Şimdi Ara

DUBLEX EVDE OTURANLAR-EMLAKÇILAR SİZE SORUYORUM. DUBLEX EV ALINIR MI_?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
17.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • BEYLER OTURDUĞUM EVİMİN ÇÜRÜK VE DEĞERİ 100 BİN LİRA EDERİ VAR. BENDE 3 ÇOCUK (şimdilik) VAR. EV BAKIYORUM PARAM YOK EVİ SATIP ÜZERİNE KREDİ ÇEKECEĞİM... İKİ SEÇENEĞİM VAR.. 180 BİNE NORMAL 3+1 ALACAĞIM YADA 215 BİNE BİR TANE DUBLEKS BAKTIM ALT KATI 3+1 NORMAL DAİRE ÇATI KATINDADA BİR BANYO VE İKİ ODA VAR. ARTI MUTFAK TEZGAHI KOYMUŞLAR VE TERASI VAR. KÖYDEN ANNEMLERDE ARADA GELİYOLAR KALIYOLAR İLERİDE TEMELLİ GELMELERİDE İHTİMAL. NORMALDE ZATEN ALT KATTA YAŞAYACAĞIM MİSAFİR İÇİN VE TERASI İÇİN İSTİYORUM. TERAS 10 NUMARA. ÇAY MANGAL PÜFÜR PÜFÜR.. İÇTEN VE DIŞTAN MERDİVENİ VAR.BEĞENDİM. KREDİ BİRAZ YÜKSEK OLSADA ÖDEYEBİLİRİM.FAKAT BAZI ARKADAŞLAR ORASI SÜREKLİ AKAR YAZIN SICAK HAMAM GİBİ KIŞIN BUZ GİBİ OLUR VS VS. DEDİLER KORKUTTULAR BAKIYORUM BÜTÜN TERASLARDA ZOR SATILIYOR. NAPACAĞIM KARARSIZ KALDIM... BAKMAYA GİTTİĞİMİZDE TERAS KAT GERÇEKTEN HAMAM GİBİYDİ... DUBLEXTE OTURANLARDAN VE BU SEKTÖRDE OLANLARDAN FİKİR BEKLİYORUM... YER BEYLİKDÜZÜ GÜRPINAR.

• Yapay Zekanın Yanıtı

DUBLEX EVLER: ALINMALI MI? EMLAKÇILARIN YORUMLARI

Giriş:

Dublex evler, son yıllarda popülerlik kazanan ve geniş aileler için ideal konut seçenekleri olarak öne çıkan konut türleridir. Ancak, dublex ev almayı düşünenler, karar vermeden önce bu konut tipinin avantajlarını ve dezavantajlarını dikkatle değerlendirmelidir.

Avantajları:

• Geniş Yaşam Alanı: Dublex evler, tek katlı evlere kıyasla daha fazla yaşam alanı sunar, bu da büyük aileler için idealdir.
    • Gizlilik: Dublex evlerde, her katta farklı alanlar bulunur, bu da aile üyelerine mahremiyet sağlar.
    • Değer Artışı Potansiyeli: Dublex evler, genellikle tek katlı evlere göre daha değerlidir ve zamanla değerleri artabilir.
    • Kişiselleştirme Seçenekleri: Dublex evler, iki kata yayıldıklarından, her iki katı da farklı dekorasyon stilleri ve kullanım amaçları ile kişiselleştirme imkanı sunar.

Dezavantajları:

• Yüksek Merdivenler: Dublex evlerde, katlar arasında merdivenler bulunur, bu da yaşlılar veya hareket kabiliyeti kısıtlı kişiler için sorun oluşturabilir.
    • Yüksek Enerji Maliyetleri: Dublex evlerin ısıtılması ve soğutulması, tek katlı evlere göre daha maliyetli olabilir.
    • Daha Az Doğal Işık: Dublex evlerin alt katları, genellikle üst katlara göre daha az doğal ışık alır.
    • Bakım Maliyetleri: Dublex evler, daha geniş bir alana sahip olduklarından, bakım maliyetleri tek katlı evlere göre daha yüksek olabilir.

