Şimdi Ara

Kapora Geri Verilir mi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
2
Favori
9.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu kapora isleri cok sikintili. Ancak ne olursa olsun keyfiyetin önüne gecilebilmek adina cezai yaptirim olmali elbette. Ne yazik ki hicbir sey insanlarin keyfiyetine birakmaya gelmiyor bu hayatta.

Alici haksiz bir gerekce ile ya da makul olmayan bir gerekce olmadan alimdan vazgecti ise kaporayi satici vermiyor diye mizmizlanma hakki olamaz. O arada hele birde baska bir satistan oldu ise satici zaten tartisilacak hicbir sey yoktur.

Eger baska alici olmadi ise o arada verip vermemek saticiya kalmis bir seydir. Cocuk oyuncagi degil bu milletle kafa buluyor gibi canim sikildi vazgectim.

Kapora ne zaman geri verilmeli ? Saticinin belirttigi hususlarin disinda baska seyler cikti diyelim. O zaman verilmeli ancak baktirmadan araca etmeden zaten kapora verilmez.

Satici bir sekilde satistan vazgecti. Geri verilir. Ben olsam seni yordum arkadas buraya kadar yol masrafi ettin vs buyur bunu da der kaporasindan haric yol masrafini da verirdim.

Alicinin cok acil bir durumu oldu. ( vefat, kaza, afet vs vs ) verilir geri elbette adamin iradesi disinda gelisen, öngörülemez bir durum olusmus. Vermek icap eder bence.

Bence makul bir gerekce olmadigi sürece kapora veren adam, kaporami geri ver demekten ar etmeli. Kapora hadi arkadas ben vazgectim diyip geri verilecek bir durumsa o zaman mantigi nedir ?

• Vatandaşın çocuğunun bez mama parası, ver gitsin.
  • @KlavYE@ kullanıcısına yanıt

hocam o zaman vatandasin cocugunun bez mama parasi ise vermesin cocugunun bez mama parasini hesapsizca plansizca !

Öyle sey mi olur ? Onun hesapsizligi yüzünden satici bir zarara ugramis ise ne olacak ? O saticinin da bir cocugu, yuvasi, hayati vs oldugu gercegini ne yapacagiz ? Siz mi karsilayacaksiniz cebinizden karsi tarafa ugratilan zarari ?

Ver gitsin denilecek bir para ise o zaman kapora vermenin ya da almanin mantigi nedir bir aciklar misiniz ? Arac, ev, arsa, yazlik her ne olursa olsun, gercekten alimdan emin degilseniz zaten kapora vermezsiniz olur biter. O arada da satilirsa da satilir kismet degilmis dersiniz. Al arkadas bu parayi, lütfen kimseye satma, ben .... gün ya da falan zaman bunun devrini alana kadar beklet lütfen demek icin veriyorsunuz kaporayi.

O arada satici da baska kisilere satildi diyor. Satici satistan bu zaman gelene kadar vazgecmiyor, beyani disinda sattigi ürün her ne ise, onla ilgili bir aksi durum cikmiyor, siz geliyorsunuz hicbir makul gerekce sunmadan yok ben almayacagim, baska bir seye karar verdim vazgectim diyorsunuz. Birde utanmadan karsi taraftan ver benim kaporami diyebilecek yüzü nasil kendinizde buluyorsunuz ?

Emin degil iseniz, bir sey net degil ise vermezsiniz kapora. Ya da verirken vazgecersem alimdan kaporami geri almam kosuluyla veriyorum dersiniz. Telefon operatörleri sizden taahhüt aliyor bir senelik. 2 ay sonra vazgectim ben dediginizde size sunduklari hakki size geri veriyorlar mi yoksa taahhüt cayma bedelini size yansitiyorlar mi ?

Alicinin colugu cocugu yuvasi riski varsa saticinin da var satici robot ya da uzayli degil. O da bu gezegenden ve ayni insani ihtiyaclar onda da var.

