Şimdi Ara

Kapora Geri Verilir mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
2
Favori
9.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aracimi satmak icin biriyle anlastim kaporayi aldim.Adam sonra araci almaktan vazgectigini soyledi.Bende o sinirle telefonu kapattim suratina.Simdi arayip kaporayi geri verecekmisin diyor.Normalde kapora geri verilmez ama isin birde vicdani yonu var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sana kalmış ama bir anımı anlatayım

Bir evimi satmak için biri ile anlaştım zamanında 90.000 TL anlaştık bir bayandı 4 bin kaparo aldım sonra 4-5 gün sonra aradı parayı denk getiremediğini kaporayı verip vermeyeceğimi sordu bende geri verdim 1 hafta sonra evi 110.000 TL sattım

Eğer müşteri kaçırdığınızı düşünmüyorsaız iade etmenizi öneririm ama yine tercih sizin etmek zorunda değilsiniz
    Kapora verilmez diye birşey yok, kim uyduruyor onu?

Doğru ve etik olan iade etmektir. Sonuçta işi kapora verecek seviyeye getiren isan ciddi düşünüyordur, bir sıkıntı olmuştur ki alamıyordur, hiç birşey olmasa, daha iyisini bulup vazgeçmiş bile kapora iade edilir. Kanun karşısında da bu böyledir, ortada kapora ile sözleşmeniz yok, ki olsa bile kanbun karşsında bağlayıcılığı bir yere kadar, ancak ve ancak satıcı satışın uzaması ve olmaması durumunda maddi zarara uğradığını kanıtlarsa kanun karşısında zararını tazmin etme hakkına kavuşur. Aksi taktirde adamın parasını iç etmiş olursunuz.
  • Hocam vermeme hakkin var ama bosver degmez hayir da gelmez o oradan yolla gitsin. Bazen insan arac begenince basireti baglaniyor hemen karar verip sonradan pisman oluyor.

Yanlis anlamayin sinirlenmekte haklisiniz ama tercih sizin

• vermek en mantıklısı,empati yapmaya çalışın.
  • İhtiyaç sahibi birisinin karnını doyurup yada üzerine birşeyler alarak kullanabilirsin. Sahibinede haber verirsin en azından hayırlı bir işe vesile olmuş olur, iknizinde kısmeti açılır.
  • Sana kalmış ama bir anımı anlatayım

Bir evimi satmak için biri ile anlaştım zamanında 90.000 TL anlaştık bir bayandı 4 bin kaparo aldım sonra 4-5 gün sonra aradı parayı denk getiremediğini kaporayı verip vermeyeceğimi sordu bende geri verdim 1 hafta sonra evi 110.000 TL sattım

Eğer müşteri kaçırdığınızı düşünmüyorsaız iade etmenizi öneririm ama yine tercih sizin etmek zorunda değilsiniz
  • 10 sene evvel emlakçı 200 dolar kaporamı sorgusuz sualsiz hemen iade etmişti . hala aklıma geldikçe dua ile anarım. seneler sonra keşke o kaporayı iade etseydim diye pişman olmamak için şansınızı kaçırmayın .
  • Eğer kapora sürecinde arabaya alıcı çıktı ve kapora yüzünden satamadıysanız ben olsam vermem ama kimse arayıp sormadıysa arabayı verin gitsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hesap geri gelmiyor?
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aslinda kisinin sana yaklasimina bagli.Rahat bi sekilde tavirlari varsa vazgecmesinin hakli bi sebebi yoksa geri verme.Sonucta sende mal satiyosun o adam yuzunden belkide alici musteriyi kacirdin nerden bileceksin..Ha fazla kapora aldiysan bi miktarini verebilirsin

• ben şahsen;

kaporayı aldıktan sonra ; başka birisi almak için aradıysa bende sattım kardeşim diye geri çevirdiysem; kaporayı geri vermezdim.

yok kimse arayıp sormadıysa geri verirdim.

hayırlı günler.
  • Verin gitsin hocam sorunu varsa da kendine yoksa da kendine .

