Şimdi Ara

## Kalp Kapakçık Problemi ve Enfeksiyonlar ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
5.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • MVP yada Mitral Valve Prolapsusu olarak bilinen kalp kapaçık problemi yani kapakçıkların normale göre çökük olması ve kan sızdırması, safhasına göre yer yer tehlikeli olabilen üstüne üstlük tüm insanların hatırı sayılı bir kısmında bulunduğu düşünülen fakat çoğunda belirti göstermediği için bilinmeyen/yada pek dikkat edilmeyen* bir kalp sorunu.

Bu tür bir rahatsızlıkta özellikle enfeksiyon yaratabilecek kanamalı opeasyonlarda yada diğer enfeksiyon hastalıklarında hastanın dokturu bilinçlendirmesi ve önlemlerini (genelde önceden antibiyotik kullanımı) alması gerekiyor. Benim merak ettiğim "Lenfejit" (ismi yanlış telaffuz ediyor olabilirim) olarak tabir edilen deri altı enfeksiyonlarının kalp kapakçığına nasıl etki edebileceği ve tedavi sırasında kalbi korumak için esktra ne gibi önemler alınabileceği.

Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

* Kalp kapaçık çökmelerinde özellikle doğustan gelen ve tehlike yaratmayacak hatta ilerlemeyecek durumda olan safhaya genelde "eko" hastalığı olarak yaklaşıldığını ve hastaların tedirgin olmaması için doktorların "kendi insiyatifleri doğrultusunda" duruma göre hastaya bu durumdan bahsetmemeyi tercih edebildiklerini de duymuştum.

Not: Tıp uzmanı olmadığım için bahsi geçen bilgilerde hatalar olabilir ben sadece sorduğum sorunun yanıtını merak ediyorum.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Merhaba,
    geçen sene mitral ve triscupid kapakçiklarindan ameliyat oldum.Bendeki problem enfeksiyondan degil.Ama ginede bildiklerimi anlatacagim.
    Kalp kapakçiklarinin enfeksiyon kapmasi.En çok dis iltihaplarindan vede bogaz enfeksiyonlarindan geçen mikroplarin kalbe inmesi ile oluyor.birde 3.dunya ulkelerinde sikça gorulen galiba romatizmal hastaliktan geçen bir mikrop.Ama tam emin degilim.
    bendeki sorun,sigaradan dolayi,geçirdigim kalp krizinden sonra,baslayan ritm bozukluklari,10 sene sonra kapakçiklarda kaçak yapmaya basladi.Bu kaçak 2/4.yani orta seviyede idi.çogu kardiolog ameliyat olmami istemedi.Ama ritm bozuklugunun,laserle yakarak,yapilan operasyonlarinin basarili olmasi için gerekli idi.Zira 2 sefer denedi.basarisiz oldu.Bu son ameliyat.Robot ile;ayni anda kapakçiklar tamir edildi.Conta takilarak.sonrada soguk lazerle kalp sinirleri yakilarak,ritm bozuklugunu giderdiler.
    Bu zor ameliyattan sonra,kalbim hep 130 atti.ama duzenli.9 ay sonra ,nihayet duzeldi.Simdi saat gibi çalisiyor.70/dk.
    Bana kardiyoloumun soyledigi tek sey var.Disçiye gittigim zaman,mutlaka antibiyotik almam.Tabiki disçiye durumu anlatarak.zaten dis doktorlari bu konuyu iyi biliyorlar.Sordugun deri alti enfeksiyonu ile ilgili bir sey duymadim.ama bir arastirma yapmak gerek.
    Eger turkçe bulamazsan,bende ingilizce ve fransizca var;arastiririm
    kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2000watts -- 19 Ağustos 2008; 23:25:07 >

