Şimdi Ara

Karar Aşaması Togg T10x ALINDI , İoniq 5 Mi , Skoda Elroq Mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
1
Favori
5.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • EDİT: TOGG T10X V2 UZUN MENZİL 2024 MODEL 6400KM DE BİR ARAÇ ALARAK KONUYU NOKTALADIM

Daha önce bir konu daha açmıştım ancak şimdi 3 arabaya düştük. Test sürüşleri yaptık araçları inceledik. Sürüşünü en çok beğendiğimiz araç elroq oldu. İçlerinde en az yakan araç ioniq 5 malum. Togg ise yakışıklı ve daha prestijli daha lüx daha donanımlı geliyor diğer araçlara göre.

Bütçe Max 2.000.000₺ 2. el 15.000km ye kadar temiz araç alacağım.

Yılda 4-5 kez Ankara-Ordu arası git gel yapıyoruz memlekete onun harici pek öyle uzun yolumuz olmaz.

2024 model Togg T10xlere bakıyorum 1.900.000-2.050.000 arası bulunuyor en dolusu cam tavan, meridyen ve adas.

2024-2025 10.000 km ye kadar ioniq 5 dolu ilanlar da sadece makyajlı kasa da donanım çok kısılmış ama bataryaya verilmiş ona karar veremedik.

Skoda Elroq ise galerilerin ellerinde var 1.950.000-2.050.000₺ arasında sıfır veya sıfıra yakın araçlar var avantajı ev şarjı ile beraber aracı teslim etmeleri.

Menzil Konusunda galiba

1. T10x olacaktır batarya kapasitesi yüksek ama çok yakıyor
    2. İoniq 5 olacaktır çok verimli bir araç olduğunu kullanan herkesin memnun olduğunu görüyorum
    3. İse Elroq olacaktır izlediğim ve araştırdığım kadarıyla

Sonuç olarak siz hangisini neden alırdınız Teşekkür ederim. Ben En çok Togga yakın hissetsemde karar veremiyorum gerçekten.

Dip Not : Evde 1 adet 2008 model dizel aracımız var çok acil durumlar için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Willian -- 18 Ekim 2025; 23:35:21 >

• Aynı hususta uzun sayılacak bir zamandır araştırma yapıyorum. Bazı eksikleri(elektrikli koltuk, cam tavan, kampana fren, uzaktan bağlantı vs)olmakla birlikte Skoda Elroq'da karar kıldık. Seçimimizde araçta kullanılan malzemenin kalitesi, sürüş konforu, tasarımın albenisi etkili oldu. Aracın yalıtım özellikleri(ısı yalıtımlı çift cam) çok fark ediyor. Tavan raylarında renk solması, cam bitim yerlerinde vakum izleri gibi şikayetler var. Alırken oraları dikkatle incelemek gerekir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Teşekkür ederim bu hususlara dikkat edeceğim eğer elroq için karar verirsem. Tüketim olarak nasıl elroq. Şuan aslında iş yerinde Togg kullanıyorum ve keyifli kullanım da yakıtım 18.5 kwler de dolanıyor. Sakin kullanım da ise 14.5kw görebiliyorum. Uzun yolda tüm elektrikli araçların tüketimleri aynı sayılır zaten ortalama hepsi 20kw yakıyor

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Sıralamam ioniq, togg ve elroq olurdu.

Daha önce de konuştuk,uzun menzil araba parasına kısa menzil araba alınmaz

Elroq da olsa Tesla da olsa a lin maz

model y sr menzil konusunda pek başarılı değil konuştuğum kullanıcılara göre ondan tereddüt ediyorum

• Bu seçenekler arasında tabiki ioniq5, ama nmc bataryaların en ucuzu 1 milyondan başlıyor elinizde uzun tuttukça satması değer kaybı daha çok olacak. Menzil konusuna verimlilik olarak bakmalısınız batarya kapasitesi/gidilen km. Togg bunlar arasında en kötüsü. Lfp bataryalı elektrikli tercihim olurdu,aküsü uzun vadede içten yanmalı araç motor değişim ücreti kadar. Bu da elektrikli araçlar yaşlandıkça insanların 2.elde tercihini önemli ölçüde etkileyecek bir unsur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azaz06 -- 29 Eylül 2025; 14:17:39 >

