Şimdi Ara

Kadir Mısıroğlu: Shakespeare Gizli Müslümandır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
1.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ülkemizin medar-ı iftiharı, saray yemeklerinin vazgeçilmezi, maraş dondurması üstadı Kadir Mısıroğlu'nun yeni iddiası. Söylediğine göre Shakespeare, aslında Şeyh Pir isminde gizli bir Müslüman imiş.



    Not: 52:40'tan itibaren.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bill Russell -- 4 Temmuz 2016; 0:50:11 >



  • Aslında yahudiler müslüman da dışarıya belli etmemek istiyorlar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deli raporu olan birisi şaşırmamak lazım söylediklerine. Asıl şaşılması gereken bu adamı üstad olarak görenlerin olması.
  • Kabiliyetli ve yetenekli adam aslında bu söylediklerine rağmen bile inananlar var..Orta çağda falan gelseydi dünyaya iyi bir hükümdar dahi olabilirdi... Ama yalan söyleme hastalığı degisirmiydi orasını bılmıyorum..
  • eee kendisi de yahudi, onu niye soylemiyor?
  • Halâ niye birileri bu adamın (?) akıl hastanesine yatırılması konusunda girişimde bulunmuyor anlamış değilim.
  • Hatta kendisi büyük bir Recep Tayyip Erdoğan hayranıydı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Delidir ne yapsa yeridir
  • böyle bir adamın TV ekranlarına çıkarılıp konuşturulması bile abes diyeceğim de bu adam cumhurbaşkanı tarafından sarayında ağırlanıyor. Geldiğimiz nokta budur
  • Üstad Kadir hoca diyorsa dogrudur.


  • yabancı dil özentiliğine eziklik demiş ama arapılığala gık yok
  • Güler misin ağlar mısın?
  • Bu adam ağır uyuşturucu bağımlısı. Kafası çok güzel. Söylediklerini dikkate almayın. Atatürk'ün ruhuyla konuştuğunu iddia ediyordu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkemizde cahillik diz boyu. Deli meli, adamdaki bilginin zerresine sahip olmayanlar gelmiş aklı sıra adamla dalga geçiyorlar. Sanki iddia onunmuş gibi dalga geçiyorlar. Bu devirde cahillik çok kötü bişi. Shakespeare müslümandı iddiası sanki yeni bir konu, sanki bunu Mısıroğlu kafasından uyduruyor. Shakespeare konusunda otorite kabul edilen Martin Lings, Shakespeare'nın müslüman olabileceği tezini ortaya atıyor. Shakespeare'in asıl adının da Sheikh Pear (veya dilimize uyumlama ile Şeyh Pir) olduğu da Hintlilerin tezi.

    Martin Lings ki kendisi Shakespeare ve Shakespeare eserleri üzerine doktora yapmış ve bu konuda uzamandır (Müslüman olup Ebubekir Siraceddin ismini aldıktan sonra da kitaplarında bu ismi kullanmaya devam etmişti), 2004 yılında "Shakespeare ve İslam" yılı ilan eden Londra'daki ünlü Shakespeare's Globe'da konferans verdiğinde başta İngiltere olmak üzere İngilizce konuşulan dünyada günlerce tartışılmıştı.
    "Shakespeare'in Kutsal Sanatı" adıyla bir de kitap kaleme almış olan Dr. Lings, konferansında, Shakespeare'in tasavvufa duyduğu hayranlıktan söz etmekle yetinmiyor, onun aynı zamanda bir Müslüman tarikatın felsefesine sıkı sıkıya bağlı olan "ruhani bir çevre"nin üyesi olduğu tezini de gündeme düşürmüşdü.

    Yani Shakespeare, bizzat bir Sufi olmasa bile, "büyük" trajedilerinde gündelik hayat ile yüce (aşkın) alem arasında, Hıristiyan mistisizminde bulunmayan bir "hayal alemi" (imaginal realm) unsuruna yer vermektedir ki, bu, tastamam İbn Arabi ve Sühreverdi'nin (tabii diğer sufilerin de) sözünü ettikleri "Ceberrut alemi"ne ifade etmektedir.

    Muammer Kaddafi, bundan yıllar önce bütün dünyayı şaşırtan bir açıklama yapmış; Shakespeare'in aslında Arap olduğunu, adının da Seyh El Zübeyir olduğunu söylemişti. Kimi araştırmacıların Shakespeare'in kimliği ile ilgili kuşkulu yaklaşımları ile birleştiğinde bu kanının hiç de yabana atılır olmadığı kuşkuları ortaya atıldı.

