Şimdi Ara

kapı menteşesini yağlamak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
20.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Karbon 12

merhaba,

Kendim, İstanbul veya Ankara ikliminde lityum gresi kullanıyorum. WD-40 ve 5-56, temizleyicilerdir, yağlayıcı özellikleri yok. Yapışkan sentetik gresler en kalınları. Tuzlu, ince deniz suyuna açık yerlerde tavsiye ederim.

Bunların arasında WD-40 hariç, en incesi beyaz lityum gresi. Fazlası rahatlıkla silinir, oda sıcaklığındaki tereyağı gibidir. Yapışkan olan gresler ise wd-40 veya gazyağıyla ancak silinirler. toz çekmezler ama hareketleri buzdolabındaki reçel gibidir. Tuz spreyi alan yerlerde, suya direktman açık yerlerde yapışma önemli. Bunun için geliştirilmişler. Lityum gresi tuzu kimyasal olarak nötralize eder, bu yüzden süresi vardır, bu şartlar altında yenilenmesi gerekir, yapışkan gres kadar dayanmaz. Ama çok sert olmayan bir iklimde yapışkan gresleri tercih etmiyorum.

yemek tarifi gibi oldu :)

merhaba,

bence bu durumda yapışkan olması ve süresinin olmamasından dolayı sıvı gres daha mantıklı geliyor.
    Lityum gres hem ömrü var. hem de menteşeler sonuçta araba yıkanırken, yağmur falan sürekli su ya magruz kalır. o yüzden arabayı aldıgımdaki menteşelrdeki beyaz yağdan eser kalmadı :)
    suya dayanıklı film seklinde duran sıvı gres iyi gibi. CRC 5-56 ile biraz sıkıp bekledikten sonra Liqui Moly film sıvı gres i uygulamak sanırım iyi gelecek. Hem yapışma özelliği iyi olacağı için iyi de korumuş oluyor sanırım.

Bu arada CRC 5-56 nın yağlama özelliği varmıs yazıyor. siz sadece temizleme dediniz ama kullandınız hiç. sıktıktan sonra bekleyince WD40 gibi kuruyormu yoksa yağlı tabaka mı bırakıyor. yağlı bırakıyorsa çocuk kili yeri olan kilit yerine ykarıda resimde gösterdiğim kağı iç cidarı yerine mantıklı gibi. Buraya sıvı gres e gerek yok sanırım. kilit yerine sadece 5-56 yeterlimi sizce de. ??

Lityum gres çok tutunamıyor dediğiniz gibi. aracı ilk alldıgımda görüdüğüm arko krem kıvamındaki yağlardan eser kalmamış. bir de bu beyaz lityum gresler cok satılmıyor. cok zor bulunuyor piyasada sprey olarak. sanırım talep gören bir ürün değil. sıvı gresler daha cok talep görüyor olsa gerek. heryerde satılıyor. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi singlewalf -- 30 Mayıs 2016; 10:54:00 >

• Bakım zamanından artan motor yağını damlatıyorum, yetiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.