Şimdi Ara

Kaliteli MP3 yapma hk. (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
176
Cevap
0
Favori
25.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Birdy Dizzy

quote:

Orjinalden alıntı: wq

arkadaşlar var mı clipping ile ilgili bilgi sahibi? mp3gain clipping leri yok edemiyo galiba?

mp3gain yanlış bilmiyorsam mp3 ler arasındaki ses seviye farklılığını kaldırıyor. Yani normalizasyon (sorun yaratan ses piklerinin sorun yaratmayacak seviyelere çekilmesi) dan farklı. Kullanmadım ama bildiğim kadarı ile clippingleri yok edememesi lazım. EAC de normalizasyon da yapabiliyorsunuz (onun da ayarları var). EAC tüm dünyada ileri düzeyde kullanıcılar da dahil olmak üzere kabul görmüş bir program (gerçi bende bu topikte öğrendim ve kullanıyorum). Çok ayrıntılı ayarları var be deştikçe insan yeni şeyler öğreniyor.Tavsiye ederim.

teşekkürler. benim bi sorum daha olucaktı, ben eac ta bit rate seçmeden bi şarkıyı cd den mp3 e çevirdim. sağ tuşla özelliklerine girdiğimde 320 windows media player da 192 kbit gözüküyo, farklı gözükmesi normal bişiy mi?

• EAC de şarkıları riplemeden önce riplemek istemediğimiz parçaları nasıl çıkarıyoruz. Bilen var mı. Tüm albümü mp3 yaptıktan sonra istemediklerimi siliyorum ama buda zaman alıyor. Yardım.
  • kimse bahsetmemis kaliteyi etkileyen en onemli uc faktor var dijital seste.1. si bitrate,2. si sag-sol ses kanallari,3.su ust frekans kesim siniri.

Netten indirdigimiz cogu 256-320 kbit mp3/wma da bile bazen metalik sesler(aslinda sag-sol kanalin tam olarak olusturulamamasindan kaynaklanirlar)duyuyoruz.Bunun nedeni encoding sirasinda default olarak channel modunun JOINT STEREO olarak secilmesidir.Joint stereo stereoyu dolayisiyla kanallari mahveden bir mod.Bunun yerine encoding sirasinda STEREO veya DOUBLE CHANNEL secilirse bu sorun kalkacaktir.

256-320 kBit Stereo/Double Channel MP3/WMA dosyalari oldukca orijinaline yakin ve parazitsiz ses verir.

Lowpass(yani ust frekans kesim siniri) encoder programa bagli olmakla beraber program izin veriyorsa en az 16 KHz, optimal olarak ta 18 KHz. secilmelidir.16KHz. altinda lowpass yapan encoderlarda olusan mp3 tamamen tizlerden yoksun donuk ve cansiz olacaktir.

Bitrate olarak 196 nin asagisi,joint stereo olan mp3 ler(monodan bile daha rezil hele bitrate dusukse) ve 16KHz. altinda lowpass uygulanmis mp3 ler benim icin dinlenemez seviyesindedir.

Encoder olarak LAME duzgun ayarlarla en iyi sonucu veriyor.

Malesef netten indirilenler ozellikle Turkcelerin %90 i optimal olmayan ayarlarla encode edildiginden cok berbat ses veriyorlar.
    Eger en ufak bir parazit bile olmadan ve dosya boyutunu onemsemeden herzaman orijinal seste muzik istiyorsaniz mp3 playerlar icin lossless WMA yada WAV (bence 4GB ve uzeri mp3 calarlar icin wav da bile 100 parca az bir rakam degil)pc de ise APE(monkey's audio lossless) yi tek gecerim.Sahsen ben pc de muzik dinlemesem de portable cihazlarda bu sekilde sayida az ama kaliteli muzik tercihinde bulunuyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: maniac1987

peki ben bişey sorucam
    mesal sarkılardaki kbps belli ama benım khz hakkında fıkrım yok
    h320de normal cogu sarkı 44khz ama alet 400khz yue kadar calabılıyor ama ben daha 44khz nın üstünde sarkı bulmadım
    bu konuda bılgısı olan arkdas varmı?
    hersey kbps ıle ılgılı degıldır sanırım

frekans birimi olarak hertz, bir saniyede yapilan tekrar sayisini anlatir. 1/saniye cinsindendir yani. ornek; 5 hertz, bir olayin saniyede bes kez gerceklestigini ifade eder. insan kulağının duyma sınırı ise 20 hz. - 20 khz arasındadır. khz verinin kayıttan okunma hızıdır. şimdilik bunları bulabildim dostum, bilgi edindikçe paylaşıcam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caferacer -- 19 Nisan 2006; 17:39:35 >

• pcdata76, verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. Büyük bir kısmını zaten uyguluyordum. Software olarak EAC kullanıyorum.256-320 kbit VBR-stereo-mp3 ayarlarını tercih ediyor encoder olarak LAME kullanıyor bitiminde de normalizasyon uyguluyorum. Lowpas olayını ilk defa senden duyuyorum. Araştıracağım, sende uygulama konusunda (nereden ayar yapılıyor) aydınlatırsan sevinirim.

