Şimdi Ara

Kararsız kaldım 550Ti mi HD6850 mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar dün ekran kartı önerisi için konu açmıştım.Tüm forum ağzı birliği etmiş gibi herkese 6850 öneriyor bir iki kişidende 550 ti önerisi aldım.
    Şimdi hangisini almalıyım öncelikle ihtiyacım olan şudur: Güncel oyunları high ayarlarda akıcı bir şekilde 1440*900 oynamak.

Sistemim ise şudur:

PSU: Peak 300W (Değiştireceğim)
    Intel QuadCore Q-8300 2.50 Ghz
    4 GB Kingston Ram
    Şuanki ekran kartım: gt9500 super modeli
    Anakart olarak MSI G31 anakart kullanıyorum (bu konuda ufak şüphelerim var msi ın farklı bir modelide olabilir yanlış hatırlıyor olabilirim.)

PSU olarak aero cool 500 veya coolermaster 500 lük bir PSU alacağım. Bu iki kart arasında kaldım bütcem 300 tl.
    Nvidia physx açısından çekici. Ancak ATI kartların daha performanslı olduğu söyleniyor.

Hangisini öneriyorsunuz (ihtiyaçlarım ve bütcem doğrultusunda) Sapphire HD 6850 mi? yoksa GTX550 TI mi?

• hd6850.

Orijinalden alıntı: rodri

hd6850.

Peki ATI kartlarda ne gibi sorunlar yaşarım. Örneğin bazı oyunlarda sorunlar olduğunu (Full nvidia support oyunlar) duydum. Yani eğer yüklediğim oyunu ağzı tadıyla oynayamayacaksam fiyat düşük olmuş yüksek olmuş pek farketmiyor? Bu tür sorunlar gerçekten interntte gezdiği kadar çok mu yoksa şişiriliyormu? Birde son olarak örnek teşkil etmesi açısından Witcher 2 yi hangi ayarlarda oynarım bu kart ile şu meşhur trouble olayı kapalı halde tabii ki?
    Intel i5 6600K - Corsair H75 - MSI z170 gaming M5 - Kingston Hyperx Fury 2666 Mhz 2 x 8 GB - 2x Kingston v300 240 Gb Raid 0 - Segate Momentus xt hybrid - Gigabyte WF 3 R9 290X - Coolermaster HAF 942 X - Corsair CX 750W 80Plus - Creative Sound Blaster Z - Creative Gigaworks G500 Gaming - Sennheiser hd 202 - Monster Purity HD - Monster DNA - Corsair H2100 Gaming Headset - Fiio X3
  • herkez onerıyorsa vardır bı bıldıklerı butcen musaıtse ve sıstemın uyumluysa 6850 al sen
    Ey millet! İyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti, şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz. En doğru, en gerçek tarikat medeniyet (uygarlık) tarikatıdır. Uygarlığın emir ve isteklerini yapmak, insan olmak için yeterlidir...
    (Atatürk, 30 Ağustos 1925)
  • Önerileriniz için teşekkür ederim. Herkesin önermesi pek birşey ifade etmiyor ne yazıkki forumda fanboy çok ben sizden ihtiyacımı %100 karşılarmı diye cevap istemiştim. Yani Neden\Sonuç... Neyse HD 6850 ve 500W bir PSU alacağım yardıcmı olan herkese teşekkür ederim.
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Testler fikir vermesi açısından yardımcı olacaktır.

http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/41590-nvidia-geforce-gtx-550-ti-1gb-review.html

Göz göre göre aynı fiyata neden daha düşük performans veren bir ürünü alacaksın ki. Yardımları Fanboy'luk olarak algılaman da ilginç doğrusu.

Donanım bilgisi orta düzeyde olup safkan Fanboy olmayan kaç kişiye sorarsan sor 6850 nin daha iyi olduğunu söyleyeceklerdir.

Orijinalden alıntı: *Furious*

Testler fikir vermesi açısından yardımcı olacaktır.

http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/41590-nvidia-geforce-gtx-550-ti-1gb-review.html

Göz göre göre aynı fiyata neden daha düşük performans veren bir ürünü alacaksın ki. Yardımları Fanboy'luk olarak algılaman da ilginç doğrusu.

Donanım bilgisi orta düzeyde olup safkan Fanboy olmayan kaç kişiye sorarsan sor 6850 nin daha iyi olduğunu söyleyeceklerdir.

