Şimdi Ara

Araç Satarken Ödemeyi Başka Hesaptan Almak Sıkıntı Olur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
19
Cevap
1
Favori
15.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, şehir dışından bir kişi ile aracımı satmak üzere anlaştım. 250 TL'de kapora aldım. Kapora, aracı alacak kişinin adından farklı bir kişiden EFT ile geldi.

    Sabah notere gittiğimizde EFT yapılmasını ve açıklamaya "xx xx xx plakalı aracın satış bedeli" yazılmasını isteyeceğim. Bunu alıcıya da söyledim ve kabul etti. Ancak huzursuz olduğum bir nokta var. Parayı gönderen hesap sahibi ile aracı alan kişinin isimlerinin farklı olması, sıkıntı oluşturabilir mi?

    Tecrübeli arkadaşlardan yorum bekliyorum.



  • quote:

    Orijinalden alıntı: muradisdan

    bankja hesabınıza para geldikten sonra açıklamaya ne yazıldığı paranın hangi hesaptan geldiği önemli değil. satış için ruhsat ve kimlik yeterli.

    Alıntıları Göster
    Açıklamada herhangi bir şey yazmıyorsa ileride size alacak davası açabilir.Açıklamaya xx aracın satış bedeli yazılması lazım.
    götürün expertize, hatta expertiz raporunu da ekleyin ilana. al satçı dolandırmaya çalışmış olabilir. en azından burada görünen öyle. Ayrıca yukarda bir arkadaşın anlattığı gibi, eğer parayı x kişisi size arabanın satışı için yatırıyorsa, siz y kişisine arabayı satarsanız x kişisi sizden o parayı tahsil eder eğer dolandırıcıysa. bu durumda benim tavsiyem "arkadaş ben arabayı kime satacaksam o kişinin eft yapmasını istiyorum" demek olurdu.
  • banka eft yi sizin onayınız olamadan geri gönderemez sıkıntı yok para hesabınıza yatınca satışı verebilirsiniz
  • peki notere giderken, aracı satın alırken noterden bana verilen belgeyi götürmeme gerek var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: greenflash

    peki notere giderken, aracı satın alırken noterden bana verilen belgeyi götürmeme gerek var mı?

    önceki belgeye gerek yok diye biliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: greenflash

    peki notere giderken, aracı satın alırken noterden bana verilen belgeyi götürmeme gerek var mı?

    ruhsat ve kimliğin yeterli
  • bankja hesabınıza para geldikten sonra açıklamaya ne yazıldığı paranın hangi hesaptan geldiği önemli değil. satış için ruhsat ve kimlik yeterli.
  • Açıklamada herhangi bir şey yazmıyorsa ileride size alacak davası açabilir.Açıklamaya xx aracın satış bedeli yazılması lazım.
  • Cevaplar için teşekkürler...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu gibi işlerde genel prosedür dışına çıkıldığında hemen şüphelenmek gerekiyor. ben size şöyle söyleyeyim parayı gönderen hesabın sahibi , arabayı ona satmadığınız ileri sürer ve parasının iadesi için dava açarsa ne yapacaksınız . çünkü olay o zaman öyle gözükecek . özellikle onun yaptığı EFT Ye aracının plakasının yazması onu değil sizi zor duruma sokar çünkü size para göndermiş olacak ama siz arabayı başkasına satmış olacaksınız (mahkemede hakim sadece evraklara bakar ve olayı böyle görür ) ve haksız duruma düşersiniz. unutmayın mahkemelerde sadece evrak üzerindeki işlemlere bakıyorlar çıkıp kendinizi anlatmanız kimsenin umurumda olmuyor . arabayı sattığınız kişide parayı size elden verdiğini ileri sürebilir ve bu da kabul edilebilir çünkü arabayı ona satış yapmışsınız ve zilliyetini teslim etmişsiniz.

    bence paranın başka hesaptan gelmesini kesinlikle kabul etmeyin. bilmem kaç milyara araba alacak adam bankada hesap açacak o hesaba para yatıracak ve o hesaptan parasını yollayacak . aksi takdirde ben olsam satış yapmam .

    birde EFT ler bazen hesaba geç geçiyor bu yüzden eft talimatıyla yada ödeme emriyle falan satış yapmayın paranın hesabınıza girdiğine emin olun .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyazakbil -- 9 Haziran 2016; 7:20:42 >




  • ne olduğunu anlatayım. Alıcı bu sabah geldi. Al-satçıymış. Elindeki küçük bir cihazla boya ölçümü yaptı. Daha sonra bu arabanın tavan hariç heryeri boyalı dedi. Kaportanın ve sürücü tarafındaki kapıların değişik olduğunu ve kaportanın içindeki astarın siyah olduğunu orjinalinde gri renk olduğunu söyledi.

    Bu ifadelerden sonra kendisinden özür diledim ve aldığım kaporayı iade ettim.

    Gelelim asıl detaya, tanıdığınız bir insanın sözüne güvenerek araba almayın. Ben bugün çok yorgunum ama ilk fırsatta Expertize sokarak yeniden ilana çıkacağım. Fiyatı da yeniden belirleyeceğim.

    Önceki ilanda arabayı aldığım insanların sözüne güvenerek, sadece çamurluğun boyalı olduğunu, değişen olmadığını yazmıştım.
    Adam istersen expertize birlikte gidelim eğer expertiz değişen olmadığını rapor ederse 30 bin veririm bu araca dedi.

