Şimdi Ara

Kapı içi sert plastik çizikleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
28.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Geçen aylarda 2018 model sıfır alfa romeo giulietta aldım. Her konuda titiz olduğum gibi aracımda da aynı şekilde titiz olmaya devam ediyorum. Geçenlerde arabadan arkadaşım ineren ayakkabısını kapının alt kısmında eşya gözünün bulunduğu sert plastik malzemeye sürttü ve çamurlu olduğu için temizlediğimde hafif çizik kaldı. Bu tip olaylar ister istemez olur fakat bu çizikleri gidermenin bir yolu var mı? ( örneğin bu çizikler arttıktan sonra plastiği aynı rengine boyatsam çözüm olur mu ) Hiçbir yerde bu konu açılmamış veya ben göremedim. Sizlere danışmak istiyorum.

    Teşekkürler.



  • Sonradan görme demeyelim de mal kıymeti bilmek diyelim istersen :)

    Araba konusunda değil sadece her türlü elektronik eşyada da bu hassasiyete önem veriyorum. Örneğin: her aldığım cep telefonunu ilk günden 3d koruma yaptırıp kılıf alarak ömür boyu temiz tutarım. :)
    Süreceğin her türlü kimyasal zamanla daha çok aşındırıcak, rengini ağartacak. Özellikle kapı içi sert plastikler çizilmeye ve ağarmaya çok müsait. Torpido ve iç plastik aksamı temizlemek için sudan başka bişey kullanmayın.
    O çizikler çıkmayacak, kapanmayacak boşuna uğraşmayın.
    Son olarak evet şeffaf folyo işçiliğini güzel yaparsanız tabiki olur neden olmasın.
  • Cila denediniz mi?
  • mehmetyilmaz77 M kullanıcısına yanıt
    ıslak mendille temizledim ve bu ürünü fiber bez yardımıyla uyguladım.
    https://www.bauhaus.com.tr/sonax-300-ml-xtrem-torpido-temizleme-ve-koruma?gclid=CjwKCAiAyrXiBRAjEiwATI95mZ-pNTV6a65wmezS3F44siUEJROVtL06dRZ3niGGKkjeLqTB2APwNxoC-UsQAvD_BwE

    Cila için hangi ürünü tavsiye edersiniz? Sert plastik için cila olduğunu bilmiyordum.

    Not : Folyo kaplama ile ilgili de fikirlerinizi almak isterim. Kapı altlarını komple kaplatsam mantıklı ve güzel olur mu?




  • o çizikler ne yazık ki çıkmıyor... tecrübe ile sabit.
  • Peki kaplatmayı denediniz mi hiç? marşpiyel ve kapıların alt kısımlarını?
  • skydance2018 S kullanıcısına yanıt
    denemedim açıkçası ama kaplarsam mutlaka gidecektir... vaktim olmadı pek uğraşamadım öyle kaldı
  • cok hafif ince zımpara yapıp ısı tabancasıyla üzerinden gecerseniz çizikler baya azalacaktır. çiziklerin durumuna göre sadece ısı tabancası bile yeterli olabilir. daha sonra plastik bakım ürünleri kullanarak sürekli koruma ve parlaklık sağlayabilirsiniz.
  • Süreceğin her türlü kimyasal zamanla daha çok aşındırıcak, rengini ağartacak. Özellikle kapı içi sert plastikler çizilmeye ve ağarmaya çok müsait. Torpido ve iç plastik aksamı temizlemek için sudan başka bişey kullanmayın.
    O çizikler çıkmayacak, kapanmayacak boşuna uğraşmayın.
    Son olarak evet şeffaf folyo işçiliğini güzel yaparsanız tabiki olur neden olmasın.
  • Teşekkür ederim bilgilendirmeleriniz için. Bu noktada birkaç fikir edindim.

    1- Muhtemelen ilerleyen zamanlarda daha kötü olmaması adına kaplama yaptıracağım.

    2- Slikonsuz bir ürün kullandığım ve parlaklık vermediği için de plastik rengini koruyup besleyen paylaşmış olduğum ürün dışında başka bir ürün kullanmadan iç plastik temizliğini yapacağım ( su ile düşündüm fakat plastiği beslemek için bu ürünün faydalı olabileceğini düşünmekteyim )
  • meguiars torpido bakım ürünleri kaliteli. Gerçi ufak tefek çizikleri kafaya pek takmıyorum ben.
  • kapı içlerim semsert plastik. çizikler için 0 numara zımpara uyguladım çiziklerden eser kalmadı üstelik zımpara yapıldığı hiç belli olmuyor
  • Oraya yapılacak olan boya kısa zamanda kabarıp dökülür üstelik alttaki plastiğin desenlerinde kalıntılar ve yüksek yerlerinde solmalar bırakarak. Folyo kaplanmasına sıcak bakmasam da çok mantıksız değil gibi. Onarımı içinse şöyle bir fikir verebilirim; çiziğin kabarmış kenarlarını permatik, zımpara vs. ile traşlayıp daha sonra derin izler için polimer bağlayıcı içeren karışımlar yapan bir boya firması bulursan bu bağlayıcıyla o kısmı doldurursun ve tahminimce sonuç mutlu edecektir.

    Not: Kaliteli bir solvent bazlı lastik parlatıcısı kullanırsan pek dikkat çekeceğini düşünmüyorum.
  • Lastik için de bir ürün almıştım bu sert plastik üzerinde işe yarar mı?
    https://www.hepsiburada.com/sonax-xtreme-nano-lastik-parlatici-jel-250-ml-pm-otson235100
  • Hunharca Eleştiri H kullanıcısına yanıt
    Sonradan görme demeyelim de mal kıymeti bilmek diyelim istersen :)

    Araba konusunda değil sadece her türlü elektronik eşyada da bu hassasiyete önem veriyorum. Örneğin: her aldığım cep telefonunu ilk günden 3d koruma yaptırıp kılıf alarak ömür boyu temiz tutarım. :)
  • skydance2018 S kullanıcısına yanıt
    Ben aldığım iPhone X camı çatladı dert bile etmedim.

    C serisine veya 5 serisine binerken bu kadar hassas olmuyorum bile, böyle takıntılara gelmeyin...

    Dünya malı dünyada kalır, mala bu kadar önem vermeyin derim.
  • Hunharca Eleştiri H kullanıcısına yanıt
    Sonradan görme demissiniz ama şu söyledikleriniz de bana emeksiz, aileden gelen parayla alınan malı hatırlattı. Alın teriyle kazanıp da mal sahibi olanlar bu malın kıymetini daha iyi bilir genelde.
  • Arkadaş arabaya biniyorsunuz bu tür şeyler olacak. Bu kadar dert etmek iyi bir şey değil. Araba alan adam bunları göz önünde tutacak her araba yıprranır çizilir ezilir olur bu şeyler. Bu arada ilk araba aldığım zaman sıfırken arabanın her gün jantlarını sildiğimi hatırlıyorum ve arabayı 200kmdeyken çizdirdim:( ve şunu anladım sakınılan mala daha çok zarar geliyor şuan saldım rutin şekilde dikkatli oluyoeum o kadar hor kullanmıyorum ama öyle çokta takmıyoeum kafaya. Önemli olan allah kaza bela vermesin diğer herşeyin çözümü vardır elbet :)
  • Kesinlikle öyle katılıyorum abartmamak lazım daha yeni olduğu için biraz fazla takıyor olabilirim zamanla biraz azalacağına eminim :)
  • Çıkmaz, boşuna üzmeyin kendinizi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.