Şimdi Ara

Kasis saçmalığı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
208
Cevap
2
Favori
15.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
178 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yagızalp Y kullanıcısına yanıt
    Yarın bir gün aracın altını vurdum bir zararı olmuş mudur, veya karter delindi mi acaba diye aracın altına bakarsın heralde.

    Ben bugün fiorino araçta 3 kişiyle giderken yoldaki dalgalanma ve hafif yükselti yüzünden aracın altını çok hafif sürttü.

    Viraj dönerken görmemle geçmem bir oldu resmen, o an karter delinse bu sefer de araca 3 kişi binmeseydin cevabı gelirdi heralde...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kasislerden geçe geçe araba dagılacak sonra tamirciye gidecen tamirci diyecek şu parçaları al gel gidecen parçaçıya bilmem kaç yüz lira para bayılıp alcan devlete vergi gelecek bu sayede.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beykent büyükçekmece yokuşunu görün birde. Yolu yeni yaptılar çöküyor. Bildiğin delik açılıyor heryerinde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uyarı tabelası ve sarı renkli olanları tamam. Ama diğerleri için bolca beddua alıyorlar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yagızalp Y kullanıcısına yanıt
    Arabanın altı sürtüyor altı, fren yapmadan bodoslama girsem kendimi başka şeritte bulurum duvar gibi tümsek yapıyorlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Uyarı levhası olmayan kasisler gerçekten çok tehlikeli. Bir defasında öyle bir kasis yapmışlar ki hem görünmüyor hemde uçuş rampası gibi. Hayatımda ilk defa 4 tekeri birden yoldan kestim. O an parçaladık arabayı diye düşündüm ama araç yine 4 teker üstüne düştü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şehir içinde hız yapıp aniden yola firlayabilecek küçük çocukları ezmeyin diye yapılıyor. Ben destekliyorum. Şu altı yere vuran sahinciler ve hondacilar kasisler olmasa kaçak sokak yarışlarına da başlardı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla cok doluyum bu konuda. kasis degil ya tuzak resmen. Kasisin asil amaci caydiriciliktir. Koyarsin hiz levhani kasis levhani arkadan bir tane daha, boyarsın kasiside guzelce adam gelmeden korkudan hizini keser zaten.

    Ama bizde oyle mi kasis oldugunu goremiyosun bile. Dun yoldayken denk geldim iki köy arasi tam ortada alakasiz bi yerde asfalt yola tuzak gibi hayvani kasis koymuslar aydinlatma yok levha yok. Bende daldim allah ne verdiyse. On denge çubuk lastikleri gitmiş. Rot ayarlari hak getire cant kapaginin biri catladi, arka amortisor körükleri yirtildi. Bir ton masraf. Allah bizlere sabır ve şans versin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kasis saçmalığı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkemizde kasisten önce çok daha önemli trafik problemleri var ki esasında kasisler bu problemler sonucu ortaya çıkmış "ürünlerdir".

    Şehir içi hız sınırı: 50 km/saat

    Herhangi bir şehirde herhangi bir zaman diliminde bu sınırı ihlal eden onlarca araç sayabilirim. Daracık sokaklarda bile 70'le, 80'le giden trafik teröristleri oluyor.

    Kasis saçmalığı


    Yukarıdaki tabela, yolun o kısmının yaya geçidi olduğunu işaret eder. Bu tabelayı gören sürücünün, karşıya geçmekte olan bir yaya yoksa bile evvela hızını azaltması gerekir, Karayolları Trafik Kanununun 52'inci maddesinde şu hüküm yer alır:

    Sürücüler, kavşaklara yaklaşırken, dönemeçlere girerken, tepe üstlerine yaklaşırken, dönemeçli yollarda ilerlerken, yaya geçitlerine, hemzemin geçitlere, tünellere, dar köprü ve menfezlere yaklaşırken, yapım ve onarım alanlarına girerken, hızlarını azaltmak zorundadırlar.

