Şimdi Ara

Kardesimi lise cikisinda beklerken gorduklerim (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
1
Favori
28.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
144 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • laedri1907 kullanıcısına yanıt
    Hocam bu durumun tek çözümü ağır disiplin gibi hem bu şekilde hak etmeden gelen öğrenvileri hak ettikleri okula göndermiş olursunuz.

    Sürekli arama yapın çakımı bar atın sigaramı var atın okuldan.

    Haraçmı kesmiş atın gitsin yada kavga en fazla 5-10 sıkıntılı öğremciyi gönderirsiniz sonra hepsi jilet gibi olur.
    Ayrıca böyle yapmazsanız kendilerini okulun kralı sanmaya başlarlar.


    Ayrıca okulda belirli bi kontenjan yokmu 3 katı öğremci almış böyle



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iCrush -- 23 Ekim 2018; 20:58:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üniversitelerin %80 i liselerin %50 i kapatılmalı. Zaman para ve emek israfı. Eğitim demek diploma demek değil. Liseden mezun olmak zor olmalı. Her boku bildini sanan yöneticiler bedel ödemedikçe tabiki eğitim böle olur. Çocugun babası cacık çocuk nolıcaktı. Bi soru sorsan iki kelimeyi yan yana getiremez. Ama garıyı tohumlayıp çocuk yapar. Tipik ortadoğu ülkesiyiz. Bu şartlarda bence bizim bi bayrak altında devlet kurmamız mucizedir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iCrush kullanıcısına yanıt
    Okuldan atmak diye bir şey yok sizi öldürmedikce,en üst limit ceza okuldan uzaklaştırma...onu da disiplin kurulu olarak cezayı vermemize rağmen ilçe milli eğitim müdürlüğü en alt limitte ceza veriyor... tabiki okulun bir kapasitesi var ancak iyi bir okul olunca herkes bizim okula gelmek istedi, MEB de herkesi alacağım diyince ikili eğitim kaçınılmaz oldu...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • başlığı görünce kesin meslek lisesidir dedim
  • Bilmiyom ama özel lisenin çıkışı pekde öle değilde gençler baya keyifli altında arabaları felan var yada r125 le geliyorlar herkez baya halinden memnun bence sizin dediğiniz olaylar yoksullukdan oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • doğal lise civarında conoların bulunması yapacak birşey yok
  • Eğitim kavramı yıllardır uzun uğraşlar verilerek ince ince dibe çekildi. Ülkenin temel taşı olan gelecek nesli, yani umudu, çok üzgünüm ama ciddi şekilde yozlaştırıldı. Bu saatten sonra yansımalarını görmek şaşırtıcı olmasa gerek?!
  • tüm okullara polis atandı hala sen neden bahsediyorsun ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskiden şöyleydi böyleydi demeyin.

    16 yıl kadar önceki biR EML lisenin halinide bilirim ki sormayın. Hoca dövmek çok anormal değildi.

    O zaman ki bir düz lisenin halinide bilirim bir ticaret lisesininde. el hasıl neler yaşandı neler.
  • Reisin dindar gençliği, çokta şeapmamak lazım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eline diline sağlık!

    Eğitimde gerileme yaşattılar maalesef. Oysa Süper lise mezunları bu gün çok güzel yerlere geldiler ama şimdi Fen lisesi mezunu olup ilk yıl barajı aşamayan öğrenciler var üniversite sınavında.
  • konu sahibi doğru şeyler yazmış ama ben onu niye bloklamışım hatırlayamadım ?
    büyük ihtimal bana büyük saygısızlık yapmıştır (etme bulma dünyası mı acaba)

    okul müdürü deyip durmayın ,bu duruma getirenler bilakis velilerdir (aslında bazıları veli mi ,deli mi belli değil)
    lise müdürü öğrenci bir kızı bir erkekle alt alta ,üst üste güreş yaparken yakalıyor ve kızın velisini çağırıp durumu anlattığında ,sana ne benim kızımdan istediğini yapar deyip müdürü azarlıyor velisi

    benim çocuğuma kimse karışamaz ,özgür yetişecek dersen bunlara katlanacaksın
    son 10 yıldır özgürlük delisi veliler türedi , lakin düşünmedikleri bir konu vardı
    insanoğluna her konuda özgürlük vermeye kalkarsan ,gelip ilk senin tepene şeder ,o yapmasa başka özgür birisi yapar

