Şimdi Ara

Kaliteli MP3 yapma hk. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
176
Cevap
0
Favori
25.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • CD'den MP3 yapma işlemi temelde iki aşamadır. Önce CD'den "digital audio extraction" yani DAE yapılmalı ve WAV dosyası oluşturulmalıdır. Sonra WAV'lar MP3'e çevrilmelidir. Bir program CD'den direkt MP3 yapıyor görünse bile, arada bu WAV dosyalarını geçici olarak da olsa oluşturmalıdır.

- CD'den DAE veya "rip"leme işlemini en iyi yapan programların başında Exact Audio Copy geliyor (EAC):
    www.exactaudiocopy.de (Bu konuda CDex de iyi bir program).

- WAV'dan MP3 yapmak için kullanılabilecek en kaliteli codec ise LAME. LAME aslında DOS altında çalışan bir program ve Windows altında çeşitli arayüzlerle kullanmak mümkün.

EAC'ye LAME'i tanıtır ve ayarları girerseniz WAV'ları elde ettikten sonra MP3'e dönüştürme işlemini otomatik olarak yapacaktır.

Daha fazla bilgi için aşağıdaki rehberi okumanızı tavsiye ederim:

mp3.radified.com

• quote:

Orjinalden alıntı: mkashgari

CD'den MP3 yapma işlemi temelde iki aşamadır. Önce CD'den "digital audio extraction" yani DAE yapılmalı ve WAV dosyası oluşturulmalıdır. Sonra WAV'lar MP3'e çevrilmelidir. Bir program CD'den direkt MP3 yapıyor görünse bile, arada bu WAV dosyalarını geçici olarak da olsa oluşturmalıdır.

- CD'den DAE veya "rip"leme işlemini en iyi yapan programların başında Exact Audio Copy geliyor (EAC):
    www.exactaudiocopy.de (Bu konuda CDex de iyi bir program).

- WAV'dan MP3 yapmak için kullanılabilecek en kaliteli codec ise LAME. LAME aslında DOS altında çalışan bir program ve Windows altında çeşitli arayüzlerle kullanmak mümkün.

EAC'ye LAME'i tanıtır ve ayarları girerseniz WAV'ları elde ettikten sonra MP3'e dönüştürme işlemini otomatik olarak yapacaktır.

Daha fazla bilgi için aşağıdaki rehberi okumanızı tavsiye ederim:

mp3.radified.com

EAC den programı indirdim. Sürücüye CD yi koydum. Ayarlar kısmını gözden geçirdim fakat herhangi bir değişiklik yapmadım. mp3 tuşuna bastım. Şarkıları WAV a çevirdi.Boyut çok yüksek. WAV lar nasıl mp3 olarak sıkıştıracağım. Burada takıldım. mp3 çalarlar ile verilen ripleme programlarına göre çok ayrıntılı. Bildikten sonra eminim sonuç iyi olacaktır. Birde albüm bilgileri (şarkı ismi falan) kendisi bulmuyor mu.

• quote:

Orjinalden alıntı: Birdy Dizzy
    EAC den programı indirdim. Sürücüye CD yi koydum. Ayarlar kısmını gözden geçirdim fakat herhangi bir değişiklik yapmadım. mp3 tuşuna bastım. Şarkıları WAV a çevirdi.Boyut çok yüksek. WAV lar nasıl mp3 olarak sıkıştıracağım. Burada takıldım. mp3 çalarlar ile verilen ripleme programlarına göre çok ayrıntılı. Bildikten sonra eminim sonuç iyi olacaktır. Birde albüm bilgileri (şarkı ismi falan) kendisi bulmuyor mu.

EAC ayarları için tavsiye edeceğim üç rehber var:
    http://users.pandora.be/satcp/eac-qs-en.htm
    http://www.bestmp3guide.com/
    http://www.saunalahti.fi/~cse/EAC/

Bunlardan ikinci ve üçüncüsü, birkaç yıllık rehberler ve EAC ve LAME'nin biraz eski sürümlerine atıfta bulunuyor olabilirler. Birinci rehber 2005 yılına ait, yani oldukça güncel.

