Şimdi Ara

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) [2014 Soru&Cevap - Tanıtım] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
9
Favori
11.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Siz yAnlis düşünüyorsunuz hangi prestij akraba prestijimi sektörün içine girdinmi gyte ve iyte cok daha ilerdedir 9 eylül ege istanbul marmara kocaeli ve diger anadolu üniversite lerinden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: en birinci

    benim mf4 sıralamam 40123 geçen sene 41.700 ile kapatmış sizce sıralamada yükselme olur mu girebilirme şansım nasıl acaba ?

    Sıralamada yükselme bekliyorum ama girersin diye de düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bu nick tam yirmi harfli


    quote:

    Orijinalden alıntı: en birinci

    benim mf4 sıralamam 40123 geçen sene 41.700 ile kapatmış sizce sıralamada yükselme olur mu girebilirme şansım nasıl acaba ?

    Sıralamada yükselme bekliyorum ama girersin diye de düşünüyorum.

    teşekkür ederim yorumunuz için
  • Bu konu YGS/LYS alanına taşınsa çok daha yararlı olacaktır tercih yapacak arkadaşlar için.
  • karahan1992 kullanıcısına yanıt
    Evet akraba prestiji, bunu yukarıda 2 veya 3 defa belirttim. Öğrenciler, veliler hatta dershane öğretmenleri dahi GYTE ve İYTE'yi bilmezken sektörlerin neredeyse hepsinin GYTE ve İYTE'den haberleri var.

    9 Eylül'de okuyorum denildiği zaman "oo iyi yerde okuyorsun emmoğlu" cevabı alınırken, GYTE veya İYTE denildiği zaman "iki yıllık mı?" "özel mi?" "9 eylüle mi bağlı" cevapları almayı herkes kaldıramıyor maalesef ve buna ek olarak ygs/lys den çıkıp tercih yapacak öğrencilerin neredeyse %70-80 i akrabalarını kendilerinin önünde tutup tercih yapıyor bu da bir gerçek.

    İnsanlar başkalarını mutlu etmek yerine eğitimlerini düşünürlerse zaten sordukları soruların şekli daha farklı oluyor
  • izmirden okula ulaşımı tarif edersen çok güzel olur gelmek isteyen arkadaslar için
    bilgisayar müh. hakkında pmden konuşmak istediğim bir mesele var.PM atarsanız sevinirim teşşekkürler
  • Ben iyte inşaat mühendisliği istiyorum sıralamam 36.700 geçen sene 37.400le almış sanırım girme şansım nedir?
  • Siralamanin yukselecegi kesin mi? Bunun yerine odtu kkk daha mantikli degil mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elektronik ve haberleşme mühendisliğini düşünüyorum.

    Birkaç sorum olacak.

    Eshot otobüsü fahrettin altaydan mı kalkıyor?
    İzmirde oturuyorum ama her gün ulaşım sıkıntı olur, aynı ilde ikamet edene devlet yurdu çıkar mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Big Brother

    elektronik ve haberleşme mühendisliğini düşünüyorum.

    Birkaç sorum olacak.

    Eshot otobüsü fahrettin altaydan mı kalkıyor?
    İzmirde oturuyorum ama her gün ulaşım sıkıntı olur, aynı ilde ikamet edene devlet yurdu çıkar mı?



    hocam bende ehm düşünüyorum. yazsam %99 gelir ama okuldan tam olarak emin olamadım. ilk defa bu yıl duydum ismini. oda ege mi 9 eylül mü diye arattım. alayı iyte demiş.
    izmirliymişsin. mevkisi nasıl üniversitenin. orada okusak üniversite tam anlamıyla okumuş olurmuyuz? (üniversiteyide sadece eğitim olarak düşünmek olmaz. bir sosyal yaşamı olur. asosyalliği atmak lağzım )




  • @theceo12 hocam çok sağol bayağı yardımcı oldun ben de kararımı verdim burayı yazacağım %90 da gelir. KYK yurdu gelmezse alternatif olarak nereye başvurabiliriz? Kampüste özel yurt varmış sanırım fiyatı konusunda bir bilgin var mı?
  • @kafalar karışık Hocam KYK yurdu gelmezse alternatif olarak öncelikle okul içerisinde ki özel yurt uygun olacaktır. (Ayrıntılı bilgi şu adresten alınabilir) Eğer burası olmazsa Gülbahçe'de özel apart şeklinde yurtlar var onlara bakabilirsiniz. (İyte Barınma Ofisi linkinden de detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.)

    Genel olarak birkaç şey yazayım, daha doğrusu diğer konuda yazdığım yazımı alıntılıyorum. Önceki mesajlarda ki birkaç soruya cevap olabilir (Özellikle @heatblast arkadaşımızın sosyallik sorusuna )

    quote:

    theceo12 @ 2 Temmuz 2014; 13:22:39

    Bana kalırsa okulu anlayabilecekseniz tercih edin.

