Şimdi Ara

Civic ama hangisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
2.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sevgili DH ahalisi öncelikle herkese merhaba


    Son birkaç aydır süregelen araba arayışımı iyiden iyiye arttırdım ve Honda’daki iki araç için bayiye kapora bıraktım. Önceliğim Peugeot 2008’di ama hem bayilerin zorluk çıkarması hemde fiyatlarındaki anlamsız yükselişle Honda’da karar kıldık.


    Şimdi iki araba için çıkmaza girdim. İlki Civic Sedan Eco Executive ikincisi Civic HB 1.5 Sport+


    Anlayacağınız üzere LPG ve benzin karmaşası içerisindeyim. Gönlüm HB aklım sedandan yana. Kalite olsun, donanım olsun, bagaj olsun, performans olsun HB harika bir araba ama yakıt durumu korkutuyor.


    100k nüfuslu bir Anadolu ilçesinde görev yapıyorum şehir içi nadiren kullanacak gibiyim. 2 haftada bir uzun yol (200 km) yapacağım.


    Sizlerden tavsiyeler bekliyorum. (Araba muafiyetle alınacağı için 5 yıl beraber olacağız.)








  • Muafiyatli olmasa eco derdim ama muafiyatli alınacaksa hb. Hb daha çok içinize sinmiş, en az 5 sene de bineceksiniz. İçinize sineni alın bence. Daha donanımlı, daha özel bir araç.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi commandx -- 30 Mart 2021; 8:48:48 >
  • Hocam iki aracı da test etmemiş bir fc5 Civic aşığı olarak, genel yorumlarda hb olanların malzeme kalitesinin daha üst olduğunu söylemişlerdi. Ayrıca göçük sorunlarına hiçbir hb de rastlanmamıştı. Ve genel olarak hb kasanın yurt içi üretimi olmadığını, işçiliğinin de bir tık daha iyi olduğunu bazı yorumlarda kullanıcılardan görmüştüm. Her türlü size şimdiden hayırlı olsun.

  • hb civic'in 2. eli zayıf. türkiye'de 2. eli iyi olan bir golf var biraz da leon c sınıfı hb olarak. 3-5 sene sonra satarken üzer hb, sedan al.

  • Elektrik süpürgesinden uzak durun, 1.5 Turbo sizi pişman etmeyecektir. FD6 ve FC5 kasa kullanıcısı olarak söylüyorum  

  • Sedan civic ne kadar cirkinse hb civic o kadar güzel. Yakıt 2 kat fazla olacaktır. Ona göre hesabınızı yapın.

    Eğer seçeceğiniz olursa nardo griye benzeyen bir grisi var. Sanırım sonik gri. Ben olsam o rengi alırdım.
  • Sedan rs al
    Piyasadaki en iyi turbo benzinli motorlardan birisidir ve en önemlisi sorunsuz olması
  • 2 haftada bir 200km gidip 200km dönecekseniz yakıt tüketimi açısından daha tutumlu bir araç almak bence daha mantıklı. Dizele yönelirdim ben sizin senaryoda ha bir de honda gibi yalıtım özürlü bir arabayla uzun yol yapmak can sıkıcı olur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: worldwar

    1.5 Turbo üniteyi bu ülkede en fazla kullananlardan biriyim.

    Sedan RS aracımı 75 bin km.de sattım. Şu anda HB kasa kullanıyorum. O da 45 binde. Hiçbir sıkıntı yaşamadım. İlgili sorun ülkemizde hiç baş göstermedi. Bazı ülkelerdeki iklimle alakalı idi ve düzeltildi. Turbo benzinli motorlar içinde en sıkıntısız motorlardan biridir Vtec turbo.





  • Bahsettiğiniz km epey düşük ve uzun yolda kullanacakmışsınız. Bu durumda benzinli model almak sizi korkutmasın. Yakıt masrafınız aylık 300 - 350 TL ancak olur.