• etoiledorient kullanıcısına yanıt
    Tamamda şu an kriz dönemi, her türlü düşünmek lazım o para başka yerden sana geri döner merak etme. Bir yere gittiği yok paranın.
  • Niye vazgeçmiş onu ogrenebildinizmi
    Ben şu andan kriz döneminden bahsetmiyorum genelden bahsediyorum. İçinde olunan dönemin ne olduğu bu hakikati değiştirmiyor. Adam keyfiyetten vazgeçtim diyor, beni satışımdan ediyor. Ben siz diye hitap ediyorum sen gelmiş senli benli konuşuyorsun ahbap miyiz tanışıyor muyuz?
    Her türlü durumlara dair farklı senaryolara dair yukarıda da yazmıştım zaten. Adamın zaruri durumu olmuştur, on görülemez kaza afet olum felaket vs gibi Allah herkesi korusun kimseye vermesin eyvallah o ayrı ona kimsenin bir şey dediği yok ama adam tamamen keyfi vazgeçiyor ve seni satışından ediyor. Silah mı dayiyoruz kafasına? Zorla hileyle hurdayla yalan dolanla mi alıyoruz? Satıcı satıştan vazgeçer ya da beyanı dışında farklı şeyler çıkar ortaya o ayrı.
    Karşı tarafı bir somut zarara uğrattı ise bunun bir bedeli olmalı. En nihayetinde evet satıcıya kalmış ama Satıcı kusura bakma arkadaş senin yüzünden ben gelen alacak kişilere yok dedim ilandan kaldırdım vs gibi bir durumu varsa(laf olsun diye yalandan değil gerçekten oldu ise) buna istinaden kaporayı iade etmeme hakkı satıcının vardır ve kimse buna bir şey diyemez. Bu kadar sözünün eri değilse, sözüne kendisine güvenemiyor ise o zaman kimseye de kapora vermeyecek.

Bence bu konuyu dh ta paylaşmanın nedeni kendine destekçi hem fikir toplamak, karar vermissin zaten.

Sen dili konuşmak saygısızlık değildir. Yurtdışında yaşıyorum genelde sen dili kullanıyoruz, saygıyı oluşturan kavram, kıyafet ağırlama, zor anlarda yardımlaşma, mutlu günlerde birliktelik, paylaşımdır.

Bana sen diyebilrsin 57 yaşımdayım. İsmimle de hitabet edebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: etoiledorient

Ben şu andan kriz döneminden bahsetmiyorum genelden bahsediyorum. İçinde olunan dönemin ne olduğu bu hakikati değiştirmiyor. Adam keyfiyetten vazgeçtim diyor, beni satışımdan ediyor. Ben siz diye hitap ediyorum sen gelmiş senli benli konuşuyorsun ahbap miyiz tanışıyor muyuz?
    Her türlü durumlara dair farklı senaryolara dair yukarıda da yazmıştım zaten. Adamın zaruri durumu olmuştur, on görülemez kaza afet olum felaket vs gibi Allah herkesi korusun kimseye vermesin eyvallah o ayrı ona kimsenin bir şey dediği yok ama adam tamamen keyfi vazgeçiyor ve seni satışından ediyor. Silah mı dayiyoruz kafasına? Zorla hileyle hurdayla yalan dolanla mi alıyoruz? Satıcı satıştan vazgeçer ya da beyanı dışında farklı şeyler çıkar ortaya o ayrı.
    Karşı tarafı bir somut zarara uğrattı ise bunun bir bedeli olmalı. En nihayetinde evet satıcıya kalmış ama Satıcı kusura bakma arkadaş senin yüzünden ben gelen alacak kişilere yok dedim ilandan kaldırdım vs gibi bir durumu varsa(laf olsun diye yalandan değil gerçekten oldu ise) buna istinaden kaporayı iade etmeme hakkı satıcının vardır ve kimse buna bir şey diyemez. Bu kadar sözünün eri değilse, sözüne kendisine güvenemiyor ise o zaman kimseye de kapora vermeyecek.

bu işler öyle senin benim lafımla olmuyor. kapora bir avanstır ve almadığın mal/hizmetin avansını geri alırsın. bu kanuni bir haktır. sen kafanda istediğin kadar evir çevir. kapora bir cayma bedeli değildir.

