Şimdi Ara

kablo internet ip değiştirmek ;

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
2
Favori
28.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kablo internet ....

    ip değiştirmek ;


    başlat çalıştır cmd yazın ve enterlayın

    gelen pencerede komut satırına ipconfig /release yazın ve bekleyin ipnizin değerleri 0lı
    bir şekilde gelcek karşınıza sora modeminizi fişten 10saniye kadar çektikten sonra geri
    takın ve ipconfig /renew yazın ipniz değişecektir ve rapid-share gibi download sitelerinden
    rahatlıkla downloadunuza devam edebileceksiniz. ....

    Aynen yaptık işlemi fakat 1 gün geçyi şimdi hiç dowınload yapamıyorum rapidden, yardım yukarda yazılı işlemi aynen yaptım
    siz nasıl değiştiriyorsunuz pı 'nizi
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



  • öyle yapacana modemin fişini çıkarıp taksan aynı işlemi görecek
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hepsi1lesme16

    öyle yapacana modemin fişini çıkarıp taksan aynı işlemi görecek



    kablo internette modemin fişini çekip takınca ıp değişmez
  • quote:

    Orjinalden alıntı: krm-iks


    quote:

    Orjinalden alıntı: hepsi1lesme16

    öyle yapacana modemin fişini çıkarıp taksan aynı işlemi görecek



    kablo internette modemin fişini çekip takınca ıp değişmez


    neden?kablo internet derken ?
  • eyvallah krm-iks ...


    ne oldu sakatamı geldik yahu indirme yapamıyorum ki rapidden resimdeki sorunu anlayan yardım ederse seviniriz ...

     kablo internet ip değiştirmek ;




  • burdan dene indir sınırın kalkmamış daha

    http://www.upload.gen.tr/d.php/s2/84nee3mg/ip.cmd.html
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • eyvallah

    ağzımız sütten yandı ama tekrar denerim inş (ip degiştirmeyi)
  • Müşteri hizmetlerini arayıp IP değiştirilmesi talebinde bulunabilirsiniz. Ben İstanbul'da kablo internet kullanırken öyle yapıyordum haftada bir kere.
  • Bursa'da oturuyorum ve 4-5 senedir de kablonet abonesiyim. Şu ana kadar da (bir iki ufak mesele hariç) çok ciddi bir sorun yaşamadım. Ancak IP numarasını değiştirmem mümkün olmuyordu. ADSL kullananların modemi resetlemeleri IP adreslerinin değişmesi için yeterli olurken, biz kablo internet kullanıcılarının bunu yapabilmek için kırk takla atmamız gerekiyordu. Evet, bu iş için bazı yöntemler olduğunu biliyorum, hatta bunları denedim. Ancak tabiri caizse, "işlediği sevap ürküttüğü kurbağaya değmeyen", zahmetli yollar bunlar. Her daim bilgisayarın başında durup, adım adım, elle yapmanız gereken işlemler.

    Malumunuz, rapid gibi siteler premium üye olmadığınız takdirde, IP adresinizi temel alarak size dosya indirme sınırlaması getiriyor. JDownloader gibi programlar sayesinde rapid linklerini sıralayıp, programın sizin yerinize beklemesini ve dosyaları indirmesini sağlayabiliyorsunuz. Ancak iki dosyanın indirilmesi arasında yaklaşık 15 dakikalık bir bekleme süresi söz konusu. Bu da, bir film indirdiğiniz taktirde (en az 1 CD'lik yani yaklaşık 700 MB olduğunu ve 7-8 adet dosyadan meydana geldiğini farz edelim) aşağı yukarı 2 saatlik bir vakit kaybı demek. Geliştirdiğim basit yöntemle bu süreyi (rapid'in ücretsiz kullanıcılarına koyduğu, dosya indirmeden önceki 30-40 saniyelik bekletme süresi de dahil) 1,5 dakikaya indirdim. Şu anda Deve Kuşu Kabare linklerini indirmekteyim ve bu sayede şimdiden 8 saatlik bir kazancım oldu. Yani bilgisayarım daha kısa sürede, daha fazla dosya indirebiliyor.

