Çok basit olarak cevap vereyim. Kimse babamın oğlu değil. Ben oyun oynayan ve oyun yayınları izleyen birisiyim . Yıllardır da başka insanları olduğu gibi Jahrein'i de izlerim. Adam zaten benim tanıdığımdan beri bu çizgide. Yani Aynur Doğan gibi 1 günde ben değiştim demesine gerek yok . Örneğin bu adam zaten 10 yıldır hep bu kafada birisi. Daha açıklayıcı olacaksa, bu adamın 15 yıl önceki yazdığı çizgide olduğuna inandırılmam gerekiyor, şuanki çizgisine değil. Biz tanıdığımızdan beri zaten şuanki adam. Bu işlerin bu kadar kavgaya dönüşmesinin sebebi ise CHP'nin ve Chp'lilerin akp'den bile daha eleştiriye açık olmayıp, kendine düşman yaratma çabası. Adam nagehan alçı ile otobüste ne işin var diyor, sen akp'ye oy topluyorsun diyorlar. Adam pkk'lı şarkıcı ibb çatısı altında konser vermesin diyor, milletvekilinden trollüne kadar adama saldırıyorlar. Allahtan adam büyük kitlelere kendi başına ulaşabiliyor ve zaten kendisi yayıncı. Yoksa başkasına bu lincleri yapsalar kendini temize çıkaramayacağı için sokakta gezemez. |
Jahreinin geçmişte foruma yazdığı bir yorum (5. sayfa)

-
-
bu adam birileri tarafından fonlanıyor. nasıl hala tutuklanmadı cok merak ediyorum.söyledikleri çok ağır ve bel altı çalısıyor. drama dan kan emer gibi faydalanıyor. milletin instegram da eleştirdiği zaman anasına direk sövüyor. ama sen ona karşılık verirsen mahkemeye veriyorum 20 bin tl yi hazırla diyor. bi kac hukukcu arkadaşıyla baya da bu yolla para kaldırmış. işin raconunu hukuki durumu cok iyi cözmüş. o sana söverken üstü kapalı sövüyor ama sen ona söverken cımbızla seçtiği kelimeleri mahkemeye sunarak olaydan sıyrılıyor. seveni varmıdır? vardır . ama sevmeyeni çok. sokaga cıksa filan yürüyemiycek düzeyde. bi ara ölüm tehtitleri bile almış galiba.
-
Bu konuların bu kadar gündem olmasının nedeni hdp'nin oylarını kim alacak kavgası. %12 civarında bir oy potansiyelinden bahsediyoruz ki bu oylar ekreme ve mansura ve zeydan...vs benzerlerine bu belediyeleri kazandırdı. Eski seçimleri açıp oy oranlarına baktım hdp aday çıkarmayıp bu adayları destekleyince bu adaylar seçilmişler. hdpnin de gördüğün gibi organik ve nispeten sadık bir kitlesi var. yani parti politika belirlediğinde uyum sağladıklarını bu seçimlerde görebiliyoruz.
Başkanlık seçimi geliyor ve ben akplilerin kolay kolay gidip erdoğanı bırakarak başka bir adaya oy vereceklerine inanmıyorum. Birebir bir karşılaşmada erdoğan'ı seçimde alt edebilecek bir insan yok. Hatta cumhuriyet tarihinde bile böyle birisi olmayabilir. %40 civarında bir sadık kitlesi var onun da. Kredisi de çok büyük. Daha önce ekmelle ya da muharremle denediler ve olmadı. Oy oranlarına bir aç bak, hezimet. Ancak bunun sebebi politika yanlışlıkları değil bunun sebebi erdoğan'ın kendisi. Çok çok sağlam ve güçlü bir rakip erdoğan. Herkes kendini suçladı ama kimse erdoğan iyi olduğu için kazandı diyemedi. Halbuki gerçek buydu ve bunu bir süredir fark ettiler. Açık bir seçimde erdoğan'ı yenmenin mümkün olmadığını anladılar ve ilk denemelerinde de ittifakla ibb abb gibi belediyeleri aldılar. Muhalif ittifak %38-40 arası bir potansiyeli var ve akpden %12 oy alması neredeyse imkansız. O halde geriye tek bir olasılık kalıyor: hdp'nin oyları. Zamanında akpnin alarak rekor kırdığı seçimlerdeki gibi. Muhalefet de hdpyi sessiz bir ortak gibi idare etmeye çalışıyor ve bu konuya gelen her saldırıya tepki veriyor. Dilemma şu: hdpyi komple dışlarlarsa ve terör odağı gibi görüp şeytanlaştırırlarsa oy alamazlar oradan, erdoğan'ın seçmeninden de ne yaparlarsa yapsınlar sırf erdoğan orada olduğu için %10 falan alamazlar. Bunun iddiası bile gülünç. İnsanlar hdpnin oyları olmadan vatansever kürtlerin de desteğiyle erdoğanın yenilebileceğine inanıyorlar ama yanılıyorlar. Tabi bu benim görüşüm ama tarih bunun doğru olduğunu gösteriyor ve bu hesabın belediye seçimlerinde tuttuğunu da gösteriyor.