• İade etmeyin. Vicadanınız rahat değilse de fakir fukaraya verin. Maalesef ticaretten bi' haber olduğumuz için bu tarz şeyleri basit zannediyoruz. Kaparo verildiği an kanuni olarak iki tarafta yükümlülük altına girer. Üzerine düşeni yerine getirmeyen taraf ise yaptırıma katlanır. Vazgeçen taraf siz olsaydınız ve kaparoyu iade etseydiniz ne olurdu?

• Zamanında bende bir araç için kapora göndermiştim sonra bir aksilik çıktık ve alamadım aracı, sahibine de durumu izah ettim. Kaporayı da açıkcası geri istemedim ama adam kendiliğinden iade etmişti, valla ben de adamı takdir etmiştim ne yalan söyleyim.
  • kamurabi K kullanıcısına yanıt
    Agziniza sağlık. Kısa ve öz ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi. Yukarıda net bir şekilde anlatmama rağmen, ısrarla okuduklarını anlamamakta ısrar etmelerine anlam veremiyorum bir türlü. Bu kadar komplike karmaşık olan nedir onu anlayamıyorum. Biri gelmiş diyor almadığım hizmetin bedeli, cayma hakkı. Bu kadar sözünüzünüzün eri değilseniz, arkasında değilseniz, kendinize güvenemiyor iseniz vermezsiniz kapora olur biter. Satılırsa da istediğiniz mal her neyse canlar sağolsun der devam edersiniz. Kendi rızanız ile baglayicilik oluşturmanın ne mantığı var? Gayet net yukarıda dediğim anlayamıyorum hala anlaşılmayan nedir? Adam sizi bu kaporadan sonra somut bir satıştan vazgecirmis ya da somut bir satışa hayır demenize sebep olmuş mu gerçekten? Olmuş. Doğal Afet, vefat, kaza vs gibi ongorulemez mücbir bir sebep var mı? Yok. Satıcının satış iradesi devam ediyor mu? Ediyor. Kendi tek taraflı satıştan vazgeçmiş mi? Hayır. Satıcının beyanina, aslına muhalif bir durum var mı ortaya çıkan? Yok. Tamamen keyfi. Eee?
    Hala yok yasal boyutu bu işin budur diyor adam gelmiş inanılır gibi değil!!! Gitsin telefon operatörüne yıllık taahhüt yaptırsın, 2 ay kullanıp geri kalan ayların hizmetini almadım ben ve de 2 aylık faturamı ödedim daha neyin ekstra bedelini ödeyeyim desin bakalım ve bu gerekçeden dolayı bir mahkemeye versin ben bir göreyim yasal boyutunu.
    Dediğiniz gibi ticaretten, ticaret ahlakından bir haberler gelmiş burada naz poz kesiyorlar!

tamam abi eyvallah benim de büyügümsün 38 yasindayim ben. Saygilar.

Kimsenin yasini buradan göremiyorum ancak forumda olduguna göre 18 yas ve üzeri bir eriskin oldugunu varsayaraktan siz diye hitap ederim herkese. Normal hayatta da yapim budur. Bir hiyerarsik düzene muhatap oldugumuz bir ortam olmadigi sürece herkesin de ben siz diye hitap ediyorsam, bana da o sekilde hitap etmesini beklerim. Yurtidisinda yasiyorum demissin. Ben 15 sene Almanya da yasadim. 6.5 sene Ingiltere de, 2 sene Fransa da, 2 sene ABD de vs. Özellikle Almanya da ve Fransa da kimsenin tanimadigi kisilere sen diye hitap ettigini görmedim bunca senede. Hani demissin ya yurtdisindayim ben diye. Sayet Almanya da ve Fransa da isen bilirsin kimsenin tanimadigi kisilerin kendisi ile senli benli konusmasindan hoslanmadigini. Yardimlasma saygi degil sevgi ve dayanisma ile ilgili bir durumdur benim bildigim. Her saygi duydugum herkese yardim mi etmek zorundayim ? Her neyse. Gecelim bu mevzuyu.

