Şimdi Ara

kamyonlara koydukları mazot arabada kullanılırmı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
9.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bişey sormak istiyorum . dizel bi arabam var . 1.5 CRDI

şu kamyonlara koydukları mazotu arabama koysam bi sorun cıkarır mı ?

yoksa motoru elimize almayalım durduk yere ?

• deneme bile
  • quote:

Orijinalden alıntı: Platinium

deneme bile
    Kullanabilirsin, yasal ya da ahlaki her hangi bir engel yok Ancak içeriğinde bulunan kükürt düzeyi hem aracının motorunun yıpranmasına hem de çevreyi daha fazla kirletmene neden olacaktır. Ayrıca Eurodizel'lerde kullanılan akaryakıt katkı maddelerinden yoksun olan bu mazot nedeniyle bir çok avantajlı durumdan yararlanamayacaksın. CRDI motoru tanımıyorum ancak turbo şarjlıysa Eurodizel kullanman oldukça gerekli.

Bu arada kamyonların kullandığı mazottan demişsin umarım bundan kastın kaçak ya da ucuz mazot değildir, öyleyse kesinlikle ama kesinlikle kullanmamalısın.

• quote:

Orijinalden alıntı: TRCaPiTaL

Kullanabilirsin, yasal ya da ahlaki her hangi bir engel yok Ancak içeriğinde bulunan kükürt düzeyi hem aracının motorunun yıpranmasına hem de çevreyi daha fazla kirletmene neden olacaktır. Ayrıca Eurodizel'lerde kullanılan akaryakıt katkı maddelerinden yoksun olan bu mazot nedeniyle bir çok avantajlı durumdan yararlanamayacaksın. CRDI motoru tanımıyorum ancak turbo şarjlıysa Eurodizel kullanman oldukça gerekli.

Bu arada kamyonların kullandığı mazottan demişsin umarım bundan kastın kaçak ya da ucuz mazot değildir, öyleyse kesinlikle ama kesinlikle kullanmamalısın.

Alıntıları Göster
    HAM petrol koyacak hali yok herhalde :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Reanimate

HAM petrol koyacak hali yok herhalde :)

Alıntıları Göster
    ok. denemesek daha iyi olacak heralde. cevaplara teşekkür ederim.

ya bi arkadaşımdan çok daha ucuza mazot alabilecegimi öğrendim. onun icin sordum ama sanırım cok zararlı olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ramandegan

ok. denemesek daha iyi olacak heralde. cevaplara teşekkür ederim.

ya bi arkadaşımdan çok daha ucuza mazot alabilecegimi öğrendim. onun icin sordum ama sanırım cok zararlı olacak.

Alıntıları Göster
    o ç.ok ucuz mazot ham petrol :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reanimate

o ç.ok ucuz mazot ham petrol :)

Alıntıları Göster
    Arkadaşım kamyoncular,otobüsçüler(Genelde doğuya çalışanlar) kaçak mazot kullanır.Eğer onlar kadar uzun yol yapmıyosan bu iş zararına olur ve yeni nesilse aracın sorunları çabuk çıkarmaya başlar.Eğer normal mazot kullanıyosan ve kamyoncuların senin aldığın istasyondan farklı bi mazot aldığını düşünüyosan bu da pek doğru sayılmaz.Çünkü doğu ve iç anadolu hariç kaçakla,normal mazotu beraber satmıyolar al......tavsiye dersen üç kuruş için aracını riske atma bi topic açtım akaryakıta dikkat diye bi göz at ve fazla km yapmıyosan eurodizel kullan derim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ampül. Araba ve kamyon
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fiatci

Arkadaşım kamyoncular,otobüsçüler(Genelde doğuya çalışanlar) kaçak mazot kullanır.Eğer onlar kadar uzun yol yapmıyosan bu iş zararına olur ve yeni nesilse aracın sorunları çabuk çıkarmaya başlar.Eğer normal mazot kullanıyosan ve kamyoncuların senin aldığın istasyondan farklı bi mazot aldığını düşünüyosan bu da pek doğru sayılmaz.Çünkü doğu ve iç anadolu hariç kaçakla,normal mazotu beraber satmıyolar al......tavsiye dersen üç kuruş için aracını riske atma bi topic açtım akaryakıta dikkat diye bi göz at ve fazla km yapmıyosan eurodizel kullan derim.

