B

Yüzbaşı
08 Şubat 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 6 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Bugün vatan bilgisayar mağazasında gördüm. Çok iyi fiyat geldi. Hp nin 480 TL lik indirimi ile 3120 TL ye gelecek. Ben bu indirimden faydalanabiliyorum.
Bu fiyata alınır mı? Ne dersiniz.

iPhone 6 Plus sahibiyim. İki yıldır kullanıyorum. İki defa arızadan telefonum değişti. Şimdi de ekran dokunmatiği arıza verdi. Garanti süresi geçeli birkaç ay olmuş. 639 tl tamir bedeli isteniyor. Dokunmatik entegresi ana karta slikon ile bağlıymış. Silikon özelliğini yitirince oluyormuş. Bu kadar problemli bir telefon olabilir mi? Genpa daki görevli "bir tane daha geldi" diyor. Kronik bir problem olduğu internette yazıyor. Apple kendi sitesinde dahi 150$fiyat ile bakım programı başlattığını belirtmiş.
Telefon ile durumu ilettim. Garantiniz bitmiş, yapacağımız bir şey yok diyorlar. Kimseye iPhone tavsiye etmiyorum. Her telefon bozulabilir ama bu kadar da olmaz.
Ttnet i yıllardır kullanıyorum. Hatta başka bir operatör bu güne kadar kullanmadım. Ancak kalitesinden memnun değilim. Apartmanı Superonline fiber geldiği için değiştirmeye karar verdim. Zamanında bir taahhüt vermiştim ama bir yıllık mı iki yıllık mı bilmiyorum. Ttnet müşteri hizmetlerini aradım. Taahhütümün olmadığını söylediler. Tekrar sordum. Geçen ay bitti dediler. Ben de zaman kaybetmemek için Superonline ile sözleşme imzaladım. Ay başında faturamı ödeyip üyeliğimi iptal ettiririm dedim. Bir alışveriş merkezindeki ttnet bürosuna bir şey sormak istediğimde Taahhütümün iki yıllık olduğunu öğrendim. Oysa ben yeni bir sözleşme imzalamıştım. Ttnet müşteri hizmetlerini aradım ve durumu anlattım. Onlar da bir şikayet kaydı oluşturdular ve telefon kayıtlarını dinleyip arayacaklarını söylediler. Yarım saat sonra arayıp "biz sizle son bir ay içinde hiç görüşmedik dolayısıyla size yanlış bilgi vermede olmadı" dediler.
Ben sizle telefonda görüştüm. Böyle bir şeyi nasıl söylerseniz dedim. Niye yalan söylüyorsunuz dedim. İstiyorsanız savcılığa gidin diyorlar.
Yazıklar olsun. Nelere tenezzül ediyorlar. Uğraşmayacağım. Gerekirse cezayı ödeyeceğimve bu yalancı firmadan kurtulacağım .
Bu ay sonu dsmart ve ttnet aboneliğim bitiyor. ttnet limitsiz 65 lira (yalın), dsmart ta 25 TL istiyor. ttnet ten kalite olarak çok ta memnun değilim.

Bugün bir digiturk bayisinde 2 keyif paketi+limitsiz 59 TL yazıyordu. Yalın olursa +10TL, HD olursa +4TL istiyorlar. Yani 73 TL ye istediğim pakete ulaşıyorum. Sinema paketi için de +14TL istiyorlar.

Beni en çok korkutan internet performansı. ttnet te zaten kötüydü, daha kötü olursa hiç çekilmeyecek. Zira 24 ay taahhüt isteniyor. Yani caymak imkansız.

Ne yapacağıma karar veremedim. Digiturk ten memnun kalacağımı tahmin ediyorum. ttnet alt yapısını kullanacağı için internet daha kötü olursa yandık.

Alternatif teklifi yada yorumu olan varsa lütfen yardımcı olsun.
2007 yılından beri Dsmart üyesiyim. Son iki yıldır da HD cihaz kullanıyorum. Mart başında sözleşmem bitiyor. Digiturk e göre hesaplı olması ve belgesel kanallarının sayısının fazla olması sebepleri ile memnun sayılırım. Dsmart müşteri hizmetleri ile konuştum. Sözleşme bitiminde geçmiş haklarım ile birlikte cihaz bende kalıyormuş.
Sözleşmemi yeni şartlar ile uzatmam mı mantıklı yoksa cihazı yatak odasında kullanıp (SD de olsa pekçok kanal açık ve fatura ödemeyeceğim) salona yeni üyelikle ve yeni cihaz mı alayım. Sonuçta uzatsam da yeni üye olsamda tek fatura ödeyeceğim. Gerçi fiyat farklı olacaktır ama ne dersiniz?
Popcornhour un kendi sitesine baktığımızda Sigma Designs SMP8647, 800MHz CPU işlemcili yeni ürünlerini görüyoruz. Bunlardan satın almak istediğimnizde Türkiye ye sevkiyat yapıyorlar mı. A300 modeli 500 TL, C300 modeli de 750 TL ye kargo dahil geliyor. Tabi birde vergisi var. Böyle cihazlara belkide aylar sonra ülkemizde satılacakken şimdiden sahip olmanın hazzı başka birşey. Bence değer (tabi paranız varsa). Bu siteden alışveriş yapanlar tecrübelerini ve konuyla ilgili görüşlerini paylaşırsa sevinirim.