    BAT DOSYASI OLUŞTURARAK ELLE IP DEĞİŞTİRME


    1. Adım: Öncelikle masaüstündeki "Ağ Bağlantılarım"a gelip sağ tuşa tıklıyor ve "Özellikler" diyoruz. Açılan "Ağ Bağlantıları" penceresinden "Yerel Ağ Bağlantısı"na sağ tuşla tıklayıp, yine "Özellikler"i seçiyoruz. (Aynı işlemi Başlat > Ayarlar > Ağ Bağlantıları'nı seçerek de yapabilirsiniz.) İnternet İletişim Kuralları (TCP/IP)'ye çift tıklıyoruz.

     kablo internet ip değiştirmek ;


    2. Adım: TCP/IP ayarlarını resimde görüldüğü şekilde bir kereliğine değiştiriyoruz. (10.0.0.1. ve TAB) Tamam diyerek kapatıyoruz.

     kablo internet ip değiştirmek ;


    3. Adım: "Başlat > Çalıştır"a tıklıyoruz ve açılan pencereye "cmd" yazıyoruz. Emektar DOS komut satırı penceremiz bizi karşılıyor. Şimdi aşağıdaki komutu giriyoruz.

    netsh -c interface dump > c:\ayar1.txt

    Bu komut sayesinde, ağ bağlantısı ayarlarımız C:'deki bir txt dosyası içine kaydediliyor. Kaydetme işlemi bitince, pencereyi kapatmayın. Komut satırına daha ihtiyacımız var.

    4. Adım: Yeniden TCP/IP ayarları penceresine geliyor ve "Otomatik olarak bir IP adresi al" seçeneğine tıklıyoruz. Tamam diyerek kapatıyoruz.

     kablo internet ip değiştirmek ;


    Komut satırı penceremize geri dönüp bu sefer aşağıdaki komutu giriyoruz.

    netsh -c interface dump > c:\ayar2.txt

    Ağ bağlantıları ayarlarımız, yeni şekliyle farklı bir dosyaya kaydedilmiş oldu.

    5. Adım: Masaüstünde yeni bir belge oluşturup içine aşağıdaki satırları yazıyoruz.

    ipconfig /release
    netsh -f c:\ayar1.txt
    netsh -f c:\ayar2.txt


    Daha sonra da dosyayı ipdegistir.bat olarak kaydediyoruz. Bundan sonra IP değiştirmenizi gerektiren bir durumla karşılaştığınızda, bu dosyaya çift tıklayın ve bırakın gerisini o halletsin.

    JDOWNLOADER KULLANARAK IP ADRESİ DEĞİŞTİRME


    Yukarıda bahsettiklerim, IP numaranızı elle değiştirmek istediğinizde kullanabileceğiniz bir yöntemdi. Modem açıp kapatmanıza, fazladan bir program kurup kullanmanıza, proxy vs. ayarlarıyla uğraşmanıza hiç gerek yok. Ancak bu kadarla da kalmıyor tabii. Rapid'den dosya indirirken, JDownloader'ı kullanıyorum. Yeni çıkan jdownloader-beta-0.5.547 versiyonundaki Batch özelliği sayesinde aynı komutları program içerisine yazıp otomatik olarak yeni bir IP almasını sağlayabiliyorum.

    Öncelikle bat dosyası oluşturma aşamasına kadar (5. Adım) yukarıdaki işlemleri yapıyoruz. JDownlader'ı indirip istediğimiz bir yere klasör olarak açıyoruz ve daha sonra programı çalıştırıyoruz. "Yapılandırma > Tekrar Bağlan" menüsüne gelip "Tekrar Bağlan Yöntemleri" altındaki "Batch" kısmına tıklıyoruz. Ayarları aşağıdaki resimde gördüğünüz şekilde yapıyoruz.

     kablo internet ip değiştirmek ;


    Bu ayarları yaptıktan sonra gerçekleşen işlemleri, ekran görüntülerini alarak aşama aşama kaydettim. Resimlerdeki indirme, bekleme, bağlanma ve sistem saati bölümlerine dikkat edin.

     kablo internet ip değiştirmek ;


     kablo internet ip değiştirmek ;


     kablo internet ip değiştirmek ;


     kablo internet ip değiştirmek ;


    Gördüğünüz gibi 1.5-2 dakikalık bir süre içerisinde IP adresimiz değişti, rapid'e bağlanıp indirme kuyruğuna girdik ve bekleme süremiz dolunca dosyamızı indirmeye başladık. Haydi ne duruyorsunuz, indirmeye başlayın!

