Şimdi Ara

Ortak Alana Köpek Kulübesi Kurulması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Oturduğum bölgede bize ait olmayan ve ecrimisil ödenen boş alana köpek kulübesi kurulmak isteniyor fakat ben köpeklerin gece vakti uluyup durması sebebiyle uyuyamadigim ve çok fazla pislik ve sineğe sebep olmaları sebebiyle bunu istemiyorum. Yönetime dilekçe yazacağım fakat oturan sakinlerden de buna cok fazla ses eden yok benden başka. Yönetimin duruma engel olamaması halinde nereye şikayet edebilirim veya nasıl bir dava acmaliyim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kassady -- 17 Nisan 2025; 10:46:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• belediyeye sikayet ettimi kaldirirlar

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • shegenli chingen kullanıcısına yanıt

Yonetim tarafından ecrimisil ödemesi yapıldığından belediye karışabiliyor mu emin olamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kassady -- 17 Nisan 2025; 10:47:20 >
  • Kassady kullanıcısına yanıt

Aşağıdaki durumlarda, tüm kat maliklerinin arsa ve sayı payı çoğunluğunun onayı gerekmektedir

Kat mülkiyetinin devri konusunda alınacak kararlarda

Yönetici veya denetçi seçiminde

Ortak alanların yenilik ve ilaveleri ile daha kullanışlı hale getirilmesi veya elde edilecek faydanın artırılması amacı ile yapılacak tadilat veya onarım işlerinde

Engelliler için zorunlu olan proje tadilatları için alınacak kararlarda

kat malikinin talebi üzerine Isı yalıtımının yapılması için alınacak karar

Isıtma sisteminin Merkezi sistemden bireysel sisteme dönüşümü hakkında alınacak karar

Isıtma sisteminin Bireysel sistemden merkezi sisteme dönüşümü hakkında kararlar

Apartman bina ve sitelerde yönetici ve denetçi seçimi

Karar almadan yaparsa dediği gibi şikayet et ve karar deftrerine işlenmedn yapıldı diye

Eger belediye birsey yapmazsa yönetimi şikayet etmen gerekecek adli makamlara

• suratsızadam kullanıcısına yanıt

Teşekkürler detaylı mesajınız için. O da olmazsa bu işi, dogrudan bize ait olmayan ve işgal edildiği için bakanlığa ecrimisil ödemesi yaptigimiz alanda yapıyor olmaları da sorun oluşturur mu ? Bunun için kime şikayet etmek gerekir ?

O alanı sitenin kullanımı için mi kiralandı

Mantıken cevap veriyorum o alan sonucta site sakınleri yararlansın cardak yaparız , piknik alanı yaparız , vs vs için işgal edilip parası ödeniyorsa sonucta

Sitenin süreli de olsa ortak alanı ve kanun acık net

Bu yönetici arkadaşlar laf arasında mı yapalım diyor yoksa toplantıya mı taşıyorlar olayı eger toplantıya taşıyorlarsa yönetmeliği alın bakın burda bu yazıyor yoksa , eger yinrde yaparsanız mahkemeye gidicem buyrun yapın diyin

Evet ortak alan olarak kullanılıyor. Ama sonuçta bize ait bir alan olmadığından tutupda market wcamayiz veya köpek barınağı yapamayız diye düşünüyorum. Belki buradan yuruyebilirim diye düşündüm o yüzden.

Henüz yönetimin verilmiş bir kararı yok toplantı olursa gideceğim belirttiğiniz gibi. Öncesinde buna ilişkin yönetim planinda karar alınmış mi onu da ogrenmek gerekiyor sanirim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Avukat değilim ama belediyeler mesela boş arazılerini market yapabilirsin buyur market inşaatını yap 49 sene kullan diyor .

Burda ki önemli nokta faydalı , burada ki fayda size mi köpeklere mi

Sizin uykunuz , bulaşıcı hastalıklar , saldırı tehlikesi , hayvanların yemi aşısı vs vs uzar gider .

Ben hayvanlara harıcınde bir fayda göremiyorum .

Ha orda korunması gereken birşey olur bir hayvan alınır tamamda

Siz barınak değilsiniz ki ayrıca bunu yapmakla görevli belediyeler . şikayet edersiniz alır giderler hayvanları

Hepsine cip takıcak karne cıkarıcak halleri oldugunu bile düşünmüyorum

Aklımda olsun çok tesekkurler

Cipsiz hayvan basına cezası 3 ila 5 bin tl güzelce uyarın olmadı şikayetler ile cözersiniz

Hocam hayvanlar normalde yıllardır beslediği ev hayvanları kendine ait çipleri vardır diye düşünüyorum.

Bu daha büyük sıkıntı usta o alanı kendine tahsis etmiş oluyor direk

• Ecrimisil ödenen ve fiilen kamuya ait olan bir taşınmazda, site sakinlerinin ortak rızası ve gerekli idari izinler olmaksızın köpek kulübesi kurulması hem çevre sağlığı hem de kamu düzeni açısından sorun teşkil eder bu nedenle öncelikle yönetim kuruluna yazılı başvuruda bulunarak durumu resmi şekilde bildirmeniz ve ses, koku, haşere gibi olumsuz etkileri gerekçelendirmeniz gerek. Yönetimin harekete geçmemesi halinde, ilgili taşınmazın mülkiyeti kamuya aitse belediyenin zabıta birimine ve Çevre Koruma Müdürlüğü’ne başvurarak şikayette bulunabilir, aynı zamanda İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne de hayvan barınağına ilişkin usulsüzlük sebebiyle bildirimde bulunabilirsiniz. Gerekli izinler alınmadan yapılan yapılaşmalar için İmar Kanunu’na aykırılık iddiasıyla da belediyeye başvurabilirsiniz. Ayrıca, sağlığınızın ve yaşam hakkınızın olumsuz etkilenmesi durumunda, kişisel menfaatinizin ihlali nedeniyle Sulh Hukuk Mahkemesi’nde müdahalenin men’i (engellenmesi) davası açarak kulübenin kaldırılmasını talep edebilirsiniz.

• Yasayı mahkeme yi hukuku boşver burası Türkiye Adalet in olmadığı yer bunu söyleyen hukukçular bu arada, sana önerim aptal a yat bir akşam köpeği gezdiriyorum ayağına aç tasmasını sal

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.