle gorustugumde ise ustu kapali servisle anlastigimi ima etti. eksper tarafindan bana soylenen benim aracimin aslinda 10000 tl ye bile cikabilecegi. ISIN MANTIKSIZ KISMI ISE SU. kaza sirasinda ben savrulup yuksek bir kaldirimdan resmen uctum. aracin alt takiminda kesinlikle supheliyim. ekspere bundan bahsettigimde ise bana soyledigi sey arac pert olmayacak ama tamir sirasinda eger masraf 20000 i bile bulursa kasko hepsini oder ama yinede pert olmaz. eksper su anda benimle resmen zitlasiyor. ben servisin 30000 tl hasar cikardigi bir arac baska bir serviste 10000 tl ye yapilirsa bu araca guvenip yola bile cikamam. eksper bana 3 gun verdigini soyledi. ya dilekce yazalim 9000 al sigortadan araba senin olsun istersen sat dedi yada ben bi servis bulup ise baslama emri verecegim dedi. ben aldatiliyormuyum? benim eksper cagirip baktirma imkanim varmi? eksper benim onayim olmadan ise baslatabilirmi? aracin pert olabilmesi icin hasar maliyet yuzdesi ne olmalidir? Bana inanilmaz gelen araca bu pert degil deyip ise baslatildiginda hasar orani yuzde yuzu bile bulsa bu arac tamir olur sigorta oder TRAMER e de bu miktarlar yollanir demesi eksperin. BUNUN ADI MUSTERIYI MAGDUR ETMEK DEGILDE NEDIR? Simdi bu eksperin tarafsiz olduguna beni kim inandirabilir? LUTFEN BILEN ARKADASLAR YAZSIN.

• Eksper degıstırme hakkına sahipsin bilgin olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: warlordz1984

Eksper degıstırme hakkına sahipsin bilgin olsun

Kazayı yapan arkadaşa geçmiş olsun.

Sevgili arkadaşım, babam dün akşam kaza yapmış. Sabah nöbet çıkışı eve gidince aracımı ve tutanağı görme imkanım olacak. Şu an evin önünde bekliyormuş. Bundan sonra ilk etapta ne yapmak gerekli?

Sigortadan çekici hakkım ile hemen servise götüreyim mi? Yoksa eksperi mi beklememiz gerekiyor? İlk etap acil yapılması gerekenler hakkında bilginiz varsa ve aydınlatırsanız sevinirim.
  • servis şişriyor orası bir gerçek ama şu da var, 20 bin liralık hasar var da sigorta 10 bin veriririm diyorsa servis bütçeyi tutturmak için ona göre malzeme ve işçilik kullanır, bazı işler yapylmaz,yarım yamalak bir iş olur,,,, ben emeğiyle iş yapanlarla bu yüzden pazarlık yapmam çünkü parayı beğenmez yarım yamalak iş olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dionysos_07 -- 3 Kasım 2013; 13:09:32 >
  • Anlaşılan o kadar adına rağmen allianz'dan kasko yaptırmamak lazım.
  • SAMTURG kullanıcısına yanıt
    Öncelikle geçmiş olsun

Maalesef bazı Sigorta Şirketlerinin bu tür zorlamaları olabiliyor. Tabi zaman zaman bazı servislerin de faturayı şişirme yoluna gittiklerini unutmamak gerekir.

Sizin onayınız olmadan aracınız üzerinde kimse bir tasarrufta bulunamaz. Sigorta Şirketinin bu tutumunu Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Müdürlüğüne şikayet edin, öncesinde de Sigorta Şirketinin Hasar Müdürlüğüne ulaşın ve Hazineye Şikayet edeceğinizi bildirin. Bu konuları Eksper ile değil Sigorta şirketiyle irtibat kurarak çözmeye çalışın daha iyi sonuç alacağınızdan eminim.

Her halükarda HATMER sisteminden kendi eksperinizi atayabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: leidenfrost

quote:

Orijinalden alıntı: warlordz1984

Eksper degıstırme hakkına sahipsin bilgin olsun

Kazayı yapan arkadaşa geçmiş olsun.