Chp ve ibb bir kaç yıldır pkk odaklı saldırıların merkezinde ama devlet kaynaklı bu saldırıların ana sebebi pkkdan ziyade muhalefeti hdpden ayrıştırıp bir seçime zorlamak: ya ulusalcı tabanına oyna ya da hdpye oyna. İkisinden biri diğerini egale ediyor çünkü. Erlik ve jahrein'de özellikle bu iki kanala benzer şekilde saldırmaya başlayınca haliyle büyük tepki aldı. Buna sen istersen sorun olduğu için diyebilirsin. Yani bir sorun var ve onu eleştiriyorlar şeklinde yorumlayabilirsin. Ancak ben zamanlamaya da bakarak böyle olmadığını düşünüyorum.
-
İyi de o zaman bu şuraya çıkar; "Sen bizim foyamızı ortaya çıkardın, oyunumuzu bozdun" olur. O zaman komik bi şekilde şunu desem yeridir, gidin adama yapma etme diyin :) Ama adam seni eleştirince adama binbir türlü iftira atıp karalama kampanyası yaparsan adamın niyeti bile ikinci planda kalır. Hadi hdp konusunda senin dediğin gibi olsun bi an için, e bu adam 1 ay olmadı daha nagehanın ne işi var dediği için de oy bölüyor, akp'ye çalışıyor oldu. O zaman da fetocuların oyu için mi operasyon yapıyordu Jahrein ?
Ya da chp'li belediyede bi yolsuzluğu ortaya çıkardı, adama demedikleri kalmadı, yine akp foncusu ve kripto akpli olmuştu. Yolsuzluk ortaya çıkarınca yine yüzde 10 luk bi oy potansiyelini mi hedef aldı ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RedPyro -- 31 Mayıs 2022; 13:17:15 > -
Bu kadar eski yorumlardan karalama kampanyası anlamsız. Burada şuan bile forumun yarısı bir kaç yıl sonra utanacağı şeyler yazıyor. Herkes lise de milliyetçiliğe, üniversite de komunistliğe özenebiliyor doğal bir olay.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F97E00D06 -- 31 Mayıs 2022; 14:35:36 > -
Foya olarak düşünme, hassas bir konu bu. Akp için de hassas cehape için de hassas. Hdp oyları iki tarafın da ağzını sulandırıyor ancak öyle dengeli bir şekilde ilerlemeliler ki karda yürüyüp iz bırakmamaları gerekiyor. Erdoğan dikkat ettiysen çözüm sürecinde de sonrasında da hep kendini dışarıda tuttu dolaylı yoldan konuştu. "İstihbarat görüşebilir" dedi ve benzer sayısız ifade kullandı. İstihbarat ondan habersiz görüşebilir miydi oslo'da ya da kandilde ? Tabi ki hayır ama bunun adı siyaset işte. Erdoğan'da da bu konuda Allah vergisi bir yetenek var.
