Şimdi Ara

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) [2014 Soru&Cevap - Tanıtım]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
9
Favori
11.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sevgili DH'li kardeşlerim, koca senenin son streslerini ha açıklandı ha açıklanacak şeklinde yaşadığınızı biliyoruz. Geçen sene yaşadığımız stres, bölüm seçme zorluğu ve bunun yanında bölüme uygun üniversite seçiminde yaşanan kararsızlıklar yüzünden sizlere yardımcı olmak için böyle bir konu açmak istedik.

Başlıkta da belirttiğimiz gibi İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) ile ilgili kafanıza takılan her türlü soruyu sorabilirsiniz. (Gerek PM gerek başlık altından)

Ben kimim?
    2013-2014 girişli İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Fen Fakültesi Kimya bölümü 1. sınıf öğrencisiyim.

Biraz da okulu tanıyalım

-> Okulumuz 1992 yılında İzmir'in Urla ilçesine bağlı Gülbehçe Köyü'nde kurulmuştur.
    -> Kampüsümüz Türkiye'nin en büyük ve (yanlış hatırlamıyorsam) Avrupa'nın en büyük 3. kampüsüdür. (35.000 dönüm)
    -> Okulumuz "enstitü" olarak geçse de bir üniversitedir.
    -> TÜBİTAK'ın Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi 2015 Sıralaması'nda 8. sıradadır. (Devlet Üniversitelerinde 4.) (Link)
    -> Eğitim dili %100 ingilizce (ve açıkçası eğitimi de biraz ağır)
    -> Okulumuz kütüphanesi Avrupa'nın ilk 30 kütüphanesi arasındadır. (Yanlış hatırlamıyorsam 26.olmalı)
    -> Okulumuzda ki öğretim üyelerinin neredeyse tamamı yurt dışında yüksek lisans ve/veya doktora yapmış. (ve öğretim üyesi alımlarında bu kriter zorunlu tutuluyor)
    -> Okulumuz sadece ve sadece sayısal bölümler içeriyor.
    -> 22.10.2014 Sonrası güncelleme : Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nün Gebze Teknik Üniversitesi olması sonrası Türkiye'nin tek Yüksek Teknoloji Enstitüsüdür.
    -> 3 Fakülte, 12 bölümden oluşan bir sistemi var. Şöyle ki,
    - Fen Fakültesi
    -Kimya
    -Fizik
    -Matematik
    -Moleküler Biyoloji ve Genetik
    - Mühendislik Fakültesi
    -Bilgisayar Mühendisliği
    -İnşaat Mühendisliği
    -Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği
    -Kimya Mühendisliği
    -Makine Mühendisliği
    -Gıda Mühendisliği (İlk defa bu sene lisans öğrencisi alacak)
    - Mimarlık Fakültesi
    -Mimarlık
    -Şehir ve Bölge Planlama
    -> Okulumuzun 93 farklı okul ile Erasmus kapsamında anlaşması vardır ve Erasmus'a giden öğrenci / toplam öğrenci sayısı oranında 3. sıradadır.
    -> Okulumuzun bir diğer olanağı Çift Ana Dal Programı (ÇAP) ve Yan Dal Programı sunmasıdır. Ortalamanız tuttuğu sürece iki ana diploma (ÇAP) veya ek diploma (Yan Dal) ile mezun olabilirsiniz.
    -> Okulumuzun içerisinde bir teknopark bulunmaktadır ve bu teknoparkta 130 firma, 700 e yakın çalışan bulunmaktadır.
    -> 2014-2015 eğitim öğretim yılında (yani sizin yerleşeceğiniz sene) okulumuz Türkiye'nin ilk ve tek İnovasyon Merkezi'ni açmış olacak. Bu şu demek oluyor, her sene projesi olan 80 öğrenciye 3 yıl boyunca okul destek sunacak (ofis, ekipman vs.) ve projelerinizi hayata geçirmenize yardımcı olacak.
    -> Okulda 40 tane öğrenci topluluğu var ve çoğu oldukça aktif. (Şahsen ben İYTE Girişim Topluluğundayım ve oldukça şey katıyor insana) Okulda bir çok yüksek prestijli firmaların katıldığı toplantılar, paneller ve sertifika programları oluyor.
    -> Okulumuzun Windsurf, Basketbol, Tenis (ben de tenis takımındayım, o konuda da soru sorabilirsiniz) ve Futbol takımları var. Gelecek öğretim yılında yarı olimpik kapalı yüzme havuzumuz açılıyor büyük ihtimal yüzme takımı da kurulacak. 1500 kişilik kapalı spor salonu, 2 tenis kortu, 1 tenis duvarı, 1 halı saha ve basketbol sahalarımız var.