57 yasinda bir büyügüme sadece ismi ile hitap etmemem gerektigi kadar edep adap ve ahlak egitimi aldim ben büyüklerimden abicim sagolasin.

Karar verdim ki ya da olmasi gerekenin bu oldugunu savunuyorum ki nitekim burada belirtiyorum. Bundan daha dogal olan nedir ? Herkes dogru oldugunu düsündügü, bu dogrultuda kararli oldugu fikri savunur zaten. Baska ne olmasi gerekirdi. Karsi taraf beni aksinin dogru olduguna ikna etmedigi sürece bu böyledir.

Adam beni, seni ya da X bir kisiyi fark etmez bir zarara ugratmis somut bir sekilde bu ortada mi abim ? ortada. O arada somut bir sekilde, gercekten baska biri sormus ve ben aracimi satamamis karsi tarafa yok demis miyim ? demisim. Benim ya da senin her neyse mal ile ilgili verdigimiz bilgilerin beyanin aksi bir durum cikmis mi ? cikmamis. Aliciyi ciddi anlamda iradesi disinda sartlara zorlayacak, Allah muhafaza kaza, vefat, dogal afet vs gibi öngörülemez bir mücbir bir sebep olusmus mu ? olusmamis. Silah zoruyla kapora mi alinmis ? Hayir. Tamamen keyfi bir sekilde ben istemiyorum arkadas vazgectim ver bana parami geri diyor. Ve sizin bu durumu vicdaniniz ve akliniz mantiginiz kabul edebiliyor yani öyle mi ? Hee yok arkadas ben veririm derseniz bu senin tasarrufun elbette abicim sen hakkindan feragat ediyorsan kime ne kimseye de bir tenkitte ya da olumsuz yorumda bulunmak düsmez ama kimse kimseye de hakki olandan feragat etmiyor diye de bir sey diyemez ya da öyle bir feragat etmek zorundaymis gibi bir algida konusamaz.

• leonheart07 kullanıcısına yanıt

üstat eger ki o arada sizin kapora vermeniz sonrasi, alim satimin gerceklesmesi icin sözlestiginiz zamana kadar gecen sürede satici somut bir satistan olmadi ise yapilan dogrudur. Ya da sizin basiniza ciddi anlamda bir birinci dereceden vefat, dogal afet, kaza ( Allah korusun ) gibi öngörülemez mücbir bir sebep geldi ise ve bu durumu net bir sekilde somut bir sekilde belgeleyebiliyor, bahane bulmak icin yalan söylemiyorsaniz zaten vicdanda bunu gerektirir gereken yapilir ancak bakin sizde diyorsunuz helal olsun ben istemedigim halde iade etmisti diye yani o kendi hakkindan feragat etmis. Sizde hakkaniyetli birisiniz ki icinizden gelmemis demek ki vicdanen demissiniz ki benim yüzümden adam somut bir satisindan oldu verdik kapora simdi adam geri vermese de ne diyebilirim diye düsünmüssünüz. Aksini düsünseniz vermek zorunda gibi bir iradeyle yaklassaniz zaten konu daha farkli gelisir, daha farkli diyaloglar yasanirdi.

Aynen hocam ben kaporayı istemedim. Aslında konuyu eksik anlattım yanlış anlaşılabilir, şöyle ki; kaporayı gönderdikten sonra ailemden birinin ani gelişen bir sağlık problemi olmuştu ve araç için ayırdığım paraya ihtiyaç olacağından dolayı elimde tutma kararı almıştım. Karşı taraf da gönderdiğim kaporaya güvenip başka bir araç için anlaşma yapmış, tabi ben arabayı alamayınca onun planı da bozuldu. Burada kasıtlı olmasa bile bir mağduriyet olduğu için hiç kaporanın lafını bile etmedim. Karşı taraf da benim alamama sebebimden ötürü kendiliğinden geri iade etmiş kaporayı. Yani aslında kaşılıklı sebeplere bakıyor bu iş dediğiniz gibi. Adam yatırmasa da bir şey diyemezdim, yine de yatırdığı için teşekkür ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leonheart07 -- 6 Mart 2021; 22:10:36 >
  • Ben kapora alsam iş bozulsa benim maddi bir kaybım yoksa verirdim asla istemem