EAC'ye LAME'yi tanıtmazsanız sadece WAV formatında ripleme yapar. WAV'ların boyutları elbette yüksek olacak. Sonuçta WAV, müzik CD'sindeki verilerin aynısı. Sadece CD'den riplenmiş, o kadar. Sıkıştırma yok.

SATCP'nin tavsiyeleri özetle şöyle:
    quote:

LAME'yi şuradan indirebilirsiniz:
    http://audio.ciara.us/rarewares/lame3.97b1.zip
    İhtiyacınız olan sadece bu paket içindeki LAME.EXE dosyası. Bunu EAC dizinine kopyalayabilirsiniz.

EAC ayarlarında, Compression Options-> External compression sekmesine girin, LAME'nin harddiskinizdeki tam yerini kutucuğa yazın. Additional command Line Options kutusu içine şunları aynen kopyalayın:

CBR (iyi kalite için): -b 192 --add-id3v2 --pad-id3v2 --ta "%a" --tt "%t" --tl "%g" --ty "%y" --tn "%n" %s %d (Eski mp3 scene release'leri bu ayarla yapılıyordu - artık tavsiye edilmiyor)

VBR (çok iyi kalite): -V 2 --vbr-new --add-id3v2 --pad-id3v2 --ta "%a" --tt "%t" --tl "%g" --ty "%y" --tn "%n" %s %d (Internet üstünden dağıtıma uygun - tavsiye ediliyor)

VBR (çok iyi kalite): -V 0 --vbr-new --add-id3v2 --pad-id3v2 --ta "%a" --tt "%t" --tl "%g" --ty "%y" --tn "%n" %s %d (Internet üzerinden dağıtıma uygun)

CBR (en iyi kalite): -b 320 --add-id3v2 --pad-id3v2 --ta "%a" --tt "%t" --tl "%g" --ty "%y" --tn "%n" %s %d (Arşiv amaçlı - 320 kbit'le olabilecek en kaliteli MP3'leri elde etmek için)

Yukarıdaki ayarlar karışık görünebilir. Önemli değil. O kutucuğa bir kere yazdıktan sonra bu ayarları çok düşünmenize gerek yok.

Bu ayarların yapılacağı yerin resmi:
    http://users.pandora.be/satcp/images/eac-qs-15.png

Hydrogenaudio'nun önerdiği ayarlar ise şöyle

quote:

Hydrogenaudio'nun önerdiği LAME sürümü: 3.97
    http://www.hydrogenaudio.org/forums/index.php?showtopic=28124

En iyi kalite: --preset insane (320 kbit CBR)
    Çok iyi kalite: --preset extreme (245 kbit'i hedefleyen VBR)
    İyi kalite: --preset standard (190 kbit'i hedefleyen VBR)

Bu ayarların en düşüğü olan standard preset'te hazırlanmış MP3'lerle orjinal kayıt arasındaki farkı çoğu insan, körleme (blinded) testlerde anlayamaz. Bu, orjinalle arada fark yok demek değil, işitilebilecek farklar var, ancak bu farklar çok küçük.

Diğer önemli linkler:
    http://wiki.hydrogenaudio.org/index.php?title=LAME_Compiles
    http://wiki.hydrogenaudio.org/index.php?title=LAME

EAC'de LAME ayarlarının girileceği yerin resmi:
    http://wiki.hydrogenaudio.org/index.php?title=Image:EAC_LAME02.png

EAC albüm bilgilerini freedb adlı veri tabanından bulur. Bunun için ayarlarda freedb bölümüne uyduruk da olsa bir eposta adresi girmeniz gerekiyor.

