Şişman rambonun teki boşver |
Jahreinin geçmişte foruma yazdığı bir yorum (6. sayfa)




-
-
Dün dündür, bugün bugündür diyorsun yani.
-
Mecbur, millet ittifakı kimi çıkarırsa oy vereceğim. Parti olarak Zafer Partisi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WonderCx -- 1 Haziran 2022; 16:13:52 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
2012-2013 tarihinden beri Twitch kullanıyorum. Bu ve bunun gibi insanların, emeğiyle, hakkıyla, kendi halinde iş yapan insanlara karşı nasıl bir tutum sergilediklerini az buçuk şahit olmuşumdur. Kendilerini en üste çıkarmak için üstte olanlarla yakın temasa girip ardından onları ezme gayretinde bulunup nitekim bunu kitleyi arkasına alarak yapmış insanlardır bunlar. Bu zamana kadar bu insanları 1 kere bile açıp ne izledim, ne takip ettim ne de herhangi bir şekilde temas içine girmeye çalıştım. Bana her zaman bomboş gelmiştir. Ergen hallerimde de böyle düşünüyordum. Şu an genç, delikanlı diyebileceğiniz bir yaştayım. Fikrim hiç değişmedi. Değişimden söz eden bu kişinin değişimi illaki o süre boyunca farkedilirdi. Ondan ziyade, yeni nesle karşı nefret veya kinim yok ama nedense bana çok uzak geliyor. Bizde genç olduk. Teknoloji çağını çocukluğumuzda yakaladık fakat bu denli "saygısızlığı" normalleştirmedik hiçbir zaman. Altını çizmekte fayda var, belirli bir standarttın üzerinde olan gençlikten bahsediyorum. Bu her iki taraf içinde aynı. Fikirlerin ve sohbetlerin uyuşmadığı insana asla "31" yazmadık. Hiçbir zaman bana "normal" bir espri, dışavurum gibi gelmemiştir. Hala bomboş gelir mesela. Yeni neslin fark etmediği en büyük şeylerden biri kesinlikle şu. Arkadaşlar CHP'ye düşman olabilirsiniz, herhangi bir muhalefet partiye düşman olabilirsiniz. Düşmanlıktan ziyade sevmeyebilir veya size uzak gelebilir eyvallah. Fikirlerinizi, başkasının dedikleriyle oluşturacaksanız günün sonunda yine siz zararlı çıkarsınız.
Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı siyaseti son zamanlarda ben beğeniyorum. Ümit Özdağ, Dış işleri bakanlığına Süleyman Soylu için gidip gövde gösterisi yapıyor eyvallah. Bunu daha önce Kemal Kılıçdaroğlu yaptı. MEB'in önüne gidip; arkadaşlar ben konuşmaya geldim, açın kapıyı, öğretmenleri atayın dediği günlere bakabilirsiniz. Ümit Özdağ, SADAT'ın önüne gidip onları fişleyebilir ve açık edebilir miydi? Bu tehditi, Süleyman Soyluya yaptığı gövde gösterisi gibi yapabilir miydi? Yapar mıydı? Bu soruların cevabı çok önemli.
HDP'nin aldığı oy %14. İYİ parti, MHP, DEVA, SP, ZP. Bunların hiçbiri HDP'nin tek başına aldığı oy yüzdesine erişemiyor. Siz sanıyor musunuz ki Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da seçimi CHP veya diğerleriyle kazandı. İnşaat işçileri vs. olmasaydı bu adam seçilmezdi. Bazı şeyler çok net ve açık ama kimse dile getirmek istemiyor. Yazamadığım şeyler de var ama benim gibi düşünen birileri varsa diyeceğim şeylerin ne kadar ileriye gittiğini görüyordur muhtemelen. Ondan ziyade Mansur Yavaş aday olsun diyenler; Karadeniz halkı kendi içinden olmayan kimseye oy vermez. Ekrem İmamoğlu çıkar aday olursa rahat götürür. Mansur'a herkes oy vereceğim diyor. 1. seçim %50 almasın yeter. 2. seçimde kedi çıksa ona oy veririm ben. Bıktık çünkü. Yeni nesil eğer fonlanan adamların peşinden giderse, daha çok etrafa sallamaya devam eder. Boş boş adamları, insanları popüler etmede üstümüze yok. Hele ki; popülizmin kölesi olmuş gençlik. Ben hatırlıyorum; forumda 2014 tarihlerinde Interrail planlarına bakıyor ve araştırıyorduk. 3,500 TL ile 15-16 ülke gezebilme fırsatımız vardı en basit örneği. Yazıklar olsun demekten başka elimizde bir şey kalmadı. Bu zamana kadar şimdiki gençlik gibi, biz de aynılarını yaşıyoruz. Sanmasınlar ki; kendileri tek mağdur. Bomboş insanların peşinden giderlerse yine aynı şeyler yaşanacak. Ne benim, benim gibilerin verdiği oylar bir işe yarayacak ne de kendilerinin verdiği oylar. Olan sadece yönlendiren ve cebine para giren insanlara olacak. Herkes cebinin peşinde. Kimse 2 bin lira için bu tarz şeyler düşünmez ama 250 bin dolar herkesin aklını kurcalar. Neyse, herkese sevgiler.
