Bir süredir kalp çarpıntısı yaşıyorum. Hali hazırda anksiyete bozukluğu ve panik atağım var. Kardiyologa gittiğimde önce EKG çekildi ve daha sonra EKO yaptırıldı. EKO'dan hiçbir şey çıkmadı çok şükür. Sağ kalp, sol kalp, damarlarda hiçbir problem yok Allah'a şükür. EKG'de ise nabzım 100 çıktı sanırım kağıtta BPM=100 yazıyordu.(Aşırı heyecanlıydım). Doktor çarpıntı olduğunu ve sebebinin ne olduğunu öğrenmek için benden kan testi istedi. Kan değerlerimde kansızlık vs. hiçbir şey çıkmadı şükür ki. Hatta doktor kalbimin, karaciğerimin, böbreklerimin iyi olduğunu ve sıkıntı olmadığını söyledi. Sadece glukoz seviyem 104 çıktı(70-99 normal aralık). İki ay önce de kan vermiştim ama glukozum 89 çıkmıştı. Bu sefer neden yüksek çıktığını anlamadım. Az önce oksimetreden ölçüm yaptım nabzım 85-95 arası ve oksijen satürasyonu 96-98 arası çıkıyor. Tansiyonumu ölçtüğümde genelde 13-9 12-8 gibi rakamlar çıkıyor.(Bir defa 14-10 oldu sanırım.) -Sigara kullanmıyorum. -1.82 boyum 76 kilom var. 19 yaşındayım. -Çayı sadece sabahları içerim o da çok açık ve 1 bardak en fazla.(Tamamen bırakmayı düşünüyorum.) Kahve vs. içmiyorum. -Lustral kullanıyorum 50 mg 1 aydır doktora gittiğimde iyi hissediyordum o yüzden 50 mg bu ay devam edelim dedi ancak sanırım iyi hissetmediğim için doz artırmaya gideceğim gibi gözüküyor. -Tuz ve şekeri bırakabiliyorum ancak ekmeği biraz fazla yiyorum sanırım. -Bayılma, fenalık hissi yaşamadım. Ancak göğüs ağrım oluyor ama noktasal bir ağrı. Sanki iğne batıyor. Bazen de avuç içi kadar göğsün üst kısmı ağrıyabiliyor. Nadir de olsa nefes darlığı oluyor o da stres yaparsam göğsümün altından bir şey yükseliyor gibi hissediyorum anlık oluyor. -Göğüs ağrım motosikletten olabilir mi acaba? Motosiklet sürüyorum eldivenim, kaskım, dizliğim var sadece korumalı montum yok. Kışlık bir montla sürüyorum fazla rüzgar yememek için. Ben çocukluğumdan beri heyecanlı bir insan oldum. Sınava girecek olsam veya çok sevdiğim bir şeyi yapacak olsam bazen çok heyecanlanırım. Hatta EKG çekilirken bana ''Fazla heyecan yapma.'' denilmişti. Benim asıl korkum kalp krizi geçirmek veya kalbimin aniden durması. Kalbimi kontrol ediyorum acaba atıyor mu diye. Ya durursa? Ya kriz anı gelirse? düşüncelerim oluyor. Alttaki resimlerde 2 ay aralıkla yaptırdığım kan değerlerim var. İçlerinden en çok korktuğum şeker. Haziran'da 89 çıkmış Ağustos'ta 104. 2019 Kasım ayında 95'li bir değerdi sanırım. Kalp çarpıntımın sebebi sizce ne olabilir? Şimdiye kadar kaç kez acillere gittim doğduğumdan beri belki 6 kez EKG çekilmiştir bana ama içim hiç rahat değil. Ya doktor bir sorun var da bulamadıysa diye korkuyorum. 2 gecedir doğru dürüst uyuyamadım artık gerçekten göğsümün hafiften ağrıması ve çarpıntı hissi beni çok korkutuyor. 2018 yılından beri panik atağım var ancak bu sene gerçekten çok nüksetti. İşe gidiyorum kalp krizi korkusu, eve geliyorum kalp krizi korkusu, ailecek uzun yola çıkıyoruz kalp krizi korkusu, pikniğe gidiyoruz kalp krizi korkusu, arkadaşlarımla dışarı çıkmak istiyorum kalbim ya durursa korkusu, motosikletle dışarı çıkıyorum ya rüzgar kalbimi durdurursa.... Böyle böyle 100 tane sayabilirim. Ağlıyorum bazen neden ben arkadaşlarımla akşamları takılamıyorum veya motorla gezemiyorum diye. Ve aileme çok yük olduğumu hissediyorum. Onlarda üzülüyor ben iyice üzülüyorum. Sadece içimi dökmek istedim biraz. Şu anda bile panik halim var maalesef. Umarım bu hastalıktan kurtulurum ve bu durumu yaşayan herkes kurtulur. İyi akşamlar. ![]() ![]() |
Kalp Çarpıntısı ve Ölüm Korkusu

-
-