    öğretmenlere büyük baskılar yapıldı ve bunun neticesinde ,öğretmenlerde bana ne ben dersi anlatır çıkarım dedi (haklı olarak)
    eskiden öğretmenler anne baba gibiydi ,her şeyinle ilgilenirdi ,şimdi ilgilenecek bir durum var mı ?

    polis diyenler içinde durum aynı ,gelseler ne olacak ?
    gördüklerinde kaçıyorlar ama kısa süre sonra yine dönüyorlar ,her okulun kapısına polis ekipleri mi dikecekler
    üstelik yakalasalar ne olacak ,bazen torpilli birinin çocuğu çıkıyor ,yakalayan polisler sürgün yiyor

    sadece tuhaflıkları okullarda mı görüyorsunuz ,çıkın kalabalık bir yere insanları bir izleyin
    boş boş bakan ,sürekli sırıtıp duran insandan geçilmiyor ,önüne gelene psikolojik ilaç veriliyor ve insanlar zombi gibi dolanıp duruyor
    artık normal insan sayısı azaldığı için doktorlarda ,sağlam olanları korumak için ilaçla onlar gibi yapmaya çalışıyor

    boş verin sizde boş boş bakıp ,sırıtıp dolanıp durun ,bak o zaman nasıl mutlu olacaksınız :)




  • Lisenin onunde cokca keko gormuslugum var. ortaokulda da cikista 60 kisilik bicakli sopali kavga oldugunu hatirlarim. Liseyi ankara merkezde bir anadolu lisesinde okudum. Ilkogretim de oyleydi. Cok iyi puanli bir okul degilse boyle seyler her jenerasyonda oluyor. Ben de 94luyum bu arada.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cool Storm

    Konudaki herkes blok'lu. Bu da demek oluyor ki boş konu.
    birblokta ben vurdum sana sonsuza kadar elveda
  • 1.Okumak istemeyen öğrenciyi (lise çağında) zorla okutmayacaksın, mümkünse lise okutmak yerine staj-çıraklık mesleki eğitimine vereceksin.

    2.Okulların fiziki eksikliklerini mutlaka gidereceksin. En kritik maddelerden biri bu. Öğretmen eksiği olmayacak şekilde bir çözüm bulacaksın.

    3.Avrupa eğitim sistemi özentiliğinden vazgeçeceksin.Bunun yerine her kesimden veli,öğretmen ve eğitim uzmanlarının birlikte hazırlayacağı özgün ve kültüre uygun bir eğitim sistemi tasarlayacaksın. (Nüfus,kültür,sosyo-ekonomik koşullar-fiziki şartlar olarak adamlardan 50 yıl gerideyiz,teorik sistemi getiriyoruz ama pratikte uygulama şansı yok)

    4.Öğretmenleri mesleğe alırken mülakat yerine psikoloji testlerine alacaksın, sosyal iletişim bozukluğu olanları bu meslekte barındırmayacaksın.Meslekte olanları da düzenli olarak bu testlere girdirip, testi geçemeyenleri başka meslek-kurumlara yönlendireceksin.

    5.Öğrencinin başarısız olması durumuna karşı caydırıcı bir ceza, başarılı olma durumuna karşı teşvik edici bir ödül koyacaksın.

    6.Özel okula gitmek isteyen öğrencilere teşvik vermek yerine öncelikle bu kaynağı okulların fiziki koşullarının iyileştirilmesi - eşitlenmesi için harcayacaksın.