Edit: İmla
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Surfing with the Alien -- 1 Haziran 2022; 16:29:56 >
-
Ben jahrein'i pek sevmiyorum zaten, öyle twitch'e falan da girdiğim yok. Takip bile etmiyorum.
HDP meselesine gelirsek, CHP'nin şu an hdp çizgisine benzer çizgide olmasının nedeni delegelerin çoğunluğu doğudan, kılıçdar da koltuğu bırakmamak için bu çizgide gidiyor.
Mansur Yavaş konusunda gelecek olursak, Mansur Yavaş, Ekrem gibi gidip cem özdemir ile görüşüp, yılmaz güney mezarını ziyaret edip, şehitleri anma yapmamıştır. Mansur normal dürüst memur gibi çalışan bir adam. Ekrem öyle değil, yanarlı dönerli adam.
Ne kadar tarafsız anket varsa araştır hepsinde Mansur önde.
400 binlik anket yaptı Cüneyt Özdemir, onda bile %66 oy oranı vardı adamın ki, Cüney Özdemir hdp'ye yakın bir "gazetecidir"
-
Hocam Mansur veya Ekrem benim için farketmez. Ben KEDİ çıksa bile ona oy veririm. Tavrımı ve görüşümü net anlamışsınızdır diye umuyorum. Kaçırılan hususlardan biri nedir? Ekrem yanarlı, dönerli bir adam değil. İyi takip edin, iyi araştırın, iyice görün hocam. Ekrem'den sonra en fazla oy alabilecek insan Mansur Yavaş. 400 binlik anket, 5 milyonluk anket falan hikaye hocam. Ben seçim gününe bakarım. Aynılarını Muharrem İnce'de gördüğümden beri bu tarz şeylere bağlı değilim. Çoğu insan; Mansur olmazsa oy vermem diyor. Arkadaşlar kafanızı kaldırın. Eğer Mansur yerine Ekrem olur oy vermezseniz siz kaybedersiniz. Doğma, büyme egeliyim ben. Eğer bu seçimi de AKP kazanır giderse. Bu millete müstehak olması açısından ben de AKP'ye oy verir ülkeden çeker giderim. Ne din, ne bilmem ne umurumda bile olmaz. Kaybedecek bir hayata kumar oynayamam. Geleceğimi düşünmek zorundayım.
-
Dostum ben Aynur Doğan bilmem dinlemem, hayatımda ilk defa ismini bu vesileyle duydum. Bana kalırsa belediye Iron Maiden getirsin, Metallica getirsin, Children of Bodom, Testament ve Megadeth getirsin. Big four getirsin. Coştursun bizi deli gibi eğlenelim öfkelenip stres atalım. Aynur Doğan kim ya ?