Ters Dubleks Ev Kullananların Yorumları:

Ters dubleks evler, yaşam alanlarının üst katta, yatak odalarının ise alt katta yer aldığı dublex ev türleridir. Bu tür evler, özellikle yaşlılar veya hareket kabiliyeti kısıtlı kişiler için avantajlı olabilir.

Ters dubleks ev kullananlar, özellikle aşağıdaki avantajları belirtmektedir:

• Alt katta yatak odalarının olması, merdiven çıkma ihtiyacını azaltır ve yaşlılar veya hareket kısıtlılığı olan kişiler için daha uygundur.
    • Üst kattaki yaşam alanları, daha fazla doğal ışık alır ve daha geniş bir manzara sunar.

Sonuç:

Dublex ev alıp almama kararı, bireysel ihtiyaçlara ve tercihlere göre verilmelidir. Geniş yaşam alanı, mahremiyet ve değer artışı potansiyeli gibi avantajları olan dublex evler, büyük aileler için iyi bir seçenek olabilir. Ancak, yüksek merdivenler, enerji maliyetleri ve bakım maliyetleri gibi dezavantajları da göz önünde bulundurulmalıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • spartacus67 S kullanıcısına yanıt
    Dublex evde sorun olmaz..Gürpınar heyelan bölgesi ,en ufak sallantıda......

• Haci o sadece soylenti 7 yildir burda oturuyorum koordinatim degismedi kayan bir yer var oda deniz kenarinda toprak alinan bir yer. Burayi seviyprum yesil deniz sakin xevremde burda. Sadece dubleks olması kafami bulandiriyo bi tane oturan yolkmu yoksa konuyu yanlis yeremi actim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 197o li yıllarda İTÜ İnşaat fakültesi öğrencilerine bölge gezdirilir,heyelan etkileri anlatılırmış....2-3 sene evvelde ebleh bir müteahhidin yaptığı yüksek katlı binalar yan yatıp,haberlere konu olmuştu.....
    Para sizin sonra dövünmeyinde....

• Dublex evde oturuyorum bir yıldır. Kışın soguk falan olmadı am bu sene kışta olmadı. Yalnız muteahit yalıtımı iyi yapmamış o yüzden su kanallarında son yaz yamurları hep tavan akıttı ama mahallede bizden başkasınd sıkıntı olmadı. Sans işte. Tamda evi satıp baska bi yatırım düşünüyordum bu olay geciktirdi simdi mecburen catiyi yaptırıp öyle satacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: spartacus67

Haci o sadece soylenti 7 yildir burda oturuyorum koordinatim degismedi kayan bir yer var oda deniz kenarinda toprak alinan bir yer. Burayi seviyprum yesil deniz sakin xevremde burda. Sadece dubleks olması kafami bulandiriyo bi tane oturan yolkmu yoksa konuyu yanlis yeremi actim

sigorta şirketleri Yer kayması teminatını Kuşadası, Avcılar, Büyükçemkece, Gürpınar, Beylikdüzü, Yakuplu, Titreyen Göl (Manavgat), Bursa Merkez, Bursa Osmangazi, Gemlik, Mudanya, Üsküdar ilçesine bağlı Hacı Hesna Hatun mh., Selmanağa mh., Ayazma mh., İnkilap mh., Selami Ali mh., İcadiye mh., Sarıyer’e bağlı Kilyos köyü için vermemektedir. söylenti degil gerçek

http://www.avivasigorta.com.tr/Bireysel-Urunler/Genis-Kapsamli-Ev-Sigortasi.html

• Ben yillardir burdayum kayan bir bina yok. Depremde yan yatan var. Sorunum gyrpinar değildedublexte yasamak.... Sıkıntı olursa benim için telafisi olmaz....

