Şimdi Ara

kapı menteşesini yağlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
19.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende albea var ve kapı menteşesi arka kapılar problemli,fabrika üretim hatası
    ön menteşeler gevşek ve sıkı değil..ama arkalar çok aşırı sıkı,yağsız kaldığı an zor açılıyor garç gurç ses yapıyor
    wd 40 ile yağlıyorum sprey yağ,2 ay anca dayanıyor..acaba gres yağımı kullanmam lazım

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kapı Menteşelerini Yağlama: Gıcırtılı Kapılara Elveda Deyin

Kapı menteşeleri zamanla aşınır ve gıcırdamaya başlayabilir, bu da can sıkıcı olabilir ve aracınızın genel görünümünü azaltabilir. Kapı menteşelerini yağlamak bu sorunu çözmenin kolay ve etkili bir yoludur.

Araç Kapı Yağı Çeşitleri

• Araç Kapı Yağlama: Spesifik olarak araç kapı menteşelerini yağlamak için tasarlanmıştır.
    • Oto Kapı Gres Yağı: Kalın kıvamlı bir yağlayıcıdır ve menteşelerde uzun süre dayanır.
    • Araba Kapı Yağı: Kapı menteşelerini pas ve aşınmadan korumak için kullanılır.

Kapı Menteşelerini Yağlama Adımları

1. Gerekli Malzemeleri Topla: Araç kapı yağı, yağ tabancası ve temiz bir bez.
    2. Menteşeleri Temizle: Menteşelerdeki toz ve kiri temizlemek için temiz bir bez kullan.
    3. Yağı Uygula: Yağ tabancasına araç kapı yağı doldur ve menteşelere uygula.
    4. Fazla Yağı Sil: Yağ tabancasından çıkan fazla yağı temiz bir bezle sil.
    5. Kapıyı Birkaç Kez Açıp Kapat: Yağın menteşelere yayılmasına yardımcı olmak için kapıyı birkaç kez açıp kapat.

İpuçları:

• Menteşeleri düzenli olarak yağlayın (örneğin 6 ayda bir).
    • Yağlama sırasında kapının açık olduğundan emin olun.
    • Yağ tabancasını menteşelere dik açıyla tutun.
    • Fazla yağ sürmeyin, çünkü bu toz ve kir birikimine neden olabilir.

Kapı menteşelerini düzenli olarak yağlamak, gıcırtıları önlemeye, menteşelerin ömrünü uzatmaya ve aracınızın genel görünümünü iyileştirmeye yardımcı olur.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Garantisi yok mu? Değişsin garantiden? Sonuçta sıkıntılı bir parça?
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Garantisi yok mu? Değişsin garantiden? Sonuçta sıkıntılı bir parça?
    standart parça bozuk,hepsi aynı,üretim yapısından dolayı böyle... ayrıca garantisi yok çok para istiyorlar 10 yıllık araba
    gres yağı işe yararmı yoksa wd40 a devammı etsem onu düşünüyorum,gres yağıda bulmak mesele,servise 4 kapı gres yağı sürdürmüştüm 4 sene önce 50 tl almışlardı
  • quote:

Orijinalden alıntı: baris195

standart parça bozuk,hepsi aynı,üretim yapısından dolayı böyle... ayrıca garantisi yok çok para istiyorlar 10 yıllık araba
    gres yağı işe yararmı yoksa wd40 a devammı etsem onu düşünüyorum,gres yağıda bulmak mesele,servise 4 kapı gres yağı sürdürmüştüm 4 sene önce 50 tl almışlardı

Alıntıları Göster
    wd-40 tozu toprağı topluyor sonra iyice kötü oluyor. Önce balata spreyiyle iyice temizleyin, sonra wd-40 ile yağlayın daha uzun ömürlü olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Barracud@

wd-40 tozu toprağı topluyor sonra iyice kötü oluyor. Önce balata spreyiyle iyice temizleyin, sonra wd-40 ile yağlayın daha uzun ömürlü olur.

