Şimdi Ara

Kadir Mısıroğlu: Shakespeare Gizli Müslümandır (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
1.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • bu adam deli meczup onu anladımda bu adama inanan insanların zeka seviyesi tarlaya ektiğimiz soğanla aynıdır bence hatta soğan daha zekide olabilir


  • ulan bu müslümanlardan ne yol olur ne kasaba. Böyle sığırların peşinden üstad üstad diye gidiyorlar sonra Batı bizim gelişmemizi istemiyor diye bu haldeyiz diyerek mağdur oluyorlar.
    Mikrop gibi ürüyorlar azalarak da bitecek gibi değiller.
    Başka bir ülkede komedi programında bile söylesen saçma kalacak bir şeyi bu ülkede söyleyince sarayda tarihçi olarak ağırlanıyorsun
  • Bu deliyi alim olarak gören cahillere ne demeli?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tarihçi


    quote:

    Orijinalden alıntı: Indigo

    quote:

    Orijinalden alıntı: Muhafız.

    yine üstad ile dalga geçenler gelmiş. üstad size ilminin onda birini verse âlim olursunuz.

    Senin üstad dediğin adamı tarihçiler arasında ciddiye alan var mı?

    Var, ben.

    sen gerçek tarihçi değilsin




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bloody Hell

    quote:

    Orijinalden alıntı: Tarihçi


    quote:

    Orijinalden alıntı: Indigo

    quote:

    Orijinalden alıntı: Muhafız.

    yine üstad ile dalga geçenler gelmiş. üstad size ilminin onda birini verse âlim olursunuz.

    Senin üstad dediğin adamı tarihçiler arasında ciddiye alan var mı?

    Var, ben.

    sen gerçek tarihçi değilsin


    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  •  Kadir Mısıroğlu: Shakespeare Gizli Müslümandır
  • Hüznü Şenlendiririm kullanıcısına yanıt
    Şukuladım on numara
  • O kadar gizli müslümanmış ki kadir misiroglundan baska kimsenin haberi olmamış

    İyi gizlemiş Shakespeare

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya resmen hedef kitlesine gerizekalı diyo bu adam
  • Bide Ustad yazmışlar Turkiyeded Tarihi anlayan ve yorumlayan adamlara bakın durumumuz vahim cidden.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asau

    Ülkemizde cahillik diz boyu. Deli meli, adamdaki bilginin zerresine sahip olmayanlar gelmiş aklı sıra adamla dalga geçiyorlar. Sanki iddia onunmuş gibi dalga geçiyorlar. Bu devirde cahillik çok kötü bişi. Shakespeare müslümandı iddiası sanki yeni bir konu, sanki bunu Mısıroğlu kafasından uyduruyor. Shakespeare konusunda otorite kabul edilen Martin Lings, Shakespeare'nın müslüman olabileceği tezini ortaya atıyor. Shakespeare'in asıl adının da Sheikh Pear (veya dilimize uyumlama ile Şeyh Pir) olduğu da Hintlilerin tezi.

    Martin Lings ki kendisi Shakespeare ve Shakespeare eserleri üzerine doktora yapmış ve bu konuda uzamandır (Müslüman olup Ebubekir Siraceddin ismini aldıktan sonra da kitaplarında bu ismi kullanmaya devam etmişti), 2004 yılında "Shakespeare ve İslam" yılı ilan eden Londra'daki ünlü Shakespeare's Globe'da konferans verdiğinde başta İngiltere olmak üzere İngilizce konuşulan dünyada günlerce tartışılmıştı.
    "Shakespeare'in Kutsal Sanatı" adıyla bir de kitap kaleme almış olan Dr. Lings, konferansında, Shakespeare'in tasavvufa duyduğu hayranlıktan söz etmekle yetinmiyor, onun aynı zamanda bir Müslüman tarikatın felsefesine sıkı sıkıya bağlı olan "ruhani bir çevre"nin üyesi olduğu tezini de gündeme düşürmüşdü.

    Yani Shakespeare, bizzat bir Sufi olmasa bile, "büyük" trajedilerinde gündelik hayat ile yüce (aşkın) alem arasında, Hıristiyan mistisizminde bulunmayan bir "hayal alemi" (imaginal realm) unsuruna yer vermektedir ki, bu, tastamam İbn Arabi ve Sühreverdi'nin (tabii diğer sufilerin de) sözünü ettikleri "Ceberrut alemi"ne ifade etmektedir.

