Yani en azından Hulusi Akar'ın kızı öyle yapmış, siz neden yapamayasınız? Akar hakkında konuşmamız lazım https://www.cumhuriyet.com.tr/yazarlar/baris-terkoglu/akar-hakkinda-konusmamiz-lazim-2078768< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Biyoloji okuyanlar Tıp'a sınavsız geçiş yapabilir

-
-
Gel bunu savun
Konudan bağımsız bu tür şeyler çok yaşanıyor özellikle daha alt kademe yöneticiler ve görmemiş zenginler çocuklarını azerbaycan ukrayna vb ülkelere tıp okumaya gönderiyor. orada zaten sınav falan yok her şey kanuni olarak rüşvetle döndüğü için parayı basan diploma alıyor. sonra burada formaliteden tusa giriyorlar 240 sorudan 30-40 net yapan doktor oluyor. Doğrusu eskiden de bu vardı ama sınav daha zordu.
Millet kolaylıkla geçsin diye puan hesapla yöntemini de değiştirdileri
-
9o’ lı yıllarda bu bölümü okurken önce laboratuvar açma hakkı alındı doktorlara verildi.
Ardından 3. Sınıfta itibaren müfredatında yer alan formasyonu kaldırdılar.
Çıplak biyoloji bir halta yaramıyor…
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bir hata, diğerini çeker ve bu silsile yoluylan böyne devam eder. Sen zatı daha en baştan hayatının böyük hatasını biyoğloci bölümünü seçerek yapmış ve gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemiş oldun. Ondan sonra da zatı bir daha belini doğrultamadın. Başka bölüm seçseydin, belki de şincik paraya para demiyor olabülürdün...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 8 Mayıs 2023; 20:43:59 > -
abi ben anlamıyorum bu ülkede nasıl böyle birşeye cesaret edilebiliyor. kimse demiyor mu bana bunun hesabını sorarlar ben böyle birşey yapamam
doğruysa o profların hepsinin unvanının elinden alınması lazım
-
Kimse demiyor, hesap soran da yok!
o 30-40 net değildir daha düşüktür çünkü taban puan 30 ve sadece 35 puana kadar düşürdüler
ve sonrasındaki sözlü sınavı var birkaç merkezde olan onu geçen denk kabul ediliyor ve ankara tıpın sözlü sonuçları eski senelere de bakabilirsiniz,
eğer denk olsaydı sözlü sınavından geçer puan alırlardı ama 1 kişi bile başarılı bile alamamışlar ve rusya ve ukraynada da kabul olmuyor tıp denklikleri
-
Olum gidin başka bişey olun be. Torpille doktor olunurmu. La hangi vicdan kabul eder bunu. Yapacak başka bir sürü iş var yahu. Torpilin varsa git ne bileyim bi kurumun bölge müdürlüğünde çalış memur ol. Bakanlıklarda zibil gibi kadro var. Asker polis doktor hakim savcı kesinlikle torpil olmaması gereken meslek grupları. Salaklık aptallık tolere edemez bu meslekler.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
E dostum reis reis diye tutuşuyordun onu kastettim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E8CE804DF -- 9 Mayıs 2023; 8:13:40 >
Doktor olup da sanki hasta mı bakıyorlar. Geneli yönetici oluyor il sağlık vs gibi yerlerde amaç malı götürmek genelde ya da özel hastanenin başına geçiyorlar.
Reis diye tutuşan doktor mu olur. Doktorlara giderse gitsinler dedi ya!.
Ankara tıp fakültesinde hademe falandır.nicke ne bakıyorsun.
Olur olur hocam.
Saglik camiasının yarıdan çok çok fazlası reiscidir. Yani son tahlilde öyledir
Nasıl desem şu grev organizasyonu için bile zor ikna edildiler. Atıyorum kilicdaroglu cb olsa böyle bir grev kararı alınsa 1 ay sürse şaşırma.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E8CE804DF -- 9 Mayıs 2023; 8:23:33 >
Böyle birşey imkansız.Ama Türkiye'de sahte evraklarla her şeyi yapabilirler.Yeterki kirli pis işlerde adamını bul.
Evrakta sahtecilik Türkiye'de çok olan birşey.
-
Normal. Normali bu zaten. Fakat kuralları, gereklilikleri, farkları belirlenmeli ve yaşam boyu herkese eşit şekilde açık olmalı.
Yaşam boyu eğitim buradan geçiyor. Bunu yapabilen ülkeler böyle yapıyorlar. İnsan değerli. Gençleri bol bulduk diye böyle haracanamaz. Yarın bu genç nüfus kalmayacak... eğitim verecek insan bulamazsınız.
İsteyen bölümünü, branşını değiştirebilmeli, komşu mesleklere gerekli şartları sağlayarak, eksiklerini tamamlayarak geçebilmeli. Bu kanallar sürekli açık olmalı.
