Şimdi Ara

Kaliteli MP3 yapma hk. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
176
Cevap
0
Favori
25.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • millet Exact Audio Copy adlı programa lame.exe yi gösterdiğim halde .waw olarak çeviriyor yardımcı olcak arkadaş war mı şimdiden tşk'Ler
  • Merhaba Arkadaşlar
    Easy CDDA Extractor adlı programla Lame Codec özelliği kullanılarak değişken biçimde çok kaliteli ses yapılabiliyor.Ben Kullanıyorum çok memnunum.Üstelik deneme sürümü bütün özellikleri kullandırıyor bi sürelik.
  • konu ölmüş gitmiş ya..
    neyse bugün indirdigim bir albumün icinden konuyla ilgili söyle bir yardımcı pdf dosyası cıktı..
    cok inceleme fırsatım olmadı ama icerde oldukca detaylı bir anlatım var..
    yardımcı metin belgesinde söyle bir acıklama var:
    Bu, LAME
    # programinin "--alt-preset extreme" opsiyonu sayesinde olacaktir. (frostbite' ın da bahsettigi)
    # - ID3 tag'leri otomatik olarak yaratilacaktir.
    # - Dosya ve klasor isimleri ortak bir standarda uyacaktir.
    # - Ripping i$lemindeki olasi hatalar otomatikman ortaya cikarilacaktir.
    # Olu$turulan MP3 dosyalari otomatik kalite kontrolden gececek ve hicbir
    # problem icermeyecektir.

http://r apidshare.de/files/21898180/MP3_UberNet_Standardi_ve_EAC-APE_Kilavuzu_v1.0.pdf.rar.html
    (r ve a harfleri arasındaki boslugu kapatalım)

yuklemenizi öneririm...dedigim gibi bayağı uğraşmışlar.

• kolay kullanım ve kaliteli çevrim için dBpowerAMP Music Converter programını kullanabilrsiniz...
  • EAC programı, bu hususta en iyi, en geçerli program. Çok ayrıntılı ayarları var. Yurt dışındaki forumlarda da sık sık adı geçiyor. Turuncu nun bahsettiği convert işlemi sonunda hata ve ses seviyesi kontrollerini de aynen otomatik yapıyor ve işlem sonunda rapor veriyor.
  • Bu konu benim için yararlı oldu gerçekten ,bir çok şey öğrendim sadece bi kaç saat içinde, bilgilerini paylaşan arkadaşlara teşekkürler
  • http://www.ubernet.org/?p=UberGuide
    Buradan EAC ve Lame encoder kullanarak VBR olarak mp3 formatında audio cdleri en iyi ne şekilde ripleyebileceğinize dair bir anlatım mevcut.. benim çok işime yaramıştı umarım siz de kullanırsınız
  • ben bişey sorcam

bi şarkıyı orjinal cdsinden 320kbit e çevirmekle aynı şarkının 128kbit lik versiyonunu 320kbit e çıkarmak aynı şeymidir

yanii eski mp3leri tekrar ripleyerek yüksek değerlere (192,256,320 gibi) kalitesini arttırabilirmiyiz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: yassino

ben bişey sorcam

bi şarkıyı orjinal cdsinden 320kbit e çevirmekle aynı şarkının 128kbit lik versiyonunu 320kbit e çıkarmak aynı şeymidir

yanii eski mp3leri tekrar ripleyerek yüksek değerlere (192,256,320 gibi) kalitesini arttırabilirmiyiz?

emin olmamakla birlikte sanmıyorum. en sağlıklısı orjinal cd den iyi bir program ile (ben EAC kullanıyorum) riplemek.
  • @yassino
    Hayır tabii ki değil. Kaybedilen veri geri gelmez, yani 128kbps'lık bir parçayı 320'ye çevirmek hiçbir şey getirmediği gibi boşu boşuna daha fazla yer kaplar. 320'de cd kalitesine çok yakın performans için EAC muhteşem bir program birdi dizzy arkadaşın da dediği gibi. İstenen her türlü ayrıntıya ulaşılabiliyor...
  • şu mp3gain i doru düzgün indirebileceğimiz direk link verebilecek bir arkdaş varmı kendi sitesinde bir çok link var ben bir tane indirdim kuramadım hata verdi
  • kesinlikle aynı şey deil. 128 lik şarkıyı 320 ye çevirerek sadece fazla yer kaplamasını sağlarsın. 128 lik şarkının kalitesi herzaman 128 kalacaktır. önemli olan kaynak burada. kaynak neyse o olacaktır. eğer 320 lik mp3 istersen bunu riplerken 320 olarak riplemen gerekecektir. yada wav halleri varsa onlarıda 320 lik yapabilirsin.
    bu arada mp3 çevirme konusunda ben de Exact Audio Copy (EAC) 0.9 beta 4 kullanıyorum. bu über standardında açıklandığı gibi variable mp3 çevirimleri çok iyi sonuçlar veriyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: yassino

ben bişey sorcam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osman_goksel -- 16 Ağustos 2006; 1:21:31 >

