Kabataslak bi hesap yapalım hemen.Başlangıç için en mantıklısı 2 erkek 4 dişi almak en mantıklısı.Bunlar mümkün olduğunca farklı kanda köpekler olucak.Yani akrabalık olmaması gerek.Yavru olarak alırsan riske girmiş olursun çünkü hastalığı,aşısı,masrafı,üreme yaşına ulaşması çok zorlayıcı olur.Bundan en mantıklısı sağlama kanlara sahip olan kaliteli damızlık almak.Onlarda 1500-3000 TL arasında değişiyor.Biz ortalama 2000 TL den alsak.12 bin TL sadece köpeklerin parası.Ardından arsa gerekli bunlara eğer sahip değilsen satın almaya kalktıgında en az 10 bin TL tutar.Barınakları,tasmaları filanda 5000 TL yi bulur.Yani sıfırdan iyi bir kangal çiftliği yaklaşık 30 bin TL tutar.Eğer doğru kanları tutturup,düzgün yavrular elde edersen masrafı ortalama 3 sene içerisinde çıkarabilirsin.
Biraderimin arazisi var 10 dölüm köpeklerden ucuza çıkarız oda sorun değilde ben küçük düşünüyorum kardeş çoook büyük değil ? mesela 1 erkek 1 dişi veya 1erkek 2 dişi ?
quote:
Orijinalden alıntı: lKoRxSheyTaNl
Biraderimin arazisi var 10 dölüm köpeklerden ucuza çıkarız oda sorun değilde ben küçük düşünüyorum kardeş çoook büyük değil ? mesela 1 erkek 1 dişi veya 1erkek 2 dişi ?
Bu durum maliyeti çıkarmanızı engeller, ve bunun için çiftlik kurmaya gerek yok
Hangi hayvan türü olursa olsun, çiftliklerde hayvan sayısının fazla olması, ilk alım maliyetini yükseltse de, sabit masrafları çıkaracağınız kar daha yüksek olacaktır. Bu nedenle, köpek çiftliğinde de 4+2 ya da 5+1 ilk etapta yeterlidir. Ardından ikinci nesil için farklı baba alınabilir. Ya da çiftleşme için yine sertifikalı bir köpek ayarlanabilir.
sıkıntılı işmiş o çiftlik kurmak falan allah yardımcın olsun
Köpek çiftliği kurmak bir kaç köpek alıp onları çiftleştirmekten çok daha fazlasını gerektirir. Bir kere kangal çiftliği kuracağım diyorsunuz ki safkan kangal bulmak zor benim bildiğim kadarıyla. Safkan köpek bulunur, dert değil ama sonrası? O köpeklerin düzenli bakımları yapılmalı, iyi koşullarda kalmalılar ki sağlıklı olsunlar ve sağlıklı yavrular dünyaya getirsinler. Kapalı araziler onlar için uygun değildir, psikolojik olarak sıkılabilirler ve bu da onları olumsuz etkiler. Aşıları, bakımları, mamaları, her şey para demek. 3 köpek alıp onları çiftleştirmek çiftlik değildir, olsa olsa merdiven altı üretime girer. Ben şahsen böyle bir üreticiden para verip köpek almam. Yine siz bilirsiniz ama benim fikirlerim bunlar.