*Güncelleme-Temmuz 2015*
    Okulumuz bu sene ilk defa IYTE 101-Introduction to IZTECH adı altında bir Aday Öğrenci Sitesi kurdu. IYTE 101'e buradan ulaşabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theceo12 -- 10 Temmuz 2015; 20:05:48 >

• KİMYA MÜHENDİSLİĞİ ni düşünüyorum.Ayrıntılı olarak bilgilendirir misin?(İş imkanları,bölümün zorluğu,güzelliği vb...) .Şimdiden teşekkürler
  • Bilgisayar mühendisliği düşünüyorum tercihlerim arasında burasıda var
  • quote:

Orijinalden alıntı: battlefrt

KİMYA MÜHENDİSLİĞİ ni düşünüyorum.Ayrıntılı olarak bilgilendirir misin?(İş imkanları,bölümün zorluğu,güzelliği vb...) .Şimdiden teşekkürler

Merhabalar, Kimya Mühendisliği bölümü hakkında ufak ufak bilgiler vereyim size. Öncelikle Kimya Mühendisliği hocalarının tamamına yakını eğitiminin herhangi bir bölümünü (lisans-yüksek lisans-doktora) yurt dışında yapıp gelen çok kaliteli hocalardır ve 20 öğretim üyesinin 13'ü profesördür. Bölümün binası üniversitenin en güzel ve büyük binalarından birisidir. Bölümde tanıdığım çok fazla üst dönem var, o yüzden sana şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki iş imkanları gayet yüksek fakat bunun yanında bölümün zorluğu da çok fazla. %100 ingilizce olması, hocaların bölümde çok fazla zorlaması, ders kitaplarının gerçekten çok kalın ve ayrıntılı olması (500-600 sayfa) bölümün zorluklarındandır. Ancak çalışmayı seven biriysen ve hocalarla iletişimini iyi tutarsan ve ingilizce düzeyini geliştirirsen iş imkanları ve referans olarak çok iyi konumda olabilirsin. Bölümün erkekler için güzelliği ise kız sayısının çok fazla olması ve mühendisliklerden en güzel kızların o bölümde olması şüphesiz. Akademik olarak güzelliği ise çok fazla sayıda konferans yapıyorlar, etkinlik düzenliyorlar ve sektördeki önemli firmaların okula gelmesini sağlıyorlar. Gerçekten sıralamasına göre tercih edilebilecek en iyi bölüm olduğunu düşünüyorum eğer ki Kimya Mühendisliğini ciddi olarak düşünüyorsanız.

• Buraya gidip de pişman olmayan bir kişi görmedim üniversite hayatı çok kötü gulbahce de kendim de kaldım bi süre 5 yıl okunmaz burda ( eğitimi hakkında değil bu yorum )