    Bununla anlatmak istediğim şu, günlerdir gerek bu başlıkta gerek diğer ana başlıkta yaptığımız tek tartışma "şu okul mu iyte mi ?" Eğer "şu" okul ile iyteyi kıyaslamak istiyorsanız ve bunu sadece sıralamanın düşmesi, okulun arkadaşlarınız veya dayınız/amcanız tarafından bilinmesi olarak değerlendiriyorsanız çok üzgünüm ama okula gelip "bu ne a.. dağın başı yeeeaaa" tarzı söylemlerle 5 senede (hazırlık+4 yıl bölüm) bitireceğinizi düşündüğünüz bölümü 7-8 belki 10 senede ya bitirirsiniz ya da bırakıp gidersiniz. Sonra forumlarda "oraya gitme" yazan insanlar siz olursunuz.

    Ha okulu eğitim kalitesi, yapılabilecek çalışmalar, öğretim üyeleri vs. gibi ileride hayatınıza bir şey kazandıracak şekilde diğer okullarla kıyaslıyorsanız zaten 3-5 gün araştırmayla iyteye %80-90 gelirsiniz. Okula her sene giren insanların sayısına veya tercih yapan son kişinin sıralamasına bakmak yerine mezun olan insan sayısına bakın. Kaç girmiş o bölüme kaç çıkmış. Üniversitede okumak sadece bölüme girebilmek değil, oradan çıkabilmekle alakalı.
    Burada bir noktaya daha değinmek istiyorum, "okulun tanıtımı ne kadar yapılırsa kontenjan o kadar artar" demek ile 34.hafta maçından sonra "fenerbahçe - galatasaray bir maç daha yapacak kazanan şampiyon olacak" söylemi arasında bir fark yok. Okulun tanıtım yapmama sebebi bilinilirliğinin istenmemesi olarak görülüyor okulda fakat ne derece doğrudur bilemem ama kontenjan sayısının inmesi (ki her sene neredeyse daha da az lisans öğrencisi alıyoruz) Yüksek Teknoloji Enstitüsü ismiyle kurulan okulların asıl kuruluş amacıyla alakalı. (Bkz. Yüksek lisans) (Bkz. California Institute of Technology [caltech] eğitim sistemi)

    Okulu anlayabilecekseniz derken bunu demek istedim işte, okulu eğitim amaçlı görürseniz seve seve yardımcı oluruz ama okulu "oo kanka geçen partiden bi hatun kaldırmışım peh" olarak görürseniz bırakın düşünmeyi iyte ismini anmayın bile. Ha bu demek değil ki her dakika çalışacaksınız hiçbir aksiyon olmayacak. Aksiyonunuz birkaç arkadaşla bir mekana oturup 1-2 bira içip canlı müzik dinlemekten öteye geçmesi zor (en azından okul zamanında). Bana kalırsa yapacak aktivite olmadığı için (ki bence öyle değil) at paranı kenara yazın ayırt Kundu'dan veya Belek/Kemer'den otelini git bayılana kadar eğlen.

    Bunları göz önünde bulundurun. Açın geçen senenin oryantasyon videosuna bakın (youtube da var) adamların neredeyse ilk dedikleri şey "buradan mezun olmak kolay değil" "çalışan kazanır elması kızarır felsefesi geçerli" bunları göz önüne alın. Hiçbir şey sebepsiz değil, okulun temel bilim bölümlerinin zorlaması doğaldır çünkü mezun olduğunda "bilim adamı" sıfatı alacak insanın her sabah okula git sonra gel yat şeklinde yaşaması pek düşünülemez, o kafadaki insanların çoğunu dershanelerde etüt yaparken görürüz. Kendinize güveniyorsanız, tuttuğumu koparırım çok iyi yerlere gelirim diyorsanız o zaman yazın ama ben lisedeki yaşamımın devam etmesini istiyorum dizilerdeki gibi hangover hayatı yaşamak istiyorum, sınavlara 2 gün önce çalışırım oh diyorsanız yukarıda yazdığım gibi bu okulun ismini dahi anmayın.

    Söylediklerim biraz garip veya acımasız olabilir ama bu bir gerçek, şimdiden okulun zorluğuyla ilgili veya diğer yönleriyle ilgili söylenmeye başladıysanız buradan mezun olmanız çok gecikecek..