• @2000Watts; Öncelikle geçmiş olsun. Kaç yaşındasınız? ve kalp krizini kaç yaşında geçirdiniz. Kalp krizi geçirdiğinizde kaç senedir sigara içiyordunuz? ve kalp krizinin kesin nedeni sigara mı? Çok soru sordum ama merak ettim, sigara içiyorum ve korktum açıkçası. Bu foruma takıldığınıza göre yaşınız herhalde 15-45 arasıdır. Ve 45 bile olsanız sigaradan dolayı olan kalp krizi için çok genç bir yaş.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Szopen

@2000Watts; Öncelikle geçmiş olsun. Kaç yaşındasınız? ve kalp krizini kaç yaşında geçirdiniz. Kalp krizi geçirdiğinizde kaç senedir sigara içiyordunuz? ve kalp krizinin kesin nedeni sigara mı? Çok soru sordum ama merak ettim, sigara içiyorum ve korktum açıkçası. Bu foruma takıldığınıza göre yaşınız herhalde 15-45 arasıdır. Ve 45 bile olsanız sigaradan dolayı olan kalp krizi için çok genç bir yaş.

çok guzel sorular
    Yasim 51.Ilk kalp krizini 39 yasinda geçirdim.Restoranda yemek yemistim.Eve geldigimde mide bulantisi vede çok fena mide agrisi basladi.Tuvalete gittim.Ama tuvalet ihtiyacim yoktu.Oyle 15 dk bekledim.Agrilar ve bulanti vede anksiyete çogalinca,bunun baska bir sey oldugunu anladim.hemen hastaneye gittim.Hastanede hemen yakinimda idi.Kalp krizi.acil bakim unitesi sonrada stent takildi.Butun sorunlarim bu kalp krizinden sonra basladi.Devamli spor yapan biriydim.Masa tenisi,fitnes vede bisiklet.Haftada 6 gün.Bayagi faaldi.Ama sigara içiyordum.Sigarayada 14 yasinda basladim.O zamanlar sigaranin zararlari bugun gibi bilinmiyordu.
    Yapilan arastirmalarda,kalp krizinin tek nedeni sigaraydi.Zira baska hiç bir risk faktorum yoktu.Sigarayi çok içiyordum.hemde sarma tütünle.Zira filtreli sigara beni tatmin etmiyordu!Sigara içnce,kandaki iyi kolesterol miktari dusuyor(HDL)Bu miktar dusunce kötü kolestreolda aten sigaranin etkisiylede damarlara yapisip,damari tikiyor.
    Sonra sigarayi biraktim.Ama 2 sene sonra gine basladim.Damar gine tikandi.Gine stent.Rirm bozuklugu,derken tam bir kalp hastasi oldum.Su anda çalismiyorum.çalismamda yasak.
    Su anda bayagi iyiyim.Spora gine basladim.Ama hiç bir zaman eski formuma ulasmam imkan yok!Kalp krizi çok kötü bir sey.Krizden kurtulsanizda,kalbinizin büyûk bir kismi hasar görüyor!
    Yani sigarayi birakmak,kalp hastaliklarina yakalanmamak için en birinci olay.Birde ekliyeyim.Gunde 1 bardak kirmizi sarap.hem kaninizdaki iyi kolesterolu çikariyor hemde kalbinizi kuvvetlendiriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2000watts -- 20 Ağustos 2008; 11:13:24 >

• Bu kadar erken yaşta sigaranın böyle zarar verdiğini tahmin etmezdim. Hep 50den 60dan sonra başlar zararları diye düşünüyoruz. Ben 13 yaşında falan başladım, şuan 25 yaşındayım, 3 sene önce falan sigarayı 1,5 sene bıraktım, sonra yine başladım. Yani ara verdim Yine bırakıcam, hem zararları yüzünden, hemde parası yüzünden. Bu arada ben sarma tütünün daha az zararlı olduğunu sanıyordum, demekki değilmiş. Cevaplar için teşekkürler.
  • Eğer geriye kaçak yoksa mitral valf prolapsusu enfektif endokardit riskini artırmaz...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.