    Kime güveneceğimi şaşırdım.

    Tecrübelerimden forumdaki dostlara (istisnalar hariç) daha fazla güvenebileceğimi çıkardım.




  • geçmiş olsun, zaten baştan sakat görünen bir işti o arabaya bakmaya gelen kişi bu sabah başka bir şehirden otobüsle veya uçakla geldiğini ve geri döneceğini bilet masrafları olduğunu ve bu masrafları sizin karşılamanız gerektiğini söylemediyse yine de şanslısınız çünkü böyle ne kadar olursa olsun para koparmaya çalışanı da gördüm . o boya ölçüm cihazlarına inanmayın zaten ölçüm normal bile çıksa size boyalı olduğunu söylemiştir (size ölçüm sonuçlarını göstermedi büyük ihtimalle zaten gösterse de anlarmısınız bilmiyorum .ben anlamam) şimdi o kişi yada arkadaşı yada sanki onlardan ilgisiz (güya ) biri sizi gene arayıp tekrar fiyat verecekler . bu genelde yaptıkları satıcının direncini kırma ve fiyatı düşürme taktikleri.
  • napayım sizce, tekrar çıkmadan önce aracı expertize sokayım mı? Bir tarafta yıllardır tanıdığım insanlar, diğer tarafta alıcılar.. Ben söze güvenerek aldım ama okuduğum yorumlarda bu tarz diyalogları gördüğüm için hemen kaporasını iade ettim.

    Tuhafıma giden olay, benim başıma gelse ben adama biraz sitem ederdim, bu şahıs teşekkür etti ve benden bu haline 15bin çalışır dedi. Dediğiniz gibi ölçüm sonuçlarını göstermedi. Kapıların değişik olduğunu nasıl anladınız dedim. Kendince birşeyler söyledi ama hiç de ikna edici gelmedi.

    Ayrıca araca bakmaya gelenler olmuştu daha önce. Yani bu alsatçı arkadaş eyvallah uzman da diğer arkadaşlar da mı anlamadı değişensiz olmadığını?

    Kafamda deli sorular. Sanırım expertize göstereceğim.
  • İşine güvendiğiniz bi kaportacıya yoksa ekspertize gidin, aracın neyi var neyi yok öğrenin önce. Ona göre konuşursunuz alıcıyla.
    Şimdi kim ne dese kafanızda soru işaretleri kalacak.
  • @beyazakbil'e %100 katılıyorum. Alıcı kim, Ahmet .......... bakarım havalede Ahmet ........ den geldiyse para hesabıma yattıysa satışı veririm,Aksi halde hiç o işe girmem. En iyisi sen kendin expertize götür baktır ne olduğunu öğren.Hiç olmassa satarken karşındakine nasıl davranacağını öğrenmiş olursun.
  • greenflash kullanıcısına yanıt
    götürün expertize, hatta expertiz raporunu da ekleyin ilana. al satçı dolandırmaya çalışmış olabilir. en azından burada görünen öyle. Ayrıca yukarda bir arkadaşın anlattığı gibi, eğer parayı x kişisi size arabanın satışı için yatırıyorsa, siz y kişisine arabayı satarsanız x kişisi sizden o parayı tahsil eder eğer dolandırıcıysa. bu durumda benim tavsiyem "arkadaş ben arabayı kime satacaksam o kişinin eft yapmasını istiyorum" demek olurdu.
  • greenflash kullanıcısına yanıt
    1) Al-satçılara araba satmayın.
    1.1) Galericilere araba satmayın.

    Alsatçı ve galericiler küçük bir boyayı size pert gibi söyler. Fiyat kırmak için eğer arabadan anlamıyorsanız daha fazla abartırlar, aracın pertten toplama olduğunu söyleyip elinizden ucuza kapmaya çalışırlar. Aracınızın şaseleri sağlamsa sıkıntı yok hiç kafaya takmayın. Araç marka modelini verin beraber halledelim ilanı fiyatlandırmayı filan. Yardımcı olalım. Expertize gitmeye gerek yok, kaportacıya gidin, 20 TL karşılığında herşeyi söylesin, sizde not edin yeterli.
  • bence alıcı ile paranın geldiği hesap sahibinin aynı olması çok dert değil...çünkü alıcı X bankasıyla çalışıyordur siz Y bankasıyla, herkesin her bankada hesabı olmayabilir.. bankalar zaten soyguncu...
    sizin hesaba eft yapsa bir dünya komisyon ödeyecek, siz X bankasına gitseniz banka masrafı beni ilgilendirmez diyeceksiniz vs. vs...

    ancak güven sorunu varsa şöyle bir not düşülebilir garantiye almak için: "filan şahsın, şu şahısa ait aracı satınalma bedeli olarak gönderilmiştir"

    önemli olan noterde işlem yapanla alıcının aynı kişi olması...:)))
  • hocam o adam cihazla ölçtüğünde rakamlar ne çıktı? hatırlıyorsanız söyler misiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rena34

    hocam o adam cihazla ölçtüğünde rakamlar ne çıktı? hatırlıyorsanız söyler misiniz?

    hocam değerleri tam hatırlamıyorum ama genelde farklı değerlerdi... zaten bana da pek göstermedi. Değişen parçaları nasıl anladığını sordum. Kapıların bağlantıya yakın iç kısmında şeriti tırnakladığında tırnağın içeri girebiliyorsa (yani yumuşaksa) değişiktir dedi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.