Toplumun hassasiyeti var, hdp konusu çok kaşınan bir konu ve devamlı kor halinde tutuluyor. Sağolsun hdp de buna elinden geldiğince çanak tutuyor. Ancak realite diye bir şey var hocam, gerçek yani. Realite şu ki milyonlarca türkiye cumhuriyeti vatandaşı ama öyle ama böyle bu partiye oy veriyor. %11-12 çok çok ciddi bir rakam. Oyunun kurallarını değiştirebilecek bir rakam. Görmezden gelemeyeceğin kadar büyük bir rakam. Seçim kazandırır bu rakam. Siyaset böyle bir şey işte, insanlari incitmeden kırmadan dökmeden sessizce hdpnin oylarını almak mevzu. Bu ayıp mı ? Günah mı ? Bence değil. Bahçeli nasıl senelerce sövüp saydıktan sonra akpnin eksenine girdiyse ve her şey unutulduysa, ecevit yılların düşmanlığından sonra nasıl bahçeliyle ittifak olduysa ve çözüm sürecinde-sonrasında hdpli kürtlerin oylarını nasıl Erdoğan aldıysa muhalefetin de bunu istemesi kadar doğal bir şey yok. Ama seçmenin şu haliyle de bunu çaktırmadan sessizce yapması gerekiyor çünkü "hdp ile ittifak" cümlesi insanların cinlerini tepelerine çıkarıyor. Senin hdpnin oylarını almak için başka çözümün varsa dinlemek isterim şahsen benim yok.
Erlik ve Jahrein'in davranışlarından çıkarım yapabiliyorum elbette ama diyorum ya adamların kalbini yarıp bakmadım samimiler mi değiler mi %100 emin olamıyorum. Her insanın kendine göre bir düşüncesi var, hepimiz farklıyız, sen kendince sebeplerle samimi buluyorsundur ben akp siyasetine paralel davranışlarına bakarak samimi bulmuyorum. Olabilir hocam çok normal bunlar.
chp hatasız mı ? Sayısız hatası var. Saymakla bitmez. Ama konu hata saymak ve saydırmak değil, herkesin hatası var. Konu benim bakış açıma göre zamanlama, hedefler ve ortak davranışlar. Haksız da çıkabilirim olabilir sonuçta Tanrı değilim.
-
sen fanatikliğin masterını yapmış ki sürekli chp eleştirmeli konularda zafercilik oynuyorsun. ağlayacak olanlar da sizlersiniz.
-
senin çakma lorduna fenomenlerine laf atanda dinozor oluyo, senin gibi KOYUN KİTLE de saldırıyo geçiyo.
-
Koyun olmayan kitle : 20 seçim kaybedip akp'nin ekmeğine yağ süre süre bi hal olanların peşinde ölmüş gibi gezenler.
Koyun olanlar : Üstteki gibilere karşı gelmek
6-7 yaşındaki çocuğa 10 dakika anlatsan muhtemelen doğru olanı ayırt eder.
-
Twitchte bağış atıp kara para aklama olayını ortaya çıkaran da bu jahrein temiz twitch hareketini başlatmıştı sonra terketti o siteyi, kendisi zafer partili değil dünkü yayında söyledi, kendisini de pek sevmem bazı saçma sapan hareketlerinden dolayı.
Erlik bunla neden bu kadar samimi oldu bilmiyorum ama severim belgesiz konuşmayan biridir yakında Erzincan İliç teki %80 i amerikanın olan altın madeni ve devasa atık havuzu üzerine gündem yaratma çalışması olacak çok önemli.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aynur Doğan konserinden çıkan gençlik konuya damlamış. Seneye de Şiwan Perver konserine gidersiniz artık. En ön sırada İmamoğlu ve özel konuk Öcalan. Megri megri diye coşarsınız..
Yiyin vergilerimizi yiyin..
