Şimdi Ara

Kedim Hırıltılı Nefes Alıyor, Vetsiz Çözüm Gerek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
35.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ciddi, özel sebepledir dolayısı ile ev kedisi olmasa da bizi sahibi ve evimizin bahçesini yuvası gören, anneannemlerin yavru halini gördüğü, yaşı en fazla 2-3 olan dışı bir kedimiz var. Anneciğim, dedem ve anneanneme bakmak için babamı çalıştığı ilde yalnız bıraktı. Ben de anneme yardım amacı ile buraya geldim. Ancak kedinin bir sıkıntısı var, belli. Şu an sadece hırıltılı nefes alıyor, burnu tıkanık gibi ses çıkarıyor. Annemin işi başından aşkın olmasaydı bile ne dokunulmayı (paticiklerinden dayak yemişliğim var), ne arabayı ne de kafesi/tasmayı sevdiğinden veteriner şu an olanaksız. Sizce hastalığı ölümcül mü? Yani tedavisi gerekli mi? Yoksa boş verebilir mıyım? Netten okuduğum kadarıyla şu an en olanaklı durum solunum yolu enfeksiyonu, tedavisi de veterinerde yaptırılabilecek olan bir antibiyotik.
    Şu an için tek belirti: Akciğerlerini ve (emin değilim) burnunu etkileyen bir tıkanıklık/enfeksiyona işaret eden bir hırıltılı nefes alma. (mırıltı ile karıştırmıyorum. )
    Teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kedim Hırıltılı Nefes Alıyor: Vetsiz Çözümler

Kedinizin hırıltılı nefes alması, çeşitli altta yatan nedenlerden kaynaklanabilen endişe verici bir semptomdur. Bu durum, yavru kedilerde özellikle yaygındır. Kedinizin hırıltılı nefes almasının nedenini belirlemek ve uygun tedaviyi sağlamak için bir veterinere başvurmanız çok önemlidir.

Ancak, veterinerinize ulaşamadığınız durumlarda kedinize yardımcı olmak için uygulayabileceğiniz bazı vetsiz çözümler şunlardır:

• Sakinleştirin: Kedinizi sakin bir ortama taşıyın ve stresini azaltmak için onu rahatlatmaya çalışın.
    • Nemlendirin: Buharlı bir banyo veya nemlendirici kullanarak havadaki nemi artırın. Bu, hırıltılı nefes almayı hafifletebilir.
    • Nazal tıkanıklığı giderin: Kedinizin burun deliklerini nazal spreyle veya damlalarla temizleyin. Bu, tıkanıklığı gidermeye ve hırıltılı nefes almayı azaltmaya yardımcı olabilir.
    • Sıcak kompres uygulayın: Kedinizin göğsüne sıcak bir kompres uygulayın. Bu, hava yollarını açmaya ve hırıltıyı azaltmaya yardımcı olabilir.
    • Bal kullanın: Bal, antibakteriyel ve antiviral özelliklere sahiptir. Küçük bir miktar balı kedinizin diline sürmek, hırıltılı nefes almayı hafifletmeye yardımcı olabilir.

Dikkat Edilmesi Gerekenler:

• Kedinizin hırıltılı nefes alması şiddetliyse veya başka semptomlar eşlik ediyorsa (ateş, öksürük, hapşırma), derhal veterinerinize başvurun.
    • Bu vetsiz çözümler geçici olarak hırıltılı nefes almayı hafifletmeye yardımcı olabilir, ancak altta yatan nedeni tedavi etmezler.
    • Kedinizin hırıltısı bir haftadan uzun sürerse veya kötüleşirse, veterinerinizle iletişime geçmeniz çok önemlidir.

Kedinizin hırıltılı nefes almasının nedenini belirlemek ve uygun tedaviyi sağlamak için her zaman bir veterinere danışmanız gerektiğini unutmayın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Veteriner olanaksiz diye bir sey yok. Ensesinden yakaladiginiz Gibi dikey sekilde kaba dik olarak sokacaksiniz.
  • Bazı veterinerler tedavi için evinize de gelebiliyor bildiğim kadarıyla.
    Yazık hayvancağıza, konuşup anlatamıyor da, şanslı ki siz fark etmişsiniz; hiç olmadı çağırıverin hocam.
  • aynı sorun eve yeni gelen bir kedim de var çözdünüz mü sorunu önemlimiymiş
  • taşima kutusu yoksa koliye koyun götürün.
  • Hırıltılı nefes alması kedinin mutluluk hormonlarının devreye girmesiyle oluşur diye biliyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.