Alıntıları Göster
    teşekkürler
  • baris195 kullanıcısına yanıt
    sıvı gres var wd 40 gibi kutuda onu kullanın fıs fıs 5 yıl yağlanmasa biş ey olmaz ondan sonra
  • Gidin bir kaportacıya yağlatın. 5-10TL atın olsun bitsin...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    kapı gıcırdaması ?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sadece Sürücü

Gidin bir kaportacıya yağlatın. 5-10TL atın olsun bitsin...
    aynen işi ehline yaptırın. ustaya götürün. çırağı yapmasın
  • quote:

Orijinalden alıntı: David Levien

aynen işi ehline yaptırın. ustaya götürün. çırağı yapmasın

Alıntıları Göster
    WD-40 temizleyicidir. Solventtir. Muadilleri teknikte "stoddard solventi" diye geçer. Endüstride yağlamak için kullanılmaz, parça alıştırmak veya temizlemek için kullanılır.

Lityum esaslı gres kullanılabilir. Sprey olanları böyle ince yerlerde daha iyidir. Ama iki kapı için bir kutu gres almaya gerek yok, veya spreyler de her yerde bulunmaz.

Motor yağı kullanılabilir. Doğru yere bir damla yeterli. Ertesi sabaha kadar en ince yerine kadar yayılır.Tabii WD-40 bütün gresi veya yağı çözüp aldığı için bir kaç defa tekrar etmek gerekebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Karbon 12

WD-40 temizleyicidir. Solventtir. Muadilleri teknikte "stoddard solventi" diye geçer. Endüstride yağlamak için kullanılmaz, parça alıştırmak veya temizlemek için kullanılır.

Lityum esaslı gres kullanılabilir. Sprey olanları böyle ince yerlerde daha iyidir. Ama iki kapı için bir kutu gres almaya gerek yok, veya spreyler de her yerde bulunmaz.

Motor yağı kullanılabilir. Doğru yere bir damla yeterli. Ertesi sabaha kadar en ince yerine kadar yayılır.Tabii WD-40 bütün gresi veya yağı çözüp aldığı için bir kaç defa tekrar etmek gerekebilir.

Alıntıları Göster
    wd 40 yağlayıcıdır ama birazda ucucudur o yüzden fazla gitmez. yağ satan yerde açık gres yağ vardır bence. 100 gram alsan sana fazla bile gelir.

• quote:

Orijinalden alıntı: otomotorrte

wd 40 yağlayıcıdır ama birazda ucucudur o yüzden fazla gitmez. yağ satan yerde açık gres yağ vardır bence. 100 gram alsan sana fazla bile gelir.

Alıntıları Göster
    İstanbulda isen eğer her türlü gres konusunda yardımcı olurum. Sıvı, 1 numara, 2 numara, 3 numara farketmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: nk061

İstanbulda isen eğer her türlü gres konusunda yardımcı olurum. Sıvı, 1 numara, 2 numara, 3 numara farketmez

Alıntıları Göster
    benim puntoda olduydu bu ses,sıvı gres önerdiler,aldım uyguladım bir daha gıkı çıkmadı,, hatta evde bir spor aletim var onun gıcırdayan yerlerine sıktım bir daha sesi çıkmadı

• quote:

Hocam araçta kapının tekini açarken inceden bir gıcırtı/çıtırtı yapıyor menteşenin oradan. Kir ve toz nedeniyle olabilir. Nette herkes Wd40 demiş ama sanırım bu bir yanlış yönlendirme. Doğrusu gres yağı mıdır? Katı gres var, olur mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• programmer_onur kullanıcısına yanıt
    WD 40 temizlemek için kullanılabilir. Ama sonradan yağlamak unutulmamalı. Eski arabalarda SAE-30 motor yağı tavsiye edilirdi. Tabii bu insani :) bir tavsiyeydi, her şey için bir şişe alınmayan zamanlardı. Bence gayet de iyi çalışıyordu. Peugeot 504, 'sunroof'ta bile SAE-30 motor yağı tavsiye ediyor. Temiz motor yağı menteşede gerçekten iyi çalışıyor. Zaten tam mil/yatak için tasarlanmış.