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Prefabrik Ev kullanan var mı?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Anlattığım olay depremden çok sonra....Durup dururken takla atan villaları saymıyom.....Bölge çok sorunlu...Bursa'daki sahır sultan bile duymuştur.....
  • Küçükçekmece ve Büyükçekmece gölleri civarı, özellikle arasında kalan bölgede zemin yapısı maalesef iyi değil. Zemin tabakasının üstü kil, silt ve ince kumdan oluşuyor. Su seviseyinin yüksekliği, yağmur sularının drenajının iyi yapılmaması killi tabakanın hareketini kolaylaştırıyor. Marmara depreminde Avcılar bölgesindeki afetin en büyük nedenlerinden birisi de bu zeminin durumu. Sadece deprem hasarı görülmüyor, binaların zamanla oturması ile taşıyıcı elemanlarda çatlaklara sebep olarak hasar vermesi de mümkün.

Bu bölgede yapılaşma tabii ki olabilir ama önlemleri almak kaydıyla. En başta ucuza kaçıp zemine dolgu yapmak yerine fore kazık ile sağlam tabakaya temelin irtibatlanması gerekir. Yüksek su seviyesi nedeniyle temel su izolasyonunun çok iyi yapılması ve beton ve donatıların korozyondan korunması gerekir. Bu bölgelerde ikamet edeceklerin binalarını iyi tanıması gerekiyor, zemine karşı ne gibi önlemler alındı bilmeleri, araştırmaları gerekiyor. Ne kadar denetim yapılsa da kâr payını artırmak için insan canını hiçe sayanlar olabiliyor.

• Abi boşverin depremi, kaymayı. Adamın sorduğuna cevap verin, benim sorum dubleks ev nasıldır diyo adam ısrarla.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Forester-14

Küçükçekmece ve Büyükçekmece gölleri civarı, özellikle arasında kalan bölgede zemin yapısı maalesef iyi değil. Zemin tabakasının üstü kil, silt ve ince kumdan oluşuyor. Su seviseyinin yüksekliği, yağmur sularının drenajının iyi yapılmaması killi tabakanın hareketini kolaylaştırıyor. Marmara depreminde Avcılar bölgesindeki afetin en büyük nedenlerinden birisi de bu zeminin durumu. Sadece deprem hasarı görülmüyor, binaların zamanla oturması ile taşıyıcı elemanlarda çatlaklara sebep olarak hasar vermesi de mümkün.

Bu bölgede yapılaşma tabii ki olabilir ama önlemleri almak kaydıyla. En başta ucuza kaçıp zemine dolgu yapmak yerine fore kazık ile sağlam tabakaya temelin irtibatlanması gerekir. Yüksek su seviyesi nedeniyle temel su izolasyonunun çok iyi yapılması ve beton ve donatıların korozyondan korunması gerekir. Bu bölgelerde ikamet edeceklerin binalarını iyi tanıması gerekiyor, zemine karşı ne gibi önlemler alındı bilmeleri, araştırmaları gerekiyor. Ne kadar denetim yapılsa da kâr payını artırmak için insan canını hiçe sayanlar olabiliyor.

Zemin sıvılaşmasını çok güzel anlatmışsınız...

• Abi ben zaten şuan gurpinarda ve içinde hic demir kalmamis kalanlarida serçe parmagimla koparabildigim bir binada oturuyorum bina 8 sekiz katli ve rüzgarda bile yikilma durumu var. Neden mi oturuyorum adranalin bagimlisi değilim başka caremiz yokta o yüzden. Sordugum soru dubles bi ev buldum ve çok hoşuma gitti ailede genişliyo. Simdilik 3 çocuğum var not : tayyipci falan değilim ağ. Ben bu konuyu yanlis yeremi yazdim dybleste oturan yokmu bu sitede Sadece dyblekstw oturanlar lütfen cevap yazsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: spartacus67