Son olarak, EAC'de LAME ayarlarının girildiği penceredeki Bit Rate ayarının hiçbir önemi yok. Harici parametreler kutucuğuna "--preset standard" "--preset extreme" veya "-V 0 --vbr-new --add-id3v2 --pad-id3v2 --ta "%a" --tt "%t" --tl "%g" --ty "%y" --tn "%n" %s %d", bunlardan hangisini yazarsanız yazın, bu ayarlar, EAC içindeki bütün ayarları iptal ediyor ve LAME.EXE'nin tanıdığı tek ayarlar bu kutucuktaki ayarlar.

• Mkashgari ye sonsuz teşekkürler. Biraz uğraştım ama sonunda yaptım. CBR 320 ye göre ayar yaptım (arşivlik diye yazılan). Toplam kapladığı alanda çok çok fark etmiyor. Sonucu için dinleme testi yapmadım. Normalizasyon ayarı da yaptım. Herkesin cihazların seslerini tartıştığı bir ortamda bu konuya yeterli ilgiyi niye göstermezler anlamıyorum.Kaydın kendi iyi değilse player ne yapsın. Hele bir arkadaş (hemde forumda baya popüler) hala şarkı ripleyen varmı bugüne kadar hiç yapmadım yazmış. Çok Şaşırdım.
  • uzun süredir yazmaktan çok okumaya zaman ayırdığım tek konu olacak gibi. son zamanlarda biraz da cenem düştü tabii onun da etkisi var.
  • Kaliteli hazırlanmıs ve denenmis mp3'leri bir sekilde paylasamaz mıyız? Arkadasların dedigi gibi playerlara ve kulaklıklara dünyanın parasını veriyoruz sonucta ama hala 64 kbps dinleyen arkadaslar var...
  • quote:

Mkashgari ye sonsuz teşekkürler. Biraz uğraştım ama sonunda yaptım. CBR 320 ye göre ayar yaptım (arşivlik diye yazılan). Toplam kapladığı alanda çok çok fark etmiyor. Sonucu için dinleme testi yapmadım. Normalizasyon ayarı da yaptım. Herkesin cihazların seslerini tartıştığı bir ortamda bu konuya yeterli ilgiyi niye göstermezler anlamıyorum.Kaydın kendi iyi değilse player ne yapsın. Hele bir arkadaş (hemde forumda baya popüler) hala şarkı ripleyen varmı bugüne kadar hiç yapmadım yazmış. Çok Şaşırdım.

bu lafın banaydı...

öncelikle benim mp3'lerimin kalitesini nereden biliyorsun? doğru, ben hiç riplemiyorum ama elimde hangi kalitede mp3 olduğunu nasıl anlıyorsun?ya da bunları nereden-nasıl temin ettiğimi biliyor musun?

ayrıca "hala şarkı ripleyen var mı" gibi bir ibare kullanmadım kesinlikle. işte post aşağıda. zaten bu ripleme olayının pek yaygın olduğunu sanmıyorum. çoğu kişi maalesef bilinçsizce, kalite hakkında bilgisi olmadan dinliyor mp3'leri. kaliteyi anlayabilmen için de iyi bir mp3 player kadar iyi bir kulaklığın olmalı. bende de şu an iyi bir kulaklık da yok. ben bunu belirttim, gereksiz birşey olduğunu söylemedim. ama gördüğüm kadarıyla siz riplenmeyen hiçbir mp3'ün kaliteli olmadığı gibi birşey düşünüyorsunuz. eğer böyle düşünüyorsanız da yanılıyorsunuz bence...

quote:

ripleyen kaç kişi var onu merak ediyorum iriver kullanıcılarından

ben hiç riplemedim açıkçası. zaten bu kulaklıkla ne kadar riplesen de bir işe yaramaz

• quote:

Orjinalden alıntı: löpçük

quote:

