Şimdi Ara

Kalp Dostu Margarin mi Olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Forumda bu tarz bilgilendirici konular dikkat çekmesede yinede paylaşayım.
    Medya kanallarında reklamlarda Kalp Dostu sloganıyla satışa sunulan Becel markasının reklamlarına denk gelmişsinizdir.

Eskidende vardı bu marka ve hep bu sloganı kullanıyordu. 90 larda ben çocukken bu reklamlar hep TV deydi.Kahvaltılarda falan sürerdik bunları Kalp Dostu ya diğer Margarinlerden farklı kahvaltılık sanardık.Bir nesilin sağlığıyla böyle oynandı.Ve oynanmaya devam ediyor.

Margarinin zararlarını yazsak sayfalarca sürer. Margarinin zararlı olduğunu bilmek için Bilim insanı olmaya gerek yok. Yıllardır bu tarz insan sağlığa zararlı ürünlerin reklamları çarpıtılarak yayınlanıyor.
    Bu ülkede onlarca denetleme ve sağlık kurulları var niye buna engel olmazlar.

Azınlıkta olsada margarinin zararlı olduğunu söyleyen uzmanlara ekranlarda doğru dürüst yer bile verilmiyor.

Anlayamayanlar için bir kez daha yazayım. Margarin reklamına karşı değilim. Margarinin Kalp Dostu, yararlı, omega 3 zengini diyerek insanları kandırarak ve sağlıklarıyla oynanarak reklam yapılmasına karşıyım.

Siz siz olun margarin tüketmeyin ya da çok az kullanın ve çevrenizdeki insanlarında bilinçlendirin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaxPayne87 -- 12 Temmuz 2020; 2:0:7 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bi ara okuduğum yazıda eğer margarin "transyağ" içermiyorsa tehlikesi diğer yağ çeşitleri kadar olduğunu yazmışlardı.

Sonrada margarin paketlerine transyağ bilgisinin yazılması zorunlu kılındı ve denetlenmeye başlandı.

Tabi bunlar ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum.

Tereyağ yerine üretilen bir ürünün sağlıklı olacağını düşünmüyorum ve bu tip özendirici reklamların olmaması gerektiği fikrindeyim.

yalan - yanıltıcı reklamlar işte. hep yazarım, Mehmet Öz böyle yanıltıcı sözlerle ilaç olmayan ürünleri ilaç gibi pazarladığı (ya da bir herhangi bir ürünün sağlığa faydasını bilimsel kanıtı olduğunu söyleyerek pazarladığı) için sayısız dava yemiş birisi. ama bizim Türk insanı bundan habersiz. herkes Mehmet Öz'ü doktor kimliği ile tanıyor. böyle bir dünyada yaşıyoruz.
  • Bi ara okuduğum yazıda eğer margarin "transyağ" içermiyorsa tehlikesi diğer yağ çeşitleri kadar olduğunu yazmışlardı.

Sonrada margarin paketlerine transyağ bilgisinin yazılması zorunlu kılındı ve denetlenmeye başlandı.

Tabi bunlar ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum.

Tereyağ yerine üretilen bir ürünün sağlıklı olacağını düşünmüyorum ve bu tip özendirici reklamların olmaması gerektiği fikrindeyim.

• yalan - yanıltıcı reklamlar işte. hep yazarım, Mehmet Öz böyle yanıltıcı sözlerle ilaç olmayan ürünleri ilaç gibi pazarladığı (ya da bir herhangi bir ürünün sağlığa faydasını bilimsel kanıtı olduğunu söyleyerek pazarladığı) için sayısız dava yemiş birisi. ama bizim Türk insanı bundan habersiz. herkes Mehmet Öz'ü doktor kimliği ile tanıyor. böyle bir dünyada yaşıyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: MaxPayne87

Mehmet Öz yakın tarihte ABD savcılarına saatlerce ifade verdi.Bilimsel bir saygınlığı yok magazin ünlüsü gibi sabah kuşaklarına katılıyor. Daha önce ceza almıştı diye hatırlıyorum...

öyle ama bizim halk bunu bilmiyor. Türkçe Wikipedia da bunlar yazmıyor. anca İngilizce wiki'ye girmek gerek. ABD'de bile şu anda Mehmet Öz'ün sözüne riayet eden çok büyük bir kitle var. kendisinin en son videolarına birine baktım geçenlerde, altındaki İngilizce yorumlarda millet adama tapmış resmen. pazarlama böyle inananlarla yapılır işte. ver margarini böyle bi adama, makina gibi satsın.