Alıntıları Göster
    şuanki full save mazotu kamyon mazotu mudur? illa nitro olan mazotu mu alacaz. otomobil dizel crdi 1.5.

• quote:

Orijinalden alıntı: nuri37781

şuanki full save mazotu kamyon mazotu mudur? illa nitro olan mazotu mu alacaz. otomobil dizel crdi 1.5.

Fuelsave kamyon mazotu degil tabiki,icerik degisik sadece.Nitro biraz daha performansa yonelik,fuelsave ise tasarrufa.1.6crdia ikisinide kullandim.Nitro daha atik ve sarsintisiz iken,fuelsave biraz daha hantal ve sarsintili.

Alacagin mazot rafineriden cikiyorsa zaten belli bir alt degere sahip.Akaryakit firmalari bunun uzerine degisik katki maddeleri ekler.

Kotu mazotun ilk belirtisi yakit filtresi.Su konulan yakitta direk filtre dolar.Eger kukurt duzeyi yuksekse kurum yapma olasiligi cok ilerki surecte.Ama dedigim gibi mazotun rafineriden geldigine eminsen belli bir alt limiti var bunlarin ve sorun cikaracak cinsten degil.
  • quote:

herhangi bir euro diesel nitelikli mazot kullanbilirsiniz. Fuel save de euro'dur. Sanırım burada bahsedilen kaçak mazot. Eğer crdi motorda kaçak kullanırsanız kısa zamanda motorun selasını verirsiniz. Tabi biraz da şans işi.

Bu işler karışık. Örneğin axor kızartma yağını bile utanmadan yakarken actros illa euro mazot ister falan filan.

Neyse konuyu sapıttırmayayım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HyperXCrossfire

quote:

Fuelsave kamyon mazotu degil tabiki,icerik degisik sadece.Nitro biraz daha performansa yonelik,fuelsave ise tasarrufa.1.6crdia ikisinide kullandim.Nitro daha atik ve sarsintisiz iken,fuelsave biraz daha hantal ve sarsintili.

Alacagin mazot rafineriden cikiyorsa zaten belli bir alt degere sahip.Akaryakit firmalari bunun uzerine degisik katki maddeleri ekler.

Kotu mazotun ilk belirtisi yakit filtresi.Su konulan yakitta direk filtre dolar.Eger kukurt duzeyi yuksekse kurum yapma olasiligi cok ilerki surecte.Ama dedigim gibi mazotun rafineriden geldigine eminsen belli bir alt limiti var bunlarin ve sorun cikaracak cinsten degil.

Ya geçen gittim shelle kartta 70tl bedava vardı onu alayım dedim yanaştım fullsave alacam adam illa nitro koymak istiyor neyse ben fullsave koy dedim koydu ses ve çekiş az düştü. sonra bir kere daha almaya gittim o kamyon mazotu senin arabaya olmaz diyor arabalara nitro koyuyoruz diyor. İkinci gidişe o kamyon mazotu deyince nitro koydurduk adamın demesiyle. müşteri hizmetlerini az önce aradım çıkmıyorlar kapalı. ne b*k yedikleri belli değil bunların rafineriden geliyordur heralde sizin demek istediğiniz kaçak da mı geliyor olabilir ? şehrin göbeğinde bu shell istasyonu. Full saveyi neden ısrarla istedim çünkü menzil diğerinde düşüyor hemde fazlasıyla. hem burdan cevap alacam hemde açılınca müşteri hizmetlerinden bilgi alacam. teşekkürler bu arada.iyi bayramlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: rabitelli

quote:

herhangi bir euro diesel nitelikli mazot kullanbilirsiniz. Fuel save de euro'dur. Sanırım burada bahsedilen kaçak mazot. Eğer crdi motorda kaçak kullanırsanız kısa zamanda motorun selasını verirsiniz. Tabi biraz da şans işi.

Bu işler karışık. Örneğin axor kızartma yağını bile utanmadan yakarken actros illa euro mazot ister falan filan.

Neyse konuyu sapıttırmayayım

full save hocam bildiğiniz istasyon malı :D shell şehrin göbeğinde tamda. fullsave yakıtını adam doldurmak istemiyor kamyon için diye. beni zorluyor nitro koyuyoruz bu arabalara diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuri37781 -- 18 Temmuz 2015; 22:46:00 >

• nuri37781 N kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler,sizede iyi bayramlar.

