Şimdi Ara

Pasta Cila sonrası araçtaki çizikler belli olur mu yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
6.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Merhaba, ilk aracımı aldım beyaz renk. Pasta cila yaptırıcam ama benden önceki sahibi dış kısmını bakımsız tutmuş.

Pasta cila için biryerle görüştüm adamın dediği şu, pasta cila aracı ilk günkü haline çevirir ama önceden görmediğiniz çizikler, taş izleri falan daha da çok belli olabilir dedi.

Bu cümle biraz beni korkuttu yani taş izi var araçta tamam ama daha başka izlerde mi ortaya çıkacak onu anlamadım açıkçası.

Yardımcı olursanız çok sevinirim. İyi günler diliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çizikler derin değilse belli olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: asdfewf

Çizikler derin değilse belli olmaz.

Bir de kaskomdan mini onarım hakkım var. Kasko yu bozmadan yani . Önce çizikleri mi yaptırayım yoksa pasta cila dan sonra mı bu işlemler yapılır. Teşekkürler

• Adamın demek istediği şu aracınızda taş izi ya da derine yakın cizikler varsa onlar bu işlemden sonra daha net ortaya çıkacaktır. Pasta cilanın yaptığı işlem vernik katmanını mikron düzeyinde aşındırarak pürüzsüz bir yüzey oluşturmak. Olabildiğine cam düzlüğü vermek. Bu işlem aynı zamanda işti ince çiziklerle dolu hafif matlaşmış, güneşten hafif sararmış verniği de tertemiz yapacağ için araçta ne kusur varsa ne tşekilde görrüsünüz demek. Aynı şekilde metlaik boyalardaki simleri de tane tane görürsünüz çok güzle olur. Ynai aracınız pasta cila işlemi sonrasında çizilmeyecek merak etmeyin. Sadece varsa vernikteki büyük kusurlar daha görünür olacak.

Çizikler nasıl, harelenme şeklinde yıkamadan kaynaklı ince çiziklerse pasta cila sonrası tamamen ya da %90 oranında temizlenirler zaten. Yok daha derin ele gelen, hatta tırnağa takılan çizikler varsa, önce pasta cila işlemi yaptırın. Bu çizikleri büyük randa daha az görünür hale getirecektir, hafifletecektir. Ondan sorna hala gözünüze batan derin çizikler varsa o zaman rötüş yaptırabilirsiniz. Aracınız metalik renkse zatne pek rötüş şansınız yok, metalik boyalara rötüş iyi olmaz, ama opaksa opak beyaz kolayca halledilir çizikler çok büyük değilse. Sürtme kaynaklı plastiğe kadar çıkmış kalın çizikler varsa haliyle rötüş yerine lokal boya çok daha temiz ve orjinal olur. Resimler olmadığı için bu şekilde teorik konuşuyorum.

• Külyutmaz kullanıcısına yanıt
    önce arabanı yıka kurula.

sonra pasta cilayı sür ovala ovala sil.

hem aracın parlar hemde çizikler gider.
    yalnız pasta yı her zaman kullanma boyayı inceltir. o yüzden çizikler gider.
  • quote:

Pasta ve cila farklı şeylerdir. Pasta kalın tip aşındırıcıdır, cila ince tip aşındırıcıdır. Pasta elle uygulanmaz, elle uygulaması ve çalışması çok zordur ve zaten istenilen sonuç alınmaz. Pasta için makine şart. Pastanın amacı çizikleri, kusurları temizlemek/hafifletmez, vernik yüzeyini düzelmektir. Elle mümkün değil. Cila ise elle uygulanabilir ama makineye göre verim %50 civarında kalır asla makinede alınan parlaklık elde edilemez ama birkaç kişi bir araca girilirse 2 saat yoğun çalışmayla tatminkar parlaklık elde edilebilir. Cilanın da çok hafif kılcak çizikleri temizleme özelliği vardır ama yine bunun için makine şarttır çünkü elle çok uğraşmak gerekir ve yeterli olmaz. Elle ne kadar uğraşılırsa uğraşılsın kaçyüz devirle çalışan makineye eş tutulamaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

quote:

Pasta ve cila farklı şeylerdir. Pasta kalın tip aşındırıcıdır, cila ince tip aşındırıcıdır. Pasta elle uygulanmaz, elle uygulaması ve çalışması çok zordur ve zaten istenilen sonuç alınmaz. Pasta için makine şart. Pastanın amacı çizikleri, kusurları temizlemek/hafifletmez, vernik yüzeyini düzelmektir. Elle mümkün değil. Cila ise elle uygulanabilir ama makineye göre verim %50 civarında kalır asla makinede alınan parlaklık elde edilemez ama birkaç kişi bir araca girilirse 2 saat yoğun çalışmayla tatminkar parlaklık elde edilebilir. Cilanın da çok hafif kılcak çizikleri temizleme özelliği vardır ama yine bunun için makine şarttır çünkü elle çok uğraşmak gerekir ve yeterli olmaz. Elle ne kadar uğraşılırsa uğraşılsın kaçyüz devirle çalışan makineye eş tutulamaz.

1. PASTA CİLA AYNI KUTU İÇİNDE DE SATILIYOR.
    2. ELLEDE UYGULANIR. MAKİNA İLE YAPAN YERLER PROFESYONEL YERLER.
    EN AZ 80 TL İSTİYORLAR. BİMDEN PASTA CİLA AL YADA SONAX DAN UYGULA ÇİZİK FALAN KALMAZ.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • asdfewf A kullanıcısına yanıt
    tamam
  • Lord Sparhawk L kullanıcısına yanıt

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.