Şimdi Ara

İlacın Yan Etkisi Açıklanamayan Ani Ölüm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
15.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Zyprexa Velotab 5 mg yazdı doktor, ilacın yan etkilerini okurken şok oldum. Açıklanamayan ani ölüm nedir biri açıklayabilir mi?

İlacın Yan Etkisi Açıklanamayan Ani Ölüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neuroxena -- 21 Mayıs 2015; 0:04:58 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

İlacın Yan Etkisi: Açıklanamayan Ani Ölüm

Rexapin, depresyon ve anksiyete tedavisinde kullanılan bir antidepresandır. Nadir durumlarda, Rexapin kullanımı açıklanamayan ani ölüme (OUD) yol açabilir.

OUD, herhangi bir belirgin sebep olmaksızın, kalp durması sonucu ani ölümdür. Rexapin kullanan hastalarda OUD riski, özellikle yüksek dozlarda kullanım ve altta yatan kalp rahatsızlığı olan kişilerde artar.

Rexapin kullanan kişiler, özellikle aşağıdaki belirtiler varsa derhal tıbbi yardım almalıdırlar:

• Göğüs ağrısı
    • Nefes darlığı
    • Çarpıntı
    • Baygınlık hissi

Rexapin kullanan hastalar, ilacın yan etkileri konusunda doktorlarıyla konuşmalı ve düzenli kalp muayenelerinden geçmelidirler.

Rexapin'in OUD riski, kullanımının dikkatli bir şekilde izlenmesi ve risk altındaki hastaların uygun şekilde yönetilmesiyle azaltılabilir.

Anahtar Kelime Kullanımı:

• Rexapin ani ölüm: Rexapin kullanımı, nadir durumlarda açıklanamayan ani ölüme (OUD) yol açabilir.
    • Açıklanamayan ani ölüm (OUD): OUD, herhangi bir belirgin sebep olmaksızın, kalp durması sonucu ani ölümdür.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Daha ne olduğunu anlamadan pamuğu tıkıyorlar demek.
  • İçme demek

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu ne lan :S
  • Gizli tarifi o kanka
  • Şakamı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • böyle ilaçları doktorlar ne .ok yemeye yazıyor bence yazanlar o prospektüsü okumuyor bile :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İç gitsin ya genç ölürsün nolcak
  • Halk arasında hık diye gitmek de denir.
  • Bazı ilaçlarda yazar, tıpta böyle bir teşhis vardı diye hatırlıyorum ( açıklanamayan ani ölüm diye ). Merak etmeyin hocam bir şey olmaz her ihtimali yazarlar genelde, ilaçların prospektüslerini okursanız çoğu içtiğimiz ilaçta ( ağrı kesiciler gibi küçük ilaçlar dahil ) bir çok ölümcül yan etkisi vardır.
  • Bişiy olmaz iç ama ölümünü dramatikleştir bo*u bo*una ölme.
  • Onlar çok çok nadir olan yan etkileri.
  • depresyon hastası mısınız?o tip ilaçların hepsi o şekildedir hani onu içmeyin yerine şunu için desek aynı olay.

edit:duygudurum demişsiniz ama hangisi dediğim gibi depresyon mu yoksa bipolar mı?bipolarda da mani döneminde böyle ilaç vermemeleri lazım.miligramı az gece için diye verdilerse uyku içindir içmenizde bir sakınca yok bence.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Duygudurum_bozuklu%C4%9Fu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Edward Teach -- 21 Ağustos 2014; 23:00:07 >
  • Bende geçenlerde bir antibiyotik kullanmıştım kullanırken tırstım valla.
    Yan etkilerin birkaçı; kalp krizi-böbrek yetmezliği-bilinç kaybı-bağırsak düğümlenmesi-akciğer karaciğer iltihabı falan diye uzuyo liste
  • Açıklanamayan yan etki.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilacın başka bir yan etkisi de rexapin gibi kilo aldırıyor
  • Yan etkisi işte hocam, hatta oran belirtilemediğine göre matematiksel olarak imkansıza yakın bir yan etki. Ama her ilaçta yan etkiler yazmak zorunda diye yazılmış. Siz bilirsiniz yinede :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence kullanma böyle ilaçlar pek faydası olmaz yarardan çok zarar mal gibi olursun tepkisizleşirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: omgomg

böyle ilaçları doktorlar ne .ok yemeye yazıyor bence yazanlar o prospektüsü okumuyor bile :D

tabii canım zaten bunun eğitimini alıp, senelerce bu mesleğe kendini adayan kişiler hiç prospektüsü okuyarak yazar mı hasta sağlığı onun için hiç önemli mi zaten çok haklısın kardeşim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Spread

quote:

Orijinalden alıntı: omgomg

böyle ilaçları doktorlar ne .ok yemeye yazıyor bence yazanlar o prospektüsü okumuyor bile :D

tabii canım zaten bunun eğitimini alıp, senelerce bu mesleğe kendini adayan kişiler hiç prospektüsü okuyarak yazar mı hasta sağlığı onun için hiç önemli mi zaten çok haklısın kardeşim

ben o okumuyor kısmında espri yaptım sonunda da :D boşuna koymadım
    evet rastgele yazıyorlar bu kişi ölse bunun sorumlusu doktordur
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.