Rafineri eurodizel standardinda mazotu shelle veriyor.Shell fuelsave ve nitroya farkli katlilar ekleyerek satiyor.Fuelsavein o kadar reklami dondu araclar uzerinde,adamlar riske atmaz heralde kendilerini Dedigin gibi o yakitta amac fazla mesafe.motorun performansi onemli degil,o nedenle ona gore katki konuluyor.

Pompacinin oyle demesinin nedeni,bundan once mazot kirsal ve eurodizel olmak uzere 2 taneydi.Simdi tum mazotlar eurodizel oldu.(Kacagi saymiyorum ne oldugu belli degil).Haliyle fuelsave ve nitro diye 2 tane kalinca adamlar ucuz olana kamyon mazotu muamelesi yapmaya basladilar.Farkedersiniz ki arada 2 kurus var.Kirsal ve euro arasinda fark daha fazlaydi.

Simdiki kamyonlarda yakiti seciyor,yakiti secmeyenler o eskiler.Yag koysan,isesen hepsini yakar dazir dazirda duman atar Birde eski nesil dizeller yakiti secmez,onun disindakiler narin hep.

• Bu mazot bi kaç gündür benim kafamıda karıştırıyor motorum 2500cc tdci turbolu yani , eorudizel koydukmu shelden opetten araç sesiizleşiyor daha performanslı oluyor Ama hesabıma göre 55-60 kuruş yakıyor.Petrol ofisinden pro dizel var kalınmış normala göre onu koydummu aracın mesafesi baya artıyor biraz hantallaşıyor sesi traktörlöşüye ama yakıt 35 kuruşa düşüyor turboma zarar verir mi ? motor büyük yakar desek olur mu ? Yoksa rus ruletimi oynuyorum ama ayda en az 700 km yapsam 3 ayda bir depoyu fazladan fulleye biliyorum bu var bide aylık karım en az 80 lira

• quote:

Orijinalden alıntı: 27alperen27

Bu mazot bi kaç gündür benim kafamıda karıştırıyor motorum 2500cc tdci turbolu yani , eorudizel koydukmu shelden opetten araç sesiizleşiyor daha performanslı oluyor Ama hesabıma göre 55-60 kuruş yakıyor.Petrol ofisinden pro dizel var kalınmış normala göre onu koydummu aracın mesafesi baya artıyor biraz hantallaşıyor sesi traktörlöşüye ama yakıt 35 kuruşa düşüyor turboma zarar verir mi ? motor büyük yakar desek olur mu ? Yoksa rus ruletimi oynuyorum ama ayda en az 700 km yapsam 3 ayda bir depoyu fazladan fulleye biliyorum bu var bide aylık karım en az 80 lira
    kaçak falan yok bu ara faturasız rafineri mazotu alır onlar
    buldunumu yerini affetmeyin prodizelinde sakıncası yok az yaktırır performans azalır.

merdivenaltı yapan yerlerden uzak durun.

• Aga bu nasıl bir horttur yaa 9. Sene, dile kolay

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hortta olsada duman artar enjektörler tıkanabilir aynı şekilde filtreler de egr valfi tıkanır motor lambasını yakar vs vs turbodizeller hassastır iyi yakıt ister.

• 2004 model doblo var 1.3 multijet 70hp aldigimiz gunden beri rafineri mazotu koyuyoruz motoru saat gibi dizel mantik aynidir sadece pis nedu belirsiz mazot almayin yeter bu arada kamyon otobusun aldigi yerden mazot almaniz sizin kariniza cunku bu ticari araclar herzaman kaliteli ve bir depoyla fazla km yaptiracak mazot olan yerden alirlar 10 numara yag koyma gerisi muhim degil

• quote:

Orijinalden alıntı: bytradm

kaçak falan yok bu ara faturasız rafineri mazotu alır onlar
    buldunumu yerini affetmeyin prodizelinde sakıncası yok az yaktırır performans azalır.

merdivenaltı yapan yerlerden uzak durun.

Turboya zarar vermez dimi

• 27alperen27 2 kullanıcısına yanıt
    rafine çıkışı hiç bi yakıt hiçbir yere zarar vermez.
    yapma mazot çok kötüdür uzak durmalı büyük araçların enjektörüde büyük olduğundan
    tahammül edebiliyorlar. kötü yakıt enjektör-pompaya zarar verir.turboyla alakası yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.