Bugün, dünyada zaten bilinen şeylerin taklitlerini yapmak veya küçük geliştirmeler eklemek mümkün olabilir. Sırası gelip, refahı bugünün üzerine taşımak için gerçekten yeni bilglier üretilmek istenildiğinde o biyolog ile tıp uzmanının beraber çalışması gerekecek. Bu, meslekleri böyle guruplaştırarak yapılamaz. Branşlama böyle bir şey değil. Böyle yaparak ülkenin geleceğine kendi kendimize tavan koyuyoruz. Baştan kaybediliyor.
-
Hocam konu bu değil, gidip harranda okusa tıpı kimsenin ilgisini çekmezdi zaten. Bahse konu okul sınavda ilk 500 e girenlerin yerleşebildiği, en yüksek taban puana sahip okul.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Gerekli şartlar.
-Babanın devlette çok yüksek bir mevkide olması.
Orada gecesini gündüzüne katıp deliler gibi çalışıp oraya giren 18 yaşındaki genç ile gerekli şartlara sahip kişi aynı okulu okuyor. Çok iyi devam
İkisi de yanlış tabii...
Bölümlere otuz sene boyunca deli gibi çalışanları alırsanız sonunda tımarhaneye döner. Sınav sisemi tamamen yanlış. Biyoloji okuyan neden gelmesin, sanki tıp kazananların anatomi merakı vardı, yaşıtlarından bilgisiyle ve meraklarıyla ayrılıyordular... Aritmetik yaptı iki sene, doktor çıkacak.
Deli gibi çalışanlar bence soğuk su içsinler. Yanlış anlaşılmasın, tepkisel yazmıyorum, bütün meslek sahipleri olarak hepimizin ortak sonu bu oluyor, ve olacak. Meslekler bilgi odaklı hale geldikçe giderek, gelecekte hepsinin sonu bu olacak. Çok değil, akıllı çalışanlar meselekleri geliştiriyor. En iyi doktorlara gidince görüyorum ki gayet rahatlar, yarım saati ayırıp her şeyi dinler, hiç acele etmez, sizden sonra da sıradakini beklemez, dergisini veya mailini okur. Bunun tersi de doğru, öyle olduğu için iyi doktor zaten.
Bence farkedilmeyen nokta, mühendislik, doktorluk, bilim gibi mesleklerin emekçi edebiyatıyla bir ilgilerinin olmadığı. Bu konular çok çalışarak değil, akılllı çalışarak gelişiyor. İyi bir doktora fark ödüyorsam emeği yüzünden ödemiyorum.
Yolsuzluk konusu başka bir şey. Onu kast etmedim. İyi okul, kötü okul farkı her zaman olur. İyi okul için sınava girilir, kötü okul da sıra bekler, belki sadece yazılırsınız. Kast ettiğim şey, biyoloji okuyan birinin tıp okuluna öncelikli olarak girmesi, en az artimetik çözenin girmesi kadar doğru.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karbon 12 -- 9 Mayıs 2023; 17:30:21 >
-
Dostum konumuz o değil ki neden başka yöne çekiyorsun.
Ben de biyoloji okudum hadi mesela beni de alsınlar. Lütfen tartışmamız bu değil ki.
Aritmetik çözüp giren adam keyfinden girmiyor. Sanırım bir eliniz yağda balda büyüdünüz. Öyle olmasa insanların özellikle doktorların ne zorluklarla doktor olduklarını bilirdiniz.
Zorluk dediğim sadece sınav soruları değil. bir sürü etken var bu işin içinde. ilkokul sınıf çocuğuna biz fakiriz kurtuluşumuz senin okuman diyorsun adam mecbur ya okuyacak ya tamirci olacak bilmem belki başka şey olacak ya da tamamen kriminal biri. başlıyor okumaya ilkokul ortaokul lise bunlar arasında sayısız sınavlar sonra üniversite.
ama sen diyorsun ki bu evreleri geçirmemiş baba parası ile rahat etmiş görece hafif bir ilkokul ortaokul lise bilmem neyi bitirip deyim yerinde ise sıfır km bir beyinle tıp okuyan daha iyi olur. bilmem olabilir.
peki adalet nerde, peki umut nerde, peki kaybolan çocukluğun karşılığı nerde.
herkes poposu üzerinde oturup zevkle yapacağı işi çocukluğunda gençliğinde emek vermeden sahip olarak yapmayı ister. iyi de benim dediğim bu fakir çocuk üzerine elbise bulamıyor bile ya hu vicdan et.
tamam reisini yine savun da bu nasıl savunma
-
muhalefeti eleştirdim diye reisçi mi ilan ediyorsunuz, siz de aynısınız eleştirmek yasak mı olacak
-
hadi dostum sıkı takipçiniz biliyoruz seni yapma bunu
Benzer içerikler
- filistinin osmanlıya yaptıkları
- 25 yaşında hakim olunur mu
- spiker maaşları
- suriye'de araba fiyatları
- şark kurnazlığı ne demek
- jaecoo 8
- tüvtürk kime satıldı
- türk telekom numara değiştirme
- youtube premium fiyat
- dab radyo nedir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X