Mkashgari ye sonsuz teşekkürler. Biraz uğraştım ama sonunda yaptım. CBR 320 ye göre ayar yaptım (arşivlik diye yazılan). Toplam kapladığı alanda çok çok fark etmiyor. Sonucu için dinleme testi yapmadım. Normalizasyon ayarı da yaptım. Herkesin cihazların seslerini tartıştığı bir ortamda bu konuya yeterli ilgiyi niye göstermezler anlamıyorum.Kaydın kendi iyi değilse player ne yapsın. Hele bir arkadaş (hemde forumda baya popüler) hala şarkı ripleyen varmı bugüne kadar hiç yapmadım yazmış. Çok Şaşırdım.

bu lafın banaydı...

öncelikle benim mp3'lerimin kalitesini nereden biliyorsun? doğru, ben hiç riplemiyorum ama elimde hangi kalitede mp3 olduğunu nasıl anlıyorsun?ya da bunları nereden-nasıl temin ettiğimi biliyor musun?

ayrıca "hala şarkı ripleyen var mı" gibi bir ibare kullanmadım kesinlikle. işte post aşağıda. zaten bu ripleme olayının pek yaygın olduğunu sanmıyorum. çoğu kişi maalesef bilinçsizce, kalite hakkında bilgisi olmadan dinliyor mp3'leri. kaliteyi anlayabilmen için de iyi bir mp3 player kadar iyi bir kulaklığın olmalı. bende de şu an iyi bir kulaklık da yok. ben bunu belirttim, gereksiz birşey olduğunu söylemedim. ama gördüğüm kadarıyla siz riplenmeyen hiçbir mp3'ün kaliteli olmadığı gibi birşey düşünüyorsunuz. eğer böyle düşünüyorsanız da yanılıyorsunuz bence...

quote:

ripleyen kaç kişi var onu merak ediyorum iriver kullanıcılarından

ben hiç riplemedim açıkçası. zaten bu kulaklıkla ne kadar riplesen de bir işe yaramaz

Geriye dönüp tam olarak ne yazdığına bakmadım. Benim aklımda öyle kalmış. Seni isim vermediğim için zan altında da bırakmadım. Gene de kırdıysam özür dilerim.
    Elbette sendeki mp3 leri kalitesini de bilmiyorum. Ancak internet yolu ile yada hazır olarak alınan mp3 lerde istenen ses kalitesi yok. Aslında iTunes yada Connect player gibi programlarla kendin riplesen de çok çok iyi olmuyor. Araştırınca bu işin de ayrı bir dünya (programlar, türler, codec le vs.)olduğunu gördüm.

Kullanıcıların tamamına yakını hazır mp3 kullanıyor fakat mesela senin gibi bu konuya ilgili bir kişinin hiç ripleme yapmamış olması beni şaşırttı. Mesela Soultrap te bu konuya hiç girmedi. Hangi kalitede nasıl hazırlanmış mp3 ler kullanıyor. Tekrar kusura bakma.

• öncelikle bende biraz sert çıktım sanırım. kırdıysam özür dilerim bende.

bu konuda size katılıyorum yukarıda yazdığım gibi. çoğu kişi bilinçsizce mp3 dinliyor. önemli bir konu gerçekten ama üzerine düşülmüyor.

örneğin o kadar para verip, 128 kpbs'de mp3 dinleyen var bu forumda. ben şahsen mp3 yükleyeceksem 192 ve üzeri değilse kolay kolay yüklemiyorum. 128 bence gereksiz. ayrıca şunu da belirteyim, mp3 formatı zaten çok rezil bir format bence. iyi bir ses sistemiyse farkı çok rahat anlarsınız.

ama dediğiniz gibi bu konuya önem verilmeli. ripleme olmasa da en azından kaliteli mp3'lere yönelmeli herkes. bunu önemini anlamayıp da -alet ne olursa olsun- 128 kpbs'lik mp3 yükleyerek ses hakkında yorum yapan var.

