Şimdi Ara

Kardesimi lise cikisinda beklerken gorduklerim (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
1
Favori
28.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
144 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Balbasur

    O tipler, ne doktor-mühendis olacak ne de ülkeyi yönetecek. O tipler; trafikte yanlarken karşıdan karşıya geçen aileyi öldürecek, şarap parasına evine dönen emekçiyi gasp edecek, tüm hayatı boyunca tüketen insanlara dönecek.

    Maalesef ki ölenler, hakkı yenenler; vergisini veren, üreten insanlar olacak.
    Hocam hersey iyi guzel de, neden saraba laf ettiniz simdi? Bali falan de bari.
  • Eğitim sisteminde, çok değil, en azından 10 sene önceki sistem geri gelse her şey çok daha güzel olacak.
  • Sizlerinde o sokak göbellerinden öğreneceğiz şeyler var.. bizde mahallede büyüdük..hiç olmazsa karsidaki kişinin ne tür uyanikliklar yaramazlıkları yapacaklarını önceden bilirsiniz..

    Okul müdürü veya öğretmenlerinin biraz otorite ve ağzı bozuk olması lazım..

    Ayrıca 90 li yılların çocukları gibi değiller o kadar bı şey olmaz. bende 85 liyim onlarıın uyaniklikları bana sökmez..hocalarında sökmemesi lazim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EcheLoN_ -- 23 Ekim 2018; 0:48:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • veliler toplayıp müdüre baskı yapıcaksınız, müdürde baskı yapıp okul cıkısı ekip isteyecek. ha emniyet buna rağmen ekip göndermiyorsa demek ki gözde cıkarılmış bölgedesiniz, başka daha iyi bir muhitte ki okula geçiş yapın mecbur
  • dndd D kullanıcısına yanıt
    Öyle haklısınız ki . Temelde problem şu herkes çocuğum okusun istiyor. Yaz sen hırsızsın, mafyasın, pavyoncusun , kafe-bar işletiyorsun kendi etrafında zaten iyi biri değilsin , senin yetiştireceğin çocuktan ne olacak. Okullarda bir bu tiplerin çocukları birde içip içip oğlunu doven tiplerin çocukları problem çıkartıyor. Hoca nereye kadar ne yapsın yani. Müdürlerin bile korktuğu adamlar oluyor yerine gelince. Yani bu işlerin çözümü öğretmene gelene kadar çocukları ideolojilerle zehirleyenlere sağa sola sürükleyenlere baksınlar. Mafya olma hevesiyle büyüyen adamlar ancak o kadar okur ve etrafını da o kadar okutur . Tabiki öğretmenlerin sorumluluğu var , onlar da cabalayacak ama öğrencide de gayret yoksa adam ne yapsın . Tabi burda öğretmenler için yazmaya kalksak bir bukadar da onlar için yazarız. Temelde toplum sıkıntılı .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sadece dıştan görünenler. Birde içine girip görmek lazım. Ahlaksızlık. Bağımlılık. Derslerde hocalarla dalga geçmeler. Ama maalesef bunların hepsi manevi boşluktan kaynaklanıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • katranı kaynatsan olur mu şeker cinsin sevdiğim cinsine çeker.



    O cinsine çekenleri direk fişleyip ömür boyu askere göndereceksın bosuna okutmana gerek yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankara Yenimahalle metrosunun önüne erken saatlerden itibaren gidip görebilirsiniz çimen üstü, kaldırım kenarı, metro girişi, büfe önü, duvar kenarı her yerde sevişenleri görebilirsiniz. serpiştirilmiş halde.
  • Ne kadar eskiden? Cumhuriyet öncesi mi bahsettiğin eski?

    Ben 1900 lü yılların sonlarında kız meslek lisesinin önünden geçerken kızlar laf atıyordu lan yakışıklı benim sevgilim olsana diye. Hangi eski daha iyiydi? Kaç yaşındasın ki sen la

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senin bu gördüklerini düzeltecek eğitimi aileler verebilir ancak. Öğretmen istediği kadar uğraşsın o çocuğun velisi gelip sen çocuğuma nası bağırırsın-vurursun diye hesap sorup bunu bide çocuğuna övünerek anlattıktan sonra o çocuktan bişey bekleme.

    Terbiye üzerine güzel bi yazı paylaşayım. Biraz uzun ama harika...

    Fatih Sultan Mehmet, sınıfta hiç akıllı durmaz, bağırır çağırır... Hocası Akşemsettin bir şey dediği zaman “sen bana bişey diyemezsin ben padişahın oğluyum” diye tehdit ederdi.

    Akşemsettin artık bu durumdan rahatsız ama bir okadarda çaresizdi. Padişahın karşısına bu konu hakkında gitmekten haya ediyordu. Padişaha çocuğunu şikayet etmek düşüncesi ona çok ağır geliyordu. Birgün artık herşeyi göze alıp padişah II.Murat'ın huzuruna çıktı ve olanları ona sıkılarak anlattı. Padişah II.Murat durum karşısında bir müddet düşündü ve o müthiş planını Akşemsettinin kulağına usulca açıkladı.

    Aman Yarabbi bu ne plandı, mümkün değildi bu planı uygulamak.

    Akşemsettin plan konusundaki rahatsızlığını Padişaha ilettiysede Padişah II.Murat onu dinlemedi ve bu iş olacak dedi. Ertesi gün yine ders ortamında ve yine Fatih Sultan Mehmet yaramazlık yapıyordu. Akşemsettinin uyarısına yine aynı tehdit cevabını verdiği sırada Padişah ansızın kapıyı açıp içeri girdi.