    Muammer Kaddafi, bundan yıllar önce bütün dünyayı şaşırtan bir açıklama yapmış; Shakespeare'in aslında Arap olduğunu, adının da Seyh El Zübeyir olduğunu söylemişti. Kimi araştırmacıların Shakespeare'in kimliği ile ilgili kuşkulu yaklaşımları ile birleştiğinde bu kanının hiç de yabana atılır olmadığı kuşkuları ortaya atıldı.

    Mısıroğlunun iddiası aslında Hintli araştırmacıların iddiasına dayanıyor. Shakespeare yani, Sheikh Pear (ya da Şeyh Pir anlamına geliyordu) bir Hintliydi. Shakespeare'in İtalya bağlantısı üzerine duran başka bir yazar daha vardır. Nisan 2000'de yazdığı bir makalede Profesör Martin Iuvara, Shakespeare'in Sicilyalı olduğunu iddia eder. Soyadı Crollelanza'dır ve İtalyanca Shakespeare anlamına gelir bu soyadı. Venedik'te, Padua'da, Mantua'da, Danimarka'da, Yunanistan'da ve İspanya'da, içlerinde düşünür Giordano Bruno'nun da olduğu kişilerce eğitilmiş daha sonra ise Katolik kilisesinin baskısından kaçmak için İngiltere'ye yerleşmiştir. Iuvara'ya göre de İtalya'da bulunmamış birisinin İtalyan coğrafyası ve tarihi hakkında bu kadar ayrıntılı bilgisi olamayacağı kesindir.
    Peter Brook "Evoking Shakespeare"de, Rusya'da karşılaştığı bir seyircinin ona Shakespeare'in Özbek olduğunu söylediğini, "Sheik"in Şeyh "Peer"in ise erdemli kişi (yani pir) anlamına geldiğini, dolayısıyla Shakespeare'in bir kod adı olduğunu ve kendisinin aslında bir kripto-Müslüman olduğunu iddia ettiğini yazıyor.

    Ortaya atılan bir diğer iddiaya göre Shakespear aslında şair ve oyun yazarı Christopher Marlowe’dur. California Claremont Koleji Profesörü Ward Eliot’un öncülüğünde yapılan bilgisayar destekli araştırmada Shakespeare’in eserlerindeki kelime ve söz kalıpları şüphe edilen yazarların eserleriyle karşılaştırıldı. Uzmanlar Marlowe’un cümleleriyle Shakespeare’in cümleleri arasında büyük benzerlik buldu. Bu çalışma Shakespeare’in arkasındaki ismin Marlowe olduğu iddialarını güçlendirdi.

    Haberler, Komplolar, Komplo Teorileri
    Shakespeare'e dair komplo teorileri hala popüler… İrlandalı, Arap, Hint, Özbek veya İngiliz olduğunu iddia edenler hala bulunuyor. Herkesin kendine göre bir açıklaması var....


    Aslında Kadir Mısıroğlunu alaya alanlar, adamın ne kadar bilgili olduğundan haberi yok. Mısıroğlunun bu açıklaması üzerine sanırım biraz araştırırlar. Cahilliklerini giderirler! Kaç kişi Shakespeare'e Şeyh Pir denildiğini biliyor. Sanıyorlar ki, Mısıroğlu bunu kafasından uydurmuş. Onlarca bilim adamı bu iddiayi öne sürüyor zaten! Yanlış veya doğru bilgi, her neyse. Adam araştırıyor, okuyor. Doğru veya yanlış bir tez ortaya atıyor. Ve bu bilgilerin hepsinin bir kaynağı var. Komplo teorisi bile olsa, ne değişir. Adam araştırmacı olduğunun en büyük kanıtı. Daha ne diyeyim!

    Martin Ligns Shakespeare’in Sufi olduğu tezini anlatıyor:




    Birincisi ortaya atılan bu teori kabul edilen bir şey değil. Buna muhalif olan bir sürü insan var.

    İkincisi hadi gerçek olsun. Tasavvufçular müslüman mı?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bill Russell

    Ülkemizin medar-ı iftiharı, saray yemeklerinin vazgeçilmezi, maraş dondurması üstadı Kadir Mısıroğlu'nun yeni iddiası. Söylediğine göre Shakespeare, aslında Şeyh Pir isminde gizli bir Müslüman imiş.



    Not: 52:40'tan itibaren.

    Adamın son konusu daha sonra sınırsız ban yemiş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.