    ÖNEMLİ NOT : Bu işlemleri, kablo internet üzerinden (modemim Surfboard SB 3100), Windows XP SP3 kurulu bir bilgisayarda, JDownloader programını kullanarak yaptım. Farklı kablonet (Uydunet) bölgelerinde, internete ADSL üzerinden bağlananlarda, Vista kullanan sistemlerde veya "Batch" özelliği bulunan başka programlarda çalışıp çalışmadığına dair bir fikrim yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkopal [ÇevirMan] -- 18 Mayıs 2009; 22:56:06 >




  • @darkopal çok güzel bir rehber olmuş eline sağlık
    yalnız şöyle bir durumla karşılaşıyorum bazen
    ip değiştirmek istediğimde aynen denilen bütün yöntemleri uyguluyorum ama yine de ip değişmiyor ve bazen DNS ve hosts dosyasında değişiklik yaparak da youtube'a giremiyorum, bence uydunette farklı bir sistem var adamlar istedikleri zaman ip değiştiriyorlar
    512 sınırsızla gavur gibi neti sömürdüğüm için mi yapıyorlar ne anlamadım gitti
  • Bulunduğunuz yerden kaynaklanan bir durum olabilir. Daha önce de belirttiğim gibi Bursa'da ikâmet ediyorum ve internet bağlantım da 512kb. Yukarıda anlattığım yöntemle Deve Kuşu kabare serisini (8.2 GB) 2 günde bitirdim. Bir dönem rapid'de premium üyeliğim vardı ve günde 5.2 GB'a kadar download yaptığımı bilirim. Yani internet bağlantımın izin verdiği maksimum ölçüde. Bu yöntemle ilk gün 4.28 GB, 2. gün 3.84 GB indirdim ve seriyi tamamladım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkopal [ÇevirMan] -- 20 Mayıs 2009; 11:54:07 >
  • darkopal ayar1 ve ayar2 dosyasını bizimle paylasabilirmisin sonucta her bilgisayarda aynı isler dimi?
  • Öyle olduğunu sanmıyorum. Çünkü bu dosyalar içinde "source=static addr=XXX.XXX.XXX.XXX" şeklinde bölümler var ve bu bölümler her bilgisayarda farklı olmalı. O yüzden kendi bilgisayarınıza özgü dosyalar oluşturmalısınız.
  • vistada cmd den dedigin islemi yaptım erisim engellendi dedi olmadı :(
  • Vista cmd komutunu çalıştırırken sağ tıklayıp "Run As Administrator"ı seçin. Sanırım bu şekilde yapabilirsiniz.
  • Merak ettim niye hiç kimse Mac Adresini değiştirmeyi önermemiş?
    Bilgisayarınızın mac adresini değiştirirseniz ip adresiniz anında değişir. Bütün bu karmaşık ayarlarla uğraşmanıza gerek kalmaz.
    İşte size örnek bir program.
     kablo internet ip değiştirmek ;


    Ücretsiz Programı indirmek için tıklayın





  • skipper, bildiğim kadarıyla uydunet modemlerine internet mac adresine göre veriliyor. yani mac adresi değişince o modem nete giremiyor diye biliyorum. sende çalışıyor mu bu program ile değiştirdiğinde?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cevaps

    skipper, bildiğim kadarıyla uydunet modemlerine internet mac adresine göre veriliyor. yani mac adresi değişince o modem nete giremiyor diye biliyorum. sende çalışıyor mu bu program ile değiştirdiğinde?

    Bende tabii ki çalışıyor. Zaten çalışmasa neden tavsiye edeyim ki. Ayrıca bilginiz olsun bu program modemin mac adresini değil bilgisayarın mac adresini değiştirir. Uydunet kablolu (wireless olmayan) modemlerde zaten modemin mac adresini hiç bir şekilde değiştiremezsiniz. Ancak uydunetin çalışma mantığı gereği asıl önemli olan modemin mac adresi değil bilgisayarın mac adresidir.
    "Uydunet size ip adresi verirken bilgisayarın mac adresine göre ip verir."
    Bu programı indirin ve deneyin. Change Mac yazan yerden mac adresinizi değiştirin. Göreceksiniz ki ip adresiniz de değişecek.
    ( Kullandığım modem Netmaster kablo modem. Bu program wireless özellikli ve Dhcp server içeren modemlerde çalışmayabilir ama standart kablo modemlerin hepsinde çalışır.)




  • Programın linkini tekrar veriyorum, standart uydunet modemi olanlar yukarda bahsettiğim bilgiler doğrultusunda işlemi deneyip sonucunu buraya yazsınlar..
    http://www.technitium.com/files/TMACv5_R2_Setup.zip
    Mutlaka başarılı olacaklardır. Sonuçları bekliyorum.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.