Şimdi yeni fikir, toz çekmeyen yağlayıcılar. Toz çekmeyen yağlayıcı silikon katkılı oluyor. Ne var ki silikonun film direnci çok çok zayıftır. Kaydırıcılık iyi diye bazı ustalar, teksnisyenler mükemmel zannediyorlar. Silikon gresler ve silikon katkıları film direncini çok bozuyor. Hafif kızaklarda tamam ama, kapı milinde yükler mil çapı ve moment kolunu dikkate alınca o kadar da az değil. Buraya tabii ki WD-40 veya silikon gres olmaz.

Lityum eseaslı bildiğimiz sarı gres kullanılabilir, neme dayanıklıdır. Kırmızı, kalsiyum esaslı gresleri kullanmayın, lityum esaslılarla karıştırmayın. Problem, gresi menteşeye sokabilmek lazım. Bu gresler biraz motor yağıyla incetilebilir. Veya daha iyisi sprey lityum gresleridir, beyaz lityum gresi diye de satılır. Bu gres kutudan eter gibi bir taşıyıcı (carrier) sıvıyla çıkar, sıvı grese zarar vermeden çabuk buharlaşır, taşıdığı yerde bırakır. Üretimde bayaz sprey lityum gresi, veya yakın muadilleri kullanılıyor.

Yine, bir damla motor yağıyla, mevcut olan orjinal gres canlandırılabilir. Bence yeni arabada bu ilk denenecek şey olmalı. Fazlası iyi değil. Bir damla, sonra iki gün gözlemleyin gerekirse bir damla daha. Motor yağı en az WD-40 kadar yayılır, yalnızca biraz uzun sürer.

Motor yağı bir sene gibi dayanabilir, lityum gresi en az iki sene.

• quote:

WD 40 temizlemek için kullanılabilir. Ama sonradan yağlamak unutulmamalı. Eski arabalarda SAE-30 motor yağı tavsiye edilirdi. Tabii bu insani :) bir tavsiyeydi, her şey için bir şişe alınmayan zamanlardı. Bence gayet de iyi çalışıyordu. Peugeot 504, 'sunroof'ta bile SAE-30 motor yağı tavsiye ediyor. Temiz motor yağı menteşede gerçekten iyi çalışıyor. Zaten tam mil/yatak için tasarlanmış.

Şimdi yeni fikir, toz çekmeyen yağlayıcılar. Toz çekmeyen yağlayıcı silikon katkılı oluyor. Ne var ki silikonun film direnci çok çok zayıftır. Kaydırıcılık iyi diye bazı ustalar, teksnisyenler mükemmel zannediyorlar. Silikon gresler ve silikon katkıları film direncini çok bozuyor. Hafif kızaklarda tamam ama, kapı milinde yükler mil çapı ve moment kolunu dikkate alınca o kadar da az değil. Buraya tabii ki WD-40 veya silikon gres olmaz.

Lityum eseaslı bildiğimiz sarı gres kullanılabilir, neme dayanıklıdır. Kırmızı, kalsiyum esaslı gresleri kullanmayın, lityum esaslılarla karıştırmayın. Problem, gresi menteşeye sokabilmek lazım. Bu gresler biraz motor yağıyla incetilebilir. Veya daha iyisi sprey lityum gresleridir, beyaz lityum gresi diye de satılır. Bu gres kutudan eter gibi bir taşıyıcı (carrier) sıvıyla çıkar, sıvı grese zarar vermeden çabuk buharlaşır, taşıdığı yerde bırakır. Üretimde bayaz sprey lityum gresi, veya yakın muadilleri kullanılıyor.

Yine, bir damla motor yağıyla, mevcut olan orjinal gres canlandırılabilir. Bence yeni arabada bu ilk denenecek şey olmalı. Fazlası iyi değil. Bir damla, sonra iki gün gözlemleyin gerekirse bir damla daha. Motor yağı en az WD-40 kadar yayılır, yalnızca biraz uzun sürer.

Motor yağı bir sene gibi dayanabilir, lityum gresi en az iki sene.

merhaba kardeş,

kapı menteşesi derken, arabanın kapısını açınca üst ve altta olmak üzere 2 menteşe oluyor bir de çubuk şeklide menteşe değil ama bağlantı sağlayan baska bir eleman oluyor. her araçta var. menteşelere beyaz lityum sprey derken buraya da sanırım sürülebilecek bir şey midir ?