    Mısıroğlunun iddiası aslında Hintli araştırmacıların iddiasına dayanıyor. Shakespeare yani, Sheikh Pear (ya da Şeyh Pir anlamına geliyordu) bir Hintliydi. Shakespeare'in İtalya bağlantısı üzerine duran başka bir yazar daha vardır. Nisan 2000'de yazdığı bir makalede Profesör Martin Iuvara, Shakespeare'in Sicilyalı olduğunu iddia eder. Soyadı Crollelanza'dır ve İtalyanca Shakespeare anlamına gelir bu soyadı. Venedik'te, Padua'da, Mantua'da, Danimarka'da, Yunanistan'da ve İspanya'da, içlerinde düşünür Giordano Bruno'nun da olduğu kişilerce eğitilmiş daha sonra ise Katolik kilisesinin baskısından kaçmak için İngiltere'ye yerleşmiştir. Iuvara'ya göre de İtalya'da bulunmamış birisinin İtalyan coğrafyası ve tarihi hakkında bu kadar ayrıntılı bilgisi olamayacağı kesindir.
    Peter Brook "Evoking Shakespeare"de, Rusya'da karşılaştığı bir seyircinin ona Shakespeare'in Özbek olduğunu söylediğini, "Sheik"in Şeyh "Peer"in ise erdemli kişi (yani pir) anlamına geldiğini, dolayısıyla Shakespeare'in bir kod adı olduğunu ve kendisinin aslında bir kripto-Müslüman olduğunu iddia ettiğini yazıyor.

    Ortaya atılan bir diğer iddiaya göre Shakespear aslında şair ve oyun yazarı Christopher Marlowe’dur. California Claremont Koleji Profesörü Ward Eliot’un öncülüğünde yapılan bilgisayar destekli araştırmada Shakespeare’in eserlerindeki kelime ve söz kalıpları şüphe edilen yazarların eserleriyle karşılaştırıldı. Uzmanlar Marlowe’un cümleleriyle Shakespeare’in cümleleri arasında büyük benzerlik buldu. Bu çalışma Shakespeare’in arkasındaki ismin Marlowe olduğu iddialarını güçlendirdi.

    Haberler, Komplolar, Komplo Teorileri
    Shakespeare'e dair komplo teorileri hala popüler… İrlandalı, Arap, Hint, Özbek veya İngiliz olduğunu iddia edenler hala bulunuyor. Herkesin kendine göre bir açıklaması var....


    Aslında Kadir Mısıroğlunu alaya alanlar, adamın ne kadar bilgili olduğundan haberi yok. Mısıroğlunun bu açıklaması üzerine sanırım biraz araştırırlar. Cahilliklerini giderirler! Kaç kişi Shakespeare'e Şeyh Pir denildiğini biliyor. Sanıyorlar ki, Mısıroğlu bunu kafasından uydurmuş. Onlarca bilim adamı bu iddiayi öne sürüyor zaten! Yanlış veya doğru bilgi, her neyse. Adam araştırıyor, okuyor. Doğru veya yanlış bir tez ortaya atıyor. Ve bu bilgilerin hepsinin bir kaynağı var. Komplo teorisi bile olsa, ne değişir. Adam araştırmacı olduğunun en büyük kanıtı. Daha ne diyeyim!

    Martin Ligns Shakespeare’in Sufi olduğu tezini anlatıyor:





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 4 Temmuz 2016; 3:15:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Üstad söylüyorsa doğrudur.Biliyorsunuz her zaman belgelerle konuşur.Yani belgeniz yoksa ad hominem yapmayın.Mesela kayalıklar varya kayalıklar aklınızda canlandırın hah işte marx cinnisinin sakallı görüntüsü gözünüzün önüne gelmeli



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 4 Temmuz 2016; 2:47:31 >
  • Bu adama üstad diyenlerin aklına çakayım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kafasındaki fesi çıkartıp huni taksa sırıtmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asau kullanıcısına yanıt
    70 küsür yaşında ölen Kanuni için 85 yaşında beline urgan bağlayıp savaşa gitti diyebilen herifin teki mi bilgili ?
  • yine üstad ile dalga geçenler gelmiş. üstad size ilminin onda birini verse âlim olursunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muhafız. -- 4 Temmuz 2016; 4:21:51 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.