Panik bozukluk hocam. 5 yıldır uğraşıyorum bu durumla. Bu süre içerisinde toplam 2 sene paxil 20 mg kullandım, tranko-buskas eşliğinde. Psikoterapi ve bilişsel davranışçı terapi de aldım. Baya iyi geldi ancak zaman zaman yine aynı sorunları yaşıyorum. Kendimden örnek vermek gerekirse efor sarfettiren şeyleri yapmaktan kaçınıyorum. Mesela spor yaparken nabzım cok yükseldiği için kalp krizi geçireceğim diye tribe giriyorum. Sonra anlattığın gibi bazı aktivitelerden kaçınıyorum. Halısahaya gitmiyorum, denize girince nabzım hızlanıyor, sauna vb ortamlar beni geriyor dediğin gibi nabız uçuyor göğüste baskı hissediyorum falan. Geçen iş yeri doktoru muayene ederken nabzım hızlandı adam iyi misin diye sordu duraksayıp. mesela dediğin gibi bu tarz testler bile beni aşırı geriyor. MR'a tomografiye giremiyorum korkudan
Tamamen benim yaşadığım süreci yaşıyorsun. Ben şu anda baya iyi durumdayım, ilaç kullanmıyorum. Kendimi kötü hissedersem tranko-buskas içiyorum sadece. Diyorsun ya kalp krizi korkusu şu anda bunu yazarken ben bile kalp krizi geçirip ölebilirim. Bu dünyadaki en büyük ölüm sebebi. Her an birileri bu sebepten ölüyor. Sen bu belirsizliğe karşı koyup hayatını yaşaman lazım. Aman ya ölürsem ya kalp krizi geçirirsem korkusu ile yaşarsan hiçbir zevk almazsın. Her şeyin üstüne git. Motorla çık, alkol al, türk kahvesi iç üst üste 2-3 bardak çay iç hiçbir şey olmadığını görünce rahatlayacaksın.
-
Panik atak bir insanın başına gelebilecek en kötü şey. Geçmiş olsun hocam.
-
Hocam mideyi kontrol ettir kronik gastrit olabilir söylediğin şeylere benzer bende yaşadım hatta gaz sıkışması oluyor gögüs kısmına doğru hissedince korkuyodum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Maaşallah kardeşim, kan tahlilin sonuçları benimkinden 10 kat iyi. Ben iştahsız olduğumdan birçok değer düşük çıkıyor, çok yemek seçiyorum.
Tıp fakültesinde 5.sınıfta bir öğrenci olarak, üstelik en iyi anladığım branş psikiyatri olarak söylemeliyim ki sende kapı gibi panik bozukluk var.
Halk arasında buna "panik atak" deniyor; ama panik atak, adı üzerinde sadece "bir tane atak" anlamına geliyor. Eğer bu atakları sürekli yaşıyorsan, adına "panik bozukluk" denilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrakeMcCain -- 27 Ağustos 2020; 20:31:2 > -
paroksetin ve duloksetin lustral den daha güçlü. böyle büyük korkulara lustral yetmez. ayrıca tek bir kalp doktoruna gitme, en az iki farklı kalp doktoruna görün. bende aynı şikayetleri yaşadım ve yaşıyorum, imzamda da belli zaten ölümü düşünmek işim oldu birkaç yıldır. ölüm her an koynumuzda, bu yüzden insan en büyük yatırımını ölüme yapmalı bence. (dini anlamda demiyorum) kalbimle ilgili aynı anlattığın şikayetlerim olmuştu 2 yıl önce. 3 farklı kalp doktoruna göründüm toplamda. kalbimin mitral kapağımda eğrilik (kavis) varmış. bu hastalık değil farklılık dedi doktor. arada susuz kalırsan, uykusuz kalırsan, çok kafein tüketirsen çarpıntı olacaktır dedi. özellikle uykusuz kalırsam çarpıntı oluyor. yakında tekrar gideceğim doktora. nabzım yüksektir. kalbim bebekliğimden beri hızlı atar. güvende hissetmek çok önemli.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Hocam dediğin doğru olabilir. 2019 yılının sonlarına doğru her yemekten sonra şiddetli mide yanması yaşıyordum. Hatta dedim bu böyle olmayacak kesinlikle endoskopi çektirmeliyim diye düşündüm. Ama sonra nedense mide yanması tamamen ortadan kalktı. O hazımsızlık, yutma güçlüğü tamamen geçti diyebilirim. Şimdi sadece kalbime odaklıyım ve kalbimden korkuyorum diyebilirim.