• Basından berı konuyu takıp ettım ama kafam karıstı bıraz. Bırı bana normal mp3'u kalıtelı bı sevıyeye donusturmem ıcın greken programı yazabılır mı?
  • Riplemek için pekçok program kullandım. çeşitli sıkıştırma oranlarını denedim. defalarca, her daha iyi yi bulduğumda arşivi komple yeniledim. yaklaşık 200 civarı cd yi tekrar tekrar ripledim. bir kere mp3 playerler ile verilen programlar herkesin rahatça kullanabileceği biraz daha basit kompak programlar. internette aratırsanız tabiki yüzlerce program bulabilirsiniz. genede en çok itibar gören, meraklılarının en iyi sonuç verdiğini söylediği EAC adındaki program. cd bilgilerini "freedb" den otomatik alıyor wav a çeviriyor. uygun codec tanıtırsanız wav ı da mp3 e çeviriyor. ben "Lame" codec kullanıyorum. pekçok format falandan bahsediliyor. lossles formatlar, sony nin atract ı hepsi hikaye. mp3 ün yaygınlığı en büyük avantajı. Lame de 200-320 kbps arası VBR formatını kullanıyorum. yoğun olmayan birkaç enstrümanlı parçalarda 210 kbps civarı ama genelde 250 kbps civarı değerleri kullanıyor ve bir albüm 100-130 mb yer kaplıyor. ses kalitesi benim için yeterli. bu topik in ilk sayfalarında hangi ses kalitesi için hangi lame codec i kullanacağımızı bir arkadaş yazmıştı (o da bir forumdan almış, aynısını orada sonradan görmüştüm). o codecleri copy-paste ile EAC nin ayarlar kısmında bir yere koyduğunuz zaman sonuç bence en iyisi.

• Dün bir test yaptım pcmde [Creative X-Fi Fatal1ty]'de UM1 ile. Önce Creative ripleme programından 320mp3 ve 320wma yükledim, daha sonra Lame codecli EAC'den 320kbps[normalize edilmiş] mp3 yükledim, WMP'den lossles ve bir de WAV yükleyerek hepsini defalarca dinledim.

Sonuçta ne mi oldu? EAC 320kbps kesinlikle WAV kadar kaliteli, lossless'ın da bundan bir farkı yok ama EAC'nin 320sinden boyut olarak çok daha büyük olduğu için dezavantajı buradan kaynaklanıyor. Creative rip programı ise elektronik seslerin çokluğundan dolayı birkaç adım geride kaldı. İşte aradaki fark da bu, Birdy Dizzy EAC'yi boşuna övmüyor yani emin olabilirsiniz. Diğer bir topicte birkaç hafta önce tartışma çıkmıştı ama benim gene EAC sayesinde iddiam sürüyor, Lame codecli EAC varken kesinlikle lossless'a o yer verilmez. AAC'yi toptan geçin zaten

Şu topici, açan, dolduran tüm arkadaşlara da ayrıca teşekkür ederim. Harika bir konu...Bunu yukarıda tutalım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be Creative -- 16 Ağustos 2006; 22:35:59 >

• Be Creative cümlenin sonundaki sitem kimeydi onu anlamadım.
  • banaydı.
    diyorum ve bu konunun kişisel hırslara ve savunma mekanizmalarına kurban gitmemesini sağlıyorum.. çok büyüğüm yaa

konuya devam, kişisel mesajlar ise pm' e...
    zira hemen şimdi be creative'e pm atacağım...
  • Yok hiç kimseye demedim zaten, gırgırına yazdım sırf, alınma olmasın

@turuncu
    Bu arada abi, sen EAC mi kullanıyordun Mp3gain miydi?
  • Eyvallah
  • arkdaslar bırı bana Lame codecli EAC'den ındırebılecegım bı sıteyı pm den yollıyabılırmı acaba?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.