Yazdıklarımdan gerçekten bunları mı anlıyorsun ? "Aynur Doğan da belki pkklı değildir" mi diyorum ben ? Algıdan bahsediyorum, insan doğasından bahsediyorum, bu olaydaki insanların bakış açısındaki subjektiflikten bahsediyorum. Aynur Doğan çıksa "ben pkklı değilim" dese üç beş kötü söz etse bir kaç tane twitch yayını açsa şu noktadan sonra ona güvenir misin ? pkklı diye gömenlerin kaçı güvenir ? Güvenmezsiniz abi işte. Konu Aynur Doğan ya da pkk değil. Yani mevzu düşüncelerinden vazgeçmek değil, mevzu insanların algısını yakalamak, mevzu momentumu ve ivmeyi iyi hesaplayıp dalganın üzerine binerek akmak. Jahrein bunu yakaladığı için eski herzelerine bahaneler bulunuyor "gençmiş" falan deniliyor.
Jahrein pkklı mı diyorum peki ? Hayır hayır hayır hayır. Jahrein pkklı falan değil. Jahrein dikkat çekmeyi seven bunu hayatının her aşamasına uygulamış, farklı olmaktan hoşlanan bir insan. Seneler önceki yorumlarına da böyle bakmak gerekiyor, twitch yayınları ve son dönemlerdeki açıklamalarına da böyle bakmak gerekiyor.
"Bu ne anlama geliyor? Benim anladığım; BEN TERORİSTİM Ya da PKK TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİLDİR ÖZGÜRLÜK SAVAŞÇILARIDIR BEN DE PKK'YI DESTEKLEMEYE DEVAM EDİYORUM. İŞİNİZE GELİYORSA BENİ BÖYLE KABUL EDERSİNİZ. İŞİNİZE GELMİYORSA KONSER VERMEM."
Bu hocam senin düşüncen, insanlar ve davranışları siyah ve beyaz olarak ayrılmıyor. Tekrar konu bu şarkıcı üzerinden dönecek ama aynur doğanı düşünme. Her akpli aynı değil her chpli aynı değil hepsinin memnuniyet ve beklentileri bambaşka, 80 milyon insan yaşıyor türkiyede ve 80 milyon fantezi var. Çözüm sürecine pkkyı ve imralıyı denkleme sokup trtde ibb seçimleri için öcalanın kardeşini konuşturan ve öcalana ibb seçimi için mektup yazdıran akp komple pkklı mı ? Oy verenler pkklı mı ? Bu partiyle ortaklık yapan mhp ve seçmenleri pkklı mı ? pkkya mı destek veriyor bu insanlar ? Bunu diyemiyoruz çünkü biliyoruz ki öyle değiller rahatsız olanlar var nefret edenler var mücadele denler var çözüm sürecini farklı seviyelerde destekleyip yanlışlar yapıldığını söyleyenler var....vs milyon tane fantezi ve düşünce ve insan var. Haliyle bir insanın sırf senin benim kafamdaki şablona uyuyor diye siyah ve beyaz olarak ayırmak doğru değil. Mantıklı ve accurate da değil. Gerçek bizim kafamızdakilerden çok daha farklı. Daha da açık söyleyeyim sırf senin istediklerini söylemediği ve beklentini karşılamadığı için kimse bir şey olmaz çünkü senin düşüncelerin değişmez doğa kanunları değil onlar senin dogmaların. Newton'un bile teorileri yanlışlanıyor Einstein bile yanlışlanıyor ve bu insanların teorileri yanlışlanıyor hataları bulunuyorken sen ve ben yani sıradan basit insanların karar verme konusundaki kriterleri de o kadar önemsiz ve anlamsız oluyor. Ama elbette sevmeme eleştirme hakkın var. Böyle bir insanı istemiyorum diyebilirsin, çok normal. Hatta bence belediyelerin konser bile vermemesi gerekiyor, bu paraları boşuna harcıyorlar. Biz de burada anlamsızca kimseyi ilgilendirmyecek bir tartışmayı devam ettiriyoruz işte.
-
Bunu diyenlerin ismi var mı?
-
apoya 'sayın' diyen: Gülümser Heper
fetöye 'sayın' diyen: Ümit Özdağ
fetöye 'hoca' diyen: Ömer Turan
Soylu, Albayrak, Bahçeli fanı: Bartu Soral
-
Bu listeyi gördüğüm iyi oldu.
Gerçi Ömer Turan istifa etmiş.
www.cumhuriyet.com.tr
Ömer Turan, Zafer Partisi'nden istifa ettihttps://www.cumhuriyet.com.tr/siyaset/omer-turan-zafer-partisinden-istifa-etti-1921651
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X