Sevgili arkadaşım, babam dün akşam kaza yapmış. Sabah nöbet çıkışı eve gidince aracımı ve tutanağı görme imkanım olacak. Şu an evin önünde bekliyormuş. Bundan sonra ilk etapta ne yapmak gerekli?

Sigortadan çekici hakkım ile hemen servise götüreyim mi? Yoksa eksperi mi beklememiz gerekiyor? İlk etap acil yapılması gerekenler hakkında bilginiz varsa ve aydınlatırsanız sevinirim.

Aracı servise götürün orada dosya açacak, gerekli işlemleri yapacaklardır. Eksper araç servise bırakıldıktan sonra gelir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kasko ve kasko iptali
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ilginize tesekkur ederek yukarida yazdiklarimin ardindan olusan gelismeler su sekildedir. Cuma gunu eksper bana ptesi ye kadar MUSAADE vermisti. Bugun itibari ile aracimi baska bir nissan servisine cektirecekti. Cuma gunu bende ALLIANZ sigortaya sikayet emaili yolladim. Bugun eksperi aradigimda SIKAYET EMAILI YAZMISSIN SUREC DURDURULDU ALLIANZ SENINLE BAGLANTIYA GECECEK dedi. Bende tabii aradim allianzi. Bana soylenen ise BIZ EKSPERI BEKLIYORUZ. Yani kibarca SANA KIM PATRON GOSTERECEGIZ demek bu.Gecen hafta bana EKSPER DEGISMEZ diyen allianz musteri hizmetleri, ben eksper atayabiliyormusum dedigimde bu seferde evet kendiniz eksper atayabilirsiniz AMA MASRAFLARI SIZE AIT OLMAK KAYDIYLA diyor. Ustelik surecinizide bayaa uzatir diye tehdit ediyor. Aracin masraflarinin servis tarafindan sisirilmesine gelince de, ben bu soruyu servise sordugumda gelen cevap gayet mantikli. PARA KAZANMAK ICIN YAPSAK 30.000 DEYIP PERT OLMASINI SAGLAMAYIZ!!! 15 DERIZ 17 DERIZ PARAMIZI KAZANIRIZ. e peki buna ne demeli?

Valla arkadaslar kimse kusura bakmasin ama 14 yil sonra vatan hasreti, cocuklar turkce ogrensin, Turk olduklarini bilsinler , esim dilimizi dinimizi kulturumuzu ogrensin benimsesin diye amerikadaki isyerimi satip kesin donus yaptigim bu ulkeden 1 yilda nefret ettim. 1 yilda sirketime girdiler tum laptoplar elektronikler calindi zararim 20,000 tl. Gittim 2007 Jetta aldim 104 bin kmde. 42000 tl verdim. otomatik sanzumani bozuldu. Dogusa tamire biraktim 6000tl tuttu ustunede aracin kiralamadan ciktigi ve aslinda 230 bin km de oldugunu ogrendim. sanzumani yapilinca sogudugum icin sattim 32000 tl ye. cunku aracta 6 parca boya 3 degisen varmis. ZARAR 16000. Oturdugumuz kiralik evin sahibi bana basinda evi satmayi hic dusunmedigini soylemesine ragmen evi haberim olmadan satmis simdi yeni ev sahibinden ihtar geldi. Cocuklarin okulu cabasi 20.000 euro. (turkce bilmedikleri icin carem yok) USTUNEDE BU KASKO OLAYI. Yani BU ULKENIN INSANLARINDAN NEFRET EDER HALE GELDIM. BUNCA YIL AMERIKADA YASADIM BASKA COK ULKE GORDUM. HEPSININ PROBLEMLERI TABIIKI VAR AMA BEN BU ULKE KADAR HIRSIZIN DOLANDIRICININ YALANCININ KENDINI BEGENMISIN KABANIN TESEKKURDEN YOKSUNUN BIR ARAYA GELDIGI BIR TOPLUM DAHA GORMEDIM. COK ILGINC YA BU ULKEDE BIRISINE TESEKKUR EDINCE EZIK ZANNEDILIYORSUN. Kibar davraninca adam seni ezebilecegini zannediyor. Insallah en kisa surede benim bavullari toplayip kacmam lazim. En azindan Amerikada Turkiyeyi overken, yere goge sigdiramazken TEYIT ETME IMKANI YOKTU INSANLARIN. Bende kendi attigim gururlu yalanlara inanmisim ki bu kadar ozlemisim. KUSURA BAKMAYIN ICIMI DOKMEM LAZIMDI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAMTURG -- 12 Kasım 2013; 9:05:27 >