    7.Çok şey öğretmeye çalışan sistem yerine az ama faydalı-pratik öğreten bir sistem getireceksin.

    8.Birinci sınıftan dördüncü sınıfa kadar okuma-yazma-4 işlem-hayat bilgisi (çevre ve doğa kuralları) - yabancı dil(sayılar-renkler-meyveler-selamlaşma ve günlük konuşma ifadeleri gibi temel bilgiler) dışında bilgi vermeyeceksin. Bu derslerin detayına girmek yerine çocukların kişisel ve sosyal gelişimine yönelik dersler vereceksin.Kültürü,gelenekleri,görenekleri,toplum kurallarını ve genel olarak insan olabilmeyi bu yaşta öğreteceksin.

    9.Ya sınavları kaldıracaksın ya da sınava yönelik olmayan öğretim müfredatını sınava yönelik olarak değiştireceksin. Eğer düzelmezse hem sınava tam hazırlanılamıyor böylece başarısızlık geliyor, hem de müfredatın kazanımları tam öğrenilmiyor sınava hazırlanmaya zaman ve enerji harcandığı için.

    10.Kitap seçme,materyal kullanma özgürlüğü verme ve müfredat düzenleme işlemlerini, çocukları kolejlerde okuyan, devlet okulu şartlarını bilmeyen profesörler veya meb yöneticileri yerine işin içinde olan öğretmenlere bırakacaksın.

    11. 1/2/4 ve 5 numaralı maddelere torpil/adam kayırma/sendikacılık işlerini hiç bulaştırmayacaksın. Tamamen liyakata dayalı çalışma yapacaksın.

    12. 11 numaralı madde gereçkleşmezse yukarıda yazdığım tüm sistem çöker, 11 numaralı maddeyi mutlaka uygulayacaksın.

    Not: Düzenlemelerle maddeleri arttıracağım,belki bir mucize olur da bakanlığın kulağına gider. Herhangi bir maddeye karşı çıkan varsa da yanıtta sebebiyle belirtsin lutfen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anlkseee -- 24 Ekim 2018; 4:39:26 >




  • Edit: Yazdığım tüm yazı emojiler haline dönüşmüş.

    Yaklaşık bir ay önce uzun süreli kaldığım yurtdışından sırf ülkeme döneyim, orada bir şeyler başarayım diye inanılmaz bir hevesle geldim fakat bu hevesimin kelebek olup yok olması çok sürmedi. Burada yazılanların daha da kötüsü üniversite için geçerli emin olun. Kızlarımızın tek derdi gez, toz, eğlen, zengin adamlarla (yaşı hiç fark bile etmiyor) takıl olmuş. Maalesef halen daha üniversite okumaktayım, bu tür şeylerden tiksindiğim için kimse görmesin diye resmen en kalın film yaptırdım okulda dersim biter bitmez kaçıyorum adeta... Ülkesini seven insanları da bu şekilde minik minik uzaklaştıracaklar sanırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi icais -- 24 Ekim 2018; 4:1:59 >
  • Gençlik rezalet durumda.Enes baturla büyüyen çocuklardan ne beklersin ki ?
  • 2004'de liseye girdim, o zamanlar spor ayakkabı ile derse girmek, sakal ile girmek kravatı gevşetmek ne mümkün, dayakta var tabi, bugüne kadar okulda yediğim dayaklardan hiç şikayetçi olmadım, çünkü şımarıktık, ama öğretmenlerimize saygımız sonsuzdu, sigara içersek gizlerdik, daha sonraki yıllarda üniversiteyi bitirip atandıktan sonra öğretmenlerimiz bizle gurur duyardı.. Öğretmenleri ziyarete gittiğim de eski günlerim aklıma gelirdi, şimdi bakıyorum da çocukların öğretmenlere saygıları yok, öğretmenin yanında bağıra çağıra konuşabiliyorlar, tabi hocaların da yapacağı bir şey yok, sonuç EĞİTİM sisteminin İÇİNE EDİLDİ!! Tebrik ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: anlkseee

    1.Okumak istemeyen öğrenciyi (lise çağında) zorla okutmayacaksın, mümkünse lise okutmak yerine staj-çıraklık mesleki eğitimine vereceksin.