Daha Fazla Göster
  • bu margarinde bulunan palm yağı damar tıkıyor zaten...kapı menteşesine bile sürülmemesi gereken ayçiçek yağına daha değinmeye gerek yok heralde...

bi de şirin gözüksün diye omega 3 ekledik yazmışlar .at yalanı seveyim inananı...kim denetlemiş kim bakmış gerçekten içinde omega 3 var mı diye ? sallllaaaaaaaaaaaaaaa Kalp Dostu Margarin mi Olur? yalan :D

....

migrosta "aileniz güvenle yesin" sloganı ile mısır gevreği standı yapmışlar markanın adını vermeyeyim şimdi başıma iş çıkmasın :D hani dandik çikolata ları pesküvitleri olan marka var ya o

bi kere kahvaltılık mısır gevreği son derece zararlı

gdolu mısırdan yapılıyor 1

o mısırlar glisemik endeksi yüksek olduğu için kan şekerini dalgalandırıp yağlandırma yapıyor 2

glikoz şurubu var 3

fruktoz şurubu var 4

karaciğer ve pankreası bellemeye birebir....

ama ailemiz güvenle yiyecekmiş....

bunlar öyle vicdansız ki kahvaltılık tahıl gevreği diye gofret boyutunda olanından da yapmışlar.tahıl gevrekli bar diye satıyorlar 2 -3 tlye...abi içindekiler kısmına bir baktım gözlerime inanamadım.tam 5 çeşit şeker koymuş

maltoz.desktroz.fruktoz,glikoz şurubu vs

bu nasıl bir kötülük düşünebiliyor musun

bunların gözünde insanlar: 40 günlük yerinden kalkamayan kemikleri gelişemeyen sürekli antibiyotik basılan ve gdolu yemler + ölü tavukların parçaları ile beslenen civcivlerdir ...ve bu insanlar ilaç sanayi için potansiyel müşteridir..

aha insan hayatına verdikleri değer bu...

onlar için bu durum bir taşla 2 kuş....kendi dilinden utanan beyni sömürgeleşmiş özenti ingiliz aşıklarının deyimi ile win win

forma girmek, mısır gevreği yemekten ve bu tahıl gevreği barlardan geçermiş (reklamları var :DD)

böyle binlerce gıda çeşidi var

mesela kutu sütler..uht ler...tamamen zarar 5 kuruş faydası yok...ama gel de anlat

peki bunları kim denetliyor veya denetlemiyor nasıl bu kadar rahat at koşturabiliyor gıda firmaları ?

cevabı soner yalçın ın saklı seçilmişler kitabında.

okuyunca buzdağının ardını görüyorsun.. ve anlıyorsun ki olay sadece para kazanma hırsı kar yapma manyaklığından ibaret değil..çok büyük bir küresel tezgah var.her yönü ile anlatmış..ama buraya yazamam :DDDD

şimdi ben bunu daha çöp dökmesini bilmeyen, apartmanda yaşama kurallarından bi haber, görgü kurallarını öğrenememiş birine anlatabilir miyim..algılayabilir mi tehlikeyi ?

yyyyııııııahahaha boşver ganga yaaaaaa zate ölümden öte koy yoooooğğğhhhhh diyip bi de benle dalga geçecek potansiyel kanser adayı kemoterapi müşsterisi zavallıcıkKalp Dostu Margarin mi Olur? 

planlı nüfus azaltımı,ilaç sanayi,her türlü rant,toplum mühendisliği..... gibi konularda dönen büyük bir bermuda şeytanı dörtlemesi

o yüzden kendi güvenliğini sağla ambalaja girmiş gıda + ekmek + tavuk + sanayi atıklarının karıştığı derelerin suladığı tarım arazilerinde yetişen ürünleri tüketme başarabilirsen tabiKalp Dostu Margarin mi Olur?  ...başka çare yokKalp Dostu Margarin mi Olur? 

hastanelerin müşterisi bol olacak denen, hasta garantisi verilmiş hastanelere sahip, şeker fabriklarını satıp yiyen,cargill gibi amerikan şirketine şeker pazarını devreden,bu şirketin ürettiiği son derece kansorejen nişasta bazlı şekeri yaygınlaştıran ve kotasını azaltan, yerli tohumları yasaklattırıp labaratuar ürünü genetiği değiştirilmiş tohumları çiftçiye veren, hatta ve hatta bunu üretmek yerine yanı başındaki ülkeden tahıl ithal eden zimbabve'de yaşayanların da işi çok zor.üzülüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 12 Temmuz 2020; 11:36:7 >

• Katı yağlar kötü kolesterol yapar.

Uht sutlerin nasil bir zarari var hocam?

Orijinalden alıntı: Guest-430D04FC4

öyle ama bizim halk bunu bilmiyor. Türkçe Wikipedia da bunlar yazmıyor. anca İngilizce wiki'ye girmek gerek. ABD'de bile şu anda Mehmet Öz'ün sözüne riayet eden çok büyük bir kitle var. kendisinin en son videolarına birine baktım geçenlerde, altındaki İngilizce yorumlarda millet adama tapmış resmen. pazarlama böyle inananlarla yapılır işte. ver margarini böyle bi adama, makina gibi satsın.

Alıntıları Göster
    Hocam Mehmet Öz'ün ismi Hollywood Şöhret Yolu'na eklenen ilk Türk oldu. Eklenen isme bak.

Bu üye 3 Bant Bilardo aşığıdır..!

• Nerede 50 tl? Maalesef biraz düzgün markalar 70 oldu artık.50 liraya anca a101 bimin kendi markası alınıyor

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.