Ayrıca kapı iç cidarında kapının kilitlenmesinde boşluk olan bir yer var. oraya ne önerirsiniz ? yani kapıyı açınca iç cidarında boşluk olan kilit kısmına ??

• singlewalf S kullanıcısına yanıt
    merhaba,

Menteşe tarafında kayar kızaklar var. Kilit tarafında da bazıları plastik kaplı oluyor.

Plastik kaplı parçaları yağlamayın. Plastiklerin yağa ihtiyacı yok. Boşuna toz toplar, zamanla daha kötü olur. Menteşenin gövdeye kaynaklı kısmında, kilitte ise metalden hizalamaya yaran kızak formlu yerlerde kullanılabilir. Lityum gresi metal-metal için gerekli.
  • quote:

merhaba,

Menteşe tarafında kayar kızaklar var. Kilit tarafında da bazıları plastik kaplı oluyor.

Plastik kaplı parçaları yağlamayın. Plastiklerin yağa ihtiyacı yok. Boşuna toz toplar, zamanla daha kötü olur. Menteşenin gövdeye kaynaklı kısmında, kilitte ise metalden hizalamaya yaran kızak formlu yerlerde kullanılabilir. Lityum gresi metal-metal için gerekli.

merhaba kardeş,

resim olarak eklemek istedim. bu bölgelerin hepsinde beyaz lityum sprey gresi kullanabilir miyiz ? CRC markası iyi midir ?

Servisi birine sordum sadece CRC 5-56 kullanıyoruz dedi ama bu WD40 muadili ürün gibi. temizleyici sonucta mantıken. gres olarak crc lityum beyaz gres ( ptfe katkılı ) ürün var. iyimidir ? resimlerini ekledim.

Liqui Moly var ( sıvı gres ama sıktıktan sonra yapışkanımsı oluyor ) , würth ün de HHS 2000 var sıktıktan sonra bekleyince yapışkanımsı oluyor. şeffaf sıvı gres. BU iki ürün içinde aşağıdaki video link var çok kısa. insanın kafası karışıyor. herşeyi sıkıyorlar menteşelere. bu yapışkan olunca da toz toplar sanki ama. beyaz lityum gres toz toplamaz mı ??

liqui Moly için :: https://www.youtube.com/watch?v=2Mxh8zglwRg
    Würth HHS2000 :: https://www.youtube.com/watch?v=Pka4XOgdzxE

• quote:

Orijinalden alıntı: singlewalf

quote:

merhaba,

merhaba kardeş,

resim olarak eklemek istedim. bu bölgelerin hepsinde beyaz lityum sprey gresi kullanabilir miyiz ? CRC markası iyi midir ?

Servisi birine sordum sadece CRC 5-56 kullanıyoruz dedi ama bu WD40 muadili ürün gibi. temizleyici sonucta mantıken. gres olarak crc lityum beyaz gres ( ptfe katkılı ) ürün var. iyimidir ? resimlerini ekledim.

Liqui Moly var ( sıvı gres ama sıktıktan sonra yapışkanımsı oluyor ) , würth ün de HHS 2000 var sıktıktan sonra bekleyince yapışkanımsı oluyor. şeffaf sıvı gres. BU iki ürün içinde aşağıdaki video link var çok kısa. insanın kafası karışıyor. herşeyi sıkıyorlar menteşelere. bu yapışkan olunca da toz toplar sanki ama. beyaz lityum gres toz toplamaz mı ??

liqui Moly için :: https://www.youtube.com/watch?v=2Mxh8zglwRg
    Würth HHS2000 :: https://www.youtube.com/watch?v=Pka4XOgdzxE

Alıntıları Göster
    merhaba,

Toz toplamayan gres yok aslında. PTFE katkısı biraz antistatik özellik kazandırıyor, biraz daha az toz topluyor, o kadar.