    2.Okulların fiziki eksikliklerini mutlaka gidereceksin. En kritik maddelerden biri bu. Öğretmen eksiği olmayacak şekilde bir çözüm bulacaksın.

    3.Avrupa eğitim sistemi özentiliğinden vazgeçeceksin.Bunun yerine her kesimden veli,öğretmen ve eğitim uzmanlarının birlikte hazırlayacağı özgün ve kültüre uygun bir eğitim sistemi tasarlayacaksın. (Nüfus,kültür,sosyo-ekonomik koşullar-fiziki şartlar olarak adamlardan 50 yıl gerideyiz,teorik sistemi getiriyoruz ama pratikte uygulama şansı yok)

    4.Öğretmenleri mesleğe alırken mülakat yerine psikoloji testlerine alacaksın, sosyal iletişim bozukluğu olanları bu meslekte barındırmayacaksın.Meslekte olanları da düzenli olarak bu testlere girdirip, testi geçemeyenleri başka meslek-kurumlara yönlendireceksin.

    5.Öğrencinin başarısız olması durumuna karşı caydırıcı bir ceza, başarılı olma durumuna karşı teşvik edici bir ödül koyacaksın.

    6.Özel okula gitmek isteyen öğrencilere teşvik vermek yerine öncelikle bu kaynağı okulların fiziki koşullarının iyileştirilmesi - eşitlenmesi için harcayacaksın.

    7.Çok şey öğretmeye çalışan sistem yerine az ama faydalı-pratik öğreten bir sistem getireceksin.

    8.Birinci sınıftan dördüncü sınıfa kadar okuma-yazma-4 işlem-hayat bilgisi (çevre ve doğa kuralları) - yabancı dil(sayılar-renkler-meyveler-selamlaşma ve günlük konuşma ifadeleri gibi temel bilgiler) dışında bilgi vermeyeceksin. Bu derslerin detayına girmek yerine çocukların kişisel ve sosyal gelişimine yönelik dersler vereceksin.Kültürü,gelenekleri,görenekleri,toplum kurallarını ve genel olarak insan olabilmeyi bu yaşta öğreteceksin.

    9.Ya sınavları kaldıracaksın ya da sınava yönelik olmayan öğretim müfredatını sınava yönelik olarak değiştireceksin. Eğer düzelmezse hem sınava tam hazırlanılamıyor böylece başarısızlık geliyor, hem de müfredatın kazanımları tam öğrenilmiyor sınava hazırlanmaya zaman ve enerji harcandığı için.

    10.Kitap seçme,materyal kullanma özgürlüğü verme ve müfredat düzenleme işlemlerini, çocukları kolejlerde okuyan, devlet okulu şartlarını bilmeyen profesörler veya meb yöneticileri yerine işin içinde olan öğretmenlere bırakacaksın.

    11. 1/2/4 ve 5 numaralı maddelere torpil/adam kayırma/sendikacılık işlerini hiç bulaştırmayacaksın. Tamamen liyakata dayalı çalışma yapacaksın.

    12. 11 numaralı madde gereçkleşmezse yukarıda yazdığım tüm sistem çöker, 11 numaralı maddeyi mutlaka uygulayacaksın.

    Not: Düzenlemelerle maddeleri arttıracağım,belki bir mucize olur da bakanlığın kulağına gider. Herhangi bir maddeye karşı çıkan varsa da yanıtta sebebiyle belirtsin lutfen.
    Ruyamda gorsem inanmam bunlarin olacagina

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.