bende ripleme konusunda bilinçsizim bunu da itiraf edeyim. ama bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıp diye bir atasözü var. en kısa zamanda rip olayını deneyip yorum yazmayı düşünüyorum.fakat yukarıda da yazdım, mx400 gibi bir kulaklıkla ne anlaşılır. yakında değiştirmeyi düşünüyorum kulaklığı o zaman daha sağlıklı birşey yapacağım

• aslında sArkı rıpleme ısını falanda konustuk ama metal rock eskı sarkıları ya netten cekıcez yada mp3lerını alıcaz
    benım gıı ögrencı bı adam orjınal cdsını alamaz kı ordan rıplesın
    ben her her albumu tek tek alıp rıplersem
    mecburen bazı seylere mahkum oluyoruz
    hem zaten bendede h320 var ve hala parasızlıktan yanındakı mx400leri kullanıyorum bunlarla pek farketmez zaten o kadar
    ama sız mp3leri daha kalıtelı yapan bı program varmı onu söleyın
    ben bunun sacma oldugunu düsünüyodum ama bı abı bunun mumkun oldugunu söyledı
  • Arkadaşlar herşeyin cd sini tabiki alamayabilirsiniz ama herhalde arasıra cd alabilir yada ödünç bulabilirsiniz. Rip lemek gerçekten çok zevkli. Çünkü tüm ayarlar sizin elinizde . CD yi koyuyorsunuz ekrana albümün kapağı şarkıların listesi türü yılı herşey geliyor. İstediğiniz türde istediğiniz sıkıştırma oranında bir de anlıyorsanız normalizasyon da uygulayınca, istediğiniz şarkıları yada albumün tamamını mp3 haline getiriyorsunuz. Bir albumun tamamı 7-8 dakika sürüyor.
    Bir de iştahınızı kabartmak istemem ama UM1 i tavsiye ederim. Öğrenci arkadaşların alması zor olabilir ama kullanım klavuzundaki gibi kulağınıza uygun bir şekilde yerleştirince kullanımı çok rahat, ses çok güzel.
  • quote:

Arkadaşlar herşeyin cd sini tabiki alamayabilirsiniz ama herhalde arasıra cd alabilir yada ödünç bulabilirsiniz. Rip lemek gerçekten çok zevkli. Çünkü tüm ayarlar sizin elinizde . CD yi koyuyorsunuz ekrana albümün kapağı şarkıların listesi türü yılı herşey geliyor. İstediğiniz türde istediğiniz sıkıştırma oranında bir de anlıyorsanız normalizasyon da uygulayınca, istediğiniz şarkıları yada albumün tamamını mp3 haline getiriyorsunuz. Bir albumun tamamı 7-8 dakika sürüyor.
    Bir de iştahınızı kabartmak istemem ama UM1 i tavsiye ederim. Öğrenci arkadaşların alması zor olabilir ama kullanım klavuzundaki gibi kulağınıza uygun bir şekilde yerleştirince kullanımı çok rahat, ses çok güzel.

aynen abı
    ben cx300 e 50-60 ytl bulamazken nerde um ler nerde shure lar
    sadece hayal

• Ben cdlerimi riplerken WMA 320Kbps tercih ediyorum. 10 şarkılık bir albümü yaklaşık 100mb yapıyor, ses kalitesini beğeniyorum WAV'a yakın ama önerebileceğiniz daha iyi bir format varsa yenileyebilirim, boyutu önemli değil...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Be Creative

Ben cdlerimi riplerken WMA 320Kbps tercih ediyorum. 10 şarkılık bir albümü yaklaşık 100mb yapıyor, ses kalitesini beğeniyorum WAV'a yakın ama önerebileceğiniz daha iyi bir format varsa yenileyebilirim, boyutu önemli değil...