Teşekkür ederim ben fanboyu kimseye demedim yani bazıları var gerçek fanboy sadece öneririm ama nedenini kendide bilmez :)

Kesinleştirdim HD 6850 alacağım. Tekrar teşekkür ederim herkese :)

• quote:

Orijinalden alıntı: zero2900

quote:

hd6850.

Peki ATI kartlarda ne gibi sorunlar yaşarım. Örneğin bazı oyunlarda sorunlar olduğunu (Full nvidia support oyunlar) duydum. Yani eğer yüklediğim oyunu ağzı tadıyla oynayamayacaksam fiyat düşük olmuş yüksek olmuş pek farketmiyor? Bu tür sorunlar gerçekten interntte gezdiği kadar çok mu yoksa şişiriliyormu? Birde son olarak örnek teşkil etmesi açısından Witcher 2 yi hangi ayarlarda oynarım bu kart ile şu meşhur trouble olayı kapalı halde tabii ki?

illa nvidia olsun dersen, vatanda %25 indirim olunca 318 liraya satılan zotc gtx560 var. yalnız bu kartın ses durumunu araştırdım, kesin bir şey bulamadım, sesli çalışıyor olabilir.

http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/zotac-zt-50701-10m-gtx560-gddr5-1gb-256bit-nvidia-geforce-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=56456

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rodri -- 18 Nisan 2012; 12:07:10 >

• quote:

quote:

quote:

hd6850.

illa nvidia olsun dersen, vatanda %25 indirim olunca 318 liraya satılan zotc gtx560 var. yalnız bu kartın ses durumunu araştırdım, kesin bir şey bulamadım, sesli çalışıyor olabilir.

http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/zotac-zt-50701-10m-gtx560-gddr5-1gb-256bit-nvidia-geforce-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=56456

Marka fanı değilim sadece önyargılarım var hani vereceğimde bi servet değil alt tarafı 300 tl farkındayım ama yinede didiklemeyi severim. :)
    HD 6850 alıcam. Kullanmaya başlayınca yorumlarımı diğer arkadaşlar için nacizane buraya yazarım. :)

• Bu varyosyonu almayı düşünüyorum MSI ınki:

http://www.teknobiyotik.com/donanim/ekran-karti-vga/msi-ati-hd6850-1gb-ddr5-256-bit-pci-ekspres-ekran-karti-7380.html

Farklı bir varyasyon önerirmisiniz (Sapphire vs)

Ayrıca

GTX 560 da iyi bir öneri olmuş. VATAN 23 Nisan'da indirim yapar da 300 liraya inerse düşünebilirsin eğer acelen yoksa yani. 6850 den iyi bir karttır GTX 560

Acelem var > MSI 6850
    Acelem yok > 300 liraya inerse GTX 560

Orijinalden alıntı: *Furious*

Sapphire 300 küsür liralarda. Aynı model kart ve markası MSI ve 275 lira F/P mükemmel.

Ayrıca

GTX 560 da iyi bir öneri olmuş. VATAN 23 Nisan'da indirim yapar da 300 liraya inerse düşünebilirsin eğer acelen yoksa yani. 6850 den iyi bir karttır GTX 560

Acelem var > MSI 6850
    Acelem yok > 300 liraya inerse GTX 560

Eğer 23 nisanda indirim olurda 300 seviyelerine düşerse onu almak daha mantıklı olabilir. Biraz daha beklemekten zarar çıkmaz sanıyorum. :)
  • www.teknobiyotik.com/donanim/ekran-karti-vga/msi-ati-hd6850-1gb-ddr5-256-bit-pci-ekspres-ekran-karti-7380.html bf3 hediyeliymiş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bu varyosyonu almayı düşünüyorum MSI ınki:

http://www.teknobiyotik.com/donanim/ekran-karti-vga/msi-ati-hd6850-1gb-ddr5-256-bit-pci-ekspres-ekran-karti-7380.html

Farklı bir varyasyon önerirmisiniz (Sapphire vs)

vatanda %25 indirim olunca sapphire hd6850 260 lira oluyor.
  • HD 6850 Vatanda indirim varken alın

Download Speed: 50.62 MB/s
    Upload Speed: 5.12 MB/s
  • kesinlikle 6850 vatanda indirim varken çok iyi fiyata geliyor
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.