şehir içi 400ü aşıyor. şehir dışı 350-400

Hocam ionic 6 dan sonra en verimli araçlardan biri juniper dır. yaklaşık 8 kw pil kapasite fazlasıyla juniper ionic 6 yı da dengeliyor. Emin olun juniperdan memnun olamayan arkadaşlarınız diğer tercihlerde de iyi bir sonuç alamaz. Juniper biraz dikkat edince 11-13 kw ortalama normal sürüşte rahatlıkla 14-16 kw arası ortalama tüketim veriyor. Pili nedeniyle günlük kullanımda %100 şarja izin veriyor. Diğer bataryaların çoğunda (lityum ,iyon vb.) günlk kullanımda %80 şarj edilmesi gerekiyor. örneğin togg pili 85 kw ama şehir içi günlük kullanımda %80 şarj edeceğin için 68 kw olarak kullanmanız lazım

• aralarında en mantıklısı togg. Fazla yaktığı kime göre neye göre yani araba zaten heybetli. Tesla ile karşılaştıranlar da lütfen şu eüzgar direncine baksın. Y olacaksa kesinlikel togg olur. Ben şehiriçi 15-16 kw ile dolanıyorum kışın da 20-21 kw oluyor. kışın bile 400 km yi görüyorum.

Ec4x kullandım 6 ay ve sattım.

Aracın sürüşü çok rahat ancak çok yumuşak, sürüş konforlu, direksiyon çok yumuşak yani ciddi yumuşak serçe parmak ile zorlanmadan döndürebilirsin.

İç hacmi geniş.

Ancak ve ancak araç çok yakıyor, ısı pompası olmasına rağmen klima açtığında %40 daha fazla yakıyor. Uzun yol çok yapıyordum ve 120km sabit hızla gidersen uzun yolda klima en düşük seviyede açık sıcak hava üflicek şekilde ocak-şubat-mart aylarında menzil 150km lere düşüyordu.

Şehir içi sürüşüne bağlı olarak 300-350 km gidiyor.

Bu arada 2025 ec4x ve standart menzil kullandım.

Elektronik aksamı detaysız ve basit, çok fazla ayar yapılamıyor.

Şimdi EC4X sattım ve KIA EV 3 aldım, menzil olarak çağ atlamış gibi hissediyorum ve elektronik aksamı KIA'nın daha gelişmiş geldi. Elektrikli araç kullandığını hissettiriyor.

İşletim sistemi : Windows 11 Pro | İşlemci : İ5 12600K | Anakart : Gigabyte H610M | Ekran kartı : ZOTAC Trinity RTX 4070 Ti | Ram : GSKILL Trident Z 2x8 GB 3200 mhz cl 9 | SSD : Samsun 960 Pro 1TB | HDD : WD black caviar 1TB | Kasa : Thermaltake View 27
  • Son 2 yıldır elektrikli araç kullanan biri olarak, KIA EV3 ve ya EV6 öneririm. Menzil vs derdin büyük oranda kalkar.

İşletim sistemi : Windows 11 Pro | İşlemci : İ5 12600K | Anakart : Gigabyte H610M | Ekran kartı : ZOTAC Trinity RTX 4070 Ti | Ram : GSKILL Trident Z 2x8 GB 3200 mhz cl 9 | SSD : Samsun 960 Pro 1TB | HDD : WD black caviar 1TB | Kasa : Thermaltake View 27
  • 2jz1993 kullanıcısına yanıt

Togg ile kış şartlarında uzun yolda 110km hızlarda menzil kaç görüyorsunuz ısıtma sürekli açık olduğunda acaba ?

ev3 tip olarak çok çirkin geliyor gerçekten bana yoksa menzil olarak ne mantıklılardan birisi

şöyle hocam eski y kullanıcıları o şekilde belirtiyor juniper kullanıcısı malesef çevremde yok

Nerdeyese sürüşe göre %40 rahat oynar. 210 beygir aracın hakkını veriyim derseniz çok yakıyor dersiniz.

Bu durum aslında elektiriktede ,benzindede aynı dizelde de

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.