    Görüldüğü üzere, sadece yaya geçitlerine değil, birçok kritik noktaya yaklaşırken hızın azaltılması gerekiyor. Ancak yaya geçidi özelinden devam edelim. Peki yaya geçidinin yanında bir yaya veya yayalar karşıya geçmek üzere ise araç sürücüleri ne yapmalı? Durmalı. Yaya veya yayalar geçişini tamamlayana kadar da hareket etmemeli. Ülkemizde bu kurala uymayan kaç sürücü var? Soru tuhaf geldi değil mi? "Ülkemizde bu kurala uyan kaç sürücü var?" şeklinde sormam gerekirdi. Rezalet.

    Bu kural, sadece işaretli yaya geçitlerinde de geçerli değil. Herhangi bir kavşakta karşıya geçmek üzere olan yaya veya yayalar varsa da araç sürücüleri durmalı. Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 109'uncu maddesinde şu hüküm bulunur:

    Kavşağa gelen sürücüler kavşak giriş ve çıkışlarından kurallara uygun olarak karşıya geçen veya geçmek üzere olan yayalara geçiş hakkını vermek zorundadırlar.


    Şehir içinde motorlu araçlar adeta birer makineli tüfek gibi dolaşıyorlar ve namlularını yayalara çevirip onların yaşam alanını kısıtlıyorlar. Çoğu motorlu araç sürücüsü, yolun her bölümünü kendilerinin sanıyor ve yolda duraksama fikri bile karakterlerine yapılmış bir saldırı gibi geliyor onlara, soğukkanlı bir katil gibiler. Karayolları, motorlu araçların terör estirdiği kurtarılmış bölgeler ve evinden dışarı çıkan herkes her gün her saat ölüm tehlikesi yaşıyor.

    Bakın:









    Romanya'da bile kurallara uyuyorlar, yayanın hakkına tecavüz etmiyorlar:



    (Gençlerin üslubu biraz sinir bozucu olabilir, sürücü davranışı örneği için gösteriyorum videoyu)



    Romanya'yla "Avrupa'nın köyü" diye dalga geçildiği olur:

    Kasis saçmalığı



    Dönel kavşaklarla ilgili bir video:




    Sonuç olarak, bizim ülkemizde öncelikle motorlu araç sürücüleri insan hayatının değerini anlayacak, anlayamıyorsa sevdikleri üzerinden empati yapacak öyle anlayacak, sonrasında ise trafik kurallarının insan hayatının önemli olmasından dolayı var olduğunun farkına varıp o kurallara uymaları gerektiğini öğrenecek. Motorlu araç sürücülerinin vicdanında, ahlakında kasis varken yollardaki kasisler az bile.

    Not: Hiçbir işaret olmaksızın tuzak gibi konulan kasisler üstte yazdıklarımın konusu değildir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kontratak -- 25 Temmuz 2018; 3:34:42 >




  • Şu tabelanın olmadığı o kadar çok kasis var ki. Yerel yönetimlere tek tek konum atarak bildiriyorum. Kasis var, yol renginde. Zifiri karanlık, yerleşim yeri dışı. Ama tabela falan yok. En azından farklı bir renge boyayın ki, yavaşlamamız gerektiğini anlayalım. Öyle tuhaf hızlarla gittiğimiz de yok hani. 40la bile arabayı haşat edecek kasisler var İzmir'de.
  • Hayvan gibi araba kullananlar olduğu için maalesef ki biz de arada kaynıyoruz onlar yüzünden. Ki buna rağmen basıyorlar gaza, yeter ki 10 metre fark olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kasislerden şikayetim yok da, şu kasisleri yoldan bariz farklı renkte yapın yahu. Her gün gidip geldiğim yol, gece çarşıdan eve geldim hiç bir şey yoktu, ertesi sabah işe gidiyorum 7 saat sonra, yolda giderken birden bire araba havalandı. Meğer kasis yapmışlar, sağ olsunlar onu da yolla birebir aynı renkte yapmışlar, görmedim. Ben de bildiğim yol diye rahat gittim, uçtum.

    Bir de Halkalı'da pek sık kullanılmayan bir yolda asfalt ile tamamen aynı renkte (Yani sonradan yapılmış değil, muhtemelen asfaltı atarken öyle attılar) kasis var, kasisin hemen bitiminde de çukur var. Arabanın sağ taraftaki amortisörler ne yapacağını şaşırıyor.

