Şimdi Ara

Jako besleyen var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
1
Favori
17.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 500 le 1000 ytl arası bir fiyatla sarılan bu jako papağanın besleyen var mı.

Bir tane buldum ama biraz asabi psikopata benziyor. eğitimi nasıl omuza gelip öpücük verirmi neler yapar. tv üstüne gidip özellikle zıçar mı. besleyen arkadaşlar bilgi verebilir mi. artıları eksileri neler. hastalık sorunları var mı çok mu :)

• benim muhabbet kuşum valla bir çok insandan daha eğitimli gel diyince kafama geliyor biraz yükseks sesle bağırınca gidiyor kafesine ısırmaz bişe yapmaz kafesini temizleyiğimi hemen anlar ve havalanır kafesine konar. ara sıra geliyor dudağımı falan öpüyorbi kuşa okadar para verilmez git muhabbet kuşu al gerçekten çok güze hayvanlar
  • Ben bi tane besliyorum.Eğer sabırlıysan kesinlikle al derim.Yalnız çok ilgi isteyen kuşlardır.4 ay önce yabani olarak almıştım.Kendim isteyerek böyle aldım.Aynı senin dediğin gibi kabarıp avazı çıktığı kadar bağırıyordu.Sonraları alışınca omzuma gelir elimden yem yer kafasını kaşıtır oldu ki ben bunu 4 ayda yaptım ve öğrenci olduğumdan yeteri kadar ilgilenemedim.Eğer niyetin warsa al.Ama besleyemeyeceksen hem parana hem hayvana yazık olur.Bu arada eğer kaliteli bir gelişim istersen yem konusunda kafes konusunda olsun kesenin ağzını biraz açacaksın.Bir de alacağın yerin samimiyeti önemli.Şöyle,5 yaşını geçmiş ve daha önce sahibi olmuş bir jakoyu eğitmek ,bebek jakolara nazaran daha zordur.Alacağın yere iyi danış.Genelde 5 yaş ve üsüt jakloları anlamayanlara yawru diye satarlar.Bunu hayvanın gözüne bakarak nispeten anlayabilirsin.YAvru olanların göz bebeklerinin etrafı siyah veya gri olur.Yaşını almışların göz bebeklerinin etrafı sarı olur.Eğer sorun olursa PM atarsın.

• biz 5 sene besledik,ama yavruyken almamıştık.yabani oğlu yabaniydi.hergün ellerimizi paramparça ediyordu,kafesin içine tüylerini kaşıdıktan sonra kepekleri dökülüyordu,kanat çırpınca kafesin içinde kepekler üstümüze ,bilimum her yere uçuyordu.baya pisleniyordu evimiz.hee birde eğitim alsın diye birilerine bile götürdük,nafile.hiç bi işe yaramadı.ama manyak gibi taklit yeteneği olan bi papağan cinsidir ve en akıllısıdır.ama bizim şansımıza eğitimsiz ve vahşiydi.alacaksan yavruyken veya büyükse bile eğitimli olanlarını almaya bak.yoksa işin zor.
    bizimki havlıyordu,miyavlıyordu,anne ,baba,eşşek,naber,aşkım,canım yani bizden ne duyarsa onu söylüyordu.parana kıy, eğitimli güzel bişey al yoksa işin zor olur.
    şuan verdik kafamızda rahat ,evimizde.aslında evde hayvan beslenmez ama merak işte.

• 600 dolar buldum ben ama yaşını falan sormadım, araştırmadayım sadece :).

Evimi ofis olarak kullandığım için sürekli yanımda olur. hangi ortamları sever sesli sessiz karanlık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr_jayjay -- 27 Temmuz 2007; 6:24:07 >
  • Yavru olarak alırsanız eğitimi çok kolay olur. Kafeslerinin yanına gelip zırt pırt elini sokup rahatsız edilmeyi sevmez.
    Gürültü olmadığı sürece sesli ortamları sever.
  • quote:

Jako besleyen var mı?