-
Kardesim gayet normalsin hatta bu yazdıklarından bile hastalık hastası olduğunu analdım takma kafana bende de bir zamanlar vardı geçti...
Hocam aynısını bende yaşıyorum o dedigin carpinti ve gogusteki noktasal agrılar da dahil.Bende bir de kulakta çinlama ve gozumde karincalanma var.
Hastanede goz ve kulakta bir sey cikmadi.noroloji bolumune gittim.Testler falan yapildi MR cekildi yine bir sey cikmadi.Kalpte sapa saglam cikti.
Tamamen stresten ve anksiyeteden kaynaklı bu durum.Ne zaman cok stresim olsa bu sikayetler daha da artiyor.Ben az cok kontrol altina aldım.Sende cok kafaya takma baska seylerle ilgilen kafanı dagit.Şikayetlerin azalacaktır.
midene baktır stres en çok mideyi vuruyor.
Mide ile alakası yok bu olayın. Tamamen anksiyete sebep oluyor. Tranko Buskas adlı ilacı hiç kullandın mı duydun mu bilmiyorum ama özellikle psikolojik kaynaklı bağırsak sorunlarında verilen bi ilaç. Ben de her yemek yediğimde hazımsızlık oluyor, midem yanıyor sürekli geğirme dürtüsü hissediyorum. Anskiyete kaynaklı yani midende sorun falan yok korkutma kendini
-
Aynen hocam reflum var ilac kullandim 2-3 ay buyuk oranda gecti 1 senedir ilac kullanmiyorum.yememe icmeme dikkat ediyorum.
Hocam şikayetler olarak çok benziyoruz. Sadece ben artık alistigim için ölüm korkusu yaşamıyorum. Biraz bekleyince kendiliğinden geçiyor çünkü.
Benim asıl şikayetim bunlara ek olarak çok çabuk yorulmak. Halen anlamadigim şekilde kısa süreli fiziksel aktivite bile hemen yoruyor ve kalbim hızlanıyor. EKG ve eko da temiz cikti. Holter taktırdım kendime, sonuç ciddi birşey yok dedi doktor. Sana da holter taktirmani tavsiye ederim.
Sadece yorulmaya bir çare bulmak istiyorum. Bu yaşta spor yapamıyorum anasını satayım..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Panik bozuklukla yaklaşık 10 sene boğuştum ilaç tedavisi işe yarıyor lakin en önemli sıkıntı işin kafada bitmesi çünkü tedaviyi kestiğinde eğer depreayona ya da hayat şartlarını bozan durumlar tekrar meydana gelirse tekrar hortluyor. Korkularınla yüzleşmelisin en önemlisi yaşadığının kalp krizi olmadığını ya da soluğunun kesilmediğini bunun sadece boyun kaslarının bir oyunu olduğunu kendine kabullendirmek kardeşim. Ölmek kolay değil hele panik bozukluktan ölen kimse yok bunu iyice kabullenmelisin. Yalnız kalmaya, aktivitelere katılmaya kendini zorlamalısın yoksa hayat standartların çok bozuluyor saman gibi yaşamak zorunda kalıyorsun. Bazen gece uykumdan bozuklukla uyanıyorum hemen hastane gidesim geliyor bilincim yerine gelince bunun panik bozukluk olduğunu anlıyorum ve kendimi sakinleştiriyorum böylece atak geçiyor gidiyor. İlk zamanlar bunu yapmak imkansız gibi gelecek ama 5-6 defadan sonra artık sen atagın degil atak senin oyuncagın olacak emin ol. Tabi önce kalp, akciğer ve dahiliyeye git bir kontrol ettir kendini birseyin yoksa dediğimi yap emin ol kurtulacaksın. Çok geçmiş olsun bu lanet hastalığı geçirmeyen anlamaz gerçekten.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Kas ağrıların oluyor mu özellikle sırt ve boyunda.
-
Evet boynumun solu ve sol kolum ağrıyor bazen.
-
Fibromiyalji olabilir.
-
Dostum sende de fibromiyalji olabilir.
-
Su an gece saat 1.39 ve ben anksiyete sebebiyle uykumdan uyandim, benim gibi biri varmi diye buralarda dolasiyordum. Ben de sizin gibi kalbime odakliyim ilk kez gecen sene panik atak gecirdim ondan sonra basladi. Doktor detayli inceledi kalbimi sorun olmadigini soyledi. Ama ben temmuzda tekrar gittim kardiyolojiye, 50 yasindan once kalpkrizi gecirmezsin dedi. Rahat etmedim bu sefer kalp durmasindan korktum eylulde tekrar gitrim yine birsey yok. Bu sefer dedim kalbimde bi hastalik olabilir gecen gun yine gittim yine birsey yok. Siz nasilsiniz daha iyimisiniz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X