Şimdi Ara

Kabloların üzerindeki silindir şeklindeki kısım nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
16.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bazı hdmi,vga..vb kabloların uçlarına yakın kısımda silindir şeklinde bir kısım var bazılarında yok bu nedir ne işe yarar ve kablo kalitesiyle ilgisi varmı dır?

Kabloların üzerindeki silindir şeklindeki kısım nedir?

• Bende Merak ediyordum. Bir bilgisayarcıya sordum. Sigorta yuvasıymış. Ama varmı yokmu muamma
  • evet bencede sigorta yuvası
  • Sigorta yuvası değil, nüve.
    Yüksek frekans gürültülerini bastırmak için kullanılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pea.

Sigorta yuvası değil, nüve.

Leptop adaptöründe olması açıklamanızla çakışıyor sanki

• magnetik alanı emmeye yarar kısacası.. kablolarda parazit elektriğin, elektronik cihazlara zarar vermesini engellemek amaçlı.. dikkat ettiyseniz elektronik cihazlara bağlantı soketlerine yakın olurlar hep..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: 20playback

Bende Merak ediyordum. Bir bilgisayarcıya sordum. Sigorta yuvasıymış. Ama varmı yokmu muamma

Söyle ona dükkanı kapatsın gitsin pazarda limon satsın.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: pea.

Sigorta yuvası değil, nüve.

Leptop adaptöründe olması açıklamanızla çakışıyor sanki

Adaptör yüksek frekansta anahtarlama yapan bir "anahtarlamalı güç kaynağı/SMPS"dır.
  • görüntü sistemleri ses sistemleri gibi yerlerde vardır bu tip nüveler paraziti önlerler bildiğim kadarıyla pc ana kartlarında gözle görebilirsin bile..
  • peki görüntü kalitesini ciddi anlamda etkiliyormu bunların olmadığı kabloların görüntü kalitesi iyi değil diyebilirmiyiz.
  • Verdiğimiz linkler zaten yeterince açıklıyor olayı... Görüntü kalitesi ile hiç bir alakası yok. Sadece elektromanyetik saçılımları , sızmaları gidermeye yönelik bir malzemedir.

• quote:

Orijinalden alıntı: sami

peki görüntü kalitesini ciddi anlamda etkiliyormu bunların olmadığı kabloların görüntü kalitesi iyi değil diyebilirmiyiz.

onun olmadığı kablodan hayır gelmez zaten.

sadece çeşitli sinyaller parazit vs. etkilenmesin diye yapılır.

çok merak ediyorsan al bir tane hdmi kablo o kısmını maket bıçağıyla aç bak.

• Ben eskiden parcalamıştım metal halka var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: muzo.muco

görüntü sistemleri ses sistemleri gibi yerlerde vardır bu tip nüveler paraziti önlerler bildiğim kadarıyla pc ana kartlarında gözle görebilirsin bile..

quote:

Söyle ona dükkanı kapatsın gitsin pazarda limon satsın

alınma ama buda güzel bir meslek...
  • quote:

Orijinalden alıntı: baris_55

Çok iddaalı bir cümle olmuş yazdığınız. Kullanılan cihazlar ve çalışma şartları bu konuda asıl belirleyici faktörler. Analog sinyal taşıyan sistemlerde kablonun ucunda kullandığınız ekipmanlar belli bir kalitenin üstündeyse ferit nüve cihazın içinde zaten bulunuyor. Dijital sinyalde ise monster'ın uçuk fiyatlı kabloları ile piyasadan alınan aşırı dandik olmayan kablolar ile yapılan karşılaştırmalara dair görüntü ve ses teknolojileri üstüne kurulmuş birçok forumda yapılan yüzlerce sayfalık tartışmalar mevcut. Genelde kabul görmüş fikir ise kablo boyu çok uzun olmadıkça ve de standart bir ev kullanıcısı için aşırı kalitesiz kablo olmadığı sürece gözle görülür bir fark oluşmayacağı yönünde.
    Ailemin evinde bulunan ses sistemi ve televizyon arasında üstünde nüve olmayan 20 TL civarında bir fiyata aldığım kablo gayet problemsiz bir şekilde çalışıyor kaç zamandır. Sırf meraktan arkadaştan ödünç aldığım her iki ucunda da ferit nüve bulunan gayet fiyatlı bir kablo ile de karşılaştırma yapmıştım. Görüntüde ve seste farkedilebilir bir değişiklik yoktu.