Fiyatı uygun, yeni nesil sigma işlemcili, küçük, torrent indirebilen bir media player alacağım dediğimde Dune HD TV101 öne çıkıyor. Ancak herhalde distribütöründe ürün bittiği için almak istediğimde hiçbir yerde bulamadım. Sahi*inden, gittig*diyor, hepsid*gital hiçbiryerde yok. Yurtiçi yada yurtdışı bildiğiniz bir yer var mı? Nereden, nasıl alabilirim ?
Kinect D&R mağazalarında 399 TL den satılmaya başlandı. Hem de 12 taksit uygulaması ile garantili. Best Buy'ın kinect i 549 TL ye ,dükkan garantili nakit olarak 400-450 TL ye satıldığı düşünülürse çok iyi fiyat.Ayrıca xbox+6 adet oyun+kinect 999 TL ye satılıyor. Gene 12 taksit.
Yaklaşık bir yıl önce 6500 slide telefon aldım. "Farklı faal" diye fiyakalı bir ismi olan "15 günde çözüm garantisi" veren ve İzmir 'de merkez bürosu olan bir mağazadan. Aynı telefonu başka bir arkadaşım KVK dan aldı. Ben ondan 50 TL daha ucuza aldım. Daha sonra yaşadıklarım bazı kişiler ne kadar kızsa da Türkiye de en iyi hizmeti KVK nın verdiğini gerekirse aradaki farkın verilmesi gerektiğini bana öğretti.

Telefonu aldıktan birkaç ay sonra telefonun ekranı cebimde çizildi. Servise götürdüm ve 35 tl ücretle değiştirdim. Takılan parçanın orjinal ile alakası yoktu. Telefonun dış malzemesinden çok farklı parlak metalden nokia yazısı bile farklı bir parça kullanılmıştı. tekrar eski parçanın takılmasını isteyerek telefonu KVK ya götürdüm. 55 tl ücret ile orjinali ile aynı parça takıldı."Farklı faal" orjinal parça kullanmıyormuş, hatta nokia ile herhangi bir bağlantısı da yokmuş.

Telefonu aldıktan yaklaşık bir yıl sonra geçenlerde ortadaki navigasyon tuşunun soyulduğunu fark ettim. Aynı sorun benimle aynı telefonu KVK dan alan arkadaşımda da vardı. Sanırım kronik bir problem. O telefonunu KVK ya ben ise Farklı faal e götürdüm. Kvk telefonun dışını komple değiştirdi. Telefon resmen yenilenmişti. Farklı faal ise bana "telefonun dış aksamı garanti kapsamında değildir" diye cevap döndü.

Bu arada farklı faal İzmir bürosunu da kapatmış. Yani ben telefonumla başbaşa kaldım. Farklı faalin kendisi gibi fiyakalı internet sitesine girip sorunumu anlattığım mailime de hiçbir geri dönüş olmadı. Kısaca firma sattığım 100 tüketiciden belki 1 tanesi mahkemeye verir geri kalan 99 tanesi benim sineye çeker diyor. Ben ise henüz ne yapacağıma karar vermedim.

Benden sizlere tavsiye "FARKLI FAAL DEN SAKIN TELEFON ALMAYIN".
Arkadaşlar, iphone da "no service" problemini bir türlü çözemiyorum. cihazın durumu ve yaptığım uygulamaları aşağıya yazıyorum.

*imei kaydı yapılı. Turkcell den kayıt kontrolü yapıldı. beyaz listede ve sorunsuz.

*Ziphone ile defalarca nerdeyse tüm yazılımlarda unlock işlemi başarıyla gerçekleşti fakat "no service" problemi devam etmekte.

*baseband flaşlandı. BL 3.9 ve 4.6 değerlerinde tekrar ziphone ile unlock işlemleri defalarca başarıyla uygulandı fakat sonuç gene olumsuzdu.

*Ziphone dışında başka programlarla da unlock işlemi yapıldı. sonuç alınamadı.

*Ben İzmir deyim. bu unlock işlemini ücret karşılığı yapan bir yere verdim. günde 10 adet civarı unlock yapıyorlarmış. adam birgün uğraşmasına rağmen yapamadı. beni aradılar "alın cihazınızı elimde kalacak" dedi.

*İstanbul dan bir servis ile temasa geçtim. commboard değişimi gerekli dedi. 250 ytl+kargo ücreti istedi.

*yurtdışı forumları okudum. commboard yada anten değişiminden bahsediliyor.

Son olarak sizlerin fikirlerini almak istiyorum. Ayrıca servise verilmesi gerekiyorsa veririm. Sizlerin tavsiye edeceği servis var mı.

İlgilenecek herkese şimdiden teşekkürler....
Hakkında
Forum İmzası:
Death is not the end
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 5 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 6 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 503
İkinci El Bölümü Mesajları: 29
Konularının görüntülenme sayısı: 3.155 (Bu ay: 45)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 26 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.