10 sene sonra inşallah
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Fiyatı normal çünkü yüzlerce yıl yaşıyorlar. Oğluna, Torununa onlarda kendi oğullarına miras bırakabilir

bir ikincisi miras bırakcaksan torunlarına Karga da alabilirsin onlarda 200-300 yıl yaşıyor heralde
  • Benim jakolarla ilgili okudugum derin bir hikaye var gerçek ama. Papagan 1 sene boyunca sahibine kök söktürmüştü odaya sokmuyordu kimseyi çığlık çığlıga bagırıyordu, bilenler bilir jakolar bagırdı mı apartman inler

Ancak arkadaşım sabretti ve 1 sene sonra kendisine alıştırmayı başarmıştı yani diyeceğim o ki arkadaşında dediği gibi zor hayvanlar ilgi istiyorlar çok, yavru alabilme şansınız varsa tabi çok ama çok daha iyi olur. Büyük zor olur kanımca

Bu arada Jako nedir diyenlere

Jako besleyen var mı?

Bu da yavru halleri şirinler mi şirinler

Jako besleyen var mı?
     Jako besleyen var mı?

• Geçen sene heveslendim ve almıştım,kafesi kendi odama aldım çünkü başka koyacak yer yoktu,1 aydan daha fazla dayanamadım çünkü tüylerimi diken diken eden bir bağırma sekli vardı,alınca göreceksin hiç beklenmedik bir anda birden bağırır ve seni yerinden hoplatabilir.İlk zamanlar kafese yaklaştığında sana hırlar bu biraz köpek hırlamasına benzer ve acayip sinir bozucudur,papağanı alacağın yerde papağanın sessiz ve arkadaş canlısı durduğuna bakma yerini değiştirdiğinde alışma süresine ihtiyac duyar,hırlar bağırır seni hayattan bezdirir aldığım papağan bu değildi dersin.Bunun yanında bu kuşun kanatları içinde bulunan beyaz renkli tozu vardır her kanat çırpısında etrafa dökülür hertaraf beyaz toz olur,eğer allerjik bünyeye sahipsen kaşınırsın hiç olmadı huylanırsın sana önerim iiyce araştırdıktan sonra almaya karar ver beklemediğin birsey çıkabilir

• @hidoretti demek sen almadan önce fazla bir araştırma yapmamışsın
  • Beslemek istedik ama fiyatının 1000 dolar oldugunu ögrenince vazgeçtik
  • Evet gördüğüm yerdeki de aynı köpek gibi hırlıyordu :) pis bir sesi var.

hidoretti senin baya kötü bir tecrüben olmuş ya :) iyi tecrübesi olanlar herelde vardır dime :).

Bu toz olayı nasıl çok mu döküyor yani bir kanat çırpışında yerleri temizleke gerekiyorsa alınmaz ozaman yoksa alışana kadar dayanırım salona olmazsa misafir odasına koyarım 2-3 ay sonrada kendi odama alırım hırlaması geçer herelde bu sürede.

Ama anladığım kadarıyla yavru olması büyük önem taşıyor değil mi. büyükse çok zor oluyor alışması.

bakım masrafları ne kadar tutuyor. aşısı falan oluyor mu köpekler gibi. yeni dobermanımdan ayrıldım hastalıktan öldü maalesef
  • jakolar şeker hayvanlar

arolar psikopat, tuttu mu koparır allah saklasın
  • güzel hayvanlar... tavsiye ederim.. besliyorum
  • hiç unutmam 5 sene oldu sanırım bir gün sabah saat 7 gibi dükkana gidiyorum yolumun üstünde de börekçi var börekçinin de bu jakolardan var bir tane tam börekçinin ordan geçerken papağan bana "lan çakal" demez mi gülmekten ölmüştüm
  •  Jako besleyen var mı?
  • papağan almayı bende her zaman düşünmüşümdür. peki en uygun papağan jako mu,başka cinslerde alınabilir mi? başka renklerden olanları da var???
  • Şunun harikalığına baksanıza :))

• En sevdiğim hayvandır alacaktım bi ara kafama yatan bulamadım şimdi geri hatırlattınız bana
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.