• Vallaha hiç kusura bakmayın da amerikadan bu ülkeye gelerek siz zaten hayatınızın hatasını yapmışsınız. şimdi de bizzat o hatanın ceremesini çekiyorsunuz. Türkiyenin övülecek, sevilecek hiçbirşeyi kalmadı, bu ülkede yaşamak sinir, stres, huzursuzluk, baskı, yasak, vergi ödemek, ay sonu faturasını düşünmekten ibaret. Özetle mutsuzluk. Zaten yapılan anketlerde de dünyanın en mutsuz halkına sahip ülkelerden biri çıkıyor her zaman.
  • aynen hocam kusura bakmayında okadar övmeden önce 2 kez haberleri izleseniz türkiye için direk anlardınız zaten ülkenin halini..bence imkanınız varsa ilk fırsatta geri dönün türkiyedeki okadar insan imkanı olmadığı için bu ülkeden çekip gidemiyor siz şanslılardansınız.Bu arada konu dışı oldu yorum ama bunları belirtmek istedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: SAMTURG

İnanın çok kötü oldum yazdıklarınız okuyunca. Malesef böyle bir ülkede yaşıyoruz. Ama sizden ricam zaten olan olmuş, kaybetcek birşeyim yok tavrı ile biraz maddiyatınızı zorlayıp biraz da sinirlerinizi zaptedip hukuk yolu ile mücadeleden vazgeçmeyin.

Biz sıfır diye servisten pert araç satılan bir ülkede yaşıyoruz. Elinize bir bidon benzin alıp götürüp "yakarım bu aracı, videoya çekip tüm televizyonlara gönderirim" deyince daha üst bir modelin hediye edilerek olayın kapanmasına da şahit olduk. Bazen de blöf lazım şartlar uygun olursa.
  • allianz sigortam ,kaskoyuda allianzdan yaptırayım diyordum fakat şimdi anlatılanlardan sonra vazgectim .
    Başka kasko şirketlerine bakacagız artık.
  • Bu mesajı okuduktan sonra artık allianzdan poliçe almam. Sadece insanları madden zarara uğrattıkları için değil, parayla satın alınamayacak değerlere zarar verdikleri için.
    Bu arada hangi şehirdesiniz exparinize belki rast gelirim
  • % 35 ya da 50 gibi bir pert sınırı yoktur. Kasko genel şartlarına bakıldığında;

"Onarım masraflarının sigortalı aracın rizikonun gerçekleştiği tarihteki değerini aşması
    ve aynı zamanda eksper raporu ile aracın onarım kabul etmez bir hale geldiğinin tespit
    edilmesi durumunda, araç tam hasara uğramış sayılır."

ve

"Onarım masrafları sigortalı aracın rizikonun gerçekleştiği tarihteki değerini aşsın veya
    aşmasın, ağır hasarlı aracın onarımının mümkün olduğunun eksper raporu doğrultusunda
    tespit edilmiş olması durumunda, aracın Karayolları Trafik Yönetmeliğinin ilgili maddesi
    hükümleri doğrultusunda trafikten çekildiğine dair “trafikten çekilmiştir” kaşeli tescil belgesi
    sigorta şirketine ibraz edilmeden araç sahibine sigorta tazminatı ödenmez."

yazılıdır. Oranla pert işlemi yapmak zaten akıl işi değil. Kimi aracın "x" parçası 200 lirayken diğerinin aynı parçası 2.000 lira. Mekanik parça da olabilir, kaporta da, fark etmiyor. Yedek parça fiyatlarında standart olmadığı için böyle oransal bir standart getirilemez.

Ne zaman ki pert araç alma-satma işi biter, işte o zaman bu işler rayına girer.