    Dip not : ODTÜ KKK her ne kadar ODTÜ diploması verse de vakıf üniversitesidir, vakıf üniversiteleri ile devlet üniversiteleri karşılaştırılmamalıdır. (İş alımlarında devlet üniversitesi ön planda tutuluyor çok çok genel olarak)

    Ek olarak sormak istediklerinizi yine cevaplamaya hazırız, iyi akşamlar




  • theceo12 kullanıcısına yanıt
     İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) [2014 Soru&Cevap - Tanıtım]

    Bu doğru mu? Terminal - İYTE arası mı 1 saat yoksa sadece Semt Garajı - İYTE arası mı? Tatil gidiş dönüşleri bayağı sıkıntı olacak sanırım
    Bir de itiraf sayfasında çok yakınmışlar yurt yemeklerine şap atıyolarmış sanırım doğru mu bu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kafalar karışık -- 3 Temmuz 2014; 13:30:49 >




  • Kisaca derdimi soyle anlatayim : Benim hedefim en kotu 10-15000'di fakat lys matematik sinavinda bir seyler ters gitti ve yetistiremedim. Sonuc olarak 35000. oldum. Bir sene daha beklemeli miyim yoksa iyte'yi mi tercih etmeliyim diye dusunuyorum. Ailem iyteyi bilmedikleri icin biraz yadirgadi. Ayrica Kastamonuda yasiyorum Izmir de bir hayli uzak. Kyk yurdu cikar mi, cikmazsa barinma problemi yasar miyim o da onemli bir konu. Ayrica yalniz gelmek istemiyorum yakin bir arkadasim da bilgisayar muhendisligi yazacak 44000. Oldu fakat gecen yil iyte yaklasik 42000'le aldi. Tipta falan kontenjan acildi diye biliyorum girebilir mi sizce? Lutfen yardimci olun bana

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @kafalar karışık

    Terminal - Üçkuyular yaklaşık 1 saat falan, üçkuyular okul arası da 1 saat Tatillerde eve gidiyor olmak o yolun saniye gibi geçmesini sağlar o konuda problem olmayacaktır kanısındayım Yurt yemekhanesi ile ilgili bilgim yok ben Urla'da kalıyorum ama şap atsalar da pek etki etmiyor gibi gözlemledim en azından kendi arkadaşlarımda

    @BugraB

    Size yardımcı olabileceğim konular maalesef sıralamaları kapsamıyor, yorum yapamayacağım ama şöyle bir mantık yürütebiliriz Fizik 15, Kimya 10, Kimya Müh. 5 kontenjan düşmesine rağmen Bilgisayar Müh.de kontenjan geçen sene ile aynı, 55. Sıralamaya nasıl etki eder bilmiyorum ama.
    Yurt konusu ve ailenizin yadırgaması ile ilgili benzer sorular/sorunlar daha önce ki yazdıklarım arasında geçiyor olmalı, tekrar okursanız (mümkünse ailenizle birlikte) birçok sorunuza cevap bulacağınıza eminim. Bunlara ek olarak sorunuz olursa bekliyoruz




  • Merhaba Arkadaşlar.
    Açıkçası bu sene sıralamalarda IYTE'de biraz yükselme bekliyoruz.
    Bakalım neler olacak bilemeyiz durumu ancak tercih etmeni öneririm
  • quote:

    Orijinalden alıntı: theceo12


    Dip not : ODTÜ KKK her ne kadar ODTÜ diploması verse de vakıf üniversitesidir, vakıf üniversiteleri ile devlet üniversiteleri karşılaştırılmamalıdır. (İş alımlarında devlet üniversitesi ön planda tutuluyor çok çok genel olarak)

    ODTÜ KKK bir vakıf üniversitesi değil, devlet üniversitesidir hatta ayrı bir üniversite bile değildir, adı üzerinde kampüstür ve tamamen Ankara'ya bağlıdır ve mezunlar ODTÜ mezunu olarak geçer. Adayları yanlış bilgilendirmekten kaçınalım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trivento -- 4 Temmuz 2014; 0:22:12 >
  • Alıntıladığınız mesajda zaten ODTÜ diploması verdiğini yazmıştım, "ODTÜ diploması verdi" zaten ODTÜ mezunu demek olmuyor mu? (Diplomada ODTÜ rektörü imzası ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampüsü yazıyor olmalı hatta)
    http://www.oim.kkk.odtu.edu.tr/pages/fees/main.php Öğrenim ücreti olan hiçbir "kampüs", devlet kampüsü olamaz zannımca. Buradaki tek hatam "vakıf üniversitesi" yazmak olmuş o konuda da özür dilerim, doğrusu "yüksek harçlı örgün öğretim" olmalıdır.




  • izmir'de bütün mühendislik bölümleri tutuyor ve sanırım burası yapabileceğim en iyi tercih.

    Ayrıca gaziemir'de oturuyorum ve hafta sonu ya da dönem tatillerinde evime ulaşmam 2 saatlik yol.

    Kısacası ehm'ye geliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Big Brother T kullanıcısına yanıt
    O zaman hayırlı olsun diyelim
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.