Şimdi Ara

Kaporası Verilen Evin Başkasına Satılması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
4.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Siz değerli forum üyelerinden bilgisini almak istediğim konu;

İnşaat firmasından satılık olan bir daire beğendim. eşimle de daireye tekrar baktık beğendik. Aile büyüklerimizin de fikrini almak için onları başka şehirden çağırdık ve daireye baktık beğendik. Firma Satış temsilcisi ve Firma müdürü ile konuşup fiyat konusunda anlaştık. sonraki gün gidip işin adı konulsun diye 1000 tl kaporayı firmasının muhasebesine makbuz karşılığı ne amaçla verildiğini belirtir şekilde yatırdım. Ama aradan 1-2 saat geçmeden daire ile ilgilenen başka bir aile olduğunu, bu ailenin yaklaşk 1 ay önce eve baktığını ve bu ailenin firmamızdan haber beklediğini belirterek daireyi bana satamayacaklarını söylediler. Bende bu durumu kabul edemeyeceğimi belirtip diğer ailenin ciddiyeti olsa idi 1 ay beklemeyip işi bitireceklerini belirttim. Firmadan olayın sonuçlanması için haber bekliyorum.

Olumsuz bir durum olur firma evi diğer aileye satmak isterse yasal olarak yapmam gereken bir şey var mı.?

şimdiden teşekkürler.

• boşuna zaman kaybınız olur yatırmış olduğunuz 1000 tl kaporayı geri vericeklerdir. mütahit satmak istediği kişiye satar malesef.
  • böyle bir durumda yasal olarak yapılacak birşeyler olması lazım. Müteahhitler ve inşaat firmalarının insiyatifinde olmamalı. ortada imzalanmış bir kapora alındı belgesi varken o daireyi başkasına satamazsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Noterden satış vaadi sözleşmesi,olsa bir hak iddia edilebilir.......

• sözleşmeb varsa maddelerini oku, birşey imzalamadıysan uğraşma
  • 6098 sayılı Borçlar Kanunu'nun 177. maddesine göre "Sözleşme yapılırken bir kimsenin vermiş olduğu bir miktar para, cayma parası olarak değil
    sözleşmenin yapıldığına kanıt olarak verilmiş sayılır. "

Dolayısıyla vermiş olduğunuz kaporaya dayanarak müteaahidi sözleşme yapmaya zorlayabilirsiniz diye düşünüyorum. Eğer kabul etmezse dava açmak mümkün olmalı.
  • hocam sızın karşılıklı caymazlık sözleşmesi yapmanız gerekirdı. ama yınede elınızde makbuz var ıse hakkınızı arayın ıllakı basarılı olursunuz bence. kaporayı ılk kım verırse daıre onundur gerekırse oncekı bakanlar 2 yıldır bakıyor olsun farketmez . cıddı ınsan kapora verır garantıye alır kendını.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dpu_insaat D kullanıcısına yanıt
    Eğer bir satış sözleşmesi yaptıysanız cayma akçesi denilen ödemeyi almaya hak kazanırsınız. Bu konuda yargıtay emsal kararlarınızı araştırmanız size net fikirler verecektir.
  • Herşeyi bir tarafa bırakın arkadaşlar, müteahhit kötü niyetliyse ve Noterde yapılmış satış sözleşmesi olduğuna güvenerek konut bedelini ödemiş olsanız müteahhitde size noterde düzenlenen satış sözleşmesi ile sattığı bu konutu 3. bir kişiye sizden habersiz tapuda satmışsa, geri dönüşü yok maalesef. Tapuda yapılan tescil iptal edilemiyor. En iyi ihtimal mahkeme kanalı ile müteahhit kaçıp göçmemişse ancak ödediğiniz konut bedelini geri alırsınız.

Ülkemizde durum bu. Bir çok örneği var bir daireyi birden fazla kişiye satan müteahhitlerle ilgili.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidden -- 14 Mart 2015; 3:22:45 >
  • balik bastan kokar denirya hani..
    arkadasim belki de boylesi hayirlidir.daha evi almadan uc kagit yapan firma insaat esnasinda kimbilir neler yapiyordur.kaporanizi alip baska ev bakin bence.
  • saçma yorumlara kanmayın.böylesi hayırlıymıs fln,koyun olmamak en hayırlısı,hakkınızı arayın.mahkemeye verin gerekirse.avukatla görüşün bence.
  • Yazdığınız olay alım satımlarda en çok görülen cayma şekli...Kapora vermek almak isteyeni belli bir süre bağlamak demek...SATICI ŞAHSİYETSİZ İSE 5 KURUŞ FAZLA VEREN GELİRSE malını satıyor.....Caydım kardeşim al kaporanı diyor...Bu kadar....Kapora almak seni bağlamak için....Satıcı ise vicdanı ile baş başa....mahkeme, dava bilmem ne gereksiz....Kapora almak şahsiyeti gelişmemiş insanlar için satış taahhüdü değil...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.