Abi ben zaten şuan gurpinarda ve içinde hic demir kalmamis kalanlarida serçe parmagimla koparabildigim bir binada oturuyorum bina 8 sekiz katli ve rüzgarda bile yikilma durumu var. Neden mi oturuyorum adranalin bagimlisi değilim başka caremiz yokta o yüzden. Sordugum soru dubles bi ev buldum ve çok hoşuma gitti ailede genişliyo. Simdilik 3 çocuğum var not : tayyipci falan değilim ağ. Ben bu konuyu yanlis yeremi yazdim dybleste oturan yokmu bu sitede Sadece dyblekstw oturanlar lütfen cevap yazsin.

İstanbul dışında Beş yıldır dublex bir evde oturuyorum.Ama bu ev tarif ettiğinizden farklı.Altta salon mutfak üstte 3 oda ve banyo.
    Mutfak altta olduğu için sürekli in çık dert.Çocuk merdivenden mi düşer dert.
    Dublex tadı sizin baktığınız evde olur.Alta yerleşirsiniz üst misafir için veya çamaşır vs..odası.
    Alttan birde kapı yaptırırsınız hem çocuklar çıkmasın hemde ısı yalıtımı için istenildiğinde sadece aşağıyı ısıtırsınız.
    Çocuklar büyüdüğünde kavga eder üstte ben kalıcam diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mc33 -- 21 Haziran 2014; 21:39:14 >

• Boşver dubleks evin derdi çok olur, al 4+1 geniş bir daire.
    Genelde çevremde şikayetler var dubleks evler hakkında.
  • teşekkür ederim yorumlarınız için.... evimi sattım gibi birşey kapora aldım.. dublex bakıyorum.
  • Hocam 6 Senedir aynı bahsettiğiniz tipte bir dubleks evde oturuyoruz.Alt kat 3+1 140m2 Üst kat 80m2 kullanılır alana sahip catı eğriliklerinin olduğu yeri muteahhit ardiye gibi kullanılsın dıye duvarlamış kapatmış.Üst kat yanı bildiğin 2+1 ev Çatı ahşap kaplı eğrilikler yok.Merdiven direk salon mutfak kısmına çıkıyor ordan koridorla odalara dağılıyor.Terasa Salondan çıkılıyor.Üst katın ayrı tuvalet banyosu ayrı giriş kapısı doğalgaz su hattı mevcut.Evi Alırken yapı kalıtesine bakın bizim aldığımız müteahhit buranın en iyilerindendi ama yinede Çatı Akması Problemi Olur Diye Çok Korkuyorduk oturmaya başladıktan 3 sene sonra şiddetli yağmurlarda biraz damla akıttığını farkettik onlarda o ardiyelik dediğimiz kısımlardı.Mütayitle evi almadan önceki anlaşmamıza göre ömür boyu çatı garantisi istedik en azından akmaya karşı aradık geldiler yaptılar birdaha birşey olmadı.Baştan çatı durumunu iyi konuşun.
    Kullanım memnunıyetine gelirsek 4 kişilik bi aileyiz Kışın Altkatta oluyoruz Evin komple ısı yalıtımı olduğu için ısınma problemi hiç olmadı.Üst kat ise çok soğuktu diyemeyiz..Yazın alt kat uste göre daha serin oluyor ama o teras için bile yazın değer. yaz akşamları cık mangalını yap masanı kur otur evin içinde ne işin var.yazın geceleri üst katta uyurken sabaha doğru hafıf terli uyanabılırsın cam acık olduğunda bu problem yok. Çocukların küçükse Ve devamı gelır diyorsan bence tavsiye ederim.Bizde cocuk diyebileceğimiz aile ferdi olmadığından dezavantajını bilemem diyeceğim ama karşı komşumuzun cocukları üst katında büyüdü olsa onlardan bilirdik.He bide Unutmadan Yengeye Israrla Sor Eminmisin diye Çünkü Cidden EV Temizliği Problem Oluyor Hele Evde temizlik hastası 2 bayan varsa.