Tüm arkadaşların kaliteli mp3 yapma olayına daha çok eğilmelerini tavsiye ediyorum. Bugün bir arkadaşımdan 5-6 cd dolusu hazır mp3 aldım. Hazır olması gerçekten çok güzel ve büyük kolaylık ama kendi yaptığım mp3 lerden sonra hiç çekilmiyor. CD lerin tamamı 128 ve 192 kphs de kaydedilmiş. Birkere dip ses (derinden gelen gürültü veya ses kirliliği) çok fazla. Baslar-tizler dengeli değil ve seste dalgalanma var. Dinlediğiniz müziği ses kalitesi olarak iyi görüyor olabilirsiniz fakat daha kalitelisini dinleyince aradaki farkı anlıyorsunuz. Bu kalitedeki kayıtlar ile cihaza yada kulaklığa verilen paraya yazık. Son yıllarda çıkan albümlerin kayıtları çok kaliteli. Bu albümleri kaliteli bir mp3 yapınca iyi bir player ile dinlemeye doyum olmuyor. Zincirin bir halkası kötü olursa (albüm-mp3-player-kulaklık) diğerlerini öldürüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Birdy Dizzy -- 19 Nisan 2006; 18:32:55 >

• Çok faydalı bir topic arkadaşlar,herkesin eline sağlık,gerilere düşmesin.Bende bu aralar enigmanın 15 years after box setini almayı düşünüyorum.Sağlam kalitede ripler yapmak istiyorum bakalım.Ciddden kaliteli kulaklıkla kalitesiz mp3 çekilmez bir hal alıyor.
  • Herkese hitap eden bir topic. İlk gördüğümde çok ilgi çekeceğini, forumdaki herkesin katkısıyla belkide en popüler konu olacağını düşünmüştüm. Ancak malesef sanırım rahat atıp tutulacak bir mevzu olmadığı için yeteri kadar ilgi çekmedi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: alpaslanbek

Converting programları arasında Lame tercihimdir fakat size şöyle bir şey önereyim.. Winamp ın bir çok eq plug-in i var.. Bu plug-in ler ses kalitesini çok bariz bir şekilde arttırıyor.. Bu plug-inleri kullanan arkadaşlar vardır belki ama benim tavsiyem "Dee2" P2P programlarında aratırsanız bulursunuz. Winamp ile paralel olarak çalışan bir eq programı.. Winampta output seçeneğini disk writer yaptığımız zaman winampın o plug in le birlikte çalışarak verdiği sesi waw olarak kaydedebiliyoruz.. Biraz uğraştıran bir işlem ama emin olun mp3 lerin orjinal ses kalitesinden çok çok daha güzeL ses kalitesi sağlıyor.. İlerleyen günlerde arzu edilirse daha geniş bi şekilde döküman halinde foruma açıklayabilirim..

Plug-in lerin ses kalitesini arttırdığı doğru değil. Sadece sesi değiştiriyor. Dee2'yi biliyorum mesela. Kulağa hoş yumuşak bass verebiliyor ama kaliteyi arttırmıyor.

• ya bu bahsettiğiniz " Shuffle" ne oluyor acaba???
  • ipod un shuffle modeli oluor
  • Eac programıyla lame sıkıştırıcısını kullanarak -alt preset standart da çok kaliteli mp3ler edinebilirsiniz
  • Valla yalan olmasin bu konu üzerinde bugüne kadar hic bu kadar yogun durmamistim. topigi acan ve topicte emegi gecen bütün arkadaslara tesekkürlerimi iletiyorum.
    böyle bir ortamda mp3 playerin yada kulakligin hic mi hic önemi kalmiyor. Müzigin kalitesi ön plana cikiyor. bunu basaran arkadaslarin ellerine saglik.
  • quote:

Herkese hitap eden bir topic. İlk gördüğümde çok ilgi çekeceğini, forumdaki herkesin katkısıyla belkide en popüler konu olacağını düşünmüştüm. Ancak malesef sanırım rahat atıp tutulacak bir mevzu olmadığı için yeteri kadar ilgi çekmedi.

ıpodmun seklı cok güzel cok ınce demeye benzemıyorda ondan
    bu arada rockboxla ılıglı sorunların varmış
    merak ettim?
    ırıver topiginde yada burda yazarsan yardımcı olmaya calısırım
  • arkadaşlar burda yazılanları okudum çok güzel şeyler yazılmış bende bir soru sormak istedim bende sony nw-e103 mp3 player ve sony mdr-e818lp kulaklık var benim bunda en iyi şekilde müzik dinleyebilmem için napmalıyım internetten baktım ses 80 db yazıyo işşallah ben bi mx500 alşıcam onla nasıl olur şimdi bana bu kombinasyon için en iyi ayarlar hangi programla nasıl yapılır bana bi anlatırmısınız
  • quote:

Orjinalden alıntı: maniac1987

quote:

Herkese hitap eden bir topic. İlk gördüğümde çok ilgi çekeceğini, forumdaki herkesin katkısıyla belkide en popüler konu olacağını düşünmüştüm. Ancak malesef sanırım rahat atıp tutulacak bir mevzu olmadığı için yeteri kadar ilgi çekmedi.