    Not: Hesabı düzelttim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi plf -- 30 Mart 2021; 16:53:51 >
  • FurkanEmir411 F kullanıcısına yanıt

    Donanım fakiri bir arabam vardı olmuşken oyuncakları olan bir araba olsun istedim. Dizellerde donanımlı araç bulmak hem zor hem de DPF sıkıntısı çekmiş birisi (7k maliyet çıkarmıştı) olarak pek yaklaşamıyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sirrüs

    Donanım fakiri bir arabam vardı olmuşken oyuncakları olan bir araba olsun istedim. Dizellerde donanımlı araç bulmak hem zor hem de DPF sıkıntısı çekmiş birisi (7k maliyet çıkarmıştı) olarak pek yaklaşamıyorum.

    O zaman yeni 208, Corsa gibi araçlara bakın derim. 208 GT 1.2 130hp alabilirsiniz mesela. ama gerçi muafiyetiniz vardı siz bilirsiniz tabi. B-SUV da bütçeye uyuyorsa düşünebilirsiniz, 2008 olur Kamiq olur T-Roc olur vs vs. 2 haftada bir uzun yol yapan birinin DPF den korkmasına hiç hiç hiç gerek yok, şehir içi 5km kullanıp motor ısınmadan evine işine varan adamın derdi o.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FurkanEmir411 -- 31 Mart 2021; 10:17:40 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: beyinsis

    hb civic'in 2. eli zayıf. türkiye'de 2. eli iyi olan bir golf var biraz da leon c sınıfı hb olarak. 3-5 sene sonra satarken üzer hb, sedan al.

    hocam golfün 2. eli iyi sözünü çok duydum da. bu her paket için geçerli mi. mesela r-line en dolu paket alsam 500bine, bunu da kolayca satabilir miyim 5 yıl sonra.

  • Senelik 15 bin kmden az kullanacaksanız kesinlikle 1.5 turbo öneririm.


    5 sene kullanacağınız bir araç olacağı için 1.6 atmosferikten çok çabuk sıkılabilirsiniz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: [__Zahid__]

    hocam golfün 2. eli iyi sözünü çok duydum da. bu her paket için geçerli mi. mesela r-line en dolu paket alsam 500bine, bunu da kolayca satabilir miyim 5 yıl sonra.



    Alıntıları Göster

    2.elde en iyi giden paket orta pakettir. eskiden adı comfort'tu şimdi bilmem. r-line para tuzağından başka birşey değil, satarken zarar ettirir. hastasına falan denk gelmen lazım. ama sanırım golf 8'deki r-line eski highline'a karşılık gibi. r-line eskiden highline üstüne lüzumsuz ek aksesuarlardan oluşuyordu.





  • 1.5 turbo motorun sürüş zevki çok iyi ve yakıt tüketimi gayet makul. Neredeyse sadece uzun yolda bineceksiniz zaten uzun dönem tüketimi 6 litre civarında olur. Bu kadarlık bir tüketim için lpg kullanmaya gerek yok. ÖTV muafiyetli alacağınız için ilk alım maliyeti de düşük. Bence yakıtı değil 5 sene satamayacağınız için sürüş zevkini düşünerek araç almalısınız.


    Senelik 15 bin km'yi geçiyorsanız ancak o zaman yakıt tüketimini göz önünde bulundurmaya başlamalısınız.


    Sedan 1.5 turbo neden düşünmediniz ötv muafiyet limitinin üstünde mi kalıyor?

  • FurkanEmir411 F kullanıcısına yanıt

    Hocam 2008 çok aradım ama Peugeot bayileri insanı araba almaktan soğutur. Araba geldi-gelmedi, rapora girdi-girmedi. ST’ler Peugeot artık premium diyerek dolanıyorlar!!!

  • Acil Stop kullanıcısına yanıt

    HB arabayı sedana nazaran daha çok severim ki HB Civic şu zamana kadar gördüğüm en kullanışlı bagaja sahip C-HB olabilir. Turbo sedanı bilmiyorum ama HB olan limitin üstünde olmasına rağmen alınabilir durumdaydı.


    Aslında bayiye LPG Civic için girdim ama bayi turbolu Civic’i önerince kafam karışmadı değil.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.