    Bu olay karşısında Akşemsettin hiddetlenerek Padişaha bağırdı ve bir tokat atarak, bu şekilde sınıfa giremeyeceğini izin istemesi gerektiğini söyleyerek derhal dışarı çıkmasını istedi.

    Padişah mahçup bir şekilde boynunu bükerek özür diledi ve dışarı çıktı. Olaylar karşısında Fatih Sultan Mehmet'in nutku tutulmuş ne yapacağını şaşırmıştı. Güvendiği babası tokat yemişti. Fatih Sultan Mehmet allak bullak olmuştu.

    Az sonra kapı vuruldu ve Padişah mahçup bir şekilde içeri özür dileyerek girdi.

    Plan muhteşem işlemişti....

    O günden sonra Fatih Sultan Mehmet asla yaramazlık yapmadı. Çünkü güvendiği dağlar kar almıştı artık...

    İşte Akşemsettin'in kulağına fısıldanan muhteşem plan, işte çocuk eğitimi, işte onlar, işte biz....

    Koskoca Padişah II.Murat sırf çocuğunun terbiyesi için gözünü kırpmadan tokat yemeyi göze almıştı...




  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    1900 lü yılların sonu diyince 1901 gibi algılayıp bide yaşın kaçki diyince baya sesli güldüm. Allahta seni güldürsün :)

    19.yüzyılın sonu demek istedin heralde
  • Yorumu yazan arkadaşta, yorumu beğenenlerde sanırım ya ilk medrese zamanlarından bahsediyorlar. 89'luyum ve ilk konuda yazılanlardan daha beteri hep vardı. Müdürün okul çıkışında dövülüp okulumuza ilk güvenlik görevlisini getirttiler. 2 gün sonra adam 4 yerinden bıçaklandı. "Kızlar" tuvaletinden cenin çıkartılmasından, uyuşturucu satışına kadar çoğu şeyi gördüm. Ha burası kıyı köşe, kasaba okulu, ücra köşe filan değil. Merkezin tam ortasındaki anadolu lisesinden yaşanan olaylar. Şu anda da haberleri görünce çok bir şey değişmiş değil. Benim dönemimde bunları gören insanlar sayesinde kolejler, özel okullar vs. çok fazla artık.
  • Açık ve net söylüyorum isteyen kızsın, isteyen hakaret etsin bunların%95 inden bir b.k olmayacak ülkeye zerre faydası olmayan tipler yetişiyor
    Bazen dolmuşta tam okul çıkışı saatlerine denk geliyorum arabaya doluşuyorlar ya ne ararsan var.
    Dolmuşta birbiriyle ana bacı küfür ederek konuşanlar,anıranlar,her türlü tip dolu..
    Hee hepsi böyle değil elbet ama iyi olanları bayağı azınlıkta..
    Bizde o yollardan,o günlerden geçtik ama hiç böyle alçalmadık..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hay senin umuduna ne bitmez bir şeymiş, bende senin gibi umudu bitenleri gördükçe size karşı umudum bitiyor. Arkadaşım bir şeyler yapıp uğraşacağına umudum bitiyor türküsü söylemeyi bırak madem böyle bir şey gördün görevini kötüye kullanan ve yerine getirmeyenlerle mücadele et. Etmiyorsan böyle sızlanma umut diye.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mert_özcan

    Açık ve net söylüyorum isteyen kızsın, isteyen hakaret etsin bunların%95 inden bir b.k olmayacak ülkeye zerre faydası olmayan tipler yetişiyor
    Bazen dolmuşta tam okul çıkışı saatlerine denk geliyorum arabaya doluşuyorlar ya ne ararsan var.
    Dolmuşta birbiriyle ana bacı küfür ederek konuşanlar,anıranlar,her türlü tip dolu..
    Hee hepsi böyle değil elbet ama iyi olanları bayağı azınlıkta..
    Bizde o yollardan,o günlerden geçtik ama hiç böyle alçalmadık..
    Tepkisiz kaldığınız müddetçe bunları yapmaya devam edecekler kimse rahatını bozup tepki göstermezse böyle devam eder. İnsanlar koyun sürüsü gibi lidere muhtaç
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

    Ne kadar eskiden? Cumhuriyet öncesi mi bahsettiğin eski?

    Ben 1900 lü yılların sonlarında kız meslek lisesinin önünden geçerken kızlar laf atıyordu lan yakışıklı benim sevgilim olsana diye. Hangi eski daha iyiydi? Kaç yaşındasın ki sen la
    siyaset bölümünden konu dışına geçince böyle saçmalamış adam işte , şakşakçılarıda beğenmiş okumadan, eskiden daha kötüydü.
  • Düzgün bir üniversiteye kadar ne yazıkki bu şekilde.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ulkeyı doktor muhendıs yonetmıyorkı ımam lar yonetıyor onlarda yakında imam hatıp lisesi mezunu olacaklar :D
  • Siz bir de ana baba terbiyesi almamış, ukala, şımarık, amaçsız 35 kişilik bu topluluklarla akşama kadar dört duvar arasında vakit geçiren öğretmenleri düşünün. Hiç bir yaptırımın yok. Bırakın fiziksel müdahaleyi, laf söylesen ertesi gün velisi damlar. Ben her zaman küçük ilçelerde öğretmenlik yapılması taraftarıyım. Büyük şehirlerde sıkıntılı ilçelerde görev yapan öğretmenlere Allah sabır versin, çok zor çok. Sinir, strsten hasta olur insan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.