ıpodmun seklı cok güzel cok ınce demeye benzemıyorda ondan
    bu arada rockboxla ılıglı sorunların varmış
    merak ettim?
    ırıver topiginde yada burda yazarsan yardımcı olmaya calısırım

Maniac sorunum kalmadı. İlgin için çok sağol. Sadece Şarkıları albümdeki sıraya göre dinleyemiyorum. Herşeyi harf sırasına koyuyor. Özellikle birbirine bağlantılı şarkılarda (Pink Floyd un albümlerindeki gibi) kötü bir durum. Rockbox ın manüeline de baktım, bulamadım. Belki de çözümü yoktur.

• Merhabalar,

Bu konuyu daha önce başka bir forumda "Elimde orjinal CD'lerim var bunları CD kalitesinde mp3 'e ses kaybı olmadan nasıl çevirebilirim?" diye dile getirmiştim ve Audiograbber yazılımı önerilmişti, şimdi bu yazılımdan biraz bahsedeyim:

Program daha önce ücretliydi, fakat başka bir programla rekabeti nedeniyle ücretsiz dağıtılmaya başlandı,
    Cd deki şarkıları wav formatı üzerinden mp3 yaptığı gibi doğrudan mp3 olarak da sıkıştırabiliyor, ayrıca normalleştirme fonksiyonu da var.

Sıkıştırma işlemi için pcm, ogg, fraunhofer, LameEnc DLL v.1.32 codecleri kullanılıyor, ama ben LameEnc codecini tercih ediyorum, bu codeci ilgili siteden küçük bir yama ile yüklüyorsunuz böylece 320 brate e kadar ses sıkıştırmak mümkün, üstelik yüksek kalite ayarında stereo veya çiftli stereo ayarları ile...

Ayrıca program freedb fonksiyonu ile şarkı ve sanatçı isimleri ile ıdTag bilgilerini otomatik olarak bulup yüklüyor.

Ancak daha önemlisi, bu program Chip dergisi tarafından yapılan testte en iyi kalitede mp3 sıkıştıan yazılım seçilmiştir, bilginize....

• quote:

Orjinalden alıntı: acsev2003

Merhabalar,

Bu konuyu daha önce başka bir forumda "Elimde orjinal CD'lerim var bunları CD kalitesinde mp3 'e ses kaybı olmadan nasıl çevirebilirim?" diye dile getirmiştim ve Audiograbber yazılımı önerilmişti, şimdi bu yazılımdan biraz bahsedeyim:

Program daha önce ücretliydi, fakat başka bir programla rekabeti nedeniyle ücretsiz dağıtılmaya başlandı,
    Cd deki şarkıları wav formatı üzerinden mp3 yaptığı gibi doğrudan mp3 olarak da sıkıştırabiliyor, ayrıca normalleştirme fonksiyonu da var.

Sıkıştırma işlemi için pcm, ogg, fraunhofer, LameEnc DLL v.1.32 codecleri kullanılıyor, ama ben LameEnc codecini tercih ediyorum, bu codeci ilgili siteden küçük bir yama ile yüklüyorsunuz böylece 320 brate e kadar ses sıkıştırmak mümkün, üstelik yüksek kalite ayarında stereo veya çiftli stereo ayarları ile...

Ayrıca program freedb fonksiyonu ile şarkı ve sanatçı isimleri ile ıdTag bilgilerini otomatik olarak bulup yüklüyor.

Ancak daha önemlisi, bu program Chip dergisi tarafından yapılan testte en iyi kalitede mp3 sıkıştıan yazılım seçilmiştir, bilginize....

Audiograbber a bakacağım. Ancak bütün dünyada meraklıları arasında en yaygın kullanılan EAC. Sende onu incele. Ayrıntılı bilgi için bu topiği okuyabilirsin. Zaten çok yazan yok (yurt dışındaki forumlarda en çok rağbet gören daha ayrıntılarda alt topikleri olan bir konu ama bizde malesef öyle olmuyor).

• Topic eskiyor beyler.

Emule gibi p2p sitelerinden çektiğimiz mp3'lerin ses kalitesindeki farklılıkları ses kaybı olmadan nasıl yok edebiliriz? Yani dinlerken bir şarkının sesini açıp diğerinin sesini kısmamalıyım...Saygılar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: acsev2003

Topic eskiyor beyler.

Emule gibi p2p sitelerinden çektiğimiz mp3'lerin ses kalitesindeki farklılıkları ses kaybı olmadan nasıl yok edebiliriz? Yani dinlerken bir şarkının sesini açıp diğerinin sesini kısmamalıyım...Saygılar...

yukarıda geçiyor.

mp3gain programıyla normalizasyon yaparsan sorun kalmaz.
  • arkadaşlar ellerinize sağlık gerçekten güzel ve çok önemli bir konu mp3 en çok tercih edilen format denilebilir ses dosyaları için en kalite sesi elde etmek benim için çok önemli tavsiye edilen programları indirip deneyeceğim umarım arayüzü kolay programlardır emeği geçen herkese tşk'ler
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.