Bu sayfada ki mkashgarinin yazdıklarını oku. Gösterdiği linklere gidip üzerinde çalıştığın zaman çok iyi sonuçlara ulaşacaksın. Araştırınca bu konuda en iyi programın EAC olduğunu gördüm. Mkashgarinin verdiği Lame ayarlarını uygulayınca player da dinlerken farkını göreceksin. Playerların içinden çıkan programlar ile ripleme yapmak çok basit. Çünkü onlar her seviyede kullanıcı düşünülerek hazırlanmış birkaç tuşa basmakla biten programlar. Ayrıntı içinhttp://www.bestmp3guide.com/ linkini okuyabilirsin

• arkadaşlar çok faydalı bir topic olmuş ve olmaya devam ediyo. emeği geçen herkese teşekkürler. bnm sorum: 128 bit olan mp3 lerimi 192ye yükseltebilir miyim acaba? teşekkürler!
  • Arkadaşlar, herkes kendi bilgisayarındaki işlemciyi (AMD-Intel), kendi arabasını (VW-Honda-Toyota vs), kendi cep telefonunu (SX1-6600 vs) ve nihayet kendi MP3 çalarını, kendi MP3 yapma ayarlarını ve kendi kulaklığını övmeye başlarsa, bu tartışmalar bitmez. Sonuçta, "benim aletim iyidir" demek "ben malın iyisinden anlarım, işi bilirim, ben iyiyim" demenin dolaylı bir yoludur.

Bu tartışmalar, müzik ve ses sistemlerinde de sürüp gidiyor. İnsanlar hifi aletlere binlerce dolar yatırıyor, yine de memnun ve tatmin olmuyorlar.

Artık internette yok, ama bundan birkaç yıl öncesine kadar,www.r3mix.net diye bir site vardı. LAME'nin mevcut preset ayarları henüz icat olunmadan önce, bu sitenin sahibi r3mix'in sitesinde önerdiği ayarlar, öyle meşhur olmuştu ki, bir ara LAME'ye bile --r3mix diye özel preset ayarlar koymuşlardı. r3mix, müzik ve ses sistemleri alanında yerleşmiş bazı önyargıları sitesinde gayet teknik bir dille güzelce çürütüyordu.

r3mix'in en etkili argümanı ve audiophile tartışmalarına getirdiği en büyük katkı, bir müzik sistemi veya bir müzik formatının diğerlerinden daha kaliteli olup olmadığı konusundaki iddiaların ancak "körlemesine testler"le desteklenirse geçerli olabileceğiydi. Yani, eğer biri çıkıp, bir receiver'in, bir CD çaların veya bir kablonun bir başkasından daha iyi veya kötü olduğunu iddia ediyorsa, bu iki cihaz çeşitli kereler kendisine, hangisi olduğu söylenmeden dinletilir. Her defasında, dinlediği müziğin hangi cihazdan geldiğini düşündüğü sorulur. Sonunda, eğer 20 denemeden diyelim 18'inde, "bu süper kaliteli bir ses" demiş ve gerçekten kendi iddia ettiği cihazı tutturmuşsa, onun kulağının aradaki farkı ayırt ettiğine ve gerçekten ortada bir kalite olduğuna hükmedilir. Ama, eğer 20 denemeden ancak 10 tanesinde tutturmuş, 10'unda ise çuvallamışsa, iddiasının "psikolojik" olduğu ve bir dayanağı olmadığına hükmedilir.

Bu körleme testler, Avrupa'daki en prestijli orkestralara sanatçı alınacağı zaman da kullanılıyor. Bir kadın kemancı zamanında, çok iyi olmasına rağmen, katıldığı pek çok seçmede, kendisinden daha kötü çalan erkek kemancıların işe alındığını görmüş ve jüri üyelerinin, belki kendileri de farkında olmadan kadınlara karşı ayrımcılık yaptıklarını anlamış. Jüri üyelerine, seçmelere katılanların kayıtları, çalanın kim olduğu söylenmeden dinletilince, verdikleri kararlar, kemancıları görerek dinledikleri zamankinden farklı olmuş. Körlemesine dinlediklerinde en yüksek notu bu kadın kemancıya vermişler. Bu tarihten sonra, orkestra seçmelerinde sanatçıların perde arkasından çalmaları kuralı yerleşmiş.