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sunset Sarsaparilla

Bilgisayar mühendisliği düşünüyorum tercihlerim arasında burasıda var

Ben de Bilgisayar Mühendisliğinde okuyorum, yani bu sene bölüme geçeceğim. Geçtiğimiz sene hazırlıkta idim, biraz zorlamasına rağmen geçtik çok şükür. Bilgisayar Mühendisliği hakkında konuşmak gerekirse üniversitenin iş imkanı açısından çok fazla seçeneği var, teknopark ve yeni yapılan inovasyon merkezinde gerek part-time gerekse mezun olduktan sonra çalışma imkanın da çok fazla tabi ki kendini geliştirirsen. Bölümün ilk iki senede öğrenciyi daha çok zorlandığını ve 3.-4. sınıfların bir nebze daha rahat geçtiğini çok fazla duydum. Her bölümde olduğu gibi bu bölümde de hem %100 İngilizce eğitimin olması hem de hocaların çok fazla zorlaması nedeniyle çok fazla çalışmak gerektiğini biliyorum. Bölümün binası pek fazla iyi değildi ancak seneye SKS binasının ayrılması ile daha güzel bir bina olacağını söylüyorlar. Tahmini sıralamanı bilmiyorum ancak Bilgisayar Mühendisliği için fırsatların gerçekten çok fazla olduğu bir üniversite şüphesiz, geçen sene bu zamanlarda ben de çok araştırıyordum.

• quote:

KİMYA MÜHENDİSLİĞİ ni düşünüyorum.Ayrıntılı olarak bilgilendirir misin?(İş imkanları,bölümün zorluğu,güzelliği vb...) .Şimdiden teşekkürler

Benim bi tanıdığım iyte kimya mühten mezun.Mezun olalı 1 yıl oldu şu anda kpss'ye çalışıyor ve özel ders veriyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • randythekoç R kullanıcısına yanıt
    Üniversite hayatından kasıt ne olduğuna bağlı biraz. Eğlence anlamında sıkıntılı evet (ki zaten Urla genel olarak eğlence anlamında sıkıntılı) ama iş ciddi ise yani paneller olsun eğitim programları olsun diye düşünülüyorsa gayet yeterli bir okul. Eğlence işine geri döneceksek bence İzmir genel olarak eğlence ortamı çok çok iyi olan bir yer değil. Hem eğleneyim hem okuyayım deniliyorsa kesinlikle Akdeniz Üniversitesi Alanya Mühendislik Fakültesi yazılmalı. (Kendi memleketimdir ondan kesin diyebiliyorum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theceo12 -- 27 Haziran 2014; 15:29:23 >
  • Cinéma kullanıcısına yanıt
    Tek bir örnekle genelleme yapamazsın. Dünya kupası izliyor musun? Kosta Rica'ya bulunduğu konum yüzünden başarısız olacak diyorlardı. Sonuc: Tezler yanıldı ve grubu 1.sırada bitirdi
  • bu nick tam yirmi harfli kullanıcısına yanıt
    Hangi tür şirketlerde iş bulma imkanı vardır acaba?
  • Benim gördüğüm ve bildiğim kadarıyla Petkim'de oldukça çalışan İYTE'li var. Elbet birçok farklı firmada da çalışan vardır ama gözüme çarpan Petkim oldu. Fakat özel sektörden çok yüksek lisansa devam ediliyor okul genelinde
  • quote:

Tek bir örnekle genelleme yapamazsın. Dünya kupası izliyor musun? Kosta Rica'ya bulunduğu konum yüzünden başarısız olacak diyorlardı. Sonuc: Tezler yanıldı ve grubu 1.sırada bitirdi

Genelleme falan yapmadım.Bilgisi olan var mı demişsin ben de bildiğimi söyledim.
    Orda nerde genelleme gördün anlamak güç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cinéma

quote:

Genelleme falan yapmadım.Bilgisi olan var mı demişsin ben de bildiğimi söyledim.
    Orda nerde genelleme gördün anlamak güç.

Hiçbir gerekli bilgiyi vermeden mezun oldu kpss ye çalışıyor diyorsun. İyi güzelde bu arkadaş mezun oldugunda ortalaması kaçtı; yabancı dil durumu neydi; girişken miydi değil miydi hiçbirşey Söylemeden direk böyle bilgi verince bende öyle dedim. Daha ayrıntılı bilgiler istiyoruz. Yetersiz bilgiler değil sevgili forumdaşım

• quote:

Orijinalden alıntı: bu nick tam yirmi harfli

quote:

Ben de Bilgisayar Mühendisliğinde okuyorum, yani bu sene bölüme geçeceğim. Geçtiğimiz sene hazırlıkta idim, biraz zorlamasına rağmen geçtik çok şükür. Bilgisayar Mühendisliği hakkında konuşmak gerekirse üniversitenin iş imkanı açısından çok fazla seçeneği var, teknopark ve yeni yapılan inovasyon merkezinde gerek part-time gerekse mezun olduktan sonra çalışma imkanın da çok fazla tabi ki kendini geliştirirsen. Bölümün ilk iki senede öğrenciyi daha çok zorlandığını ve 3.-4. sınıfların bir nebze daha rahat geçtiğini çok fazla duydum. Her bölümde olduğu gibi bu bölümde de hem %100 İngilizce eğitimin olması hem de hocaların çok fazla zorlaması nedeniyle çok fazla çalışmak gerektiğini biliyorum. Bölümün binası pek fazla iyi değildi ancak seneye SKS binasının ayrılması ile daha güzel bir bina olacağını söylüyorlar. Tahmini sıralamanı bilmiyorum ancak Bilgisayar Mühendisliği için fırsatların gerçekten çok fazla olduğu bir üniversite şüphesiz, geçen sene bu zamanlarda ben de çok araştırıyordum.

Dünden beri seni arıyorum konu açıp duruyorum :) sıralamam 38bin bilgisayar müh. Düşünüyorum hayatımda hiç yazılım falan yapmadım c dili falan... Bina eski falan demişsin orayı biraz daha açsan birde ünide sosyal aktiviteler nasıl bilgisayar Bölümü nasıl laboratuvarları nasıl

• quote:

Orijinalden alıntı: monarch25

quote:

Orijinalden alıntı: bu nick tam yirmi harfli

quote:

Dünden beri seni arıyorum konu açıp duruyorum :) sıralamam 38bin bilgisayar müh. Düşünüyorum hayatımda hiç yazılım falan yapmadım c dili falan... Bina eski falan demişsin orayı biraz daha açsan birde ünide sosyal aktiviteler nasıl bilgisayar Bölümü nasıl laboratuvarları nasıl

Merhaba dostum, ben de bu zamana kadar yazılım falan yapmadım ama öğreneceğim inşallah seneyeden itibaren. Üniversite okumak için gelen adama güzel aslına bakarsan, eğitimi, %100 ingilizce olması ve ağırlığı açısından zorlayıcı ve güzel. Bölüm güzel yukarıda da bahsettim, teknopark ve yeni açılacak inovasyon merkezi ile daha da güzel ve avantajlı olacak. Bölüm binası da çok küçüktü yani bir binanın tek katını kullanıyorlardı eskiden ama SKS (Spor-Kültür-Sağlık) için yeni bina yapıldı ve şimdi bölüm için bina daha kullanışlı ve rahat hale geldi. Sosyal aktiviteler ne çok az ne çok fazla. Kararında eğlenmeyi seviyorsan senin için yeterli olacaktır.

• 39 bindeyim, Bilgisayar istiyorum küçüklükten beri. Hacettepe düşünüyodum ama artık ihtimali bile yok. Burayı görünce çok mutlu oldum, çok güzel gözüküyor. Eğitim iyiymiş, zorlasınlar yeter ki iş bulalım açıkta kalmayalım. Yalnız ailemi ikna etmem zor gibi, gidip gezersek orayı belki ikna olurlar. Tercihte gene de ilk Ege'yi yazasım var ama fikrim değişebilir, Ege mi iyi burası mı sizce?

Yurt olayı nasıl? Yurt inşa ediliyormuş diye duydum. İş alımında durumu nasıl? Soruları cevaplarsanız çok memnun olurum hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avatar78 -- 28 Haziran 2014; 16:01:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: avatar78

39 bindeyim, Bilgisayar istiyorum küçüklükten beri. Hacettepe düşünüyodum ama artık ihtimali bile yok. Burayı görünce çok mutlu oldum, çok güzel gözüküyor. Eğitim iyiymiş, zorlasınlar yeter ki iş bulalım açıkta kalmayalım. Yalnız ailemi ikna etmem zor gibi, gidip gezersek orayı belki ikna olurlar. Tercihte gene de ilk Ege'yi yazasım var ama fikrim değişebilir, Ege mi iyi burası mı sizce?