Yapışkan gresi temizlemek zor ve ince yerlere girmesi için videodaki gibi bayağı sıkmak lazım. Tuzlu, iyotlu, deniz ikliminden dolayı pas problemleri varsa lityum gresi yerine tavsiye edebilirim. Motorsiklerlerdeki zincir yağları da böyledir. Diğer halde, bence kullanması daha zor. Taşan yağları temizlemek daha zor. İyi pas önleyicidir. Zincir yağı olarak büyük her markette bulunur. Böylece fiyat alternatifiniz olur.

CRC çok eski bir markadır, penetrasyon (temizleme) yağı bence WD-40'tan biraz daha kaliteli. Lityum gresi olarak da bence tercih edilebilir.

• quote:

merhaba,

Toz toplamayan gres yok aslında. PTFE katkısı biraz antistatik özellik kazandırıyor, biraz daha az toz topluyor, o kadar.

Yapışkan gresi temizlemek zor ve ince yerlere girmesi için videodaki gibi bayağı sıkmak lazım. Tuzlu, iyotlu, deniz ikliminden dolayı pas problemleri varsa lityum gresi yerine tavsiye edebilirim. Motorsiklerlerdeki zincir yağları da böyledir. Diğer halde, bence kullanması daha zor. Taşan yağları temizlemek daha zor. İyi pas önleyicidir. Zincir yağı olarak büyük her markette bulunur. Böylece fiyat alternatifiniz olur.

CRC çok eski bir markadır, penetrasyon (temizleme) yağı bence WD-40'tan biraz daha kaliteli. Lityum gresi olarak da bence tercih edilebilir.

Merhaba Krdeş,

sizin tercihiniz hangisinden yana olur öncelikli olarak. resimdeki bölgeler için. Beyaz lityum gres mi ( arka gibi oluyor sonrasında), yada 5-56 gibi wd40 muadili olan ürünü mü kulanmak daha iyi ? yada Liqui Moly nin video linki var yukarıda yazdıgımda. bu bölgelere sıkmış tam olara da. hafif yapışkan birşey oluyor. liqui Moly de fena değil gibi ama bilemedim. CRC 5-56 (wd40 a benzeyen) mı yoksa Liqui Moly sıvı sprey gres mi. açıkçası beyaz lityum gres e sıcak bakmıyorum cunku kalınlık yapar gibime geliyor. ince film tabaka daha mantıklı gliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: singlewalf

quote:

merhaba,

Merhaba Krdeş,

sizin tercihiniz hangisinden yana olur öncelikli olarak. resimdeki bölgeler için. Beyaz lityum gres mi ( arka gibi oluyor sonrasında), yada 5-56 gibi wd40 muadili olan ürünü mü kulanmak daha iyi ? yada Liqui Moly nin video linki var yukarıda yazdıgımda. bu bölgelere sıkmış tam olara da. hafif yapışkan birşey oluyor. liqui Moly de fena değil gibi ama bilemedim. CRC 5-56 (wd40 a benzeyen) mı yoksa Liqui Moly sıvı sprey gres mi. açıkçası beyaz lityum gres e sıcak bakmıyorum cunku kalınlık yapar gibime geliyor. ince film tabaka daha mantıklı gliyor.

Alıntıları Göster
    merhaba,

Kendim, İstanbul veya Ankara ikliminde lityum gresi kullanıyorum. WD-40 ve 5-56, temizleyicilerdir, yağlayıcı özellikleri yok. Yapışkan sentetik gresler en kalınları. Tuzlu, ince deniz suyuna açık yerlerde tavsiye ederim.

Bunların arasında WD-40 hariç, en incesi beyaz lityum gresi. Fazlası rahatlıkla silinir, oda sıcaklığındaki tereyağı gibidir. Yapışkan olan gresler ise wd-40 veya gazyağıyla ancak silinirler. toz çekmezler ama hareketleri buzdolabındaki reçel gibidir. Tuz spreyi alan yerlerde, suya direktman açık yerlerde yapışma önemli. Bunun için geliştirilmişler. Lityum gresi tuzu kimyasal olarak nötralize eder, bu yüzden süresi vardır, bu şartlar altında yenilenmesi gerekir, yapışkan gres kadar dayanmaz. Ama çok sert olmayan bir iklimde yapışkan gresleri tercih etmiyorum.

yemek tarifi gibi oldu :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.