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de geçen yaz galericinin biriyle sözlestim
    Sonradan bir arkadaşım gozumu açtı değmez bu paraya diye .Vazgeçtiğimi söyledim. Tmm abi dedi .Kapora ne olacak dedim
    Abi o benim hakkim arabayi kac kisi aradi satıldı dedim dedi.
    Peki dedim sağlık olsun
    Arabasi hala ilanda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • leonheart07 kullanıcısına yanıt

o hakkaniyetli olani, dogru olani yapmis. Ancak sizde belli ki hakkaniyetli birisiniz adamda magdur oldu ben simdi nasil bu parayi isteyeyim demissiniz. Her iki tarafinda niyeti halis temiz. Bu cok belli. Allah herkesi böyle kendi ne ise, onun gibilerle karsilastirsin.

Benim yukarida bir baska arkadasa anlattim olayda mahkemelik oldugumuz ve fazlasi ile tazminatta aldigim davamda basima gelen durumda benden 8-10 yas kücük cocuk geliyor babasi ile araca baktiriyorlar, ekspertize sokuyorlar. Dedigim disinda cikan hicbir olay yok. Kapora falan vermiyor. Bende istemedim zaten dedim en nihayetinde adam vermedi ise demektir ki icine sinmemis ne gerek var dilenci gibi ee hani kapora demeye dedim icimden ve bir sey talep etmedim. Neyse baska bir arkadas geldi ve araca kapora birakti. 1 saat sonra da bu aradi dedim durum bu. Yaa abi senin yaptigin yanlis is, ben baktim ilk ekspertize soktum ee dedim soktun da kapora vermedin. Eee abi isteseydin ya sen istemeyince bende vermedim. Kardes dedim ben senden dilenci gibi para mi dilenecegim ? Geldin babanla birlikte baktiniz. Vermediginize göre kapora demek ki icinize sinmemis. Abi lütfen rica et karsi taraftan kaporasini ona geri iade et ilk ben geldim. Hak benimdir. Dedim acayim konusayim eyvallah kabul ederse vatandas tamamdir ama kabul etmezse bir sey diyemem. Neyse actim telefon durumu izah ettim dedim kusura bakmayin anlayisiniza siginiyorum böyle böyle bir durum var hani siz verdiniz kapora hak sizin ama ilk o gelmisti simdi de böyle diyor. Ben hakkimdan feragat ederim peki derseniz ben kaporanizi size geri takdim edeyim hatta geldiniz zahmet ettiniz dilerseniz yol masrafiniz ne ise lütfen onu da söyleyin hatta buyrun gelin dilerseniz yemek ismarlayayim cay ismarlayayim helalleselim kaporanizi elden vereyim ya da banka hesabi verin geri oradan yollayayim nasil dilerseniz. Neyse kabul etti helallestik yolladik. Buna da durumu izah ettim abi sagol eyvallah dur simdi ben sana yolluyorum kapora dedi. Yolladi. Aradan 3 gün gecti haftasonu gecti 1 gün daha ver bana dedi eyvallah neyse notere gitmek üzere sözlestigimiz gün bana dedi ki kusura bakma ben baska aracla anlastim parami benim geri iade et. Yahu dedim birader sen benle dalga mi geciyorsun ? Hayirdir kredin mi cikmadi ? Bir aksilik mi var vefat kaza ne oldu ? Yok hicbir sey olmadi baska arac alacagim sana mi aciklama yapmak zorundayim almiyorum bitti iste dedi. Bende kaporayi alirken bundan yazili metin yapmis ve imzalamistik karsilikli ( yukarida beyinsis isimli vatandasa yazdigim gibi böylesi kaypaklarin, sözünün arkasinda durmaktan aciz, kivirabilecek insanlarin olabilecegini cok iyi bildigim icin ) dedim bak insan gibi acikla varsa bir sey. Kendi rizanla bana kapora verdin ve ben araci baskasina satiyordum sana yok dedim baskasina sattim dedim ve bunu bildigin halde karsi tarafin kaporasini iade et abi benim hakkim ilk ben geldim dedin ve karsilikli imzaladigimiz belgemiz ortada kusura bakma. Ben satistan vazgecmedim, dedigim disinda bir sey cikmadi dolayisiyla ben sana bu kaporayi geri vermem dedim. Hee karsi tarafla ben bir görüseyim eger tamam derse veririm senin parani geri dedim. Karsi tarafi aradim abi dedi cocuk oyuncagi mi bu ? Senle konustuk durumu anlattin bende OK dedim kaporami geri verdin. Sen verince de bende baska satici ile anlastim aradan kac gün gecti. Dedim haklisin hocam eyvallah hakkini helal et yeni arabanda hayirli ugurlu olsun. Bunu aradim tekrar ve durumu izah ettim. Dedim iade ettirttin adama kaporayi. Aradan kac gün gecince o da baska araba almis. Belkide araba almadi da bilemem ama adami zorlayamam sonucta dedigi bu. Onu mu arastiracagim gercekten araba almis mi almamis mi ? Bu da basladi küfürlere .... tirtme lan kagidini da, biz Diyarbakir cocuguyuz adami madam yapariz kimse bize piyasa cakalligi cambazligi yapamaz adami söyle yapariz böyle yapariz vermezsen o parayi gelirim senin evine karindan alirim falan gibi laflar etti. Bunu aradim telefonla dedim bak seni ikaz ediyorum kac yas kücüksün benden dogru düzgün agzini topla saygili ol öyle konus yoksa olacaklardan ben sorumlu degilim. Yasal yollarla senle ugrasirim seklinde uyarim telefonda ki delil olarak kullanabileyim. Baktim ki kasinmaya ve tehditlere devam ediyor, cocukluk arkadasim var avukat ses kaydini ve mesajlarla birlikte belgeyi de savciliga sunup suc duyurusunda bulunduk. 2 sene önce gerizekalidan 15 bin lira tazminat aldim.