• quote:

Orijinalden alıntı: aeronics

quote:

Çok iddaalı bir cümle olmuş yazdığınız. Kullanılan cihazlar ve çalışma şartları bu konuda asıl belirleyici faktörler. Analog sinyal taşıyan sistemlerde kablonun ucunda kullandığınız ekipmanlar belli bir kalitenin üstündeyse ferit nüve cihazın içinde zaten bulunuyor. Dijital sinyalde ise monster'ın uçuk fiyatlı kabloları ile piyasadan alınan aşırı dandik olmayan kablolar ile yapılan karşılaştırmalara dair görüntü ve ses teknolojileri üstüne kurulmuş birçok forumda yapılan yüzlerce sayfalık tartışmalar mevcut. Genelde kabul görmüş fikir ise kablo boyu çok uzun olmadıkça ve de standart bir ev kullanıcısı için aşırı kalitesiz kablo olmadığı sürece gözle görülür bir fark oluşmayacağı yönünde.
    Ailemin evinde bulunan ses sistemi ve televizyon arasında üstünde nüve olmayan 20 TL civarında bir fiyata aldığım kablo gayet problemsiz bir şekilde çalışıyor kaç zamandır. Sırf meraktan arkadaştan ödünç aldığım her iki ucunda da ferit nüve bulunan gayet fiyatlı bir kablo ile de karşılaştırma yapmıştım. Görüntüde ve seste farkedilebilir bir değişiklik yoktu.

5 liraya da kablo var 15 liraya da kablo var.

Kablonun kalınlığı bile değişiyor fiyatına göre.

Eğer kullandığınız cihaz topraklı prize bağlı değilse sorun yaratabilir.

Almışken bir kere almak istiyor insan.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aeronics

quote:

5 liraya da kablo var 15 liraya da kablo var.

Kablonun kalınlığı bile değişiyor fiyatına göre.

Eğer kullandığınız cihaz topraklı prize bağlı değilse sorun yaratabilir.

Almışken bir kere almak istiyor insan.

Dikkat ettiyseniz "aşırı dandik olmayan" gibi bir ibare kullandım.
    Şu an kendi evimde kullandığım konfigürasyonu söyleyeyim o zaman.
    55SV685D LED TV
    Yamaha RX-V365 AV Receiver
    HTPC
    Bunların bağlı olduğu fişte uzaktan kumandanın şarj ünitesi ve modem (her ikisi de SMPS adaptör kullanıyor), arada cep telefonu şarjı takılıyor. HTPC'den TV'ye giden kablo ise üstünde ferit nüvesi olmayan 20 TL'lik bir kablo. Herhangi bir parazit'de mevcut değil. Elimde HAMA'nın gayet yüksek fiyatlı kablosu da mevcut (Bir ara kablolamayı değiştirdiğimde takacağım ama zaman ayıramadım). Her ikisi arasında farkedilebilir bir fark yok. HAMA'nın boyu 1.5 metre, 20 TL'lik olanı da 1.8 metre boyu var. 1.5 metre boylarında 20 TL'lik bir kablo standart bir kullanıcının farkedebileceği bir fark oluşturmayacaktır. Bu arada bu sistem bir yıla yakın bir süe topraksız prizde çalıştı.

• quote:

Bende Merak ediyordum. Bir bilgisayarcıya sordum. Sigorta yuvasıymış. Ama varmı yokmu muamma

Bilmemek hata sayılmaz ama bilgisayarcınında sallaması galiba onun hanesine hata olarak yazılabilir,(untayk)hoca işin abecesini açıklamış
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.