Yurt olayı nasıl? Yurt inşa ediliyormuş diye duydum. İş alımında durumu nasıl? Soruları cevaplarsanız çok memnun olurum hocam.

Öncelikle hayırlı olsun,

Okulun tanıtım günlerine yetişebilirseniz ailenizin ikna olacağına inanıyorum. Ege Üniversitesi, İyte'den daha eski bir okul ve doğal olarak bilinilirliği öğrenciler tarafından oldukça yüksek. Fakat sektörde İyte'li mezunlar oldukça bilinen bir kesim en azından bilişim sektöründe ki zaten İyte'nin de bilişim konusuna inanılmaz bir eğilimi var. Ege'de ingilizce oranı kaç onu öğrenin bence %30 ise burası avantajlıdır ama %100 ise o zaman sizin şahsi seçiminize bağlı. Bizim okulumuz belki biraz daha modern olabilir yeni olması açısından

Yurt konusuna gelirsek, şu an özel yurt inşa ediliyor aynı zamanda yaşam merkezi olacak. Çok hoş bir alan bir çok sosyal aktivite barındıracak deniliyor içerisinde. İhale aşamasında olan ikinci KYK yurdu durumu var fakat onun kesin bitim tarihi ne yazık ki belli değil

Elimden geldiğince cevaplamaya çalıştım, başka sorunuz olursa bekliyoruz

• Bilgisayar mühendisliği okuyorum ben 2. sınıfım bu yıl tekrar sınava girdim 32k sıralamam var ama kafam çok karışık sıralamayı heba etmek de istemiyorum ankara üniversitesi düşündüm sıralamama yakın diye ama imkanlara bakınca iyte yazsam mı diye düşünmeden de edemiyorum ama sıralamamın çok altında iyte çok kararsızım sonuç olarak iyte bilgisayar yazsam pişman olur muyum?
    Edit: yemek ücretleri ne kadar bir de?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kafalar karışık -- 28 Haziran 2014; 17:25:57 >
  • theceo12 kullanıcısına yanıt
    Ege %30 diye biliyorum. Çoğu arkadaşım bana İYTE hakkında ismi bilinmez, iş bulmada zorluk çekersin dedi ki haklılar bence ilk defa duydum çünkü. Ne dersin hocam?

Yurt hakkında, peki şimdi orada boş yurt yok mu ben gidersem?

Yemekhane olduğunu duydum, yemek ücretleri ne kadar ben de merak ettim. Ayrıca bu soruları cevapladığın için sana ne kadar teşekkür etsem az
    İyte ismi öğrenciler tarafından bilinmiyor öncelikle bu konuda anlaşalım sektörde bilinmediğini duymadım kime sorduysam ismini duyduk cevabını aldım.

Yurt var tabi KYK'nın ve özel bir yurt okul içerisinde var buna ekstra olarak bir KYK yurdu daha yapılacak ve tahminen ikinci KYK yurdu yapıldıktan sonra okulda okuyan tüm öğrenciler için kalacak yer olacak

Yemekhanemiz 5000 kişiye hizmet verebilecek kapasitede ve gerçekten güzel yemekler çıkıyor. Her gün 4 çeşit yemek (1 etli ana yemek veya balık, 1 çorba, 1 pilav veya makarna ve tatlı veya yoğurt veya salata şeklinde) çıkıyor. 1,5 tl ile bu dört çeşit yemeği deniz manzaralı yemekhanede gömüyoruz Bunlara ek olarak yemekhanede surat asan, tersleyen insanlar olmaması benim şahsen çok ilgimi çekiyor.

Biz okulu çok severek ve isteyerek geldik, araştıran ve gelmek isteyen tüm arkadaşlara sonuna kadar destek olmayı görevimiz olarak görüyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theceo12 -- 28 Haziran 2014; 17:52:55 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.