• Eğer arada başka müşteri gelmediyse ben olsam verirdim.

• Illaki hersey kitaptaki gibi mota mot yapilmak zorunda degil ki buradada nedenini bilmesemde kimse yagmaci degil.Sahsima kalsa geri veririmki o para ne ondurur ne oldurur cebinizde kalsa.Belirttiginiz gibi biz bir cok kisi gibi yamyamda degiliz.

Zannimca icimden gecen parayi verince rahat bir uyku cekerim.

• O para'dan hayır gelmez hocam verin gitsin içiniz rahat olur.
  • Elinde malın olsun yeterki birine satılır mutlaka verin gitsin. Müşteri kaçtı işin bahanesi şeytan rahat bırakmıyor tabi bedavadan para
  • Vermek doğru olanı. Sen de vicdani yönü var demişsin. Vicdanın bile vermen gerektiğini biliyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kapora verilmez diye birşey yok, kim uyduruyor onu?

Doğru ve etik olan iade etmektir. Sonuçta işi kapora verecek seviyeye getiren isan ciddi düşünüyordur, bir sıkıntı olmuştur ki alamıyordur, hiç birşey olmasa, daha iyisini bulup vazgeçmiş bile kapora iade edilir. Kanun karşısında da bu böyledir, ortada kapora ile sözleşmeniz yok, ki olsa bile kanbun karşsında bağlayıcılığı bir yere kadar, ancak ve ancak satıcı satışın uzaması ve olmaması durumunda maddi zarara uğradığını kanıtlarsa kanun karşısında zararını tazmin etme hakkına kavuşur. Aksi taktirde adamın parasını iç etmiş olursunuz.
  • Bir Gün bir mala talip oldum, Akşam Gittim Binbir dert ile kaparo verdim, (Haftasonu akşam aynı banka havale falan)

Sabah vazgeçtim dedim. 12 saat bile geçmemişti.

Adam'ın müşterisi de hazırdı. Hem kaparoyu yaktı hem de ilana bile koymadan malı tekrar sattı.

Hiç yoktan kar etti adam, ben de helal etmedim.

Yazık yahu. Ctesi gecesi Pazar Sabahına kadar ne değişti?

• Kapora işi bana göre değil. arabayı beğendiysem alırım. 0 km araba alırken de satış temsilcisi kapora istedi yok dedim. arabayı ayarla o zaman paranın bir kısmını gönderirim dedim. araba tamam diye telefon etti parayı bayinin hesabına geçtim. ertesi gün de kalan parayı kredi çekip tamamladık arabayı teslim aldık.
    ev alırken de aynı şekilde oldu. evi beğendik anlaştık. mütahit kapora dedi, yok dedim. peşinatı ayarladım sözleşmeyi yaptık.

kaporayı iade ediniz. hayır gelmez o paradan. başka biyerden çıkar.
  • Kapora yemek lanetlenmektir. Kaparoyu veren de alan da domuz eti yiyen gibidirz haramdir,mekruhtur, zinadır, kafirdir. Teşekkürler

Ya ver gitsin adamin parasini...ya da cagir adami beraber kebap raki yapin. 😂

• Zaten buraya konu açtığınızda göre vicdanınız rahat değil. Vermesseniz içiniz rahat etmeyecek.

Kapora almaya da vermeye devam karşıyım. Çünkü eski güven kalmadı. Eskiden babamla pazara giderdik at arabaya kaportacı amcamla bakarlardı amcam göz atarsanız başlardı pazarlık yandakiler gelirdi gülüşmeler bagirislar falan derken hey gidi günler...

Verirdik adamın kaporasini arabayi pazardan çıkarırdı adam beraber vedalaşıp ayrilirdik. Yarın saat 3te su noterde buluşalım derdik. Şimdi ki cep telefonu mı var . Ama o zaman güven vardı.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.