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Geçenlerde mesajlarıma, konularıma baktım; millete namazı tavsiye eden ben şimdi ateistim
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Twitter Hesabı askıya alınmış
-
Buna benzer zamanla döndüğü bir sürü açıklamaları çıktı
Biri sokak hayvanlarını önce sevip kollayalım deyip sonra hepsini itlaf edlim açıklaması
Sonra Belediye seçimlerinde oy verilen günde antalyada olduğu halde imamoğluna oy verdim pişmanım diye akp youtubera yaptığı açıklama
Kısacası çok yanar döner biri
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Akp hdp nin yanında olunca vatansever,çözüm süreci falan filan,Chp hdp nin yanında olunca vatan düşmanı,terörist falan filan,bugün hdp akp ile yakınlaşsın burda chp ye hain diyenlerin hepsi akp için vatan için yapıyor,hem onlar bizim kardeşimiz falan filan diye bir sürü şey söyleyecekler,yani nerden bakıldığına göre değişiyor olaylar.
Benim gördüğüm şu Atatürk'ün çizdiği yolda zaten Akp gitmiyordu,sanırım Akp kervanına diğer partilerde katılmaya başladı.Ama siyaset bu, bugün ak dediğine yarın kara dersin.İşler böyle yürüyor birilerinin kayığına bineceksin ki karşıya ulaşasın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brightlord -- 1 Haziran 2022; 11:2:18 > -
Jahrein kimdir ? ve bu adamın referans olarak alınacak vasfı nedir ? niye ben sağdan soldan jahreinin yazdığını gördün mü şöyle böyle diye laflar duyuyorum. hakikaten adamın kim olduğunu bilmiyorum ancak söz konusu 2008 postunda şu cümle "yahu adamların bi sürü bişeyden anlamayan cahil kesimi var" böyle bir cümle kuran adamı dinleyen ve metheden kitle hakkında "bi sürü bişey" diyemiyorum.
-
Mansur Yavaş'a oy verecek misin aday olursa?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
o dönem biliniyorki açılım muhabbeti vardı. tabi bunu sindirmek herkes için kolay olmadı. pkk çözümü için irlanda modeli uygulanmaya çalışıldı benim gözlemleyebildiğim kadarıyla, araştırabilirsiniz. ancak maalesef başarılı olamadı. tabi bu barış olayı olmayınca bizim hendek operasyonlarımız başladı ve sonuçları da malum. başarılı olduk. öyle ya da böyle bu coğrafyada TSK bir şekilde başarılı olur. oluyor da. bu coğrafyada en güçlü ordu bizim ordumuz(nükleer hariç).
bugün artık içeride pkk baş kaldıramıyor,sürekli geniş çaplı operasyonlar yürütülüyor. dahası 15 temmuz sonrası yurtdışında da aktif operasynlar yürütülüyor teröre karşı.malum bunlar.
bizde konjektür/şartlar sürekli değişiyor maalesef. bir günümüz diğer günümüze uymuyor. tabi insanlar da buna göre konuşabiliyor ya da insanların fikirleri değişebiliyor. bakış açıları değişebiliyor zaman içinde.
siyaset de zaten bu süreçleri yönetme sanatıdır bana göre.
herkes maalesef ortak çıkarlarımızı koruyamıyor sahip çıkamıyor. çoğu konuda ortak hareket edemiyoruz. çünkü ortak çıkarlardan çok kendi çıkarlarımız için hareket ediyor,düşünüyor ve mücadele ediyoruz. bu da bizim ayıbımız bence.
-
Haftalarca aynur doğana terörist damgası yapıştırıldı birsürü tweet atıldı hakaret edildi başkaları çıktı onu savundu ama kadın çıkıp 1 tek kelime etmedi
Bu ne anlama geliyor? Benim anladığım; BEN TERORİSTİM Ya da PKK TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİLDİR ÖZGÜRLÜK SAVAŞÇILARIDIR BEN DE PKK'YI DESTEKLEMEYE DEVAM EDİYORUM. İŞİNİZE GELİYORSA BENİ BÖYLE KABUL EDERSİNİZ. İŞİNİZE GELMİYORSA KONSER VERMEM.
Cevap şansı verilmedi fln demen çok saçma sana 2 saat twitterda terörist denilsin bakalım neler neler yazıyorsun.
Aynur doğan yanlış anlaşıldım PKK ile bir bağlantım yok deseydi zaten aynur doğanı bağrımıza basardık ama onu bile diyemedi.
Ona da yazık bunu normalleştirene de.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArdaTuranizmo -- 1 Haziran 2022; 11:43:17 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X