• Kardeşim Sivas gibi yerde annem,eşim ve oğlumla birlikte 5+1 280 metrekare dublex evde oturuyorum. Rahatlık ferahlık ve huzur diye buna derim. Her zaman söylüyorum dublex müslüman işi :D
    Yok ısınmazmış yok zor olurmuş hepsi hikaye 3+1 de 350 TL doğalgaz veriyordum burada 400-420 Tl değmez mi sence bence değer
  • Bilge mekanı hiç bilmemekle beraber , dublex evdeki sıkıntılar normal dairede de olabilir. Lakin dublex evleirn her zaman ısıtma/soğutma sorunları olmuştur. Standart daireye göre daha fazla bakım yapılması gerekir ki buda daha fazla maliyet demek. Dublex alıyorsanız 2-3 senede bir 4-5.000TL o eve bakım yapmaya hazır olun eğer ev eski yapım tarihli ise.
  • Son 3 yorum ayrıca tşk size. Bende ehlikeyf biriyim yaz aksamlari semaverimi yakip (mangaldan sonra) püfür püfür rüzgar eserken keyf yapmak istiyorum. En büyüğü 3 yasinda 3 çocuğum var. Dahada dusunuyorum.Geniş geniş yasamak istiyorum büyük ev demek güzel çocukluk demek. Anı demek. Salonda kös kös oturacagina terasta gözleme , kebap yap, kestane , misir yap yesinler dama satranç oynasinlar. Hatta saksilarda sebze bile yetistir hobi
    olarak. Bahçeli eve gücüm yetmez ama zorlarsam teras alabilirim. Satmayacagim uzun yillar oturacagim. Ev bakmaya devam ediyorum. En ust te beton olmayanlardan çok var. Cati altina alcipan çekmiş alsana dubleks diyorlar. Cati alti beton olanlara bakiyorum. Saglicakla kalin.

• 15 yıldır dublex evde yaşıyorum, evde 15yıllık. Eğer evi alıp bakımını yapmıcaksanız bence bulaşmayın

1) teraslar ya kapatıcaksınız sürekli fayans çatlama su akma olayı oluyor, isterseniz en kaliteli yalıtımı yaptırın o kar üstüne geldiği an iş biter.

kapatmam, böyle daha iyi derseniz kar yağdıgı gün küreme yapıcaksınız, yalıtım çok iyi olmalı, sızıntıya izin vermemelisiniz, eğim vs çok etki eder terasları

2) normal bir evi ısıtmaktan zordur, ısı yalıtımı yaptırmıcaksanız durum zor, dışarıyı ısıtırsınız anca. Isı yalıtımı yaptırırsanız rahat edersiniz, gece yazın yattınız gibi yatarsınız

3) kısın dondurur yazın pişirir, dublex budur. Kısın çözümünü bulduk ama yazın klima dısında çözüm yok, hele batı-doğu her iki taraftan güneş alan bir dublex eve taşınırsanız, güneş evden cıkmaz uyuyacak yer ararsınız

4)eşiniz için evi temizlemek zor olur, 2kat ve cocuklar küçükse sürekli batar ev, sürekli temizlenmek ister

5)çatı yalıtımıda önemli yoksa yazın sıcagı cok daha fazla gelir

6)manzara süperdir

Suanki oturdugum ev 6+1, aile 5kişilik ve herkes 20+ oldugundan evlendikleri an orta kat 3+1 veya 4+1 eve geçmek daha mantıklı geliyor. ara katta olunca, ısınma sorunu o kadar olmuyor en azıdan.Oturdugum yerde dublex, ara kat 4+1 le aynı fiyat düşünün artık manzara karın doyurmuyor

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.