Ne yazik ki insanlar bu kadar kaypak ve kalitesiz ahlaksiz olabiliyor. Ne ticari ahlak ne edep ne adap hicbir sey kalmamis, bu derece insanliktan yoksunlasabiliyorlar. Utanmadan su durumda birde parasini isteyebilecek hakki ve yüzü kendinde bulabiliyor. Bütün bunlari da net bir sekilde izah etmeme ragmen inatla israrla yukarida yazdiklarimdan birisi yasal olarak, birisi de ahlaken vicdanen kaporayi aslinda benim iade etmem gerekirdiyi savunabiliyorlar hic utanmadan sikilmadan. Insanin akil tutulmasi yasiyor olmasi lazim bunu savunabilmek icin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etoiledorient -- 6 Mart 2021; 23:19:10 >

• Jocker35 J kullanıcısına yanıt

Hocam o arada baskalari ile de görüstü mü sizden sonra bilemiyorum. Belkide biri ile görüstü sonradan kredisi cikmadi vs oldu. Ya da gercekten o arada ciddi, cebinde parasi da olan bir alici oldu ama sizin icin yok dedi ve o gitti yani adam satisindan oldu. Sonradan da baska ciddi alici gelmedi ve arac halen ilanda. Olabilir mi ? Mümkün mü ? mümkün. Konu dogasi geregi cok ihtilafli bir konu. O nedenle özeten net olan su. Kesin bir sekilde emin degilseniz kapora vs vermeyin. Kapora en nihayetinde sizin ciddiyetinizi gösterir bir sey. Kimse sizden sonucta bu parayi hile hurda ile istemiyor. Gönül rizaniz ile veriyorsunuz. Satici satistan vazgeciyor, beyanina muhalif aracta veya sattigi herhangi baska bir seyde baska seylerde cikiyor veya sonradan baska sartlar öne sürmeye kalkiyor ise o elbette ayri ama siz diyorsunuz bakin baska biri bana bir seyler dedi bende vazgectim. Kimse sizden cebren, silah dayayarak bu parayi almiyor. Emin degil iseniz bulasmayacaksiniz. Cok gecmis olsun size de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etoiledorient -- 6 Mart 2021; 23:19:46 >