Piyasadaki araçların yüzde kaçı pert kayıtlı acaba, sigortacıların keyfi olacak diye insan hayatıyla oynuyorlar. Daha kayıtlı olmayanlar da var tabi. Hiç beklemediğiniz bir aracın pert kaydı olabiliyor. Şasiden sorgulama yapıyorsunuz ya, inanın zor bir iş değil, 0 yerine O yazıyorlar tamam, ya da 1 yerine I yazıyorlar kaydederken, tamam. Bilinçli ya da bilinçsiz, bilemem ama bu tür olaylar sıklıkla yaşanıyor.

Sigorta şirketleri kendileri bir oran belirleyip işlem yapıyorlar, yaptırıyorlar. Hatmer (Hasar Takip Merkezi) den eksper atamaları sayesinde artık herkes kendine bir çeki düzen vermeye başladı. Artık vatandaş kendisi bağımsız bir şekilde istediği eksperi, hasar ekspertizi için atayabiliyor, ücretini de ilgili sigorta şirketi karşılıyor. Desem de, görüldüğü gibi "eksper ücretini atayan öder" diyorlar. Göz göre göre, kanuntanımaz tavırlar, hareketler, söylemler, pervasızca sarf ediliyor. Ne bir ceza veren var ne bir uyarı.

Bu ülke böyle bir ülke evet, ama bizim sayemizde böyle. Ceza sistemimiz adamakıllı işletilmediği sürece de böyle devam eder gider. Saygılar.

• geçmiş olsun. üzüldüm sizin adınıza. umarım daha iyiye gider yaşamınız.
  • SAMTURG kullanıcısına yanıt
    İnsanımız ancak bu kadar güzel özetlenebilirdi. Allah yardımcınız olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar hepinizin ilgisi için teşekkür ederim. Aracın tamiratı bugün başladı. Aracı alırken çok itinalı davranmıştım. orjinal düşük km li boyasız kazasız servis bakımlıydı. O yüzden de gözüm gibi bakıyordum ama şimdi madem nasipte varmış bende offroad geliştirmeleri yapmaya karar verdim. Önümüzdeki ay finansal açıdan rahatlayacağım.
    Bunda da bi hayır vardır deyip çocuklara şu cennet ülkemizi gezdiririm.

Kazadan beri yollara dikkat ediyorum ve şu kanıya vardım, çarptığım arkadaş kaza tespit raporunda yüzde yüz kusurlu olmasına rağmen bence kazaya sebep olan kavşaktaki düzenleme. Onun geldiği istikamette iken bir anda kendinizi anayolun ortasında buluyorsunuz. Zaten bir yerde sürekli kaza oluyorsa burada kusur o yolu dizayn eden mühendiste. Sizlerden gerekli desteği görürsem bir konu başlığı oluşturabilir ve buraya kötü dizayn edilmiş kavşak ve yol resimlerini post yapabiliriz. Belli mi olur belki görevlilerin dikkatini çeker, belki bir can kurtulur.

• Bu pert araba olayina bir care bulmak gerekiyor...bu araclar oyle merdiven altlarinda degil devletin atadigi veya kadrolu makine muhendislerinin gozetiminde,nizami olarak toplanip tekrar tepeden tirnaga muayene edilerek trafige cikamsina musade edilmeli...stanartlara uymayan araca kesinlikle trafige cikis izni verilmemeli..
    ornek olarak kazali aracin patlayan hava yastigini iptal edip yerine yenisini koymadan arabayi piyasaya suren simsarlar var..

• kasko aracı yetkili serviste orjinal parçalarla yaptırmak zorundadır.tabi kaskonun kapsamı eksik yaptırdıysanız ona bişey diyemem
  • Kasko kapsaminda eksik hicbirsey yok. Ama soyle bir kloz var; parcada onarima gidilir eger onarim mumkun degilse degisir. Su anda benim aracim onariliyor. Burada sizin anlamadiginiz konu araca basta pert degil 10 bin hasar var dendikten sonra tamir oncesi gorunmeyen hasarli parcalar tamir sirasinda 30 bine bile ciksa artik arac tamir oluyor. Bu da su demek ; piyasa degeri 40 bin olan aracin tamir tutari tramerde 30 bin. Sen olsan alirmisin boyle ikinci el bi araci?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.