< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
Eğer kapora sürecinde arabaya alıcı çıktı ve kapora yüzünden satamadıysanız ben olsam vermem ama kimse arayıp sormadıysa arabayı verin gitsin.
|
ben şahsen;
kaporayı aldıktan sonra ; başka birisi almak için aradıysa bende sattım kardeşim diye geri çevirdiysem; kaporayı geri vermezdim. yok kimse arayıp sormadıysa geri verirdim. hayırlı günler. |
10 sene evvel emlakçı 200 dolar kaporamı sorgusuz sualsiz hemen iade etmişti . hala aklıma geldikçe dua ile anarım. seneler sonra keşke o kaporayı iade etseydim diye pişman olmamak için şansınızı kaçırmayın .
|
Sana kalmış ama bir anımı anlatayım
Bir evimi satmak için biri ile anlaştım zamanında 90.000 TL anlaştık bir bayandı 4 bin kaparo aldım sonra 4-5 gün sonra aradı parayı denk getiremediğini kaporayı verip vermeyeceğimi sordu bende geri verdim 1 hafta sonra evi 110.000 TL sattım Eğer müşteri kaçırdığınızı düşünmüyorsaız iade etmenizi öneririm ama yine tercih sizin etmek zorunda değilsiniz |
Kapora verilmez diye birşey yok, kim uyduruyor onu?
Doğru ve etik olan iade etmektir. Sonuçta işi kapora verecek seviyeye getiren isan ciddi düşünüyordur, bir sıkıntı olmuştur ki alamıyordur, hiç birşey olmasa, daha iyisini bulup vazgeçmiş bile kapora iade edilir. Kanun karşısında da bu böyledir, ortada kapora ile sözleşmeniz yok, ki olsa bile kanbun karşsında bağlayıcılığı bir yere kadar, ancak ve ancak satıcı satışın uzaması ve olmaması durumunda maddi zarara uğradığını kanıtlarsa kanun karşısında zararını tazmin etme hakkına kavuşur. Aksi taktirde adamın parasını iç etmiş olursunuz. |
Kapora yemek lanetlenmektir. Kaparoyu veren de alan da domuz eti yiyen gibidirz haramdir,mekruhtur, zinadır, kafirdir. Teşekkürler
![]() Ya ver gitsin adamin parasini...ya da cagir adami beraber kebap raki yapin. 😂 |
|
|
|
|
|
|