Şimdi Ara

Janttaki siyahlıkları nasıl giderilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
20.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar.Janttaki siyah lekeleri nasıl gideririz yardımcı olursanız sevinirim?Gazyagı falan denedim ve piyasadaki bir jant temizleyici denedim ama gideremedim sizce ne yapmalıyım?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Jantlardaki Siyah Lekeler Nasıl Giderilir?

Jantlardaki siyah lekeler, fren tozu birikmesi, paslanma veya oksidasyon gibi nedenlerle oluşabilir. Bu lekeleri gidermek için çeşitli yöntemler mevcuttur.

Malzemeler:

• Jant temizleyici
    • Yumuşak fırça veya sünger
    • Eldiven
    • Su

Adımlar:

1. Güvenlik Önlemleri Alın: Eldiven takın ve iyi havalandırılan bir alanda çalışın.

2. Jantları Islatın: Jantları suyla ıslatarak gevşek kirleri uzaklaştırın.

3. Jant Temizleyici Uygulayın: Jant temizleyicisini jantların üzerine püskürtün ve talimatlara uygun şekilde bekletin.

4. Fırçalayın veya Süngerleyin: Yumuşak bir fırça veya sünger kullanarak jantları nazikçe fırçalayın veya süngerleyin. Lekelere özellikle dikkat edin.

5. Durlayın: Jantları iyice durulamak için bol su kullanın.

6. Kurutun: Jantları kuruması için bırakın veya temiz bir bezle kurulayın.

Ek İpuçları:

• İnatçı lekeler için tuz ruhu gibi özel temizlik maddeleri kullanabilirsiniz. Ancak, tuz ruhunu dikkatli kullanın ve talimatları dikkatlice izleyin.
    • Jant temizleyicileri aşındırıcı olabileceğinden, her zaman küçük bir alanda test edin.
    • Jantları düzenli olarak temizlemek, siyah lekelerin oluşmasını önlemeye yardımcı olacaktır.
    • Jant temizleyicilerinin kullanım talimatlarını dikkatlice okuyun ve güvenlik önlemlerine uyun.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: tayfun_aslan

Arkadaşlar merhabalar.Janttaki siyah lekeleri nasıl gideririz yardımcı olursanız sevinirim?Gazyagı falan denedim ve piyasadaki bir jant temizleyici denedim ama gideremedim sizce ne yapmalıyım?

Auto kid lastik ve tampon parlaticiyi sık sonra siyah yerleri temizlik sungerinin yeşil yeriyle ovala daha sonra baska bir bezle temizle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tuz ruhu ama dikkatli kullanım sadece bi kaç yerde okudum denemedim..

• quote:

Orijinalden alıntı: triger

Tuz ruhu ama dikkatli kullanım sadece bi kaç yerde okudum denemedim..

Aman kardeşim sakın denemeyin.

Janttaki siyah lekeler olsa olsa zift lekeleridir bunlar en ucuz ve basidinden gazyağı ile geçmesi lazım.Sıkıp 3-5 dk. beklemek gerekiyor,ısıdan dolayı kurumuş oldukları için yumuşaması zaman alır.Hiçbir şekilde yumuşama göstermiyorsa bunlar balata tozlarıdır ve sıcaktan dolayı jant üzerindeki verniği delip içine işlemiştir.Bunu temizlemek de mümkün değildir.
    Ayrıca yakından çekilmiş resim olsaydı iyi olurdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: batkent

quote:

Arkadaşlar merhabalar.Janttaki siyah lekeleri nasıl gideririz yardımcı olursanız sevinirim?Gazyagı falan denedim ve piyasadaki bir jant temizleyici denedim ama gideremedim sizce ne yapmalıyım?

Auto kid lastik ve tampon parlaticiyi sık sonra siyah yerleri temizlik sungerinin yeşil yeriyle ovala daha sonra baska bir bezle temizle.

Temizlik süngerinin yeşil kısmı jantın üzerindeki verniği çizer matlaşmasına yol açar.
  • https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=41671961&p=1#41671961

• quote:

Orijinalden alıntı: M-A-S

quote:

quote:

Temizlik süngerinin yeşil kısmı jantın üzerindeki verniği çizer matlaşmasına yol açar.

Yapismis lekeleri temizlemenin tek yolu bu.
    Ayrıca kendi jantlarimda bir sorun yaşamadım.
    Başka bir yolu varsa söyleyin öğrenelim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: M-A-S

quote:

quote:

Yapismis lekeleri temizlemenin tek yolu bu.
    Ayrıca kendi jantlarimda bir sorun yaşamadım.
    Başka bir yolu varsa söyleyin öğrenelim

hocam siz denediyseniz bende deniyim o zaman teşekkür ederim...auto kid markası herhalde?

• quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=41671961&p=1#41671961

hocam benim zift lekesi değil muhtemelen balata siyahlığı yapışmış janta o kadar yoksa margarini bizzat deneyip başarıya ulaşanlardan biriiyim.
  • quote:

quote:

hocam benim zift lekesi değil muhtemelen balata siyahlığı yapışmış janta o kadar yoksa margarini bizzat deneyip başarıya ulaşanlardan biriiyim.

Bende de sürekli balatalar yüzünden oluyor. Sabunla fekan hiçbir şekilde çıkmadı. BIM kampanya yapmıştı ic cila size Önerdiğim sprey oto şampuani ve Oto Kokusu 10 lira idi.
    Evet markası auto kid 7tlye felan alabilirsiniz.
    İlk bas janti bi yıkayın kurusun sonra spreyi sıkın sorunlu bölgeye anında kiri çözüyor. Eğer yapismis ise bulasik sungeriyle ovalayip temiz bezle silin.

• Beyler size super bi urunden bahsedim. Oncelikle bu urunle alakam yok sadece hb dan aldim kullaniyorum. Stac italy jant temizleyici. 5litre geliyor. Siz onun her 1 litresine 4 litre su katip kullaniyorsunuz. Jantlarim beyaz. Hemen kirleniyor. Diger temizleyicilere gore kuvvetli. Ancak bir kerede zirt diye cikarmasini beklemeyin.

Mesela 1 ay yagmurda camurda janta yapisan balata tozunu dusunun. Acaip kotu oluyor. Ben kucuk bi fircayla uyguluyorum. 2 kerede temizleniyor.. Tavsiye ederim..

• quote:

quote:

O zaman balata temizleme spreyi sorunu çözmesi lazım.

Ben balata ile ilgili toz/leke/kir vs. leri yumusak bir firça ve deterjan ile temizleyip duruluyorum yeterli geliyor.

• 1gazyağı denedim demişssin ama birde bu yöntemle dene 1lt gazyağını al ve camsil şişesine koy daha sonra jantların içine püskürt 15-20 dk bekle ve bezle kirleri çıkartıp suyla durula bu işlemi tekrarlayabilirsin.
    2-bu işlem bitince cif ile süngerin yeşil kısmıyla jant aralarını temizle( veya jant fırçasıyla da olur) ve durula
    BİZZAT DENENMİŞTİR VE EN PRATİK VE ETKİLİ BİR ÇÖZÜMDÜR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi castinyo -- 23 Mart 2014; 23:24:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

Beyler size super bi urunden bahsedim. Oncelikle bu urunle alakam yok sadece hb dan aldim kullaniyorum. Stac italy jant temizleyici. 5litre geliyor. Siz onun her 1 litresine 4 litre su katip kullaniyorsunuz. Jantlarim beyaz. Hemen kirleniyor. Diger temizleyicilere gore kuvvetli. Ancak bir kerede zirt diye cikarmasini beklemeyin.

Mesela 1 ay yagmurda camurda janta yapisan balata tozunu dusunun. Acaip kotu oluyor. Ben kucuk bi fircayla uyguluyorum. 2 kerede temizleniyor.. Tavsiye ederim..

Hocam arkadasa önerdiğimi bir deneyin anında çözüm

• quote:

quote:

Beyler size super bi urunden bahsedim. Oncelikle bu urunle alakam yok sadece hb dan aldim kullaniyorum. Stac italy jant temizleyici. 5litre geliyor. Siz onun her 1 litresine 4 litre su katip kullaniyorsunuz. Jantlarim beyaz. Hemen kirleniyor. Diger temizleyicilere gore kuvvetli. Ancak bir kerede zirt diye cikarmasini beklemeyin.

teşekkür ederim denicem arkadaşlar...

• Sonax jant temizleyici kullanabilirsin.
    Sık 5dk. Kadar bekle morlaşma başlayıp balata tozlarının aktıgını görünce fırçala jantın ilk günkü temizligine dönecek

• Bi foto koysanızda tahmın etmekle yormasanız insanları. Siyah leke nedir
  • Foto yok mu foto?
  • quote:

quote:

Sanirim hatirladim o urunu. Spreydi yanlis hatirlamiyorsam. Iyidir ancak cabuk biter diye almamistim onu. Bendekini 1 seneden fazla hala kullaniyorum

• quote:

quote:

quote:

Sanirim hatirladim o urunu. Spreydi yanlis hatirlamiyorsam. Iyidir ancak cabuk biter diye almamistim onu. Bendekini 1 seneden fazla hala kullaniyorum

Bana çok ucuza geldiği için dert etmiyorum. Birde tesiri çok fazla bir janta 2 fıs yetiyor

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.