    Bir dönem de Üsküdar'dan Kadıköy'e inen şu meşhur köprüye (Şu anda tadilatta olan, Siyami Ersek hastanesinin, Haydarpaşa Meslek Lisesinin v.b olduğu yol) bir kasis yapmışlar, tam rampa aşağının başladığı yere yakın koymuşlar, yoldan gelirken kesinlikle görmüyorsunuz, kasis de o kadar devasa ki, bir kaç gün sonra hem kasisin üstünde hem de kasisin 2-3 metre ilerisinde asfaltta bolca yarıklar ve çizikler oluştu. Görmeyen herkes arabasının altını hem kasise hem kasisten indiği noktaya vurmuş. Sonra kasisi kaldırdılar asfaltta o izler duruyor hala.

    En güzeli kasisin girişine küçük reflektörlerden koymaları. Böylece kasisin rengi ne kadar asfalt ile aynı olsa da bu reflektörler dikkat çeker, kimse de kasisten uçmak zorunda kalmaz.
    Kasis saçmalığı




  • yagızalp Y kullanıcısına yanıt
    yorumları nerenle okudun merak ediyorum
    insanlar kasise karşı değil
    insanlar kasislerin nizami olmamasına ve uyarı tabelası olmamasına karşı anladın?
  • Birde tabelayı kasisin hemen yanına koyarlar. Tabelanın önünde de mutlaka bir ağaç vardır görmeyelim diye
  • Kasislerde ne ölçü standardı nede uyarı standardı yok. O esnada asfalt yada betonu döken işçinin sanatsal yorumuna bağlı. Uyarı çizgisi hak getire.

    Öyle kasislere denk geliyorum ki araçta 4-5 kişi varsa üzerinden dura dura geçiyorum yoksa alt değiyor. 20-30 km hızla geçmen imkansız.

    Kötü bir şeymi ? Hayır değil. Ama standartlara göre yapılmalı.
  • Kartal da bir yere kasis yapmışlardı. Eyvallah yaparsın. İnsanlar oradan hızlı geçmez. Yavaşlar ve kazaya sebebiyet vermez. Ama birader ayda bir kasisin yerini değiştirmek nedir ya? Adamlar 3 ayda 5 kere yerini değiştirdi kasisin. Şu an yol sanki kazılmış gibi tırtıklı ve kasisin nerden çıkacağını bilemiyorsun. Resmen bize küçük süprizler yapıyorlar.

    Ayrıca bilenler vardır belki İstanbul da virajın çıkışına bile kasis koyulur ki tehlikeli bir durumdur. Viraj çıkışına kasis, engel, barikat kurulmaz.
  • Sakin ol dostum sakin ol, kasisleri sadece Bld yapmıyor esnaflar da yapıyor bazen

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Walla Ankara da oturuyorum, Başkentimiz son yıllarda trafikte şampiyonluk için İstanbul ile çekişiyor, gerçi İstanbullu arkadaşlar Ankara en fazla ikinci olup şampiyonlar ligi ön elemesine katılır diyorlar ama 13 km yi 1 saatte gidince şampiyonluk için umutlanmıyor değiliz

    Her neyse ben her gün servise binebilmek için küçük bir caddeden karşı kaldırıma geçiyorum tam sağımda bir tane kasis var ama kasis demeye bin şahit artık araçlar üstünden geçe geçe minik bir çıkıntı olmuş, (bisikletle geçsen kazan seleden kalkmaz) haliyle karşıya geçerken kasisten bırakın araçların yavaşlamasını beni görünce sanki iyice hızlanıyorlar, strike yapmak istiyor az yaşayasıcalar herhalde. Bir gün birini indirip Allah ne verdiyse giricem ama bakalım hayırlısı.

    Kısaca Ankara'da bu kasisi gerçekten kasis yapabilecek mercii Büyükşehir Belediyesi galiba arayıp gerçek amacına kavuşturmak için ne gerekiyorsa yapacağım.

    Not: Burada gençlere ve kardeşlere bir nasihat yavaş gidin, sakin gidin hiç bir kasis sizi etkilemez, yavaş gidin gideceğiniz yere 10 dk geç gidin, bunları yaparsanız yüksek ihtimal hayatınızda hiç bir değişim olmaz ama karışacağınız ufacık bir canlı kazası sizi ve ailenizi ömür boyu perişan edebilir.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.