Ben zaten saticiyi suclamadim. Emir kipli konuşmayı bir kenara birak .Herkesin aklı var

Burada kanuni haktan bahsetmiyoruz zaten .Boyle birseyin olma ihtimaline karşı yatırdığım kapora 300 liraydi .Zaten gözden cikardigim bir tutardı yani

Bahsettigin durumlar olmus mudur ?İhtimali çok az olmuştur. Belki de kimse aramamistir. Bu önemsiz zaten .

Hakkıdır vermez .Ancak yazili hukuk oldugu kadar ahlaki hukuk kuralları da var .Deseydi ki hocam kimse aramadı paran senin olsun .Ben vallahi de almazdım zaten. Ama o kişinin dürüstlüğü aklımda kalirdi ve çevreme referans olurdum .Galericiydi kendisi. Mesele bu .Yani kuru kuru hayiflanmana gerek yok

Ben o işi yapsam ve ticari olarak bir mağduriyet yasamamissam oderdim o parayı. 300 lirayla zengin olacak değilim. Iste galericilerin hesap edemediği sey bu

Robert Bosch ne demiş duvarına assin ticaretle ugrasanlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jocker35 -- 7 Mart 2021; 1:45:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jocker35 J kullanıcısına yanıt
    Su yukarıda yazdığım yazının neyine bozuldun acaba cidden çok merak ettim??? Siz diye konuşmuşum!gecmis olsun demişim! Neyi emir etmiş emir kipli konuşmuşum okuduğunu anlama özürlü falan mısın??? Para senin paran bana ne ben ne hayiflanacagim. Benim paramı mi harcadinda hayiflanacagim? Paranı gider yakar mısın çöpe mi atarsın!Ne yaparsan yap. Gözümü açtılar bende satıştan vazgeçtim demişsin kendin yazmışsın yukarıda. Referans olacakmista yok bilmem ne de. Sen önce git kendi kararını vermeyi öğren en iyisi. Milletin ağzıyla hareket et, birisi yok buna bu para verilmez dedi diye satıştan vazgeç sonra da yok paramı verseydi ben referans olurdum de. Söz ağızdan çikar. O da bir etik ahlak kanunudur hani demişsin ya ahlak kanunu! Ahlak kanunu da bellidir ciddi ciddi o arada kimse ona yazmamış aramamis sormamissa araçla ilgili de yine de senin paranı vermiyor ise zaten o da onun karaktersizligidir. Allah huzurunda onla hesaplasirsin zaten sana yaptığınin karşılığını elbet çeker. Kapora veripte herhangi bir şekilde haklı bir gerekçe sunmadigi halde ya da hiçbir mücbir sebep sunmadigi halde, satıcının dediklerinden başka bir şey çıkmadığı halde lafının arkasında duramayan, kendine güvenemeyen varsa dolusmus konuya geri verilsini savunuyor. Vermeyin kardeşim o zaman kapora kendiniz rizanizla veriyorsunuz kaporayi ya da verdi iseniz de ve gerekeni yapmıyorsanız da yok bana geri verseydi ben referans olurdum vs ye de girmeyin(makul gerekçeler olmadığı müddetçe) Ne kadar saygısız seviyesiz laubali adam dolusmus bu forumdan gitmenin zamanı ciddi ciddi gelmiş! Bir daha da vermezsin kimseye emin olmadan kapora falan ya da verirken şart koşarsın eğer arabayı almaya gelmezsem paramı bana geri vermen koşuluyla sana veriyorum bu parayı dersin olur biter.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.