Aynı şey, farklı MP3 programları ve sıkıştırma ayarları için de geçerli. Ben zamanında yapmıştım. Bir arkadaşımın yardımını almıştım tabii, yoksa kendi kendisine insanın objektif olması çok zor. 128 kbit'leri rahatça tespit edebiliyordum, ama 192 kbit VBR ile 320 kbit arasındaki farkı, elimdeki donanımla çoğu zaman farkedemiyordum. 320 kbit ile CD kaydını ise hiç ayırt edemiyordum. Siz de deneyebilirsiniz.

• mkashgari nin yazdıklarını yaşadığım bir anımla desteklemek istiyorum. İzmir de audiophile grubu arkadaşlar ile bir araya geldiğimiz bir toplantıda (ki oradaki herkesin evinde hatırı sayılır bir sistem var) bir arkadaş Amerika dan çok ta bilinmeyen fakat çok pahalı bir hoparlör kablosu getirttiğini söyleyip bizlere gösterdi. Kabloya 1500$ verdiğini söyledi. Kablo gerçekten çok fiyakalıydı. Sisteme bağladık ve yaklaşık bir saat ne kadar iyi olduğunu, sese neler kattığını konuştuk. Sonra aynı arkadaş şaka yaptığını kabloyu bir arkadaşının uzak doğudan 20$ a aldığını söyledi. İddialı iddialı laf eden herkes bir anda kıpkırmızı oldu. Sistem çok iyi olunca kablonun sisteme kattığı göreceli oluyordu (tam terside olabilir kablolar arasındaki farkı ancak iyi bir sistem gösterebilir ama malesef öyle değilmiş).

192 kphs nin altındaki değerlerde biraz meraklı bir kişinin rahatlıkla fark edeceği bir ses değişimi var. 192 nin üstünde farklar azalıyor. Daha önce 6 gb lik bir mp3 çalar kullanırken optimum değeri CBR olarak 192 kphs olarak belirlemiştim. Hem ses kalitesi az çok tatmin ediyordu hem de cihazın kapasitesini öldürmüyordum. Şimdi 20 gb lik bir mp3 çalar alınca 192-320 arası VBR yi seçtim. Her bir albüm 100-130 mb arası yer kaplıyor. mp3 çalara ve kulaklığa çok para verdiyseniz 192 altı değerler ile sesi öldürmeyin derim. Üstü sizin zevkinize kalmış.

• arkadaşlaaar mp3gain'de clipping lerin nasıl yok edicem? bilen biri varsa ve yardımcı olursa çok memnun olurum. şimdiden tşk.
  • arkadaşlar var mı clipping ile ilgili bilgi sahibi? mp3gain clipping leri yok edemiyo galiba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: wq

arkadaşlar var mı clipping ile ilgili bilgi sahibi? mp3gain clipping leri yok edemiyo galiba?

mp3gain yanlış bilmiyorsam mp3 ler arasındaki ses seviye farklılığını kaldırıyor. Yani normalizasyon (sorun yaratan ses piklerinin sorun yaratmayacak seviyelere çekilmesi) dan farklı. Kullanmadım ama bildiğim kadarı ile clippingleri yok edememesi lazım. EAC de normalizasyon da yapabiliyorsunuz (onun da ayarları var). EAC tüm dünyada ileri düzeyde kullanıcılar da dahil olmak üzere kabul görmüş bir program (gerçi bende bu topikte öğrendim ve kullanıyorum). Çok ayrıntılı ayarları var be deştikçe insan yeni şeyler öğreniyor.Tavsiye ederim.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.